fbpx

Bo moral Brglez v Evropskem parlamentu pojasniti protiustaven odvzem mandata Janši, totalitarne simbole in svoj pogled na naravno pravo, s katerim je opravičeval povojne množične umore?

Milan Brglez v majici z obrazom množičnega morilca, rasista in homofoba Che Guevare (Foto: Twitter)

Na družbenem omrežju Twitter so bili evropski poslanci pozvani, naj svojega kolega Milana Brgleza povprašajo glede majice s podobo bandita Cheja Guevare, v kateri se pogosto pojavlja in protiustavnega odvzema poslanskega mandata Janezu Janši. Namesto obžalovanja je Brglez odgovoril s ciničnim zapisom, v katerem je namignil, da bi se tudi Slovenija lahko kmalu soočila z neutemeljenim pogromom na evropskem političnem parketu, kakršnega je deležna Madžarska. Kmalu je bilo jasno, da bi bilo bolje, če bi Brglez ostal tiho, med drugim so uporabniki Twitterja spomnili na njegovo privrženost naravnemu pravu, s katerim je opravičeval povojne množične umore.

Uporabnik družbenega omrežja Twitter Božidar T. Biščan je pozval evropske poslance, naj evropskega poslanca iz vrst Socialnih demokratov, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije, Milana Brgleza povpraša, če ga je kaj sram, da nosi majico s podobo bandita Cheja Guevare.

Brlgez se pogosto pojavlja v majici s podobo Guevare, ki je danes znan kot psihopat, morilec, rasist in velik sovražnik homoseksualcev
Brglez se v javnosti pogosto pojavlja z majico s podobo Guevare, kot je znano danes, pa gre pa za psihopata, morilca, rasista in velikega sovražnika homoseksualcev. Biščan je spomnil še na nezakonit odvzem poslanskega mandata Janezu Janši leta 2014, ko je bil Brglez predsednik Državnega zbora.

V ciničnem zapisu Brglez zagrozil Janši, da ga čaka enak pogrom kot Orbána
Nato se je na skrajno ciničen način odzval Brglez in po mnenju mnogih bi bilo bolje, če bi ostal tiho: “K sreči se Evropski parlament nima časa ukvarjati z Janezom Janšo. Današnja razprava o zlorabah zdravstvene krize za napad na demokracijo na Madžarskem pa obeta, da bi se lahko kaj kmalu. In takrat bom jaz tisti, ki mu bo še zanj nerodno.”

Madžarska vlada pod vodstvom Viktorja Orbána je sicer na evropskem političnem parketu deležna neutemeljenega pogroma, ki temelji na lažnih informacijah in sprevračanju dejstev, Brglez pa je očitno namignil, da se bo podobno pričelo dogajati tudi Sloveniji.

Podpredsednica Evropske komisije priznala: Izredno stanje na Madžarskem ni v nasprotju z evropskimi predpisi!

Brglez bi utegnil biti prisiljen evropskim poslancem pojasniti svoje poglede na naravno pravo
Brglezove grožnje niso ostale neopažene, Drago Zadergal je nato spomnil še na njegovo privrženost naravnemu pravu, s katerim je med drugim opravičeval množične povojne umore s strani komunistov: “To bo čudovita priložnost, da boste pred EU parlamentom pojasnili koncepte naravnega prava, podporo montiranemu neustavnemu političnemu procesu, nasprotovanje obsodbi totalitarizmov in seveda protiustaven odvzem poslanskega mandata predsedniku največje opozicijske stranke.”

Rok Krajnc