fbpx

Blamaža pa taka: Levi kruhoborci v Dražgoše prišli z luksuznimi avtomobili nemških okupatorjev

Luksuzni nemški avtomobili Dražgošah. (Foto: Facebook)

V Dražgošah so govoril o privatizaciji, solidarnosti, delavcih, razprodajah premoženja, revežih, proti kapitalizmu, nemških okupatorjih. Govorniki in visoki gostje pa so se tja pripeljali z najnovejšimi nemškimi kapitalističnimi mercedesi. Nihče ni prišel z rusko Lado. 

Vsako leto poslušamo pravljice o zlobnih Nemcih in pogumnih partizanih, ki naj bi izbojevali eno največjih bitk v Evropi. Kljub temu, da gre za vzdrževanje lažnivega mita, ga leva politika vzdržuje leto za letom. Največji kruhoborci socializma pa so se v Dražgoše pripeljali z najnovejšimi nemškimi limuzinami in terenci.

Zoran Janković in Karl Erjavec sta se pripeljala z audijem. Alenka Bratušek z luksuznim BMW-jem, predsednik države Borut Pahor z mercedesom. Poleg tega so se v prestižnih avtomobilih tja pripeljali številni drugi bogataši, katerih bogastvo izvira predvsem iz pravega družinskega porekla ali udinjanja tranzicijski levici – ti pa vehementno vselej kritizirajo zahodni kapitalizem. Vozni park v VIP prostoru je tako spominjal na srečanje kakih tajkunov in ne zmage socializma nad kapitalizmom.

Vozni park razgali hinavščino govornika Fritza – socialisti si želijo še več moči, oblasti in denarja
“Današnjo vohunsko poročilo iz Dražgoš končujemo z daljšim prispevkov, ki govori o tem, kako ključni so Nemci za Dražgoše in kako Dražgoš 2020 brez Nemcev sploh ne bi bilo. Vse limuzine so bile posnete samo na prireditvenem prostoru, kamor z avtom sploh nisi mogel brez  prepustnice za VIP.  Vozila nemškega porekla so dejansko stala ob vsakem stranišču”
, s slikami podkrepi  svoje besede avtor Twitter profila Libertarec, Tomaž Štih.

 

V Dražgošah vsako leto slavnostni govorniki govorijo o grdem izkoriščevalskem kapitalizmu. Tudi na letošnji proslavi se temu ni izognil pesnik Ervin Fritz. “Zasebna tržna ekonomija, gospodarstvo, ki diktira državnim oblastem sumljive zakone, oblasti, ki gojijo sistemsko korupcijo, ki so razprodale nacionalno bogastvo, nekdaj skupno last, in ki hlapčujejo tujim interesom in interesom bogatih, oblasti, ki drsijo v fašizacijo, ne morejo več zagotavljati ljudske blaginje,” je rekel Fritz.

Leve vlade delajo to, kar je v govoru kritiziral Fritz
Ervin Fritz bi krivce za stanje o razprodaji državnega premoženja v zadnjem desetletju lahko našel med visokimi levimi političnimi gosti v Dražgošah. “V Dražgošah so govoril o privatizaciji, solidarnosti, delavcih, razprodajah premoženja, revežih, proti kapitalizmu, nemških okupatorjih. Govorniki in visoki gostje pa so se tja pripeljali z najnovejšimi nemškimi kapitalističnimi mercedesi. Nihče ni prišel z rusko Lado,” je o vladajoči dvoličnosti dejal predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša.

V Dražgošah o prihvatizaciji, solidarnosti, delavcih, razprodajah premoženja, revežih, protikapitalizmu, nemških…

Gepostet von Janez Janša am Sonntag, 12. Januar 2020

Luka Perš