Bo Bandellija na ministrskem stolčku nadomestil kandidat Purič, v preteklosti obtožen številnih zlorab položaja?

Datum:

Stranka Alenke Bratušek je za novega kohezijskega ministra predlagala dolgoletnega direktorja javnega zavoda Brdo Iztoka Puriča. Purič je bil v preteklosti obtožen številnih zlorab položaja na različnih funkcijah. Premier Marjan Šarec se z njegovo kandidaturo strinja, so potrdili v njegovem kabinetu.

Po odstopu kontroverznega ministra Marka Bandellija z mesta ministra za kohezijo, ko so mediji razkrili elektronsko sporočilo, v kateremu je grozil županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu. Na splošno to ni bil prvi Bandellijev izpad, saj se je pod plazom kritik znašel tudi zaradi svoje običajno problematične komunikacije.

Tokrat so v SAB za novega ministra predlagali Iztoka Puriča, kandidata za župana Kranja na nedavnih lokalnih volitvah, vendar se ni uvrstil v drugi krog. Purič pa je javnosti znan tudi po tem, da so leta 2012 gorenjski kriminalisti zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Foto: STA

Po ugotovitvah kriminalistov je v letu 2008 v imenu Javnega gospodarskega zavoda Brdo Protokolarne storitve RS za 70 tisoč evrov preplačal nakup preproge. Purič, ki je bil dolgoletni direktor zavoda, je bil nato razrešen s položaja tudi zaradi drugih nepravilnosti. Negospodarno naj bi ravnal pri sklepanju računovodskih, svetovalnih in avtorskih pogodb, je poročal Svet24. Prav tako naj bi opustil dolžno ravnanje pri nepravilnem poseganju Nogometne zveze Slovenije v prostor pri gradnji nogometnega igrišča na Brdu.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil na sestankih

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...