fbpx

Blodnje Tanje Fajon: Klerofašizem kot pojav ne obstaja!

Tanja Fajon Foto: STA

Potem, ko je nekdanji notranji minister in poslanec dr. Vinko Gorenak evropsko poslanko Tanjo Fajon opozoril, da se je na pobeljenem zidu pobreške cerkve v Mariboru po mesecu dni, v imenu tako imenovane svobode govora, pojavil napis “Smrt klerofašistom!”, in jo obenem pozval, da naj obsodi poziv k usmrtitvi, se je odzvala tudi Fajonova in v svojo obrambo zatrdila, da obsoja prav vsak poziv h kakršnemukoli nasilju nad komerkoli in ob tem dodala, kako naj bi klerofašizem predstavljal pojav, proti kateremu se je potrebno boriti, čeprav ta sploh ne obstaja in se je kot “žaljivka” v Sloveniji obdržal kot nadaljevanje kulturnega boja proti Cerkvi iz časov prejšnjega režima.

Tanja Fajon se je odzvala na zapis nekdanjega ministra in poslanca Vinka Gorenaka, ki je na Twitterju zapisal: “Če ste spregledali naj vas opozorim na tole, kar se je zgodilo dan ali dva nazaj: https://maribor24.si/lokalno/pobreska-cerkev-spet-tarca-grafitarjev… Jaz pozivanje k usmrtitvi nekoga OSTRO OBSOJAM. Vas lahko prosim, da to naredite tudi vi. Do sedaj ste na take pozive vedno ostro reagirala.”

Splošna obsodba vsega nasilnega in nato – klerofašizem!
“Dragi Vinko, ostro obsojam prav vsak poziv h kakršnemukoli nasilju nad komerkoli. To seveda ne spreminja dejstva, da je klerofašizem pojav, proti kateremu se je treba boriti. Vsaj upam, da nočete še ene velike vojne in holokavsta. Hočemo drugačen svet. Svoboden in solidaren,” je v odzivu zatrdila Fajonova in to kljub temu, da o obstoju klerofašizma v Sloveniji ni sledu. Gorenak se je na odziv Fajonove odzval: Splošna obsodba….tudi prav, a pričakujem, da boste drugič sama reagirala tudi na takšne pojave, brez da vas kdo na to spomni.” Pri tem je poudaril, da kot državljan pričakuje, da se obsodi vse pojave  nestrpnosti in pozivanja k nasilju.

Kritik je kar deževalo
Glede na to, da je izraz klerofašizem povsem propagandne narave, s katerim poskušajo levičarji na vsak način vzbuditi sovraštvo do cerkve in v praksi ni merljiv pojav, niti ne obstaja, ne čudi, da se je na komentar Fajonove usulo cel kup kritik. Nekdanji poslanec SDS Jožef Jerovšek je tako ogorčeno zapisal: “Osupel nad vašim odgovorom, ker očitno podpirate ideološko nestrpnost (tudi nasilje?). Ne vem v čem skupaj z Domen Savič vidite klerofašizem, ki opravičuje nestrpnost? So to zahteve za spoštovanje odločbe Ustavnega sodišča RS glede fin. šolstva?”

Foto: Twitter_Demokracija

“Klerofašizem? Kje to obstaja? Obstaja levi fašizem kateremu pripadate vi in obstaja desni fašizem katerega je ne zaznavamo veliko oziroma zelo malo nasprotno levi fašizem kateri se širi kot virus po celotni zemlji,” je v kritiko Fajonovi zapisal eden izmed njenih sledilcev. Darko Bulat pa je v odgovoru na izjavo Fajonove izpostavil, da ta laže. “Kler nima ničesar s fašizmom. Na Hrvaškem in v Sloveniji je kler dokumentirano reševal ljudi (Jude) pred fašističnim in nacističnim pregonom. Nasprotno, to kar komunisti izvajate sedaj (“za podnebno krizo so krivi bogati”), je le še korak od tega, da obtožite Jude.” “To, da si evroposlanka dovoli uporabiti izraz “klerofašizem” je tožbe vreden sovražni govor – še posebej, ko se s tem misli na vsako mnenje, ki ni v skladu z v preteklost zazrtimi rdečezvezdniki. Sramota. Groza,” je bila še ena izmed kritik, ki je doletela Fajonovo.

Namesto, da bi se Fajonova zamislila nad valom kritik, je ta še nadaljevala s svojimi zablodami in zapisala, da se je potrebno boriti proti vsem oblikam fašizma. Ni kaj Fajonova se ne da in živi v svojem svetu.

Hana Murn