fbpx

Besni napadi Slaka na Hojsa imajo svoj razlog: Med revidiranimi kazenskimi primeri tudi lastniki POP TV in zlorabe pri televizijskem oglaševanju!

Voditelj Uroš Slak. (Foto: Posnetek zaslona)

Panični in umazani napadi največje komercialne televizije POP TV na ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa imajo povsem očitno ozadje. Ena od odrejenih preiskav se tiče namreč prav medijske družbe Pro Plus, lastnika POP TV in sicer gre za zlorabo prevladujočega položaja družbe pri televizijskem oglaševanju. Ne pozabite, vsako slovensko gospodinjstvo zaradi prevladujočega in skoraj monopolnega nadzora kabelskih operaterjev v lasti družbi Telemach, mora plačevati štiri evre za priključek, da lahko spremlja programe v lasti družbe Pro Plus. Letno zaslužijo samo zaradi tega dobrih 32 milijonov evrov.

Tranzicijsko levo omrežje dela na vseh frontah, da se zruši sedanja vlado. Po večtedenskih napadih na predsednico DeSUS Aleksandro Pivec je dežurna žrtev osrednjih medijev v lasti tranzicijske levice postal notranji minister Aleš Hojs zaradi njegove zahteve za revizijo nekaterih spornih in očitno slabo raziskanih kriminalističnih preiskav očitali politične pritiske na delo policije in tožilstva. V pogovoru v oddaji 24ur zvečer mu je voditelj oddaje Uroš Slak med drugim očital, da se ne dotakne spornih preiskav v katere je vpletena SDS in da njegova odredba spominja na svinčene čase bivšega režima. Kljub temu je minister Hojs razložil Slaku, da ne dela nič narobe in da so vsi primeri, v katere je vpletena SDS odprti. S tem pa Hojs nima nobene pravice kot minister, da bi se vmešaval v preiskave v teku.

V našem mediju pa smo predstavili podobne primere nadzora različnih ministrstev iz preteklosti ter 23. in 24. člen Zakona o državni upravi in 5. in 6. člen Zakona o delu in organiziranosti policije. V teh štirih členih je jasno zapisano, da minister za notranje zadeve ne dela ničesar protizakonitega. Medijski nasprotniki vlade pa iščejo vse možne načine, tudi tiste pod pasom, da bi dokazali svoj prav.

https://twitter.com/AntonStihec/status/1293281105404211200

Slak vrtal in vrtal …
Na Uroša Slaka in njegovo vodenje oddaje se je vsulo veliko kritik na omrežju Twitter. “Minister Aleš Hojs je odgovoril tako, da je jasno vsakemu, ki premore vsaj malo kmečke pameti. V živih postopkih, ki jih usmerja tožilstvo, minister nima pristojnosti, v zaključenih pač. In vsi so zaključeni. Samo lutke s slušalko režije v ušesu tega ne razumejo,” se je na Slakovo hujskanje odzval minister za kohezijo Zvone Černač.

Uroš Slak je sicer po izobrazbi pravnik. Celo nesporna pravna avtoriteta dr. Boštjan M. Zupančič je dejal, da je odredba Hojsa popolnoma zakonita, a strokovnjakov s kompetencami na POP TV ne bodo vabili, saj potrebujejo tiste, ki bodo vladajočo oblast zagotovo kritizirali. Zato je tudi Slak zgrešil bistvo problema. O njegovem pravnem znanju se je sarkastično razpisal dolgoletni novinar Vinko Vasle. “Slak se na zakone in pravo razume kot krava na sedlo. Znanje črpa iz Sportskih novosti. In ne me vprašat, kako je naredil pravno fakulteto, ker ni edini, ki jo sramoti.”

Ena od revidiranih preiskav se tiče tudi Pro Plus, ki Slaka plačuje z ogromno plačo
Panični in umazani napadi največje komercialne televizije POP TV imajo tudi povsem očitno ozadje. Ena od odrejenih preiskav se tiče namreč prav medijske družbe Pro Plus, lastnika POP TV in sicer gre za zlorabo prevladujočega položaja družbe pri televizijskem oglaševanju. Ne pozabite, vsako slovensko gospodinjstvo zaradi prevladujočega in skoraj monopolnega nadzora kabelskih operaterjev v lasti družbi Telemach, mora plačevati štiri evre za priključek, da lahko spremlja programe v lasti družbe Pro Plus. Letno zaslužijo samo zaradi tega dobrih 32 milijonov evrov. Kot kaže, so kriminalisti tudi ta primer pospravili v predal in zaščitili medij, ki jim sedaj vrača usluge s tendencioznim poročanjem in medijskimi napadi.

Boris Tomašič vodenje Slaka označil za politično propagando in sramoto
Posamezni državljani so zapisali, da je Slak le “propagadni nakladač” informativne oddaje 24ur. Drugi so mu očitali, da je deloval kot udbovski zasliševalec. Tretji so mu očitali, da je Slak namerno ponavljal zakon, ki govori o odprtih zadevah in ne o zaključenih. “Jasno je, da se POP TV boji revizije, saj so sami omenjeni v eni od zahtev. Zakaj pa se ne bi smelo raziskati svinjarij,” je v srčiko problema opisal Dušan Polanc.

Naš medij je večkratna žrtev “neodvisnih medijev” v službi bivšega režima. A kljub temu na Novi24Tv spoštujemo vsakega gosta ne glede na njegovo politično usmerjenost. Voditelji naših televizijskih oddaj vedno pustijo vsakemu gostu, da dokonča svojo misel. Vendar največjih medijskih hiš, RTV Slovenija in POP TV je takšna, da gosta, ki jim ne ustreza poskušajo čim večkrat poskusijo prekiniti. S tem bi gosta zmedli in ujeli v medijsko past. To je tudi opozoril direktor Nova24TV Boris Tomašič. “Slak je štirikrat prebral isti člen, čeprav mu je Aleš Hojs že prvič odgovoril. Poleg tega Hojsa sploh ni pustil do besede in sam predaval neumnosti. Čista politična propaganda. Sramota,” se je na Slakovo neprofesionalno vodenje odzval Tomašič. Spodaj si lahko ogledate še nekaj kritičnih odzivov na Slakov intervju z ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsem.

Celotni intervju Uroša Slaka z ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsem si lahko ogledate TUKAJ.

Luka Perš