Bizarno: Šarec krivdo za izpuhtele milijone na račun šole, ki se še ni začela graditi, poskuša zvaliti kar na svojega predhodnika!

Predsednik vlade Marjan Šarec. Foto: sta

Po pojasnila glede projekta OŠ Frana Albrehta v Kamniku, na račun katerega je v času Šarčevega županovanja izpuhtelo celo več kot milijon evrov, smo se obrnili tudi na kabinet predsednika vlade. Kot kaže, Šarec zdaj poskuša krivdo za vse skupaj prevaliti kar na svojega predhodnika Smolnikarja, pa čeprav so prav z začetkom Šarčevega županovanja poskočila nakazila podjetjem Atelje Hočevar, CSE Invest in Proctor in se nadaljevala skozi celotno njegovo županovanje, prav tako pa je v tem času prišlo do podražitev projekta.

Na Nova24TV smo že poročali, da je v času županovanja Marjana Šarca v Kamniku iz občinskega proračuna izpuhtelo celo več kot 1,5 milijona evrov samo za 8 let projektiranja OŠ Frana Albrehta, ki se sploh še ni pričela graditi. A to še ni vse, po najbolj konservativnih ocenah se je vrednost celotnega projekta, brez že omenjenih stroškov projektiranja, povzpela že na kar 21 milijonov evrov, pri čemer gre glede na vrednost za enega najdražjih projektov v tej občini in eno najdražjih osnovnih šol. Po pojasnila smo se obrnili tudi na vlado in kot kaže, zdaj poskuša Šarec krivdo prevaliti na svoje predhodnike in naslednike, le sam ni ničesar kriv, pa čeprav se je s projektom zavlačevalo v času njegovega mandata, takrat pa je prišlo tudi do podražitev in nakazil omenjenim podjetjem.

Šarec zvrača krivdo na predhodnika, a dejstvo je, da so nakazila potekala med njegovim županovanjem
Iz kabineta predsednika vlade zdaj pojasnjujejo, da je bil že leta 2007 v Uradnem listu RS in na spletni strani Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije objavljen natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve objektov, dveh osnovnih šol s pripadajočo zunanjo in komunalno ureditvijo v treh sklopih, natečajno gradivo pa naj bi pripravila občina Kamnik v sodelovanju z omenjeno zbornico. Takrat je v Kamniku še županoval Tone Smolnikar, pripadnik trde linije SD, in prav on si je za naslednika izbral Šarca. Ta je med kampanjo večkrat poudaril, da ni želel upoštevati napotkov predhodnika, Smolnikar pa je potožil, da ga je Šarec popolnoma odstranil iz lokalne politike, in se je prav zato posledično ponovno odločil kandidirati za župana na nedavnih lokalnih volitvah lansko leto. A kot si je Šarec popolnoma podredil lokalne medije in v njih po sovjetskem vzoru uvedel cenzuro, kot smo na Nova24TV že poročali, je tako postopal tudi na drugih področjih, saj so prav z njegovim začetkom vodenja občine nakazila omenjenim podjetjem poskočila in se nadaljevala skozi celotno njegovo županovanje. Kot vse kaže, v skoraj osmih letih Šarec ni storil kaj dosti, da bi preprečil sumljiva nakazila, gradnja šole pa se še ni niti začela.

Foto: STA

V času Šarčevega županovanja se je projekt podražil in tako postal eden najdražjih
Projekt se je tudi izredno podražil v zadnjih 12 letih in v kabinetu predsednika vlade to pojasnjujejo takole: “Vrednost osnovnega projekta in nato kasnejših sprememb je bila določena na podlagi postopkov, skladnih z veljavno zakonodajo, objavljenih na portalu javnih naročil, in po naših informacijah, glede na kompleksnost in kvadraturo, ne odstopa bistveno od cen drugih projektov. Res pa je, da gre za začetno stanje iz leta 2007 ter da je bilo projekt potrebno prilagoditi, kar je povzročilo dodatne stroške, ki bi bili, v primeru, če k spremembam ne bi pristopili, lahko mnogo višji.” Kot smo na Nova24TV že poročali, gradbena investicija, ki jo je Marjan Šarec projektiral dolgih 8 let, zdaj znaša že kar neverjetnih 21 milijonov evrov, kar je več kot štirikratno presežena vrednost povprečne osnovne šole v Sloveniji.

Igor Žavbi (Foto: STA)

Kabinet predsednika vlade se cinično sklicuje na upoštevanje zakonskih določil in na to, da je portal Kamnik.info vlogo za dostop informacij javnega značaja vložil šele po odhodu Šarca, a tam je bil Žavbi!
Na vprašanje, zakaj na občini v času, ko je bil Šarec še župan, niso želeli izročiti projektne dokumentacije, kabinet predsednika vlade cinično odgovarja, da je informacija, da na občini niso želeli izročiti projektne dokumentacije, pavšalna “in ne drži, koristen bi bil podatek, komu je niso želeli izročiti, seveda z upoštevanjem veljavnih zakonskih določil”. Že 12. oktobra lani, torej še pred lokalnimi volitvami, se je portal Kamnik.info namreč poskušal dokopati do podatkov glede projekta, zato je občino Kamnik zaprosil za podatke v povezavi s tem. Tematika je razumljivo predstavljala eno izmed glavnih predvolilnih tem, medtem pa je bilo rečeno, da naj bi bila v poteku faza pridobivanja gradbenega dovoljenja za novo šolo. Pri pridobivanju informacij pa ni neuspešen samo Kamnik.info, ampak tudi širša javnost, kot smo na Nova24TV že poročali, v glavnem starši otrok, ki obiskujejo OŠ Frana Albrehta. V času, ko so se začele poizvedbe glede projekta, je občino začasno vodil nekdanji podžupan Kamnika iz vrst LMŠ Igor Žavbi, ki je tudi bratranec obsojenega džihadista Roka Žavbija in je bil pričakovano poražen v drugem krogu, v katerem je zmagal Matej Slapar. Žavbi ima sicer samo srednjo gostinsko šolo, a to očitno ni bila ovira, da bi dobil zaposlitev v kabinetu ministra za javno upravo Rudija Medveda. Je bila to nagrada za kritje hrbta, dokler je bil ta še na občini?!

J. Ž.

 • ROMAN Naprudnik

  In to se piše o predsedniku vlade,ki bi moral biti čist kot solza!
  Čudno.

 • Antonius

  Šarec ni niti z eno besedo namignil, če je pri kraji denarja kaj kriva tudi Smolnikarjeva tajnica.
  Sicer pa, Serpentinšek je samo slab igralec, zanič tekste mu pišejo pa itak v Murglah.

  • učko

   No, na volitvah je najboljš odglumil !

   • SIMON ROZIC

    Koga je pa impresioniral s ponavljanjem besed predhodnika
    in krancljanjem stavkov z bebavimi prispodobami in reki iz
    prve čitanke…..

  • Vera

   Človeku, ki kaj zna, ni potreben listek . Šarec bere , pa še tisto ne preveč gladko. Bolje mu gre pri čem drugem, o čemer pa podatkov in resnice ne izda. Takega so nam volili, tak dobiva točke, ki si jih ne zasluži !

 • hladnik

  Kdo pa je podpisal Naročilnice za dela, ki so bila poplačana v času Šarčevega županovanja ?
  Ali so bili pred tem napravljeni Razpisi in izbran najugodnejši izvajalec del ?

  • učko

   Nobenih razpisov, vse je blo razdrobljeno v “drobiž” !

 • bubamara

  Nekaj kar medije v SLO ne zanima. Kredit, ki ga je SDS vzela, je novica za naslednja dva tedna.

  • Anton

   Ja na sfrj slo je že pisal da so dobili 20 000 kazni. Zoki seveda v dveh urah oproščen…

   • Vera

    Se motim ali je res ” računsko sodišče ” še pravočasno opozorilo stranko SDS , da naj raje vrnejo denar kreditodajalki ? SDS je kredit takoj vrnila ! Seveda spet so prišli ven z drugačno razlago , ker se bližajo EU volitve , zato je spet ta stranka nekomu trn v peti, kot vedno zadnjih 10 let . Predsednik računskega sodišča je lani na RTV SLO 1 rekel povsem drugače, kot sinoči pri TV dnevniku . Šarca naj raje dajo pod drobnogled glede šole v Kamniku .

    • SIMON ROZIC

     Vera, Šarec je “naš”, zato te naj ne skrbi! Tisti milijon boš
     vračala tudi ti, vsak dan, do smrti in še kak dan preko!

     • Vera

      Zakaj se ne upremo vsem, ki ne ločijo tujega od svojega ?

     • Iztok Pušnik

      Kdo ti brani???

     • SIMON ROZIC

      Ti ji braniš s svojo pristranostjo levim banditom!

     • Iztok Pušnik

      Kako je pa to mogoče??? Saj je sploh ne poznam…

   • SIMON ROZIC

    Po celem desetletju, ko je narod že pozabil, sodstvo pa tudi (po naročilu)

  • SIMON ROZIC

   …in vse mesece do predčasnih volitev…
   Janša je pozabil vprašat Cerarja, Jankovića in
   ostale mafijoze, kako se krmi stranke iz žepov
   davkoplačevalcev!

 • pajot

  Šarec zvrača krivdo na predhodnika…
  He,he,he,madona je tale serpentinšek butelj. Kakšen predhodnik,kriv je Janez Janša in pika.

 • sloustava

  No, no, Nova24tv, bodite vendar tolerantnejsi do Serpentinska. Clovek pac ne mara sole, katerekoli. In je zavlaceval, potrosil denar, Bogsigavedi kje, s kom, kako, a uspel. Sole ni in je ne bo…”samo preko mojega trupla “, je svojcas zatrjeval pokojni Bucar…in Serpentinsek misli enako. Zakaj sole, ucenje, znanje, inteligenca, sposobnosti, ce si pa brez njih lahko premier!!

 • Anton

  šola ni za vsakogar, pravgotovo pa ne za Marjana, zato me ne čudi njegov odnos do omenjene ustanove

  sarkazem press

 • VERRZIFIKATOR

  Ivi Serpan Tinjšek

  AMATERSKI ODER

  Ivan z odra v vasi Serpentine,
  kjer dejavnost dramska je sloveča,
  sreča pa igralcev opoteča,
  je glumač, brez njega dan ne mine.

  Šel je Ivan med profesionalce,
  ne zanima več ga scena vaška,
  nova vloga mu je všeč junaška,
  druge sam usmerjal bi igralce.

  Bi pozabil vaško rad okolje,
  šolski oder in vso tisto sceno,
  amaterstvo večno in ceneno,
  Ivan misli, da zasluži bolje.

  Ko že meni, da profesionalno
  amaterskih vlog se je otresel,
  da iz Serpentin jo je odnesel,
  pripeti se nekaj prav banalno.

  Šolski oder ga nazaj pokliče,
  nekaj ker smrdi jim v šolski drami,
  tam problemi so finančni sami,
  vsak od njih pa Ivana se tiče.

  Igri je bilo naslov Milijoni,
  pa scenarij izpuhtel je v prazno,
  vse igranje je bilo porazno,
  v dramski sekciji smrdi po zoni.

  Ivan, ki je zdaj profesionalec,
  zase vsaj tako si vedno misli,
  zdaj pokaže spet obraz svoj kisli,
  ni profesije več poznavalec.

  Ne odzove tokrat se pozersko,
  kot statist za drugimi se skriva,
  vaška scena, pravi, da je kriva,
  spet igra kot zmeraj – amatersko.

  • SIMON ROZIC

   Odlično!

   A za odrom glej hudiča,
   ga sam peklenšček čaka,
   čaka, da se fant pokaka,
   da narod vidi ga, junaka!

 • Montana

  Šarec je velik lump!

  • antimur

   Šarec ni nikakršen lump, on je baraba, provokator, hinavec, zahrbtnež, predvsem pa bedak na kubik, pravi kučanistični antislovenec, sicer pa, kdaj je šiptar bil za Slovenijo, sploh če je kučanistično cepljen.

 • Kučko pod pručko

  Dr. Jože Pučnik

  Nova24, kaj pa je zdaj to? Kar dva članka o kamniškem Serpentinarju imate objavljena istočasno, niti z besedo pa niste omenili za Slovence bistveno pomembnejšega dogodka. Na današnji dan leta 1932 se je namreč v Črešnjevcu rodil dr. Jože Pučnik, velik slovenski domoljub in glavna gonilna sila v osamosvojitvenem procesu naše domovine. Dr. Pučnik, ki je zaradi vsega, kar je za nas storil, nočna mora veleizdajalca iz Murgel, velja za nespornega očeta slovenske države!!!

  • rubec

   Če dovoliš, bi tukaj samo še nekaj dodal. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • učko

   Jah, JaJo je ljubosumen na njegovo popularnost, čeprav post humno !

  • SIMON ROZIC

   Res je! Naj mu bo lahka zemljica Slovenska ! On jo je imel resnično rad,
   takšnih pa komunajzli ne prenašajo!

   • Miro

    in njegovo ime je SDS izrabil za njihova umazana posla

    • rabbit

     Reče komunist, ki so ga njegovi komunistični tovariši ali celo sam spravili v zapor in ga napodili iz države, da je moral v tujini začeti iz ničle, pa se ni dal celo doktoriral je in postal zelo priznan gospod z razliko od tvojih in tebe, ki živite na račun naših žuljev.

 • janezxy

  Zanimivosti………Ko se je Šarec vračal z bolniškega obiska Fakina je zavil še v bljižno gostilno in tam za šankom takoj dobil novega ministra za zdravje.Kdo zna pa zna.

  • SIMON ROZIC

   Dobil ga je med malico, saj je “novi” še kar nekaj žvečil med intervjujem,
   po moje poljsko govedino ….

 • karpelec

  Ne brskajte po starih grehih, je novih dovolj, pa čeprav še nima v rokah kaj pokazati, razen, da še vedno kadruje.

  • SIMON ROZIC

   Ko se bodo razmestili,
   bo bila urca polnoči,
   ko nas bodo pogubili,
   po preteklo leto ali dve!

 • janezxy

  Danes ob 16.15 bo rdeča greznica RTVS na prvem prenašala v živo slavnostno akademijo ob 30 letnici vstanovitve SDS.Prenos bodo vodili največji demokrati Bergant,Pašek ,Carlova Ašićeva.Glazbeni vložek Kombinatke,recital Makarovička.Končno nekaj pametnega tudi ta rdeča greznica,saj jo moramo obvezno vsi financirati.Sit sem že prenosov teh partizanskih proslav.Včeraj se mi je od tega 8. marca že tevčkalo.Kučan se je za danes vljudno opravičil.

  • Iztok Pušnik

   Po scenariju Vere Ban mogoče???

   • janezxy

    Banova bi te rdeče izmečke zamenjala.

    • Iztok Pušnik

     Banananje ne pomaga?? Drži. Vprašaj jo, s katerimi bi jih nadomestila…

  • SIMON ROZIC

   Hvala Jnezxy! Predvsem se veselim tovarišev in tovarišic iz prve bojne črte!

 • alojz

  O ministru Fakinu pa nič. Samo izjava, da je prepočasi delal. Res? Ali pa je Šarec med čistko v zdravstvu in mafijsko levico raje izbral slednjo. Za ljubi mir v družini in še par mesecev zmagoslavja.

 • Nšo-či
  • rubec

   lepa

 • montyamp

  Astrološka psihologija svetuje
  :”””A kot si je Šarec popolnoma podredil lokalne medije in v njih po sovjetskem vzoru uvedel cenzuro”””
  100 krat sem vam že napisal , da je serpentinšek rojen kot Stalin , strelec z merkurjem v kozorogu in še bi lahko razpravljali .
  Seveda je žvepleni pritlikavec tudi Stalinov bratranec , zato pa normalni ljudje ne morejo ali pa nočejo v politiko , ker je tam preveč kriminalcev in zločincev .

 • janezxy

  Poglejte,celih 12 let je rabilo naše bavconovo revolucionarno sodstvo,da oprosti eno največjih barab na Balkanu mafjankoviča,nasproti temu pa to isto bavconovo revolucionarno sodstvo postane zelo ažurno–neka mesecev—,ko gre za stranko sds in njene člane.Stranko SDS takoj obsodijo za najetje kredita,ki pa ga tudi takoj vrne,ko se ugotovijo ne pravilnosti ali nevredi.Člana SDS Noviča brez dokazov na 20 let.

  ,pa da ne naštevam Bavconovih cvetk.Samo ta Kučanova banda ne ve,da se bo to obrnilo.

  • Iztok Pušnik

   Sporno pogodbo z neko Đuđićko je podpisal Janša. Koliko članov SDS pa je vedelo za to???

   • janezxy

    Sigurno ni JJ našel bosanko in potem v neki kafani podpisal pogodbo.To tvoje nakladanje samo pove o tebi kakšen mozak si.Piši o Židanovih miljonih kje so in kdo bo raziskaval,o cerarjevi maketi,kdo je pobasal denar,o Šarcevi šoli,to raziskuj tele pokvarjeno. Otem nič.Na rdeči javni greznici,to ni udarna vest.Pa tudi ne bo ,dokler dihurjeva rupa v murgljah stoji.

    • Iztok Pušnik

     Piso bom vedno o tem, kaj mene žuli.

     • hladnik

      Piši RESNICO in NE, KAJ TEBE ŽULI.
      SAM SI KRIV, ČE SI SI KUPIL PREMAJHNE ČEVLJE ! ! !

     • Iztok Pušnik

      Prepričan sem, da pišem resnico. Če ti moja interpretacija ne ugaja, jo komot preskoči.

   • Minovak

    SD je imela z njo celo več pogodb, a o tem je pa vse tiho in tudi kje je 3 mio. €, ki so poniknili pri njih? Ko lopovi blatijo druge, je potrebno pregledati prav njih, sploh pa vse, kar je levega, ker imajo prav vsi dve leve roke.

    • Iztok Pušnik

     Opravičevanje spornih finančnih zadev s kazanjem na nečedne rabote drugih, je za mene nesprejemljivo.

     • hladnik

      In prav to, ti stalno počneš !

     • Iztok Pušnik

      Nikoli. Mene zanimajo le nečedne rabote strank, ki so bliže desnici. Če oni, ki so blizu desnici, nečednosti relativizirajo ali skrivajo pod preprogo, je to slabo za desno opcijo.

  • hladnik

   Saj bo Jankovič, ki mu je bilo samo v zadnjem času odpisanih 16 miljonov dolga, dal denar stranki SDS, da plača globo, ki mu jo je določilo sodišče.
   Kaj pa je za Jankiča 22 tisoč evrov v primerjavi s 16 milijoni – nič – drobiž.
   Naj se Janša ne sekira za to, kje bo stranka SDS dobila 22 tisoč evrov, ker bo Jankič vse to mimgrede poglihal, ker sicer bi morala SDS ponovno najeti kredit, da plača GLOBO.

   Nič bat – MIRNA KRI – DUHA KREPI !

   • rabbit

    Državna tožilka Barbara Žgajnar bi morala vprašati Snago, Energetiko, Vodovod, SPL in ostale zakaj morajo Jankoviču vsako leto plačevati 100.000 evrov donacij čeprav so to podjetja MOL-a.

 • SIMON ROZIC

  Pri nas napredujejo samo umazanci, kriminalci in duhovne spake!

 • Miro

  bebci a o SDS-je vi kazni pa molčite? hahaha ne priznajem ovaj sud ….a ne???

  • hladnik

   Si ti SLEP, ali se samo tako OBNAŠAŠ ?

  • rubec

   Teslo, kolk je bil pa slovenski proračun oškodovan zaradi tega, teslo? Ke teslo.

   • tomven

    …sej ne ve, kaj je proraćun, kaj ga zdej jebeš!?

    • rubec

     hehe

  • komar marko

   Zate NI SPORNO če si stranka iz proračuna nakaže GNAR ali pače ne plača za opravljeno delo. Za tebe je sporno če nekdo vzame PUF,uradno objavi in kougotovi napako, GNAR vrne. A je CMERKO že vrnil GNAR,pa ta rdeči?

  • Rožle

   Ti samo deli svojim lewakom relamo s tvojo prekomerno inteligenco …
   .. take rabmo …

 • Franci Steiner

  ODSTOP? RAČUNSKO SODIŠČE? NPU? INŠTITUT ZA RAZMIŠLJANJE DOB?
  NIČ, OD TEGA, BREZ SKRBI! BERGMANDELC SKRBI ZA SVOJE JANKOVIĆE……

 • Franjo Trojner

  Šarec ni kriv! Janša je kriv! To, da Janša ni bil župan Kamnika in z temi izpuhtelimi milijoni za šolo v Kamniku nima nobene zveze, sploh ne igra nobene vloge, mu bodo krivdo že nekako dokazali, v stilu na neznanem kraju, ob neznanem času ……..

 • komar marko

  No mimo grede. Maček se ne ČOHA brez veze!

 • Peter

  Tudi Dončič dela osebne napake.

 • totex39

  Ljudi treba manipulirat in to z Janšo, da vse ostale milijonske tatvine ostanejo nekje skrite in se o njih ne razpravlja. Pokvarjena vlada skupaj z vsemi inštitucijami pri nas, da se človeku lahko samo grauža.

  • janezxy

   Nekaj tukaj res ne razumem. Lahko sem zabit.Ma da ima osebek tako dolgo lajtngo ,ko mu napišeš in narišeš in še vedno serje na tem portalu, mu ni rešitve.Ne vem, zakaj se ta bebavi opušnik oglaša na tem portalu,pa da vseh teh enoceličarjev ne naštevam.Če bi meni tako dokazali in osrali na nekem portalu ,se pogreznem v zemljo in sem tiho veke vekom.Ne vem, zakaj ti norci stalno lezejo na ta portal. Provokatorska banda,pijana,zadrogirana,čefurska,lena ,klosarska,rdečuharska-.–.–.–misli,da bomo mi potegnili rep.Odjebite rdečuharska kloaka,kamor spadate ne sposobneži ,samo poglejte žaloigro Šarec,židan cerar mesec, tov. bandera rosa in ostalo smetišče.

   • hladnik

    Najbrž misliš Izpušnik , kajne ! :)

 • Joško

  Komedijant, tvoja temna preteklost počasi prihaja za tabo. Treba bo položiti račune za tvoja kriminalna dejanja kamniškega županovanja. Imaš že pripravljeno odstopno izjavo ali te bo prehitela interpelacija?

 • Amerikanc

  Opa, Marjan, delno si že priznal, da volitve nekaj koštajo. Še dobro, da ne gre za šolo na Madžarskem.

 • Peter

  Vlada 2004 – 2008 je kriva, šarac, ni druge, no.

  • hladnik

   IzPušnik je tudi kriv.

   • Iztok Pušnik

    Nikoli si ne bi mislil, da nekoga tako inspiriram… LOL