Bo predsednik državnega zbora Židan obvestil Evropsko komisijo in mednarodne institucije o sporni praksi gradnje Jankovićevega kanala C0?

Dejan Židan (Foto: STA)

Dejan Židan (Foto: STA)

Delovni stroji Zorana Jankovića kljub opozorilom strokovnjakov za okolje, kanalizacijske gradnje ter jasnim sklepom Državnega zbora, naj preneha z gradnjo spornega kanala C0 na vodovarstvenem območju, še vedno meljejo naprej. V poslanski skupini Slovenske demokratske stranke so naslovili pismo na predsednika Državnega zbora Dejana Židana, da naj nemudoma obvesti Evropsko komisijo in mednarodno institucijo JASPERS glede spornih praks ljubljanskih mestnih oblasti pri gradnji kanala C0.

Državni zbor je v petek 22 novembra soglasno sprejel sklepe in napotilo Ministrstvo za okolje in prostor, naj ustavi gradnjo kanalizacijskega voda čez ljubljanski vodonosnik Kleče. Vendar žal prazne besede ministra za okolje in prostor Simona Zajca ne pomagajo nič, saj Jankovićevi bagri gradijo naprej brez premora na spornem vodovarstvenem območju Kleče. Zaradi počasnega reagiranja slovenskih vladnih oblasti je Slovenska demokratska stranka naslovila pismo na predsednika Državnega zbora Dejana Židana, da naj nemudoma obvesti mednarodne institucije.

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec glede na to, da od ministra Zajca razen praznih besed o pomenu čiste pitne vode več kot očitno ni pričakovati konkretnih dejanj, je Krivec na Židana naslovil dopis, v katerem predlaga, da se tako evropsko agencijo JASPERS kot tudi Evropsko komisijo informira o sprejetih priporočilih Državnega zbora RS, sprejetih na petkovi izredni seji.

Danijel Krivec, vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke (Foto: Slovenska demokratska stranka)

Danijel Krivec, vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke.

Omenjeni sprejeti sklepi Državnega zbora jasno sporočilo vladnim institucijam, da naj prepovejo sporno gradnjo kanala C0
Danijel Krivec z omenjeno pobudo želi, da se čim prej uresničijo omenjeni sklepi in se preneha škodljiva gradnja kanala C0.”Omenjeni sklepi so bili sprejeti z veliko večino vseh poslank in poslancev brez glasu proti in so jasno sporočilo deležnikom pri izvedbi tega projekta, da nepravilnosti, ki bi pomenile grožnjo ustavno zagotovljeni pravici do pitne vode, niso dopustne in ne bodo spregledane,” je v dopisu nadaljeval Krivec. Kot je še navedel, so bili poslanke in poslanci sposobni enotno prepoznati tveganja, ki jih za pitno vodo in zasebno lastnino predstavlja gradnja kanala C0 na spornem odseku od Broda do Ježice. “Od vodstva institucije, ki ji pripadamo, pa se pričakuje transparentno in pravočasno obveščanje pristojnih mednarodnih institucij,” je zaključil vodja poslank in poslancev SDS.

Poziv poslanske skupine Slovenske demokratske stranke predsedniku Državnega zbora Dejanu Židanu, da naj obvesti mednarodne institucije zaradi sporne gradnje kanala C0 (Foto:Slovenska demokratska stranka)

Poziv poslanske skupine Slovenske demokratske stranke predsedniku Državnega zbora Dejanu Židanu, da naj obvesti mednarodne institucije zaradi sporne gradnje kanala C0.

Zorana Jankoviča ne zanima nič, pa če tudi koplje brez dovoljenj na zasebnih zemljiščih in seka gozdove v Naturi 2000
Državni zbor kot zakonodajna veja oblasti je naredil svojo nalogo. S sprejetimi 67 glasovi podpore so poslanci poslali jasno sporočilo vladi Marjana Šarca. Priporočila tako Vladi RS kot Ministrstvu za okolje in prostor v zvezi z zaščito pitne vode in zasebne lastnine pri gradnji kanalizacijskega kanala C0 preko ljubljanskega vodonosnika so bila izjemno konkretna. Toda, ali župan Zoran Janković to napotilo upošteva? Ne. Stroji brnijo naprej – po zasebnem zemljišču, prek Nature 2000, nad vodonosnikom, ki zagotavlja pitno vodo več kot 300.000 ljudem v Ljubljani in okolici.

Luka Perš

 • rubec

  Ali obstaja večje teslo kot je židan? Odgovore pričakujem še danes. Naj za tiste nove tukaj malce pomagam. Prva črka je n.

  • Janez Mayer

   Pa tretja?

   • Anton

    Nob

   • tomven

    a… za Mariborčane in ostale iz tistih koncev.

   • rubec

    Iz sd nisi, to vem. Da pa nisi slučajno iz Avto magazina?

    • Janez Mayer

     Ni fer, da poveš samo pol, drugič raje ne začni, no.

     • rubec

      hehe, dobra

  • samotoje

   A v vesolju ali širše?

  • zokispoki

   Itaq, spijo pod isto deko, de !
   Dededede ! Ultra levicarjski komunajzarji nas sramotijo na vsakem koraku !

 • Artur

  En tujerodni opankarski samopašni žohar drži za jajca cel državni zbor s 300 000 ljubljančani!?
  To je unikum na svetu, svetovni fenomen, da je en psihopat lahko tako nedotakljiv, bemtiš, Butale od Milčinskega so bolj pri pameti naj me hudič pocitra, če to ni res.
  Bo predsednik državnega zbora Židan obvestil Evropsko komisijo in mednarodne institucije o sporni praksi gradnje Jankovićevega kanala C0?
  Ne bo, v Evropi bodo za ta fenomen norosti zvedeli po drugi poti ker levi norci niso spodobni samorefleksije.
  Kakor Zoki okom tako represivni organi skokom tako, da bo Ljubljanskim levim Butalcem kakor se zadeve odvijajo visel “damoklejev meč” nad njihovo čisto pitno vodo 20 let ali še manj Show must go on.
  Sem mislil, da je samo nad režimskimi US sodniki samo še plavo nebo pa kaže, da je samo še plavo nebo tudi nad Zokijem.

  • Lokomotivführer

   Pred leti mi ni hotel nihče verjeti, da je zapis vode v ustavo neumnost. Spoznanje že prihaja…

 • Janez Mayer

  Zadnjič me je Joži vprašala, če bom kaj pil, če smo že pri brezveznih vprašanjih, no.

  • marijan

   In si ji povedal, da Jankovićevo Jamnico, ne ? :)

  • rubec

   Mene je pa vprašala, če mislim plačat.

   • Rožle

    .. men je do zdej vedno zastonj dala ..

 • Olga101

  Židan ne bo naredil nič, saj sta z Jankovićem del mafije! Narediti mora opozicija, torej SDS!

 • Skrajno Desni

  Židan obvestil Evropsko komisijo, kje si pa upa bo takoj zamenjan.

 • cosmosjasnovidec

  Kako je pa tole vprašanje,če se ve,da se prašičeporivalec z tem seveda strinja.
  Za posledice kakršne bodo v prihodnje nastale zaradi te copatarjeve napeljave si bodo odgovorni okoliški prebivalci sami,ker to dovolijo.
  Ni policije katera bi lahko z silo vsiljevala sprejetje nekakšnih gradenj za katera se ve,da so življenjska grožnja prebivalstvu slej,ko prej.
  Če bi se soglasno prebivalci temu uprli bi izvajanje napeljave katera je tako ali tako na črno izvajana ustavili.
  Kaj bo policija streljala na njih?
  Ne,ker si tega ne upa privoščiti saj bi seveda takoj prišlo v vednost vseh držav sveta.
  Torej kaj je razlog?To,da so vsi posrani kot slovenci tudi so.Na hrvaškem oziroma celotnem balkanu ter vseh ostalih EU državah državljani kaj takega že ne bi dovolili razen tega pa se tudi kaj takega kot se je copatarska grinta “janković” tudi nihče ne bi lotil.
  Tukaj je tudi jasen namen copatarje pokončati slovence na račun katastrofe katera bo nastala slej ko prej on bo pa imel oprane roke.
  Ne dobiva on zaman podkupnin od “sorosa” ter ostalih musličev.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • šmentanamuha

  No, da vidimo, kakšen bo razplet.

 • šmentanamuha

  No sej, nam bo pa Arsenovič prevrtal glavni trg do središča zemlje. Morda bo prišel do nafte,

 • Slovenka

  Bo predsednik državnega zbora Židan obvestil Evropsko komisijo in mednarodne institucije o sporni praksi gradnje Jankovićevega kanala C0?

  NE BO!!!!!! Ko pridejo komunisti na oblast, opustite vsak up o boljšem življenju.

 • lena

  In bo poslal obvestilo, ko bodo kakemu LGBTjevcu skrivili prvi las na glavi, pri takih stvareh je pa kakor fijakerski konj s plasnicami na oceh!

 • xtc

  Židan?
  Ne.
  On čalka prvo veliko lužo fekalij,da bo nekoč kot na Polaničevi farmi legel vanje, pa to. Saj veste,če se družiš s prasci se začneš tudi vesti tako.

 • Vojteh Dovč

  –Bo predsednik državnega zbora Židan obvestil Evropsko komisijo in mednarodne institucij
  kaj drugi euro poslanci (recimo sds-ovi )tega ne morejo narediti ????

 • šmentanamuha

  Šiško vam pošilja lepe pozdrave:
  https://www.youtube.com/watch?v=VWBUtJhVBzI

 • Rožle

  Po dolgem sušnem obdobju ..
  končno spet dež !!!

 • Andrej

  Opustite vsako upanje vi, ki ste izvolili komuniste.

 • sloustava

  No, Ljubljancan, kdaj bos razumel, da si idiot, ker volis Jankovica. Zastrupil bo tebe in tvoj zarod.

 • francelj3

  Komunist pač. Tako opankar kot židana marela.