fbpx

Primer za KPK – klinika, kjer se zdravi Cerar od države prejela milijon in pol evrov sredstev!

Foto: STA

Premier Miro Cerar je po četrtkovem koalicijskem sestanku sporočil, da se bo izločil iz morebitnega glasovanja vlade o dodelitvi ortopedskih operacij zasebni ustanovi MD Medicina, saj ima tam osebnega zdravnika. Omenjena zdravstvena ustanova je od vlade Mira Cerarja prejela kar 1,5 milijona evrov za izvedbo ortopedskih operacij.

V četrtek na vladi sicer niso obravnavali predloga glede porazdelitve sredstev za skrajšanje čakalnih vrst za koncesionarja MD Medicina, so pa tega obravnavali koalicijski partnerji, ki so od ministrice od zdravje zahtevali dodatna pojasnila glede ustanove MD Medicina. Cerar jim je namreč razkril, da ima tam svojega osebnega zdravnika. Tovrstno informacijo je Cerar po navedbah Dnevnika razkril zaradi želje po transparentnosti in dodal, da ni nikoli posegal v pristojnosti ministrstva. Nato pa je partnerjem v koaliciji dal zagotovilo, da se bo v primeru odločanja glede MD Medicina izločil iz procesa odločanja.

Miro Cerar, predsednik Vlade RS. (Foto: Nova24TV)

Kolar Celarčeva zadolžena za pregled seznama z izvajalci
Pred Kolar Celarčevo je pregled seznama z izvajalci za enkratni dodatni program, namenjen za skrajšanje čakalnih vrst. Ta mora namreč po navedbah ministrstva ugotoviti, v kolikšni meri je vsak izmed njih sposoben opraviti vse potrebne storitve in kolikšno je njihovo število dolgo čakajočih bolnikov. Nato pa se bo v primeru, če bo za to obstajala potreba, usmerila v spreminjanje splošnega dogovora.

Foto: STA

Ministrica za zdravje je v četrtek še izpostavila, da so bili postopki glede razporejanja programa MD Medicina izpeljani v skladu z veljavno zakonodajo in opozorila, da ima ta že od novembra 2006 koncesijo za celotno področje ortopedije, ki velja za nedoločen čas. S tem je po navedbah STA zavrnila očitke, da je ona tista, ki jim je podelila koncesijo. Vsekakor bo zanimivo spremljati, kako se bodo stvari v povezavi z dodelitvijo sredstev razvile, težko pa se je znebiti občutka, da bo Kolar Celarčeva sledila navodilom iz ozadja.

H. M.