Bi vodenje države zaupali šamanki Bulčevi in samooklicanemu žvižgaču Galetu?

Stranko Naša prihodnost bosta vodila samooklicani žvižgač Ivan Gale in šamanka Violeta Bulc. (Foto: sta)

“Oznaka “žvižgač” ob Galetu, ki jo uporabi državna tiskovna agencija, pokaže, da so politični aktivisti. S tem, ker številni mediji povzamejo njihovo poročanje kot verodostojno, vplivajo na celotno javnost,” se je na pristransko poročanje Slovenske tiskovne agencije kritično odzval urednik portala Siol Jančič. Novica STA se sicer nanaša na imenovanje samooklicanega žvižgača Ivana Galeta na čelo nove stranke Naša prihodnost. Mesto podpredsednice pa je zasedla evropska komisarka in šamanka Violeta Bulc, ki veruje, da nas bo pred vojnami otela t. i. “ekocivilizacija”. 

Stranka Naša prihodnost je imela včeraj kongres. Za novega predsednika je postavila samooklicanega žvižgača Ivana Galeta, za podpredsednica pa “okronala” evropsko komisarko Violeto Bulc. V prihajajočih dneh pa namerava predstaviti listo svojih kandidatov za volitve, program pa na kongresu aprila. Miting je bil izveden v elektronski obliki. Gale se je v zadnjih mesecih sestal z več političnimi opcijami. Skupaj s svojo ekipo se je namreč hotel pridružiti eni od njih, da bi družno nastopili na prihajajočih aprilskih volitvah, ob tem pa dajal prednost zlasti novim in strankam v nastajanju, poroča STA.

Kot pravi, daje prednost alternativni, vključujoči, futuristično naravnani politiki. Prav zato podpira idejo, da v DZ vstopijo politično nedolžni. Na koncu se je za uveljavitev svojih ciljev odločil stopiti na samostojno pot, ob tem pa so k sodelovanju povabili vsakovrstne specialiste. Imajo pa šele osnutek predloga programa, čeprav so volitve tik pred vrati!! Nameravajo ga dopolnjevati do kongresa, ki bo potekal v aprilu. Področje njihovega delovanja: korupcija, mediji, zdravstvo, kadrovanje, socialna in pravna država in samooskrba. Pripomba: Zagotovo bo pri samooskrbi svoje znanje lahko ponudila Bulčeva (ekocivilizacija …).

Različne podobe eksotične evropske komisarke Violete Bulc. (Foto: Twitter, sta)

Nekdanja evrokomisarka je sicer precej eksotična, celo kontroverzna osebnost, ki stavi na alternativne metode reševanja zdravstvenih in globalnih problemov. Cepljenje denimo razglaša za “genetsko terapijo” (s čimer je podobna Violeti Tomić, ki se proti covidu-19 zdravi z veterinarskim preparatom ivermektin), mir na svetu pa vidi v okviru nekakšne “ekocivilizacije”. Je tudi stara znanka zadnjega partijskega šefa Milana Kučana in ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića itd. A če imajo v SD-ju komedianta Jonasa Žnidaršiča, in če imajo v skrajni Levici poslanko Natašo Sukič, ki preko računalniškega programa komunicira z umrlimi, tudi ta odločitev morda ni tako napačna. Politični cirkus postaja vse bolj surrealističen. Če že ni kruha, naj bodo vsaj igre.

Domen Mezeg