Bizarno, kako hitro menja obraz Karl Erjavec: V začetku leta Miho Škerbinca, ki je opozoril na nestrokovne postopke v Slovenski vojski, hvalil na vsa usta, zdaj ga je odstavil! V ozadju pa proruski lobi?!

Erjavec in Škerbinc. Foto: sta

V petek je obrambni minister Karl Erjavec (DeSUS) podpisal odstavitev poveljnika sil Slovenske vojske, brigadirja Mihe Škerbinca. Razrešitev mu je predlagala načelnica generalštaba Alenka Ermenc. Ermenčeva je pred tem predsedniku republike Borutu Pahorju skupaj z Erjavcem predala poročilo, da vojska tudi lani ni bila sposobna resnega konflikta, in zanikala, da bi imela resne težave z zdravjem. Zanikala je tudi, da bi vojska na Počku s streljanjem kršila pravila, kar jim je očital Erjavec. Napovedala je, da bo tožila novinarje, ki so pisali, sklicujoč se na informacije Dela, da je že dalj časa odsotna, da naj bi bila nekaj časa na Polju. To je poročal Bojan Požar.

Minister Erjavec je imel zadnje čase nekaj političnih težav, ker je na vadišču Poček pri Postojni vojska, imeli so mednarodne vojaške vaje, streljala tudi ponoči, kar je zmotilo lokalno prebivalstvo in župana Postojne Igorja Marentiča. V Postojni, čeprav imajo od vadišča finančne koristi, lokalni politiki vojakom iz bogatih držav članic Nata, ki se tam urijo, zadnja leta ostro nasprotujejo. Ko je tam nekoč podobno vadila jugoslovanska vojska, podobnih težav ni bilo. Vojaški spopadi pa so tudi ponoči. Erjavec je protestiral, da je šlo pri nočnem streljanju za samovoljo vojske, in napovedal ukrepe. Iz ministrstva zdaj širijo govorice, da naj bi Škerbinca Erjavec zamenjal zaradi nočnega streljanja. A zdi se, da je to le precej prozoren izgovor. So razlog lokalci v Postojni, ki se požvižgajo na interese Nata, se pa v preteklosti niso na interese JLA, ali pa je pravi razlogi v veliko vplivnejši velesili kje na Vzhodu? Neuradno je slišati, da je Škerbinca preprosto odstavil “proruski” lobi.

Miha Škerbinc (Foto: Peter Jančič)

Bizarnost vodenja obrambe države kaže podatek, da je v začetku leta isti Erjavec Škerbincu čestital, ker je prevzel vodenje. Tako hitro se najpomembnejših voditeljev v resnih institucijah ne menja, ker to ruši strokovnost. Škerbinc sodi med oficirje, ki se niso šolali v jugoslovanski armadi, in tudi ni nič kriv za slabe ocene vojske zadnja leta. Te so posledica dramatičnega znižanja vojaškega proračuna po letu 2010. Škerbinc se je v preteklosti vojaško šolal v ZDA, kot oficir je služboval na Kosovu in v Izraelu. Konec leta 2014 je prevzel položaj namestnika direktorja oddelka za vojaško načrtovanje in vojaško politiko vojaškega odbora zavezništva Nato. Za to visoko funkcijo v Bruslju, ki je po pomenu v drugi dimenziji kot slovenski obrambni minister, je bil izbran med tremi kandidati. Pred tem je vodil prvo brigado slovenske vojske. Neuradno je slišati, da so ga zadnje dni sumili celo, da naj bi širil govorice o zdravstvenih težavah načelnice generalštaba, ki so pricurljale v medije. A pri teh je precej bolj verjetno, da so bili interesi, da se širijo govorice in da se načelnico odstavi, veliko višje v politiki. Denimo pri Erjavcu samem. Zgodbo, da načelnice že dolgo ni opaziti, je najprej objavilo Delo, ki informacije praviloma pridobiva bolj z leve. Na posnetku sta Erjavec in Ermanova ob predaji poročila o še naprej slabi opremljenosti in sposobnosti vojske v lanskem letu Borutu Pahorju:

Predsedniška palača, Borut Pahor je sprejel ministra za obrambo Karla Erjavca in načelnico generalštaba Alenko Ermenc, ki sta mu predstavila letno poročilo o slabi pripravljenosti vojske za leto 2018, vmes pa pripravljala odstavitev Škerbinca. (Foto: STA)

Ko Erjavec uporabi argumente Škerbinca
Iz Bruslja je v času prejšnje vlade Mira Cerarja Škerbinc precej kritično kot nestrokovne ocenjeval postopke kupovanja osemkolesnikov 8×8 boxer. A nakup, ker vojska vozila in oborožitev potrebuje, je prejšnja obrambna ministrica Andreja Katič (SD) nadaljevala, sporazum o nakupu boxerjev pa je tik pred prisego vlade Marjana Šarca obstal v državnem zboru, ker so iz Levice zagrozili, da ne bodo glasovali za Šarca, če bo koalicija prižgala zeleno luč za ta nakup. Levica nasprotuje oboroževanju vojske in zavezništvu Nato. Pozneje, ko je bilo že zamujeno, je obrambni minister Erjavec posel povsem odpovedal in se pri tem skliceval na argumente Škerbinca iz leta prej o pomanjkljivi strokovnosti, slabi taktični študiji, kakšna oklepna vozila država potrebuje …

Na dolžnost namestnika poveljnika sil v poveljstvu sil Slovenske vojske je bil imenovan brigadir Milan Žurman, ki bo do imenovanja novega poveljnika sil poveljeval silam Slovenske vojske.

Peter Jančič / Spletnicasopis.eu

 • Vera

  Mala damica Ermenčeva je očitno med svojo daljšo odsotnostjo pripravljala čistke v SV , namesto, da bi kaj ukrenila v dobro obrambnih sil domovine Slovenije .

 • VERRZIFIKATOR

  Karli Facar

  ČARLI ŠKRBINA

  Čarli je v pretepanju res klasa,
  za obrambo poskrbi fant vzorno,
  ko bojuje se prav neumorno,
  bi po starem rekli vsi mu »dasa«.

  V tepežu obrambno držo vadi,
  Čarli se zares ne izpostavlja,
  druga v prve vrste le postavlja,
  češ da krepki fantje so in mladi.

  Opozoril ga je na škrbino
  Mihec, iz njegove fant skupine,
  na vrzel v obrambi, to fant zine
  in prav kmalu naleti na mino.

  Čarli zdaj na hladno ga postavi,
  da ne bo mu trobil o škrbini,
  šaril več po ustni mu votlini,
  češ saj vsi zobje so moji zdravi.

  Kakor koli, Čarli ne zaveda
  se, da zobobol je muka huda
  in da ni potrebno mnogo truda
  za spremembo zobnega izgleda.

  Ko ga mahnil po zobeh bo pravi,
  brez škrbine brž ostal bo vsake,
  uvrščen med tiste bo bedake,
  ki okoli gobca so krvavi.

  Čisto brez potrebe krvavijo,
  je prepozno zdraviti škrbine,
  teh ni več, a zobobol ne mine,
  le še dlesni kot hudir smrdijo.

  Čarli takšen fant bo tretje klase,
  ker obrambno le zavzema pozo,
  ko dobil bo končno pravo dozo,
  ta ne bo več vedel niti zase.

 • antimur

  Erjavec je med levofašističnimi politiki po pokvarjenosti in omejenosti pri samem vrhu. Temu kretenu je potrebno soditi po Brglezovem naravnem pravu, v nasprotnem se bomo nekega jutra prebudili z rusko vojsko v naših kasarnah, na cestah in trgih.

 • karpelec

  Nekaj je sila narobe s temi našimi vojaškimi kljukci.

  • GverilaStyle

   tako se danes demokratično ropa davkoplačevalce!

 • Marko

  Če ne bomo imeli osemkolesnikov 8X8 nam ostanejo samo še od skrajnega levičara Kordiša njegovi bajoneti.

 • Franjo Trojner

  Le kdo nas bo branil pred morebitnim zavojevalcem??? Zveza NATO? Gotovo DA! TODA, prvo se moramo morebitnemu agresurju upreti sami, mar ne? Kar pa ni mogoče, ker SV sama pravi, da tega ne zmore, na novo ustanovljene Šiškove VARDE pa baje zaradi veljavne zakonodaje tudi ne smejo. Mladi pubeci korakati in streljati ne znajo, pol jih itak še mesa nea je in so za vojake preslabotni, druga polovica jih v Avstriji dela, kdo torej razen zveze NATO bo pred morebitno agresijo branil našo prvo SLOVENSKO državo???
  Hrvati so že zasedli, okupirali del našega ozemlja in morja, PA NE UKREPA NE naša Šarčeva leva vlada, NE sam predsednik države g. Pahor, kakor tudi SV in policija NE.
  Ma iz še ne tako daleč nazaj ponosne, na novo ustanovljene prve SLOVENSKE države in močne vojske, ki je leta 1991 porazila in iz države izgonila agresorsko vojsko JLA, smo danes prišli po zaslugi negativne selekcije v politiki, ter s tem posledično za funkcioniranje države, do negativne selekcije v prav vseh vitalnih delih vseh vej oblasti, kakor tudi SV in policije.
  Ni vlade, ne predsednika države, ne vojske, ne ministra za obrambo, ne poveljnika generalštaba, ne policije, ne notranjega ministra, ne poveljnika policije v svetu, ki bi brez izstreljenega šusa dopustil zasedbo dela ozemlja in morja morebitnemu agresorju!!!!!!
  Naša oblast, vojska in policija zasedbo dela našega ozemlja in morja mirno dopušča. Prav hecno je videti, kako naši pilicisti v gumenjaku prosijo policiste iz hrvaške, da z svojim velikanskim motornim čolnom zapustijo naše teritorijalne vode.
  Kje so vam jajca??? Kje je naša vojska? Kje je naša bojna ladja Triglav?? A mislite, da bodo vojaki NATA gnali agresorje Hrvate iz našega ozemlja in voda ???? Hrvati zasedajo naš del ozemlja in del naših teritorijalnih voda ravno iz razloga, ker vedo, da ga “mi”, naša oblast, vojska ni sposobna braniti! Kaj je že nedavno rekel hrvaški general Kitarovički? Da je hrvaška vojska lahko v samo 2. urah v Ljubljani????
  Toliko o tem, kaj si o nas, naši oblasti in naši vojski mislijo naši “dobri” sosedje Hrvati. Vi pa še kr naprej lazite k njim na morje, le kje vam je domoljubje, nacionalna zavest????

  • MižekFiga

   Kdaj bomo preklicali Cankarjev rek ???
   Kaj čakamo ???
   Imamo VOLITVE !!!

   • Franjo Trojner

    Sam, sam vidim problem v tem, da nas je v Sloveniji vedno manj Cankarjevega roda.

 • rubec

  Generalna majorka protestira proti zavajajočemu oglasu tukaj na Novi, ki ponuja babičin nasvet kako v parih dneh shujšati za 6 kg. Po temu receptu se človek za 60 procentov skrči, ne pa shujša.

  • Nata

   Dobra. Jaz pa čakam na res stara , zelo stara leta, ko se bom skrčila !!

   Danes mi noben babičin nasvet ne pomaga.

   • rubec

    Nata. Tvoj te ima kljub temu rad. Kot sam pravi, vse dokler v SD ne prestopiš. Zdaj je vse na tebi.

    • Nata

     Lepo si me potolažil. . . . . . hvala !

 • Anton

  dost mam teh bebavih levičarjev, čas je za košarko, čas je da se nostalgično ozremo v zlate čase košarke, čas je za Nikosa Galisa

  Povezava: https://www.sbnation.com/nba/2017/9/8/16273994/nikos-galis-hall-of-fame-basketball-greece-michael-jorda

  Priporočam ogled obeh tekem ,vzemite si čas, ne bo vam žal

  sarkazem press

 • Antonius

  Celo Švica in Avstrija, ki imata mednarodno priznani status nevtralnih držav, imata zaradi varnostnih razlogov svojo vojsko.
  Slovenija, ki nima priznanega statusa nevtralnosti, se pa obnaša kot, da vojske ne potrebujemo.
  Kučan je Janši obesil izmišljeno podkupovanje ob nakupu Patrij, brez vsakega zanimanja je šel pa mimo nakup izraelskih topov, ko sta jih v Izraelu, mimo oči slovenske javnosti, kupovala Kučan in Kacin. Kupila sta namreč orožje, ki ga slovenska vojska zares ni potrebovala. O kakšni proviziji se takrat sredstva javnega obveščanja niti vprašati niso upala.
  Danes je stanje v naši vojski posmeh celi Sloveniji.
  Povsem nesprejemljivo vtikanje politike v vojaško stroko nam razkriva početje obrambnih ministrov, ki si dovolijo menjavati najbolj odgovorne v generalštabu, kot spodnjice.
  Zanimiv se mi zdi še en podatek, da je na najvišji položaj v generalštabu imenovan-a oficir, ki nima pridobljenih nobenih mednarodnih vojaških poveljniških izkušenj. Ni mi poznano, kje bi svojo mednarodno poveljniško izkušnjo v okviru Nata pridobila Ermenčeva? A je poveljniško sodeloval vsaj kje na Kosovu?
  O pravniku Erjavcu pa nima smisla. Njega je pravo učila smučarska vele in slalomistka Špela Pretnar.

  • tomnidari

   Mi ne rabimo vojske! Imamo partizane!

   • totex39

    Turnškove misliš, samo bolj potiho to razglašaj, da ne bo slišal Erjavec jih bo takoj vklopil.

   • Antonius

    Trenutno je partizanski podmladek res številčnejši in bolje oborožen in obut kot slovenska vojska.

   • Janez Kepic-Kern

    ŠALA
    A?
    MISLIŠ EX KP “STALIN PARTIZANE”
    ali ZZV “partizane” T. Turnška ? L.r. Janez K.K. KOMENDA
    p.s.
    KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++ zelo, zelo dobro napisano. L.R. J.K.K. KOMENDA

 • Olga101

  Za tovariša Erjavca in tovarišico Ermencevo so očitno za vodenje slovenske vojske primerni samo JLA oficirji, ki so se privlekli v Slovenijo???? Tovarišica si celo drzne tožiti Požarja, ker je pisal o njenem zdravju?!! Naženimo levičarje, ki uničujejo Slovenijo! Vsi na evropske volitve! Ne dovolimo, da nas v evropskem parlamentu zastopajo soroskucanovi plačanci!

  • tomnidari

   Poskušaj me prepričat, da od parlamentarnih strank nastopa vsaj en kandidat po tvojih željah!

 • Franc Šink

  Vladi priporočam skupinsko psiho terapijo

 • RATATA

  Priznajmo si, da osamosvojena socialistična Republika Slovenija spada med neuvrščene bananarje.
  Kdo za takšno stanje ni kriv in ni odgovoren ne bom razpravljal.

  • Ana Job

   Demokracija” kot jo ponujajo stranke je tudi govno zavito v celofan!!!!! Slovenija ne izvaja demokracije temveč aristokracijo, ker naša politična ureditev ni osnovana na volji ljudi. O ustavi se v Sloveniji nismo izrekli na referendumu, torej uradno gledano, so nam “demokracijo” vsilili politični fevdalci. Preberite si kaj dejansko pomeni demokracija, če jo izvzamemo iz zgodovine. Bili so svobodni in bili so sužnji in to v času, ko je potekala ureditev DEMOKRACIJE. Veste kdo so sodobni sužnji v tako imenovani demokraciji? VI STE SUŽNJI!!! NAVADNI SUŽNJI TAJKUNOM, ki imajo usta mastna od demokracije, denar pa skrivajo v davčnih oazah, medtem ko hodijo po vas in vas plačujejo z zajamčenimi plačami! Evo, imate demokracijo, ki vam jo vsiljuje SDS in njegovi sateliti, skupaj s pokomunisti, ki so se prelevili v super kapitaliste.

   In zato želi ZEDINJENA SLOVENIJA uvesti LJUDOVLADO, kjer bo srednji razred zopet živel človeka dostojno življenje

 • totex39

  Normalni človek tega ne more razumeti, da za obrambnega ministra postavijo k*rta, ki še z smetmi ni znal ravnati, kako bi pa lahko dorasel vojaški funkciji.

 • Janez Kepic-Kern

  RESNO.
  Mislim, da bi bilo res pozitivno,
  da se tega vprašljivega DeSUS
  – Karla E.
  – RESNO IN OSTRO, ARGUMENTIRANO – INTERPELIRA.
  Mi
  Slovenci imamo poleg toliko “reklamirane” vprašljive in sporne KP “STALIN PARTIZANŠČINE”
  tudi
  POVSEM POZITIVNO TRADICIJO RAZNIH OBLIK – ZDRUŽEVANJA IN SAMOPOMOČI !
  Večidel
  zelo pozitivno delovanje slovenske KC CERKVE – NA TEM PODROČJU
  puščam – tu – ob strani.
  Najbolj znana in
  stara so seveda – razne oblike “brambovstva” iz zgodovine:
  – gradnja utrjenih gradov in
  – “obrambnih taborov” ob cerkvah in skrivališč v naravi, v gozdu
  ter cerkva na gričih s širokim razgledom, ki so služile tudi
  – opozarjanju pred prihajajočimi do prebivalstva zlonamernimi vojskami, tolpami itd.
  – vsem poznani hribi GRMADA, KUREŠČEK ITD., ki so služili – istemu namenu
  – opozarjanju – pred nevarnostmi
  Vsem nam poznana so
  – GASILSKA DRUŠTVA itd.
  Od
  NEDVOMNO POVSEM POZITIVNIH SLOVENSKIH DRUŠTEV,
  KI SO GOJILA IN
  POUDARJALA POMEN
  – TELESNE KONDICIJE IN OSTALIH OSNOV ZA SAMOSTOJNO TVORNO ŽIVLJENJE
  TU

  1. izpostavljam le – po 1945. letu
  od KP STALINISTIČNE “TITO, KARDELJ” OBLASTI

  – zatrte,
  – prepovedane in razlaščene
  “ORLE” DR. J.E. KREKA – 1908-cca 1940,
  ki so bili izjemno dobro organizirani,
  BOLJE ORGANIZIRANI KOT VEČINA SEDANJIH POLITIČNIH STRANK V SEDANJI R.SLOVENIJI.

  2. Realne
  namene in skladnost delovanja samega
  – Karla E. kot “žal” ministra za obrambo in
  – t.i. “proruskega” lobija – pa naj s posebno PREISKOVALNO KOMISIJO preišče
  in nam Slovencem — javno predstavi – PARLAMENT r. Slovenije.
  Slovenci, naši predniki in tudi mi, sedaj živeči ljudje , Slovenci
  so/smo s strani EX KP; ZK STALIN, TITOISTIČNO USMERJENIH
  TOREJ –
  S STRANI – “PRORUSKO” USMERJENIH LJUDI-SLOVENCEV
  DOŽIVELI, PRETRPELI
  VELIKO, NAM VSEM ŠE PREDOBRO ZNANE –
  -ŠKODE, TRPLJENJA,
  – POLITIČNIH NESODNIH LIKVIDACIJ ZARADI NASPROTOVANJA VSILJEVANJU
  VKP/b in KP stalinizma, titoizma
  – v našo, nam vsem skupno domovino – Slovenijo.
  Torej !
  V Parlament s tem vprašljivim
  – Karlom E.,
  – ki je po TV govoričil:”ja, saj sploh ni jasno – če in kakšno
  – SLOVENSKO VOJSKO – SPLOH RABIMO”
  – nato je pa brez pomisleka – kar
  – sprejel mesto MINISTRA ZA OBRAMBO NAŠ R. SLOVENIJE.
  POUDARIM NAJ
  – IZJEMNO NIZKO PODPORO NAS VOLILCEV – DESUSU. In
  – zdi se mi, da Karl E. niti ni dobil dovolj glasov, da bi bil poslanec.

  In takšnega – od nas ljudi, državljanov R. Slovenije – malo “priznanega”, z malo podpore volilcev itd. človeka =Karla E. – imamo mi Slovenci _ ZA MINISTRA ZA OBRAMBO NAŠE R. SLOVENIJE ?!
  URGENTNO
  MORAMO POSODOBITI, KVALITATIVNO PRENOVITI
  – VOLILNO ZAKONODAJO IN
  – PRAVNE AKTE O NAČINIH IMENOVAN MINISTROV
  IN OSTALIH DRŽAVNIH IN JAVNO-SEKTORSKI FUNKCIONARJEV.
  Naj
  politične stranke
  in Parlament R. slovenije – TO UREDIJO ! EX OK knjižničar L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  POLITIČNO ZLO,
  KI JE PRIŠLO IZ VKP/b RUSIJE
  GULAG J.B. TITA – GOLI OTOK
  https://www.google.com/search?q=GOLI+OTOK+TITO&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiWvcPOk7vhAhXhsaQKHaaUCNkQ_AUIDigB&biw=1584&bih=740#imgrc=a2pK97ApBe6VWM:

  “ORLI” DR. J.E. KREKA, 1908-CCA 1940 – ENO NAJBOLJ POZITIVNIH,
  MNOŽIČNIH KULTURNO GOSPODARSKI ZDRUŽENJ, DRUTEV NAS SLOVENCEV

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/08/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_orli.pdf

 • pajot

  Bizarno, kako hitro menja obraz Karl Erjavec

  Pomota. Ne menja ga. Odkar pomnim,je imel standarden žabji nasmeh. Tako,da se sprašujem,če to ni pravzaprav serpentinškova baba.

 • Janez Kepic-Kern

  O IZJEMNO POZITIVNIH
  “ORLIH” DR.. J. E. KREKA, 1908-1940,
  IZ
  MOJE REVIJE “SLOVENIANA”, IZ 1. ŠT. TE REVIJE.
  Zaradi nasilne prevlade stalinizma- komunizma v Sloveniji – je verjetno nihče od nas, Vas – živečih – še nikoli ni slišal v zapeti obliki.
  Obstojijo tudi druge pesmi Orlov, tudi himna Orlic. Leta 1918, je dr.
  J. E. Krek žal umrl. Na pogrebu je bilo 30 000 ljudi Tisti, ki vas
  tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  glasbenem oddelku NUKA v Ljubljani.

  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM
  RADOSTI DOMU GRADIMO
  SLAVO IN ČAST !

  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE, NAROD SLOVENSKI,
  K NESMRTNI SLAVI
  TVOJI – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU
  DVIGNIMO KRILA,VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA!
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
  VSEKDAR !
  Avtor: besedila dr. Evgen Lampe, glasba frančiškan H. Sattner.
  Prelepo himno “Bratom Orlom”, ki jo je uglasbil Hugolin Sattner – kar
  priznan skladatelj slovenske verske glasbe.
  Verjetno se jo je zadnjič javno dalo slišati na vseslovenskem shodu “Orlov” leta 1938., 1939. leta na Plečnikovem stadionu v Ljubljani.
  Na tem
  shodu 1938. leta je bila tudi moja mama Julijana K. kot 14 letno dekle
  in njen oče oz. moj stari oče Franc K. , zgleden kmetovalec, obrtnik,
  “OREL” iz okoliša Komenda. Povedal Vam bom podatke iz domačega,
  družinskega izročila – o delovanju “Orlov” v okolišu Komenda. Iz vrst
  stanovsko in življensko-družinskih vzglednih, kmetov in obrtnikov iz
  krajev v okolišu Komenda so se razvile prve telovadne, kasneje pa tudi
  “uradne” društvene skupine “Orlov že kmalu po 1908. letu, ko je dr. J.E.
  Krek formalno in v praksi začel ustanavljati – na Vrhniki in še po veliko
  krajih v Sloveniji. Prva dokumentarna fotografija telovadcev “Orlov” iz
  Komende je iz leta cca 1910. Po 1. sv. vojni so “ORLI” iz Komende
  društvo močno razvlili: imeli so lasten mošk pevski zbor, ukvarjali so se
  z obrtno-kmetijskimi predavanji in praktičnimi deli glede elektrifikacije,
  in ostale infrastrukture. V letu 1938. so dogradili velik in lep kmečki
  dom, v katerem so imeli razvito društveno dejavnost: predavanja, tudi
  glasbeno plesne prireditve. Vpeti so bili tudi v tedanje politično in gospodarsko življenje. Gospodarsko in kulturno samostojn “ORLI” so
  bili po 2. vojni s strani prebivalstvu vsiljene komunistične oblasti –
  žal – prepovedani.
  Razlaga je odveč: le še eno več – sramotno dejanje
  KP; ZK oblasti po 1945. letu !.
  Ampak!
  Z veseljem Vam vsem povem, da je res lepa himna “Bratom Orlom”, dne 28.6. 2018 – po 80 letih molka, neizvajanja spet zazvenela.

  Dni ob koncu junija 2018 sem namreč jaz osebno, Janez Kepic-Kern v okviru mojih priprav na oživitev, na posodobljeno obnovitev “Orlov” dr. J.E. Kreka uspel srečati dovolj dobrega pianista –
  in pesem “BRATOM ORLOM” – JE PO 80 LETIH NEIZVAJANJA SPET
  ZAZVENELA V LJUBLJANI. Bil sem ganjen.
  Gospodu pianistu – hvala za živo, lepo izvedbo.himne naših vrlih “Orlov” !
  POZIV: OBNOVIMO “ORLE” dr. J. E. Kreka!!
  Našim slovenskim domoljubnim političnim strankam toplo priporočam
  obnovitev društev “ORLI.” dr. J. E. Kreka.
  “ORLI” dr. J. E. Kreka so bili po slovenskem taborskem gibanju (v 19. st)
  in po “preporodovcih” zagotovo eno od slovenskih
  najbolj pozitivnih društvenih gibanj oz. organizacij. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Zzzzzz

  ProRuski lobij? E zdaj ga pa že biksate

  • Awfjji Auigheoluig

   Karl Erjavec je bil 13 na obisku v Ruskih državi v lanskem letu. Niti enkrat v državi Nata. Dosti pove o njegovem odnosu. Plus Rusija je znana po takih potezah, proksi vojnah in informacijski vojni.

 • Stric iz ozadja

  A on je pa samo brigadir, ne brigadni general? (cin je isti https://en.m.wikipedia.org/wiki/Brigadier ).

 • garfi
  • Stric iz ozadja

   “Proslava ob 67. obletnici dražgoške bitke, 14. januar 2018. Foto: BoBo/Srdjan Živulović”

   Ti si Srdjan Živulović?

   • garfi

    ti si milan kućan

    • Stric iz ozadja

     Me veseli Srdjan.

 • Den456

  Levuharji uspešno nadaljujejo z rušenjem SV.

 • Joško

  Vrhovni poveljnik oboroženih sil bi moral takoj, ko je prebral poročilo o pripravljenosti slovenske vojske, odstaviti tako Korlna, kot načelnico. Tako eden,kot druga sta popolnoma nesposobna voditi slovensko vojsko.

 • Janez Kepic-Kern

  TEGA EX KP, ZK PROFILIRANEGA
  Karla E.
  se bo dalo – POSLATI VEN – iz javnega življenja naše R. Slovenije
  IN VEN IZ POLITIKE – NAŠE R. SLOVENIJE
  LE TAKO,
  DA NJEGOV KATASTROFIČNO SLABO DELUJOČ I

  – DESUS, – PADE POD PARLAMENTARNI PRAG !
  – IN DA – DESUSA – NE BO VEČ V DZ R. SLOVENIJE.

  DESUS
  JE VEDNO BIL V VLADNIH KOALICIJAH,
  KAJ SISTEMSKO TRAJNEGA IN ZARES POZITIVNEGA
  – ZA NAS SLOVENSKE UPOKOJENCE – PA NI UREDIL !
  TOREJ !
  POMLADNE STRANKE
  NAJ NAREDIJO – MOČNO BOLJŠI PRGRAM ZA NAS UPOKOJENCE R. Slovenije !

  Boljši program
  od tistega, ki ga upokojencem – ponuja – DESUS K. ERJAVCA.
  IN?
  KO DESUSA
  NE BO VEČ V PARLAMENTU,
  TUDI – ANTIPATIČNEGA Karla E. – NE BO VEČ V R.S. POLITIKI ! L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

 • piko8

  Ermenčeva vsaj na pogled deluje kot “mumija” pri živem telesu!!
  Tako, daje z njenim zdravje v najlepšem redu naj presodi stroka!
  Glede klovna erjavca, ta spada v VAŠKO ligo zabavlačev ala sepentinšek!!

 • Anton Slapnik

  Mens sana in corpore sano

 • xtc

  Kahla & Kučar rusofilska banda,so poskrbeli,da nakoncu niti za lavor morja ne bomo imeli,kaj šele 1/4 zaliva.

 • AlojzZ

  Država, ki ima politika tipa Erjavec, na pomembnih mestih vladanja, je izgubljena. Ne moreš se tako norca delati a da ne pride račun.

  Zbogom Slovenija!

 • Novakec1

  Klovn mora delat tako kot reče taglavn klovn.

 • Franjo Trojner

  Bua.

 • MižekFiga

  Vlado (IN ministre) imamo take, kot ste jih izvolili (goljufiva 51% udeležba je v posmeh). Prijatelji, ko se boste odločili volit, bomo imeli vlado Jeklenega Janeza, ali “domačo” Luco. Ne čakajte, kakor sedaj. Gremo, na volitve IN odjebimo končno ničvrednega tovariša ddr. Kučana!