Golob in Bandelli bi si podredila upokojence

Marko Bandelli in Robert Golob (Foto: STA/posnetek zaslona RTVS)

Skrb za upokojence je kar naenkrat postala “prioriteta” tudi vladajočega Gibanja Svoboda. Stranka je šla namreč v ustanavljanje seniorske organizacije, v kateri naj bi se utopil tudi DeSUS.

Kar naenkrat je skrb za upokojence postala tudi stvar Roberta Goloba. V Gibanju Svoboda so namreč iznenada začeli postopek ustanovitve seniorske organizacije. Stranka Roberta Goloba je lani poleti pripojila LMŠ in SAB, sedaj pa je po protestih, ki jih je sprožila ljudska iniciativa upokojencev, v paniki začela iskati rešitve. In edina skupna točka je, kot kaže, stranka DeSUS, ki je oziroma bolje rečeno naj bi v preteklosti zastopala interese upokojencev.

Kako realne so te napovedi? Dejstvo namreč je, da se je sprožila mobilizacije upokojencev, kar ne čudi ob dejstvu, da upokojencev v parlamentu ne zagovarja nihče. Najabsurdnejši pa je podatek, da bi rad reševal upokojence kar Marko Bandelli, propadli politik nekdanje stranke SAB. To, kar se je dogajalo na zadnji Tarči, je obsojanja vredno. V bistvu nihče namreč ne ve, kdo in zakaj je Marka Bandellija, ki v politiki trenutno ne pomeni nič, povabil v oddajo, kjer so se pogovarjali o upokojencih.

Šlo je – očitno – za “solo akcijo” uredništva Tarče, da Bandellija lansira kot (novega) liderja upokojencev oziroma DeSUS-a. V kontekstu najnovejšega boja za volilne glasove upokojencev kot protiutež Pavletu Ruparju, ki je vladajočo politično in medijsko sceno dodobra šokiral z nedavnim protestom več tisoč upokojencev na ljubljanskem Trgu republike. Ali pa morda celo samo zato, da bi Bandelli v Tarči sprovociral Ruparja. Kot poroča Požareport, je v DeSUS-u prišlo do nejevolje, češ da jim Bandelli povzroča škodo, potem ko so videli, da se je kar on postavil v studiu javne hiše. “Nekateri tudi opozarjajo, češ, kaj zdaj govori Bandelli, da se je samo DeSUS vedno boril za upokojence, saj je še pred lanskimi volitvami, aprila, ko je bil poslanec Stranke Alenke Bratušek, grmel čisto drugače, da se samo oni, SAB-ovci, resnično borijo za upokojence. Pa še na Facebook si je, pravijo, ta mona, po novem dal “profilko” 30 let Desusa …?!”

Vir: Twitter Bojan Požar

Neverjetna skrb političnih strank za upokojence torej, a kljub temu nobenega posluha. Prav zato se napoveduje že naslednji shod, ki bo 1. marca ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani.

E-Maribor