fbpx

Blamaža Nataše Pirc Musar: Prezgodaj začela s plakati za kampanjo

Plakat Nataše Pirc Musar (Foto: Twitter)

Predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar, ki uživa podporo dveh nekdanjih predsednikov države, Milana Kučana in Danila Türka, je v času pred nedavnimi parlamentarnimi volitvami opozarjala, da so nekateri proti zakonu prehitro začeli z volilno kampanjo. Tokrat, pred predsedniškimi volitvami, pa se je prvi pojavil prav njen volilni plakat. 

Predsedniške volitve nas čakajo čez dva meseca. V ponedeljek pa se začenjajo volilna opravila za predsedniške volitve. Neodvisni kandidati pa bodo začeli zbirati podpise podpore.

Več kot mesec dni nas čaka do uradnega začetka volilne kampanje, kar pomeni, da lahko predsedniški kandidati šele tedaj pričnejo pozivati k podpori s pomočjo plakatov in drugih oblik oglaševanja. Kakorkoli, na ulicah Ljubljane se je že pojavil prvi volilni plakat s podobo odvetnice Nataše Pirc Musar, kjer se ta zahvaljuje za podporo na prihajajočih volitvah.

Nekdanji premier in ustavni pravnik Miro Cerar je za Planet TV v zvezi s tem pojasnil, da volilna kampanja v političnem pogledu traja ves čas in se začne prvi dan po volitvah. “S pravnega vidika pa se začne 30 dni pred dnevom volitev in traja do dneva volilnega molka, to je en dan pred volitvami,” je pojasnil. Pirc Musarjeva je v odzivu pojasnila, da je prišlo za nenamerno napako enega od prostovoljcev, ki je plakat takoj po opozorilu štaba umaknil. Ob tem pa je še dodala, da so se v kampanjo podali prvič in iz tega razloga nimajo podpore strank, zato so njihovi prostovoljci neizkušeni. Očitno pa niso neizkušeni le oni.

Nataša Pirc Musar (Foto: STA)

Po besedah Cerarja se v času vsakih volitev pojavi stranka, ki že bistveno prej prične z izobešanjem takšnih plakatov. “Ustreznih kazenskih določb ni, država tu ne ukrepa in zato se ta praksa nadaljuje. Vsi se nekako sprenevedamo, kot da je vse v redu, ampak ni,” je prepričan in ob tem dodal prepričanje, da bi bila potrebna sprememba zakona.

V drugi meritvi javnega mnenja pred predsedniškimi volitvami je v raziskavi javnega mnenja prevzel vodstvo poslanec SDS Anže Logar pred odvetnico Natašo Pirc Musar in podpredsednico Gibanja Svoboda Marto Kos, ki ji je podpora prav tako padla, in sicer z 19,4 na 16,3 odstotka. Na četrtem mestu je diplomat Ivo Vajgl.

E-Maribor