fbpx

Bizarno! Policija zatrjuje, da morajo varnostniki Karla Erjavca sprehajati tudi njegovega psa!

Vrhunsko izurjeni policisti sprehajajo psa ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca. Se čudite? Slovenska policija se ne. Še več, njihova tiskovna predstavnica nam je zatrdila, da je to celo med nalogami pristojnih organov, ki sicer veljajo za najbolj usposobljene. Sedaj veste – leta izobraževanj in urjenj, da na koncu na povodcu držite ministrovega cucka.

Bi šli radi na dopust, pa ne veste kam in komu zaupati vašega štirinožnega ljubljenčka? Preprosto, pokličite na slovensko policijo in poskrbeli bodo za vaš problem, ob tem pa vas še varovali. Kako naj si sicer drugače razlagamo odgovor mag. Vesne Drole, vodje sektorja za odnose z javnostmi policije? Na naše vprašanje, ali osebni varnostniki ministra za zunanje zadeve smejo pri svojem delu varovanja sprehajati njegovega psa, nam je odgovorila: “Minister za zunanje zadeve je varovana oseba, ki je v skladu z Uredbo o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija (Uradni list RS, št. 63/13) varovan po tretji stopnji. Na podlagi stopnje varovanja in ocene ogroženosti policija izvaja različne ukrepe varovanja, med katere spada tudi osebno varovanje z varnostniki, ki ga v skladu z varnostno presojo in taktiko varovanja izvajajo policisti varnostniki Centra za varovanje in zaščito. Na podlagi navedenega je v osebni presoji policista varnostnika, kako bo izvedel varnostni ukrep, kadar je v bližini varovane osebe družinski član, pes ali druga domača žival, vendar na način, da zaradi njihove prisotnosti ali ukvarjanja z njimi to ne predstavlja varnostnega tveganja za varovano osebo.”

Policisti varnostniki spremljajo ministra Erjavca tudi v Umagu, kjer ima vikend. A namesto, da bi se posvetili varovanju ministra, sprehajajo njegovega psa – ker je tudi to njihova zadolžitev?!

Eden od varnostnikov je bil zadolžen za Erjavčevega psa Lorda, drugi za njegovo ženo Ljubo.

Odgovor predstavnice policije degradira položaj policistov varnostnikov in je dober primer, kako malo cenijo sami sebe in svoj poklic. Predvsem pa dobro kaže na poniževalen odnos Karla Erjavca do “navadnih” zaposlenih, medtem ko se on prestavlja s stolčka na stolček. Iz dneva v dan dokazuje, da je še eden od levičarskih bleferjev, ki se navzven predstavljajo kot zagreti zagovorniki pravic revnih in zatiranih, v ozadju pa se predajajo perverznemu življenju na visoki nogi. Ni čudno, da se je tako odlično ujel z Zoranom Jankovićem – on je izkoristil farmacevtko, Erjavec policiste.

J. G.