fbpx

Bizarka v Mariboru: Socialistka bi imela menedžerje z nizkimi plačami in turbokapitalističnega milijonarja za mandatarja

Robert Golob in Vesna Godina (Foto: STA)

Upam, da bodo stranke na levem polu političnega prostora razumele zgodovinski trenutek, ko se je pojavil nekdo, ki lahko dolgoročno konsolidira levo politično telo,” je po koncu javne tribune dejala sociologinja Vesna Vuk Godina o Robertu Golobu. Še pred tem je izpostavila, da je “najvišja sprejemljiva razlika med najnižjo in najvišjo plačo pa je 1:4″. Kot da ne bi vedela, da sedi v dvorani s človekom, ki je vsako leto zaslužil krepko čez milijon evrov in hkrati napovedala, da bo Golob novi predsednik vlade. 

Danes smo lahko videli nadaljevanje telenovele iz ljubljanskega Kina Šiška, kjer smo bili priča koktejlu osladnega povezovanja in trpkih groženj s protifašističnim bojem. Druga okrogla miza gibanja “Bodi sprememba” se je dogajala v Narodnem domu v Mariboru, dogodek je bilo mogoče preko spleta spremljati vse od 17. ure dalje. Na dogodku so bili poleg Roberta Goloba prisotni še: Vesna Vuk Godina (profesorica na FF UM), Janja Hojnik (pravnica in ekonomistka, profesorica na PF UM), Luka Lisjak Gabrijelčič (svetovalec in koordinator odbora LIBE pri EP), Anže Erbežnik (svetovalec in koordinator odbora LIBE pri EP) in moderator Marko Crnkovič (urednik in kolumnist).

Že v Kinu Šiška je sicer kaj hitro postalo jasno, za kakšne vrste “normalizacijo” oziroma “spremembo” jim dejansko gre. Tokrat se bomo osredotočili predvsem na Vuk Godino in Goloba. Nekdanji predsednik uprave GEN-I Robert Golob je prepričan, da je z jasnimi usmeritvami mogoče doseči vse. “Začeti je treba na vrednotah, kot je na primer spoštljivost. Edino s tem bomo iskali skupni imenovalec,” je dejal mož, ki ga je Vesna Vuk Godina danes že razglasila za prihodnjega predsednika vlade, medtem ko se sam še ni jasno izrekel o svoji politični vlogi na prihajajočih parlamentarnih volitvah. Vuk Godina je še izpostavila, da je “najvišja sprejemljiva razlika med najnižjo in najvišjo plačo pa je 1:4.” Kot da ne bi vedela za Golobovo astronomsko letno plačo in 800 tisoč lanskoletne nagrade, za letošnje leto pa si je uredil dvo-odstotno nagrado pri dobičku, kar znese pri trenutnem dobičku okoli 1,2 milijona evrov, čeprav ni več niti predsednik uprave Gen-I.

Foto: STA

Nič hudega, če imamo različna mnenja. Če smo spoštljivi, bomo skupaj rasli. Potem je vseeno, ali smo levi ali desni. Lahko bomo gradili nekaj drugega, nekaj boljšega, ne sredine, ne, gradili bomo nekaj, kar še ne obstaja. Gradili bomo produkt, ki bo malce lev, malce desen po klasifikaciji, ki je itak malo čudna, a bo boljše od sedanjega stanja,” je še izpostavil Golob, ki se mu je zdelo verjetno malo nerodno, ko je imel tovarišijski turbokapitalist ob sebi zagrizeno socialistko. “Sreča ni v tem, da imaš 10-krat višjo plačo. Moja sreča ne izhaja iz moje plače,” je dejal Robert Golob.

https://twitter.com/petrasovdat/status/1481685131748388865?s=20

https://twitter.com/MarkoJuvancic/status/1481688340005101573?s=20

Domen Mezeg