fbpx

Bo poslanec SMC Dragan Matić v primeru neizvolitve na volitvah postal direktor zdravstvenega doma v Medvodah?

Foto: STA

V uredništvo Nova24TV smo prejeli pismo ogorčenega državljana, ki razkriva načrt jugogeneralovega sina Dragana Matića, poslanca SMC, ki je skupaj s poslanko Levice Violeto Tomić vlagal velike napore v zakon o uresničevanju kolektivnih kulturnih pravic narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ. Matić naj bi v rezervni načrt vključil tudi svojo ženo Marjeto Tomšič Matić, ki je vršilka dolžnosti direktorice Zdravstvenega doma Medvode. Ker je Matić kot vplivni poslanec občini priskrbel državni denar za infrastrukturne projekte, naj bi mu tam pripravili teren s spremembo statuta javnega zavoda, na podlagi katerega bi bil lahko imenovan na mesto direktorja zdravstvenega doma tudi brez ustrezne izobrazbe. Matić navedbe iz anonimnega pisma zanika. 

Po besedah našega bralca naj bi šlo za rezervni načrt, o katerem naj bi se govorilo po Medvodah. “Ker dobro ve, da SMC trde prede in ne bo izvoljen (čeprav je pred volitvami nenadoma vložil zakon o jugo manjšinah, ker kandidira v fužinskem rajonu, za katerega vemo, kakšni prebivalci so tam), si je očitno sestavil rezervni načrt, ki vključuje ženo Marjeto Tomšič Matić (sicer prispevala ‘strokovne’ komentarje za sporno novelo o cepljenju), ki je direktorica Zdravstvenega doma v Medvodah.”

Foto: Printscreen

Sklenjena naj bi bila kravja kupčija
Kljub temu, da naj bi zdravstveni dom posloval katastrofalno (stanje naj bi bilo tako hudo, da ni denarja niti za injekcije niti za cepivo), jo je po besedah našega zaskrbljenega bralca občinski svet potrdil, ker naj bi župan z Matićem sklenil kravjo kupčijo, “da je Matić zagotovil državni denar za infrastrukturne projekte (tudi za kanalizacijo v sodelovanju z Jankovićem), v zameno pa žena dobi službo”. Prav tako je naš bralec prepričan, da ko naj bi Matić izgubil službo v parlamentu, naj bi občina na hitro spremenila statut zavoda, po katerem je zdaj kandidiranje za direktorja dovoljeno zgolj zdravnikom, in sicer tako, da bo kandidiranje dovoljeno tudi takim z doktoratom, ki niso zdravniki; žena bo po njegovo tedaj odstopila, na položaj pa naj bi nato prišel poslanec Matić.

Foto: STA

Te stvari naj bi po njegovem prepričanju urejala zdravnica Jelka Premelč, “sorodnica znanega medvoškega partijca in stražarja socialističnega šolstva, Hrabroslava Premelča, ki je kot ravnatelj Litostrojske šole mnoge generacije poneumljal s totalitarizmom, Titom, partijo in podobnimi nesmisli. Očitno je poneumil tudi medvoškega župana, saj je ta brezplačno organiziral kongres Šarčeve liste v občinski dvorani, kar predstavlja oškodovanje občinske blagajne. Tudi v svet zavoda zdravstvenega doma je nastavil same partijce iz SMC-ja, SD-ja in podobnih partij”. Ker gre za resne obtožbe, smo poslanca Dragana Matića in zdravnico Jelko Premelč prosili za komentar. Poslanec Matić vse navedbe bralca zanika in navaja, da ta medvoškega župana sploh ne pozna in nikoli ni kontaktiral z njim. Premelčeva pa je dejala, da na anonimna pisma ne odgovarja. “Pismo razburjenega bralca” je skupek nemogočih kombinacij, obtožb in osebnih žalitev do vseh, ki so v njem omenjeni. Vsebuje podatke, ki so netočni, lažni in nekateri tudi zelo lahko preverljivi, saj so javno dostopni,” še ta dodaja.

H. M.