Bizarno! Marjan Šarec nemudoma ukrepal, ko je Krajčič ukradel sendvič, ob aferi Karla Erjavca si ne upa odgovoriti niti na novinarsko vprašanje! S čim ga Erjavec drži v šahu?!

Foto: STA

Po razkritju Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS), da je minister za obrambo Karl Erjavec zlorabil OVS MORS s tem, ko je izdal ustno odredbo za nezakonito vohunjenje za Škerbincem, je postalo neizogibno, da Erjavec odstopi. Na kabinet predsednika vlade smo Šarcu poslali novinarsko vprašanje, ali bo zahteval odstop Erjavca, pri čemer nas je zanimalo, če sam ne bo hotel odstopiti, ali ga bo sam razrešil s te funkcije? Glede na to, da Šarec na naše novinarsko vprašanje, ki je bilo poslano in dostavljeno, ni želel odgovoriti, je zanimivo omeniti, kako je nemudoma reagiral v primeru afere sendvič, ko je sedaj nekdanji poslanec LMŠ Darij Krajčič na seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo priznal, da je v bližnji trgovini ukradel sendvič, in zahteval njegov odstop. Z molkom Šarec nedvomno daje vtis, da je za krajo sendviča v vrednosti 2-4 evre nujen odstop, v primeru nezakonitega prisluškovanja pa ne?!

Zloraba obveščevalno-varnostne službe (OVS) s strani Erjavca je upravičeno pričela razburjati javnost in politično sfero, potem ko je na novinarski konferenci podpredsednik KNOVS Žan Mahnič razkril ugotovitve pooblaščene skupine, ki je v torek opravila nenapovedan nadzor na OVS. Zadeva sicer močno spominja na afero “veberkom”, ko je minister Janko Veber v Cerarjevi vladi zlorabil OVS z namenom, da bi preprečil privatizacijo Telekoma Slovenije. Glede na to, da so pri DeSUS v primeru Vebra brez zavor podprli njegovo razrešitev, se poraja vprašanje, če bodo tako dosledni tudi, ko gre za njihovega šefa Erjavca?

Po besedah poslanca Mahniča je pooblaščena skupina med nenapovedanim nadzorom na OVS ugotovila, da je Erjavec zlorabil svoj položaj, ko je od direktorja OVS Dejana Matijeviča zahteval, da OVS ravna nezakonito, direktor pa je nalogo sprejel in jo tudi izvedel, ob tem pa dodal, da gre v tem primeru za odstavitev brigadirja Mihe Škerbinca z mesta poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske. Med drugim je Mahnič osvetlil tudi podrobnosti dogajanja: “V medijih so se pojavile govorice, da je bila načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc hospitalizirana zaradi psihičnih težav, istočasno so v Slovenski vojski verižno krožila SMS-sporočila, da je njeno zdravstveno stanje komentiral Miha Škerbinc najprej na kolegiju, kasneje pa še pred postrojem na Vrhniki 1. aprila letos.”

Zato je po besedah Mahniča OVS na ustni ukaz oziroma naročilo ministra za obrambo Karla Erjavca začel izvajati zaslišanja oziroma klasično obveščevalno dejavnost. Nadaljeval je, da so 3. aprila pripadniki obveščevalno-varnostne službe na Vrhniki pričeli z zbiranjem informacij, kaj se je dogajalo na kolegiju in postroju na Vrhniki. “Naključno so zaslišali 25 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske. Na podlagi vseh zaslišanj niso mogli potrditi, da je poveljnik poveljstva sil dejansko govoril grdo o načelnici,” je še povedal in dodal, da so bile podlaga za preiskavo le nekatere govorice in SMS-sporočila, ki so krožila po poveljstvu Slovenske vojske in ki so prispela tudi na OVS in tudi v kabinet ministra.

Foto: STA

Erjavec se spreneveda
Glede na izjavo, ki jo je Erjavec podal za TV Slovenija, je mogoče videti, kako se spreneveda, saj svojega dejanja sploh ne označuje kot nezakonitega. Povedal je namreč, da je seznanjen z zaslišanjem nekaterih pripadnikov Slovenske vojske, ki naj bi bili priča dogodku, in poudaril, da naj to ne bi bilo nič nezakonitega. Zanimivo je, kako je povsem brezbrižno ob tem izjavil, da se interpelacije ne boji, prav tako pa tudi ne razprave na odboru za obrambo. Če se pri tem ozremo na primer “veberkom”, lahko nemudoma opazimo, da je odziv Vebra in Erjavca podoben, saj se je Veber podobno kot se sedaj Erjavec sprenevedal in izpostavljal, da naj bi šlo zgolj za banalnost.

Kakorkoli, Veber ni imel zadostne podpore (zgolj podporo s strani SD in skrajne Levice), zato je bil predlog nekdanjega predsednika vlade Mira Cerarja za razrešitev Vebra sprejet in je ta moral oditi. Poraja se vprašanje, kako bo reagiral Marjan Šarec? Bo sledil načelom in zahteval odstop Erjavca, ali pa bo prevladal samoohranitveni mehanizem in si ne bo drznil tvegati spora z Erjavčevo DeSUS ter s tem ogroziti usode koalicije, ki je že tako ali tako na precej majavih temeljih? Nedvomno bomo morebitni odgovor s strani Šarca objavili takoj, ko ga prejmemo.

 H. M.

 • Rožle

  Nova 24 TV ..
  čas je že in bilo bi lepo, da pridejo nazaj Bernardove in Lucijine kolumne ..
  Ne pozabit, da nas vseeno veže Domoljubje

  • Na špičena kandidatka

   Mulc, ti pa spat

  • samsara

   Veš Rožle, ona dva nista več “naša”.
   Sta razmišljala in celo delovala nekoliko izven dovoljenega in zaželjenega. Malce po svoje, kar se pa ne sme.
   Domoljubje, izpostavljaš. To je dandanes “drugorazredna tema”. Stranka in njeni interesi, to pa je prvorazdena tema.
   Pa saj veš…

 • Antonius

  Sarčeva vlada je trdna. Moški de koalicije se medsebojno tako trdo vleče za testise, da se Bratuškova sploh ne rabi bati, da bi padla vlada in z njo koalicija.
  Erjavec je pa itak nezamenljiv, ker v Desusu nimajo nikogar drugega, ki nima pojma o pravu, poštenju in poghkuje.

  • VERRZIFIKATOR

   Karli Rijavšek

   ŠARO ČUVAJ

   Šaro, psiček ta k nam pritepeni,
   zlepa se ne da udomačiti,
   več ne vemo, kaj sploh z njim storiti,
   da na veji bi pristal zeleni.

   Za čuvaja Šara smo si vzeli,
   rekli smo, saj to je kužek zmeren,
   saj za drugo psiček ni primeren,
   v Serpentinah bomo ga veseli.

   Pa se Šaro čudno res obnaša,
   mesto službe pasje žal čuvajske,
   ki preganja tipe tolovajske,
   vede se, da se ga ne prenaša.

   Pritepenček prave mere nima,
   ko za sendvič gre, takoj popade
   in tatu domnevnega napade,
   da potem sam sebi Šaro kima.

   Ko pa v igri silni so prisluhi,
   Šaro brž ušesa si zakrije,
   v pasjo utico ščene se skrije
   in prisluh pripiše hišni muhi.

   Tudi ko rjava žaba kvaka
   in ko v hišo nam smrdljivka sili,
   Šaro se potuhne, milo cvili,
   na spregled ga zlepa ni, junaka.

   Žab boji se, pravijo nam eni,
   najbolj ene, tista je rjava,
   v strahu je, da odleti mu glava,
   bo že res, so dobro poučeni.

   Revež je ta Šaro, pač zelenček,
   ne pomaga niti več dresura,
   čaka se samo še tista ura,
   ko odtava končno pritepenček.

  • Anton

   razumem, da se veliko ljudi obrača po vetru(oportunizem!), pa vendarle, kak človek si, da voliš takega bebca kot je Šarec, mislim, haloo, kaj jh res prav nič ni sram?

   sarkazem press

   • Antonius

    Najbrž ste mislili *kakšni ljudje so, da volijo takšnega*……
    Jaz ga namreč ne volim, ker nisem po vetru.

    • Anton

     se opravičujem ,za dvoumni zapis.

     sarkazem press

 • Na špičena kandidatka

  Ta 2 če združim nimam nič od njih, nimata pirhov.

  • Kordiš

   K men pridi, boš 14 dni tulila Aleluja.

  • Rožle

   Pogovor med Serpentinškom in Kahlo :..

   “Nekam žalosten se mi zdiš danes.”
   “Vročina me kuha!”..
   “Si jo izmeril?”..
   “Ne, ni potrebno! Že tri dni nesem kuhana jajca!”…

   • Ubavo devojče

    Ta je stara

    • Rožle

     Sam še zmer užge .. ….

     • Ubavo devojče

      ITAQ

 • Ubavo devojče

  Ne čez našga pisat, me je kandidiral, bom čez 8000 EUR vlekla.

  • traktor

   Da se nouš zredila. Izplun kdaj.

 • Kučko pod pručko

  Vprašanje avtorja članka ni zastavljeno pravilno. Ne gre za to, s čim Erjavec drži
  Serpentinarja v šahu, ampak za kaj.

  Odgovor je več kot, jasen: Za jajca!!!

  • karpelec

   …mošnja ni prazna, v njej sta dve rozini.

   • Steiermark

    posušeni….

 • Darth Vader

  dva kretena, ki slovencem grenita življenje……narciska in sociopata, katerih ne sprejme niti predsednik Mozambiqa…..a za parodirat kot dva klovna gor pa dol po sloveniji se pa čutita sposobna……kot davkoplačevalec sem zgrožen, kakšne kretene moram podpirati s svojimi davki

  • JANEZ GUS

   Tolaži se,da nisi edini.Vsi,ki nam Slovenija nekaj pomeni,delimo tvoje mnenje.

 • črnaovca

  Zaradi uporabe obveščevalne službe ob napovedani prodaji Telekoma je takrat letel tudi obrambni minister Veber le Korl je večen

 • totex39

  Držijo skupaj, pa če gre vse k vragu, samo da koalicija ne pade drugo jih tako ne zanima.

 • Beli Sneg

  Najboljše orožje komedijanta in solarij klovna je molk. Zdravstvo v razsulu, sodstvo v korupciji, vojska na dnu, šolstvo v rdečem pikalovem vozu, Marjan in Borut, pa družno tiho. Zakaj neki? Vse za vroči stolček. Življenske sanje so uresničene, kdo bi se oziral na rajo.

 • Franc Šink

  Voda v kateri se nahaja je pregosta da bi mu stekla v grlo.

 • Beli Sneg

  Škoda ker ni nobene slika kako serpenrinšek paradira z Makronom in Merklco. Tudi on je končno prišel do svojega istagrama. Sanje uresničene. Folk pa je…. se.

 • Beli Sneg

  Kje so zdaj serpentinškovi sendvič standardi?

 • JANEZ GUS

  Klovn dobro ve,da z odhodom kahle ,se konča tudi njegovo klovnarstvo.

 • xtc

  Šarčev konec se neizbežno bliža povsod same sramote in blamaže.
  Seveda Kahle ne bo nagnal ,ker bi razpadel periv vladni kurnik,a težava je,ker bo sleje kot preje zaradi afer in škandalov ter polomov padel on,ker ne bo šlo več.
  Maje se tudi Zoki,ki baje preko politike in znancev pritiska nas US,da naj pohodi EU pravo in ga reši pred,polomom na novih volitvah za župana v Ljubljani,potem ,ko je Ljubljančanom znatno podražil vse.

 • Olga101

  Erjavec mora odstopiti! Če ga murglska marioneta od Šarca ne zamenja, naj odstopi cela murglska zloženka od vlade!

  • antimur

   Da je Šarec primitivna kučanistična marioneta pove dovolj že dejstvo, kakšne pokvarjence in telebane ima v vladi. Cerar, Erjavec, Bratušca, Židan, da ne govorimo o Levici. Ekipa, ki je garant za slovenski propad

   • karpelec

    To je ekipa z vizijo 2050 , včasih mal čudna, vendar s standardi iz 1945.

 • althar

  Komedijant ne upa. Komedijantu ne dovolijo.

 • Common Sense

  Morda Šarcu poči film zaradu drugih stvari in poskusi vnovično srečo na predčasnih volitvah. Osebno pa mislim, da tega ne bo storil. Korl je lepo na varnem. Vse bo potihnilo, veliko preveč ljudi bi veliko preveč izgubilo, če bi ta čudaška koalicija z nadkoalicijsko partnerico razpadla. Bom pa zelo vesel, če bi se motil.

 • branči

  če čistiš sendviče v pralnem stroju, moraš imeti obvezno podaljšano garancijo! mam pa občutek, ti velemojstri še nikoli v svojem življenju niso zlikali svojih hlač, pa zaqwa se potem čudite njihovim dejanjem?

 • branči

  pa še to! vili kovačič in ustavna pritožba na izvolitev župana lj. še kako bi nam bilo potrebnih ene 100 vilijev!

 • Borut Stari

  Padec vlade je neminoven brez vsaj ene od petih strank koalicije.
  PS: Erjavec sploh ni bil izvoljenv na teh volitvah med poslance DZ.

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE JE TOTALNO NERESNO !
  Naj poslanci in za Slovenijo zavzeti PRAVNIKI – ŻE KONČNO PRIPRAVIJO
  – EN POZITIVEN ZAKON
  – O POLITIČNIH STRANKAH in
  – O VOLITVAH V DZ !
  Tega “krjavljastega” Karla E.
  – NEIZVOLJENEGA KOT POSLANCA – le kar “IMENOVANEGA”
  celo za MINISTRA ZA OBRAMBO !
  Naj se ga ostro utemeljeno skritizira –
  – za nas UPOKOJENCE – je v 20 letih naredil – MALO ALI NIČ.
  Enak je njegov “rezultat” tudi drugod – kjer je bil,
  MALO ALI NIČ POZITIVNEGA UĆINKA – OD FUNKCIJ KARLA E.
  in
  – VELIKO BRKLJARIJ ITD.
  To se zdi – je “IZPLEN” Karla E..
  NAJ KONČNO ŻE
  PO KOREKTNO IZPELJANIH POSTOPKIH
  ODIDE VEN IZ POLITIKE.
  Vsi bomo zelo veseli . L.R, JANEZ K . KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TULE
  ŠOLE V “TITO” ČASIH.
  ŠALA
  povzeta po današnjem radiu OGNJIŠČU.

  V KOMUNISTIČNI ŠOLI
  – NA ŠTAJERSKEM, na steni visi slika strogega “MARŠALA TITA”

  UČITELJ – avtoritarno – vpraša:

  “KDO JE NAPISAL – VISOŠKO KRONIKO?” ” MIHEC – ti povej ”
  MIHEC reče:
  ” Ne vem. JAZ JO NISEM NAPISAL”
  TONČEK takoj pristav.” JAZ TUD NISEM NAPISAL – VISOŠKE KRONIKE, mogoče jo je MIRKO,
  on dobro piše”
  MIRKO se upre: “RES DOBRO PIŠEM; AMPAK VISOŠKE KRONIKE
  – NISEM JAZ NAPISAL;
  NE VEM SPLOH – KAJ TO KRONIKA – JE”
  Tudi ostali učenčki – se oglašajo:
  “JAZ TUDI NISEM KRIV, JAZ TUDI NISEM NAPISAL – VISOŠKE KRONIKE”.

  UČITELJ SE – RAZJEZI.
  POGRABI MIHCA IN MIRKOTA – IN JU VLEČE – K RAVNATELJU .

  “TOVARIŠ RAVNATELJ
  – NIHČE OD MULCEV – NOČE POVEDATI – KDO JE NAPISAL – VISOŠKO KRONIKO !”

  MIHEC TAKOJ REČE”JAZ ŽE NISEM NAPISAL – VISOŠKE KRONIKE”.
  “JAZ JO TUD NISEM NAPISAL” – reče MIRKO.

  RAVNATELJ POMIRJUJOČE REČE:
  “NO,
  SAJ MOGOČE PA RES NIHČE OD NJIH – NI NAPISAL – VISOŠKE KRONIKE”!?

  KONEC ŠALE – iz TITO časov.
  L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI RUKAJ,
  JE POMEMBNO !
  EX KP, ZK STRANĆICE – ZAJEMA – P A N I K A ”
  TUDI EDINA RES OK
  STRANKA – SDS – NAJ SE PRIPRAVI – NA MOŽEN – RAZPAD – LMŠ VLADE !
  VERJETNO
  BO – “ŽAL” OBRAMBNI MINISTER – UPAJMO – ODSTOPIL !?
  OD
  EX KP, ZK KANDIDATOV – V EU PARLAMENT – NE BO IZVOLJEN – PRAV NIHČE !

  UPAM, UPAJMO,
  DA BODO Z RAZNIMI NEČEDNOSTMI DOMNEVNO – OBREMENJENI EX KP, ZK LJUDJE
  NA
  VSEJ – ČRTI – O D P A D A L I ”
  SE
  POZITIVNI “VIRUS” ZGLEDNEGA SOJENJA – VZORNEGA SODNIKA g. Z. RADONJIĆA

  ŽE
  ŠIRI TUDI NA DRUGE, MLAJŠE, AMBICIOZNE PRAVNIKE, SODNIKE !
  KAJ BI SI MAZALI
  SVOJA IMENA IN KARIERE
  ZARADI
  TAKO SPORNIH LJUDI, KOT JE TA MOL Z.J.
  Tale MOL Z.J. – KI BO V KRATKEM – OBRAVNAVAN – NA USTAVNEM SODIŠČU !
  IN
  OSTALI SPORNI LJUDJE V PRVIH VRSTAH EX KP, ZK STRANČIC !?
  NPR.
  KARL E. – BO VERJETNO MORAL ODSTOPITI – KOT OBRAMBNI MINISTER ! Upajmo.

  TUDI
  VSI KANDIDATI IZ STRANČIC – EX KP, ZK – NE DODO IZVOLJENI ”

  Prav NIHČE od spodnjih – NE BO IZVOLJEN !

  Tale MOL Z.J.
  – BO “ODLETEL” – NA USTAVNEM SODIŠČU !

  DOGAJANJA V PARLAMENTU – EU
  NASLEDNJA LETA – BODO – RES POMEMBNA !

  Mislim, da ljudje-SLOVENCI – TO VEMO
  IN
  DA NIHČE OD EX KP, ZK KANDIDATOV – NE BO IZVOLJEN !

  Zakajj –
  bi le volili ex KP, ZK LJUDI,
  KI NIMAJO NOBENEGA POZTIVNEGA ODNOSA – DO NAS SLOVENCEV?
  BOLJE REČENO,
  KI IMAJO DO NAS SLOVENCEV – ŠKODLJIV ODNOS !?

  AH TE VIOLETE T.
  ŠE “KOLEGI” iz njene “LEVICE” – NE BODO VOLILI. Se zdi.
  še 1x
  ŠALA

  KONKRETNO BO
  GLASOVANJE – T A K O !
  1
  za LJ. NOVAK
  – bo glasovala LJ. NOVAK – drug nihće,
  2
  za LMŠ JOVEVO
  – bo JOVEVA SAMA IN LMŠ MARJAN Š – drug – nihče
  3.
  za SAB kandidarko NEZANIMAMEKAKO SE PIŠE
  – bosta A.B. in Maša KOCIPER in kak A. B . “podrepnik,”, drug nihče
  4.
  za SD TANJO FAJON
  – bo le Tanja F. drug nihće,
  5.
  za LEVICA – VIOLETO T.
  – bo Violeta T. in morda še kdo, MIHA K. bo napisal – “SM PROTI Violeti “!
  6.
  za SMC kandidata NEVEMKAKOSEPIŠE
  bo le dr. MIRO C., kako bo volil SMC JANI M . – se ne ve.
  7.
  za DESUS ŠOLTESA bo
  – I. ŠOLTES, Karl E. in ex KP, ZK “ starci”
  – stari KP, ZK “SISTEMĆIKI”, “ITD.

  Žal” preds. B. PAHOR bo volil gospo TOMC,
  – TUDI
  – “ŻAL” NAŠI PROVOKATORČKI bodo volili – gospo R. TOMC – OK GOSPA JE PAČ !
  ITD. ITD.

  90 PROCENTOV GLASOV
  bosta DOBILI
  – SDS – SLS, in
  DOM !

  Nihče
  NE
  ŠOLTES
  – niti OSTALI EX KP, ZK – NE, NE, NE

  NE BODO
  NE BODO IZVOLJENI ! Nihče od njih ! L. R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P. s.
  NEVELJAVNIH GLASOVNIC
  – BO PRECEJ:

  – na večini takih glasovnic – BODO – PSOVKE,
  na eni
  NEVELJAVNI GLASOVNICI pa bo pisalo

  “ moja KOZA JULIKA – za EU poslanko iz Slovenije”

  UDELEŽBA NA GLASOVANJU
  – BO BOLJŠA, – CCA 35%,

  – PRECEJ SENIORJEV IZ VRST EX KP, ZK – NE BO GLASOVALO,
  NEKATERI – ZARADI GIBALNE NEZMOŽNOSTI,

  NEKATERI PA MORDA ZATO – NE BODO GLASOVALI,
  KER BODO PAČ ZGREŠILI – POT DO VOLIŠČA. Se zdi.

  “Ja starost je pa res huda reč” je rekek na TV tudi
  žal pokojni Slavko Avsenik.

  SKORAJ SEM POZABIL: IZVOLJEN PA BO EX KP, ZK
  – SNS – Z. JELINČIČ : po starih “UhUA” seznamih bo skup postrgal potomce preverjenih “kadrov”. In – bo izvoljen, Morda !

  KONEC ŠALE

 • Miro Jereb

  Erjavec se ne spreneveda…on tak je. Ni mi pa jasno zakaj še vedno vedri in oblači.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!