fbpx

Bivši Šarčev državni sekretar Damir Črnčec še vedno noče iz državnega stanovanja?

According to our information, Damir Črnčec continues to live in the state-owned apartment, even though he is no longer the Secretary of State.

Dr. Damir Črnčec, bivši državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu Marjana Šarca, že dolga leta živi v državnem stanovanju s smešno nizko najemnino. Čeprav po padcu Šarčeve vlade ni več zaposlen v državni upravi, pa državnega stanovanja po naših informacijah še ni vrnil. Črnčec v državnem stanovanju na Kotnikovi ulici v Ljubljani, ki je v upravljanju Ministrstva za javno upravo, živi že od decembra leta 2007. Kot je znano, cene državnih stanovanj niso primerljive s tržnimi. Ne glede na to, da je Črnčec opravljal tudi različne funkcije na zasebni Fakulteti za državne in evropske študije, kjer je bil od oktobra 2016 do septembra 2017 celo dekan, predavatelj in mentor, se iz državnega stanovanja ni izselil, pač pa je kljub visokim dohodkom izkoriščal privilegij javnega uslužbenca.

Spomnimo. Po nastopu funkcije državnega sekretarja septembra 2018 se je Damir Črnčec iz Generalštaba Slovenske vojske, kjer je bil zaposlen, preselil v kabinet predsednika vlade Marjana Šarca. Na podlagi 14. člena Zakona o funkcionarjih v državnih organih je bilo Črnčecu, na podlagi sklenjenega delovnega razmerja za nedoločen čas z Ministrstvom za obrambo, Generalštabom Slovenske vojske, po prenehanju funkcije državnega sekretarja zagotovljeno nadaljevanje prejšnjega dela oziroma dela na drugem ustreznem delovnem mestu v Generalštabu Slovenske vojske.

Črnčec je bil torej po padcu Šarčeve vlade oziroma svojem odstopu z mesta državnega sekretarja upravičen do vrnitve v svojo varno službico v Generalštabu Slovenske vojske. Ves čas je seveda Črnčcu pripadalo tudi državno stanovanje. Po navedbah nekaterih medijev pa bivši Šarčev državni sekretar kljub temu, da ni več zaposlen v državni upravi, pač pa v poslanski skupini stranke LMŠ, državnega stanovanja še ni vrnil.

Damir Črnčec in Marjan Šarec v času neuspešne vlade 2018-2020.

Poznavalci menijo, da gre za hudo zlorabo, saj Črnčecu državno stanovanje glede na novo zaposletev ne pripada in bi ga bilo potrevno vrniti. Ali ga bo in kdaj namerava vrniti državno stanovanje, smo povprašali tudi Črnčeca. Odgovor še pričakujemo.

T. F.