fbpx

Blamaža brez primere! Moral bi biti preiskovanec zaradi številnih mahinacij, a bo za lep denar pod prste gledal drugim!

Primož Criman, Vesna Vuković in Tomaž Modic. (Foto: Necenzurirano)

Eden od trojice najbolj vidnih novinarjev portala Necenzurirano.si, ki je sodeloval pri izigravanju države za več kot pol milijona evrov in ostalih davčnih mahinacijah, o katerih smo v preteklosti na našem portalu že poročali, je po poročanju Siola zdaj zasedel pozicijo sodelavca preiskovalne komisije državnega zbora (DZ), ki preiskuje sume nezakonitega financiranja volilne kampanje strank pred letošnjimi državnozborskimi volitvami.

Tomaž Modic, član novinarske ekipe medija Necenzurirano in direktor podjetja Providentia d.o.o., preko katerega so skupaj z Vesno Vuković in Primožem Cirmanom izvajali razne davčne “akrobacije” in državo prinesli okoli za več kot pol milijona evrov, se je zdaj ironično zaposlil kot strokovni sodelavec preiskovalne komisije Državnega zbora, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja volilne kampanje strank pred letošnjimi državnozborskimi volitvami. Je sploh potrebno dodati, da je njegova zaposlitev še kako “sumljiva”, če se spomnimo na dejstvo, da je prav sedanji premier Robert Golob v preteklosti iz GEN-i nakazal 103 tisoč evrov podjetju, ki ga je vodila Vukovićeva iz Necenzurirano.si, česar nikoli niso pojasnili? So pa novinarja tega portala zdaj vključili v preiskovanje financiranja medijev. A ne njihovega. Drugih.

Iz državnega zbora so za Siol potrdili, da je bila v skladu s sklepom Preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi domnevnega nezakonitega financiranja političnih strank in strankarske politične propagande v medijih pred in med volitvami poslancev v DZ leta 2022 s finančnimi sredstvi podjetij v državni lasti, državnih institucij ter subjektov iz tujine 29. julija letos sklenjena pogodba s TM, medijska produkcija in svetovanje, Tomaž Modic s.p.

Preiskovalno komisijo vodi novinarka globoke države
Vodja preiskovalne komisije, ki je bila ustanovljena 15. julija letos, je nekdanja novinarka RTV Slovenija, zdaj pa poslanka stranke Gibanje Svoboda Mojca Šetinc Pašek, komisija pa naj bi med drugim preiskovala domnevno fiktivno oglaševanje medijskih hiš, ki so v delni ali celotni strankarski lasti. Podpredsednik komisije je poslanec SD Soniboj Knežak, njeni člani pa so Žan Mahnič (SDS), Aleksander Reberšek (NSi) in Nataša Sukič (Levica). Namestniki članov so Janja Sluga (Svoboda), Janez Magyar (SDS), Janez Žakelj (NSi), Predrag Baković (SD) in Milan Jakopovič (Levica).

Modic na predlog Gibanja Svoboda
Modic naj bi Šetinc Paškovi nudil “strokovno” pomoč pri vodenju parlamentarnih preiskav in vsebinskem razreševanju predmeta parlamentarne preiskave. Z delom naj bi pričel 1. avgusta do prenehanja dela preiskovalne komisije DZ. Modica naj bi za strokovno pomoč predlagala kar sama predsednica komisije na predlog poslanske skupine Svoboda, kar absolutno ne preseneča, saj sta Gibanje Svoboda in člani portala Necenzurirano.si kar tesni “prijatelji” oziroma “zavezniki”.

Primoža Cirmana so večkrat opazili na domu predsednika vlade Roberta Goloba. (Foto: STA)

Pumpanje protivladne agende v času vlade Janeza Janše je Golobu v predvolilni kampanji očitno koristilo, levičarji pa so jim bili naklonjeni že prej. Spomnimo, da je v preteklosti že premier Janša na eni izmed parlamentarnih komisij razkril, da je za portal Necenzurirano v času levih vlad šlo kar 600 tisoč evrov iz državnega Telekoma. Iz državnega podjetja Gen-I, kjer je bil vrsto let predsednik uprave Robert Golob, je za portal po Janševih besedah šlo 103 tisoč evrov. Financiranje portala na državne stroške je kasneje razkril tudi Požareport, prav tako pa je njihove davčne mahinacije razkril eden najbolj cenjenih davčnih strokovnjakov v Sloveniji mag. Ivan Simič.

Vlogo novinarske ekipe medija Necenzurirano smo v alternativnih medijih že večkrat predstavili. Od začetka Janševe vlade so delovali proti vsaki njeni potezi. V javnost so vrgli nekaj umetno ustvarjenih afer, ki pa so hitro padle v vodo. Znana novinarska trojica, ki jo sedaj posredno financira v preteklosti obsojeni tajkun Martin Odlazek,  pa je tudi dlje časa delovala preko podjetja Providentia, podjetja, ki je državo znatno opeharilo, zdaj pa direktor podjetja ironično sedi na mestu strokovnjaka za sum nezakonitega financiranja. Gibanje Svoboda zares izbira “prave strokovnjake”.

Tanja Brkić