Bo predsednik Pahor le dokazal, da ima hrbtenico, in ostro obsodil laži in manipulacije Andreje Katič, ki jih je izrekla na izdajalski slovesnosti in nacionalni televiziji?!

Foto: sta

Ministrica za obrambo Andreja Katič izkorišča še zadnje dni svojega ministrovanja, prav tako je očitno, da izkorišča tudi obdobje brezvladja v Sloveniji. Njene laži in manipulacije so dosegle vrhunec v soboto, 16. junija 2018, ko je položila venec na mesto, kamor je padel sestreljen helikopter Sloveniji sovražne vojske JNA, ob tem pa celo izjavila, da je bilo to krivično. Slovenci smo zgroženi nad dejanji ministrice, oglasil pa se je osamosvojitelj in predsednik Društva MORiS Kočevska Reka BgGen Tone Krkovič, ki od Pahorja zahteva, da enkrat za vselej pogumno pove resnico o slovenski osamosvojitvi ter s tem naredi konec potvarjanju zgodovine zlonamernih manipulatorjev.

Predsednik Društva MORiS Kočevska Reka brigadni general Tone Krkovič se je obrnil na predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja s pozivom v zvezi s sobotno spominsko slovesnostjo, na kateri se je obrambna ministrica Andreja Katič nezaslišano poklonila spominu na pilota Tonija Mrlaka, ki je upravljal helikopter Sloveniji sovražne vojske JLA. Krkovič opozarja, da so tako v Društvu MORiS Kočevska Reka kot tudi on osebno “zgroženi in ogorčeni nad novo razsežnostjo zlorabe institucij in atributov slovenske države za umazan politični napad na vrednote slovenske osamosvojitve in posameznike, ki smo v tistem času opravljali najbolj izpostavljene funkcije”. BgGen Krkovič ob tem pričakuje odločno sporočilo Pahorja, da bo slovenski javnosti jasno, da so manipulacije, ki so se dogajale v soboto na slovesnosti v spomin na pilota Mrlaka v Rožni dolini, nesprejemljive in nedopustne.

Krkovič poudarja, da se je po skoraj 30-ih letih od sestrelitve sovražnega helikopterja JNA nad Rožno dolino v Ljubljani pojavila ideja, da bi tragični dogodek umazano izkoristili za kompromitiranje osamosvojitvene vojne in tudi njega osebno – kot takratnega poveljnika brigade MORiS. Naj samo spomnimo, da je žena pilota jugoslovanske vojske Tonija Mrlaka, ki je usodnega dne vojne za Slovenijo letel po nalogu svojih nadrejenih, Emilija Mrlak, Krkoviča celo kazensko ovadila za njegov umor, a je sodišče razsodilo, da je bila sestrelitev legalna in legitimina. “Te umazane igre bi moralo biti za vedno konec,” je Krkovič zapisal v pozivu Pahorju.

Ministrica Katič se je nedopustno postavila nad pravnomočno razsodbo sodišča
A se umazana igra nadaljuje še naprej. Pika na i je bila politična manifestacija na kraju sestrelitve sovražnega helikopterja, ki so jo poimenovali “V spomin slovenskega pilota Tonija Mrlaka, ki je med vojno za Slovenijo umrl ob sestrelitvi helikopterja JNA”. Slovesnost so sicer pripravili Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana, Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana in Mestna občina Ljubljana, pri tej raboti pa je celo tvorno sodelovala ministrica za obrambo Andreja Katič. V posmeh vsej slovenski javnosti so dogodek “počastili” celo pripadniki častne enote Slovenske vojske. Krkovič, eden od najbolj vidnih osvoboditeljev Slovenije, je ob tem zapisal: “Navkljub znanim dejstvom je ministrica za obrambo Andreja Katič v soboto, 16. 6. 2018, v svojem govoru na manifestaciji v Rožni dolini, kot je poročal osrednji dnevnik RTV SLO, javno izjavila, da je bil helikopter agresorske JLA sestreljen ‘krivično’. To je seveda neposreden napad name, ki sem kot poveljnik brigade MORiS, ki je bila zadolžena za varovanje najvišjih državnih organov RS v Ljubljani, v izredno zahtevnem obdobju vojne za Slovenijo, dejansko ukazal sestrelitev tega helikopterja. Ministrica je v bistvu pritrdila tistemu, česar me je subsidiarna tožilka Mrlakova obtoževala v času vložitve obtožnice proti meni. To pa je okrutnega umora na grozovit in zahrbten način. S tem se je ministrica nedopustno postavila nad pravnomočno razsodbo sodišča, za kar bo morala, po moje trdnem prepričanju, tudi kazensko odgovarjati.”

BgGen Tone Krkovič o nedopustni izjavi ministrice Katičeve, da je bil helikopter agresorske JLA sestreljen “krivično”: “To je nezaslišano in podlo s strani prvega človeka ministrstva za obrambo samostojne in demokratične Slovenije, ki bi moral najtrdneje zastopati vrednote slovenske osamosvojitve in častni spomin na zmagovito vojno za Slovenijo.”

BgGen Tone Krkovič (Foto: STA)

“Ravnanje Katičeve je do skrajnosti nemoralno” – dejstvo je, da je bil kritičnega dne v službi agresorske armade in njenega poslanstva 
Na izjavo Katičeve bi se zagotovo moral odzvati predsednik Pahor kot vrhovni poveljnik Slovenske vojske, ki je v času osamosvojitve uspešno obranila domovino, predvsem pa ne bi smel mirno gledati, “da se tako poniglavo in z lažmi ruši resnica o enkratnem nacionalnem podvigu slovenske osamosvojitve, ki ga ne bi bilo brez uspešne obrambe proti agresorski JNA”, je prepričan Krkovič, ki poudarja, da mora biti v prvi vrsti jasno vzpostavljena ločnica med agresorjem in branilcem. “Kdo je bil kdo v vojni za samostojno in demokratično Slovenijo, tudi v primeru sestrelitve helikopterja JNA nad Ljubljano, pa je nedvoumno in vsakomur povsem razumljivo zapisano v pravnomočni razsodbi sodišča, ki jo v resnično pravni državi nima nihče pravice teptati ali se postavljati nad njo. Če je pilot sovražne vojske JNA, Toni Mrlak, resnično želel prestopiti v slovensko vojsko, je njegova smrt posebej tragična. A odgovornost zanjo ni na strani slovenskih branilcev – zato je ravnanje Katičeve do skrajnosti nemoralno. Za razliko od Mrlakovih kolegov, tudi pilotov, ki so prestopili na našo stran, je bil on kritičnega dne vojne za Slovenijo nesporno v službi agresorske armade in njenega poslanstva. To, da je bil Mrlak po rodu Slovenec (njegov kopilot pa Makedonec), pa je povsem irelevantno in še zdaleč ne pomeni, da je bil Toni Mrlak ‘slovenski pilot’.”

Krkovič ugotavlja, da je šokantno, da imamo na čelu obrambnega ministrstva osebo, “ki je za pritlehne politične cilje tistih, ki jim Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, pripravljena blatiti slovenske branitelje, vojno za Slovenijo in državo kot tako! In to osebo, ki je na tem položaju prva odgovorna za katastrofalne razmere v Slovenski vojski, ki tudi, ali predvsem, po njeni krivdi ni niti senca tiste oborožene sile, ki smo jo ustvarili leta 1990 ali 1991”.

Enkrat za vselej je treba pogumno povedati resnico in narediti konec lažem
Zaradi vsega zapisanega je skrajni čas, da se odzove predsednik in vrhovni poveljnik Slovenske vojske ter ukrepa z odločnim stališčem – tako v javnosti kot znotraj obrambnega sistema. Enkrat za vselej je treba “pogumno povedati zlonamernim manipulatorjem, kdorkoli že so, da vojna za slovensko samostojnost ni okrvavljena s krvjo na račun kršitve mednarodnega vojnega oz. humanitarnega prava, še manj pa z bratomorno krvjo. Zmagovita vojna za samostojno Slovenijo je, kar se tiče nas, braniteljev, ena najčistejših in najpravičnejših vojn v zgodovini, saj praktično ni naroda na svetu, ki si je svojo samostojnost, če jo je bilo treba braniti v vojni, izbojeval na tako moralen in strokovno racionalen način”. Krkovič še zaključuje, da je v vsej tej situaciji “perverzno, da tragični primer s pilotom Mrlakom skušajo manipulirati prav tiste politične sile, ki sicer prisegajo na čaščenje komunistične ideologije in njenih nosilcev, ki so v času druge svetovne vojne in revolucije dejansko namerno pobijali civilne osebe, celo ženske in otroke, cela naselja Romov … Mi jih nismo in to vemo mi in oni, ki o nas, osamosvojiteljih, tako nesramno lažejo”.

M. S.

 • resnicaboli

  Nimam besed kako sprevrženo do padlih njihovih svojcev in vseh veteranov v vojni za Slovenijo. Da ministrica izkoristi še Slovensko vojsko za njene nečedne rabote. Upam da bo kdo dal ovadbo in da bo pravna država v tem primeru delovala.

  • Novakec1

   V tej vukojebini pravna država “svojih” ne sankcionira, avtohtonce pa za vsak drek.

 • lokec

  Andreje Katič bi morala iti k birmi.

 • domovina mili dom

  Če jo bo okaral med štirimi stenami, je strel v prazno. Na vseh TV se mora javno opravičiti, ker je sodelovala pri obredu slavja izdajalcu Slovenije.

 • Puki

  Ne, ker nima hrbtenice, kar je pred kratkim sam dokazal.

 • stajerc5

  Zakaj se idiot manekenski ni oglasil ze pred tem cirkusom, ki so ga uprizorile temno rdece sile? Sigurno je vedel kaj se pripravlja, njega skrbijo pa gube na hinavskem ksihtu!
  Po toci zvoniti je oslarija…
  Fuj, fuj, fuj!

 • Andrej

  Krkoviča očitno kar peče vest.

  • stajerc5

   Drejci, ce te pece, zacni uporabljati vazeljin!

  • xtc

   Ker ni zbil dol še več takih izdajalcev.

  • žogica

   Pa še koga!

   • xtc

    Za izdajalcem in agresorjem ga vest ne peče,se mu je pa lepo iz r***** kadilo izdajalcuagresorskemu.

  • WISKY 1000

   Zakaj pa osel

 • antimur

  V kolikor nima niti toliko jajc, da ne upa odstaviti Kontićevo rdečezvezdašico Katićko, ki je že tako in tako v odhodu in zagotovo ne bo nikdar več srala na vladi ali parlamentu, potem ni druge, kot da je v spregi s to golaznijo.

 • Dillinger

  Merlak je 2 X nizko preletel predsedstvo,tam je bila tudi komanda moris in so ga sklatili.
  3 migi so pristali v Beljaku,niso bili vsi slo piloti,ampak so prebežali,kaj zdaj ni jasno,če
  so ga sestrelili,ni junak!
  Da vidimo zdaj našega predsednika.

  • radames

   Delal sem v nekem mediju. Ko je bil tito 1979 ali morda 1978 v Bohinjski Bistrici, sem tekel proti zgradbi,v kateri je bil tito. Med tekom sem videl, da je stopil iz zgradbe. Šele po nekaj korakih mi je kapnilo, da ne smem teči in sem se ustavil. Kapnilo mi je, da bi bil šus udbovcev neizogiben.
   Seveda je bil šus na helikopter sovražne vojske upravičen, saj je letel nad zelo važnimi stavbami

  • samsara

   Hočeš reči, barbiko?
   Ne upaj…

 • tasilo

  Alo, čefurčki, po slovensko je bila to JLA — Jugoslovanska ljudska armada.

  JNA — Jugoslovenska narodna Armija je bila pa južno od Kolpe.

  Po 30 letih se te preklete “JNA” še vedno nismo otresli. Sram vas bodi!!! (Tudi domoljuba Krkoviča, ki ne ve, da je bil v Sloveniji agresor JLA in ne JNA, ter to napako dosledno ponavlja. Za božjo voljo, naj mu že kdo vendar razloži …)

  LP. Hanibal Lector

  • marker

   V JNA in JLA slovenščina ni bila uradni jezik. Glede na to da je bilo čez 90% srbsko-črnogorskega oficirskega kadra, ostali pa so bili iz drugih republik. JLA ali JNA je eno in isto, zato ne nabijaj.

   • tasilo

    Če ne razumeš, pač ne razumeš. Krajše se ne da povedati, daljše pa nima smisla.
    https://sl.wikipedia.org/wiki/Jugoslovanska_ljudska_armada

    Le nikar si ne domišljaj, da si slovenski domoljub, kati ena osnovnih prvin domoljubja je prizadevanje za materni jezik. Ravno zaradi “pametnjakovičev” tvojega kova pa naš jezik tako hudič jemlje.

    PS: ne govorimo o tem, kateri jezik je bil uradni jezik v JLA, govorimo o tem, da je uradni jezik v Sloveniji že zelo dolgo slovenščina in po slovensko je JLA, po čefursko pa JNA. Zastopiš?

    • marker

     Slovnično imaš prav, vendar to v tem primeru sploh ni pomembno.

     • tasilo

      Seveda je pomembno. Kadar se kdo toliko kurči s svojim patriotizmom in slovenstvom, naj to počne vendar v slovenščini, ne čefurščini. — Če je lepo vzgojen in premore nekaj omike, se bo tudi zahvalil, da ga je kdo popravil in dejal, da odselej, ko ve kako je prav in lepo, te napake ne bo več delal. Saj veš, manire pa šlif pa kinderštube pa te reči …

     • radames

      Ufff, me jezijo tipi, ki ne vedo, kaj je jezik.

     • tasilo

      Na forumu Financ smo o tem kar precej razpravljali, se spominjaš?

     • radames

      Ja. in sem bil vesel, da nekdo strokovno novinarje opominja na napake.

     • stajerc5

      Zakaj se ne kregate na britofu o mrtvi stvari? Pod crto je to:
      Isti kurac, drugo pakovanje!

     • radames

      Potem se pa razglasi za jugovića. In še napiši, ” da se ti jebe ” slovenščina!

    • svoboda sloveniji

     S ČIM VSE SE UKVARJATE, SAMO DA ZAMEGLJUJETE BISTVO !
     TO POČNETE NA POPOLNOMA VSEH PODROČJIH !
     NI ČUDNO DA STE TAKO NIZKOTNI, KO STE VES ČAS V SVOJI RDEČI MEGLI!

     • radames

      Tebe pa paranoja daje! Preglej najine poste pa boš videl, da sva na tvojem bregu.
      Nič ni zameglevanja. V svobodno Slovenijo sodi tudi njen jezik.

      PS
      Piši z malimi črkami, ker se po forumih ne kriči!

      PPS
      Po tvojih postih sodeč (vsi so napisani z velikimi črkami) si na forumih nov in ne poznaš pravil forumov. Piše se z malimi črkami, ker velike pomenijo kričanje.

     • svoboda sloveniji

      NI PARANOJE IN NISVA NA ISTEM BREGU ….
      KER TE SLOVENSKI JEZIK TAKO ZELO SKRBI, GA VSAJ PRAVILNO UPORABLJAJ.
      ALI TI TO ONEMOGOČA SILNO GOSTA RDEČA MEGLA ……………

  • WISKY 1000

   Kaj pa?To je enako,kruh ali žemlja je tudi kruh.

   • radames

    Kakšna primerjava! Tipična za tiste, ki ne razlikujejo med maternim in sorodnim TUJIM jezikom.

 • xtc

  Če bi na Hrvaškem neka politična zmešanka naredila tako svinjarijo javno,bi se morala tisto minuto izseliti iz Hrvaške,ker bi lažnivo psico dobesedno živo Hrčki zrezali z noži in to javno.

 • francelj3

  Prepričan sem, da je imenovati katerokoli osebo s priimkom na ić za obrambnega ministra kapitalna oslarija. Sovražniki naj bodo obrambni ministri?

 • AlojzZ

  Pahor tega ne sme.

 • xtc

  Tale nabijanja okrog Merlaka so en sam SCFi-ČE brez kakršnih koli dokazov.
  Seveda se laž trenutno izrablja za poizkus vzpostvitve sodnega pregona zoper JJ kateri ni imel nič s sestrelitvijo ampak je Krkovič izpolnjeval ukaz PREDSEDSTVA,ki je bil JASEN IN NEDVOUMEN.
  Seveda je postopek pravno zaključen in jasen.
  Seveda je dvig obtožnice zoper JJ in Krkoviča,le politično motiviran-kako JJ u preprečiti mandatarstvo,seveda pa bi bila taka poteza hud pravni ,kiks,ki bi SLO sodstvo dotolkel še huje kot ga je Patrija.

 • Steiermark

  In ta nezaposljiva in neumna krastača, bo tako, kot še velio drugih rdečezvezdaških jugosov, upravičena celo do nadomestila poslanske plače, ko je ni nihče več izvolil?

 • Šobar Davorin

  A to je tisti general, ki je, ko še ni bil general, ampak referent ali sekretar za ljudsko abrambo, dovolil, da so pod njegovim oknom referenta ali sekretarja za ljudsko abrambo v Kočevju soldatje JLA izpaznili skladišče orožja TO?

  • Roman

   Pa ja,saj se sedaj ve kdo je omogočil razoroževanje,zato ne provociraj!

  • slosin

   nekam korajžni ste rdečekožci glede na to, da vas edino še venezuelski Maduro podpira…

  • Franc Šink

   V resni vojski se ne napreduje z politično pripadnostjo, ampak z sposobnostjo Tega ti seveda ne boš razumel.

  • Clemen J.

   Haha kdo je kaj izprraznil, prva akcija specialne enote moris je bila zaseg kocevske reke, ki je hranila orozje, strelivo in gorivo. Naimas pojma, zakaj pa mislis da se je konvoj tankov in oklepnikov ustavil v novem mestu, na kriziscu v zabji vasi.

 • Hun

  tale Krkovic zame ne bo nikol kljucni osamosvojitelj Slovenije…me ne preprica ze s svojo pojavo “zaigrano” ne

  • WISKY 1000

   Vozi ti na svojo rdečo

  • šrauf
   • Hun

    ravno zarad tega filma mi je glumac da ni vecjega…riba napihovalka

  • WISKY 1000

   za takšne budale smo se borili kot si ti,da lepo in mirno živiš,škoda da po tebi sonce sije komunajzar.

  • xtc

   Slo komunisti s Kučanom na čelu pa sploh niso osamosvojitelji,kvečjemu kolaboranti Beograda in JNA.

 • Silka

  Kaj se s kakšnim traktorjem ne da potegniti tistega kamna?

  • Steiermark

   če bi bil bronasti odlitek, bi za to , breznadaljnega, poskrbeli cigani…..

 • PIA PlA

  Agresor in sovražnik nas bo branil pred sovražniki in upravljal z našo vojsko? Malo morgen.
  Prepovedati bi morali udeležbo v politiki in zlasti ministrovanje vsem, ki niso v Sloveniji vsaj že tretje koleno, ne znajo dobro slovensko in se nimajo za Slovence. Kaj se pa to pravi, da imamo parlament natrpan z ljudmi, ki delajo za svoj narod, slovenskega pa zapostavljajo. In potem ji še uredijo razne posmrtne nagrade za agresijo, ki so jo zganjali in jo nekateri še zganjajo nad nami.

  Če se tip, ki ga zdaj hočejo narediti za heroja, ni znal upreti in/ali dezertirati, ko je videl, da agresor napada Slovenijo, je to strahopetno dejanje in ne nekaj, kar terja nagrado. Kaj pa vsi tisti, ki so se resnično uprli in tvegali svoja življenja?

  So vlade poskrbele za vse družine padlih borcev in civilistov med vojno za Slovenijo? Govori se, da ne.

  • FORT WORTH

   Niti slucajno.
   Nekateri veterani se strehe nad glavo nimajo.
   Mrlkakova zena ne ve, kako bi v zep spravila odskodnino, obenem pa bi ocrnila ugled SV in njenih poveljnikov.
   Stvar je zelo dobro premisljena…
   Ze veckrat sem napisal, da se je helikopter nahajal v prepovedanem in zaprtem obmocju iz zato ga je vojska sestrelila.
   Ce bi se stvar ponovila, bi ga sestrelili se enkrat ali pa se stokrat !!

   • PIA PlA

    Poleg tega, kar si napisal je svinjarija še večja. Ne vem, če se tega zavedate, vendar želijo našo osamosvojitveno vojno degradirati na nivo državljanske vojne, tam pa ni agresorja. Torej želijo hkrati tudi oprati ime JLA in jim odvzeti oznako agresorja. Kaj sledi, vam je verjetno jasno!

    • samsara

     kučabolično početje, kučabolične energije…
     küćan je izvorna rakava celica v tkivu Sloveniji in slovenstva.

    • FORT WORTH

     Kaj si izdajalci v zvezi s tem zelijo ne vem.
     Vem pa, da zgodovine osamosvajanja Slovenije ne morejo spreminjati ali ponarejevati, ker je vse dokumentirano in vsakomur dostopno kadarkoli.

     • samsara

      Brezvestne, patološke gnide kakršni so, pa vseeno rineji, rinejo…, po načelu 100 x izrečena laž, na koncu postane resnica.
      Gnusno, zavrženo početje izrodkov, ki kvarijo zrak in ustvarjajo patološko družbeno in politično klimo v Sloveniji.

    • Lustrator

     Drži. Identičen manever so naredili že ko so krvav komunistični politicid nad nekomunisti – rdečo revolucijo na slovenskem, v času največje ranljivosti države med okupacijo, poimenovali z nevtralno “državljansko vojno”, čeprav je kristalno jasno, da je bilo tisti hip v Sloveniji le nekaj čez 100 komunistov, ki so po navodilih z usklajeno akcijo Moskve in beograda izvedli teroristični državni udar z množičnimi pomori vseh, ki so jim bili na poti.

   • Steiermark

    Skratka, bil je okupatorjev vojak – izdajalec slovenskega naroda, tako kot še marsikdo, ki nam celo vlada danes! Dol z izdajalsko drhaljo! Z njimi bo potrebno opraviti, kot so oni, z našimi , zavednimi in poštenimi ljudmi, ko so jih metali v razne hude jame in rezali na koščke po kočevskem rogu! Fuj, stokrat fuj , rdeča jugodrhal!!!!!!

  • BananaNjam

   Matej Šurc
   “MINISTRICA ZA OBRAMBO ANDREJA KATIČ JE V SOBOTO 16. JUNIJA 2018, NA SLOVESNOSTI V SPOMIN SESTRELJENEMU PILOTU TONIJU MRLAKU, V ROŽNI DOLINI V LJUBLJANI, DEJALA, DA JE BILA SESTRELITEV KRIVIČNA. NEKI KRKOVIČ JE OB TEM IZJAVIL, DA BO »KATIČEVA ZA SVOJO LAŽ NOSILA POSLEDICE«.
   BOM TUDI JAZ »NOSIL POSLEDICE«, KER SEM LANI, 17. JUNIJA, NA SLOVESNOSTI V SPOMIN TONIJU, NA OSNOVNI ŠOLI VRHOVCI V LJUBLJANI – POVEDAL TOLE:

   Država, v kateri vlada običaj “da najprej streljaš – in šele potem sprašuješ”, je žalostna država.
   Spominjamo se sestrelitve helikopterja gazela nad Rožno dolino, ki ga je pilotiral naš rojak, oficir JA in tajni sodelavec slovenske Teritorialne obrambe, Toni Mrlak.
   Zgodilo se je 27. junija 1991, prvega dne oboroženih spopadov za Slovenijo. Pravijo, da je bil “nor dan”: strahovi vsepovsod. A negotovosti niso sejala le poročila o napredovanju JA, ampak tudi nepripravljenost branilcev. Pa še zaslepljenci in prenapeteži v iskanju priložnosti, da zanetijo pravo vojno.
   Tisti dan je notranji minister Igor Bavčar – in vodja Koordinacijske skupine republiških organov, to je posvetovalenga telesa za usklajevanje priprav na bojne operacije – med bitko v Trzinu izgubil razsodnost. Od podrejenega poveljnika specialne policijske enote Vinka Beznika je dobesdno zahteval kri. Beznikova prisebnost je takrat rešila prebivalce Trzina, da Bavčarjeva norost nanje ni priklicala letal JA.
   Usodnega 27. junija je Toni Mrlak z generalom Vidmarjem letel po Sloveniji in opazoval vojaške premike. Zvečer je odletel na Brnik po kolega Ljubomirja Sandevskega in ga pripeljal v Šentvid, tu pa je Sandevski dobil ukaz, naj odpelje kruh v vojakom na Vrhniko. Vendar je to nalogo prevzel Toni, kajti verjel je v preudarnost in organiziranost slovenskih branilcev, da ne bodo streljali na svojega.
   Verjel je, da na slovenski strani vedo za tajni načrt o prebegu dveh ali treh gazel iz JA k slovenski TO. Verjel je, da bodo ukrepali v skladu z vednostjo o tem načrtu, ki ga je koval skupaj z Jelkom Kacinom, takratnim sekretarjem za informiranje in članom Republiške koordinacije. Zanj je vedel tudi Elo Rijavec, načelnik MSNZ za ljubljansko okolico in uslužbenec sekretariata za LO. Rijavec je bil Tonijev stric. Danes je prepričan, da je Toni prav 27. junija hotel pobegniti s svojo gazelo. Na skriti in dogovorjeni lokaciji v Cajnarjih ga je že čakal tovornjak-vlačilec, da bi helikopter odpeljal na varno. Žal, tudi malomarnosti Rijavca in Kacina, ker o teh načrtih nista obvestila pristojnih, gre pripisati odgovornost za tragični dogodek. Tonijev stric danes sicer trdi, da so za načrt o prebegu helikopterjev vedeli domala vsi tisti, ki so bili vpleteni v sestrelitev, a sodišče tega ni zmoglo, znalo ali hotelo potrditi.

   Temeljite Tonijeve priprave je – dan po sestrelitvi – izkoristila druga posadka gazele JA. Pilot Jože Kalan in letalski tehnik Jože Šuštar, ki sta 28. junija 1991 poletela iz mariborske kadetnice in po tveganem poletu varno pristala na Golteh nad Mozirjem.
   Tonija Mrlaka so ubili ob 19. uri in 19 minut, skupaj z letalskim tehnikom, podoficirjem JA makedonske narodnosti Bojančetom Sibinovskim. Potem ko sta v središču Ljubljane naložila kruh, se je helikopter takoj usmeril na železniško progo in letel nizko nad njo skozi park Tivoli proti Vrhniki. Helikopter je bil neoborožen. Tip gazele SA341 je tudi neoborožjiv. Nikogar ni ogrožal. Da je preletaval zgradbo predsedstva, da je celo streljal … so natolcevali, a za to ni dokazov. Obstajajo pa priče, ki lahko potrdijo, kje natančno je – tik pred sestrelitvijo – letela gazela!
   Na helikopter sta z vrha stolpnice TR3 na Trgu Republike streljala pripadnika 30. Razvojne skupine TO. Zadela je druga protiletalska raketa Strela 2M, prva je neeksplodirana padla pred Moderno galerijo. Ukaz je dal poveljnik 30. Razvojne skupine TO, polkovnik Anton Krkovič, po namigu in nejevolji obrambnega ministra Janeza Janše, ker slovenska stran še ni zadela nobenega helikopterja.
   Obstajajo priče, da je Krkovič zahteval brezpogojno izpolnitev povelja, ne glede na strelčeve pomisleke, da bi to lahko povzročilo tudi civilne žrtve. Namestitev protiletalskeih posadk v mestu je sicer v nasprotju z ženevskimi konvencijami, vojaško logiko – in zdravo pametjo.
   Krkovič se je pozneje sam javno hvalil, da je ukazal sestreliti helikopter. Janša je dejanje opravičeval s psihološkim preobratom, češ: pokazali smo, da se tudi v zraku lahko kosamo s sovražnikom, čeprav slovenske obrambne sile takrat niso imele nobenega letala, nobenega helikopterja. Še Mrlakovo gazelo, ki bi čez nekaj trenutkov lahko postala slovenska, so sestrelili.
   Dvajset let po tragičnem dogodku nad Rožno dolino je Draga Potočnjak – Tonijeva svakinja, sestra njegove soproge Emilije, svoje obsežno preiskovalno delo strnila v knjigi Skrito povelje. V njej je izrazila prepričanje, da je bil njen svak žrtev propagandne vojne, ali kot je zapisala: “Prodali so ga kot najslabši propagandni artikel oboroženega spopada…”
   V knjigi argumentirano zavrne obtožbe, ki so jih sfabricirali na Tonijev račun. Očitali so mu “neodločnost”, “pomanjkljivo razsodnost”… Pa da bi moral po radiu slišati poziv oficirjem JA, naj zapustijo sovražnikove vrste … Janši se je zapisala tudi debela laž, da je “dvakrat nizko preletaval predsedstvo Slovenije”. Nekateri so se v svoji vnemi, da čim bolj očrnijo slovenskega pilota, osmešili tudi s trditvami, da je Toni opravljal izvidniški polet.
   Potočnjakova v svoji knjigi razkrije grozljivo dejstvo, da so pogrezanje Slovenije v oboroženi konflikt vodili tisti, ki je niti po ustavi, niti po svojih sposobnostih – ne bi smeli!
   Storilci se sklicujejo na dokument Republiške koordinacije, ki ukazuje “odpiranje ognja na vse helikopterje JA”. Podpisali so ga vodja koordinacije Bavčar, njegov namestnik Janša in poveljnik Republiškega štaba TO, Janez Slapar.
   Vrhovni poveljnik oboroženih sil je bilo takrat Predsedstvo RS, vendar je predsednik predsedstva Milan Kučan pozneje priznal, da za ukaz omenjene trojice – ni vedel! Res je predsedstvo 27. junija zjutraj, potem ko so tanki JA zapustili vojašnice – dovolilo uporabo strelnega orožja. Vendar le za obrambo, ne pa sleherni namen!
   Kljub temu se je usoda komaj rojene države takrat dejansko znašla v Bavčarjevih in Janševih rokah, ki danes nista sposobna prevzeti niti poštne pošiljke sodišča! Tu je še Krkovič, ki je pred slovensko osamosvojitvijo prisegal lojalnost Jugoslovanski ljudski armadi – in se s svojimi uslugami vdinjal armadni kontraobveščevalni službi.
   Že Ivan Cankar je v svojem delu, Kralj na Betajnovi, ugotovil, da imamo Slovenci samo male gospodarje, je pa zato slovensko hlapčevstvo toliko večje.
   Dolga leta po osamosvojitvi se je Mrlakova vdova Emilija – kot z mlini na veter – borila z brezdušno birokracijo, da bi Toniju priznala status tajnega sodelavca TO. Šele devet let po moževi smrti so slovenske oblasti Tonijevemu sinu in hčerki priznale – invalidnino. A le zato, da bi ji zaprli usta, je prepričana Emilija Mrlak.
   Medtem je prihajalo na dan vse več resnic in dokazov, ki bremenijo tako imenovne “junake” slovenske osamosvojitve. Tudi umazana trgovina z orožjem, v kateri so taisti vojni hujskači: Bavčar, Janša, Krkovič – v imenu države – nezakonito prodajali orožje na Hrvaško in v Bosno. Na dan so prihajale podrobnosti o željah posameznih ministrov in vojakov, da bi poleti 1991 v Sloveniji zanetili pravo vojno. Član predsedstva Ciril Zlobec se je uprl samovolji “jastrebov” in si prislužil etiketo izdajalca, Slovenija pa je molčala.
   Poveljnika dveh enot TO na območju Ljubljane, Avgust Cvetežar in Neven Borak sta 2. julija 1991 zavrnila nejasen in nespameten ukaz, da napadeta vojašnico v središču Ljubljane – in s tem izzoveta prelivanje krvi neslutenih razsežnosti. Jastrebi so ju ožigosli za izdajalca, v resnici sta rešila številna življenja, Ljubljano pa obvarovala pred maščevalnim divjaštvom Jugoslovanske vojske. Kljub temu so vse slovenske vlade doslej obrnile hrbet tem preudarnim ljudem iz obdobja osamosvojitve, pripenjajo pa medalje raznim “Lisjakom” za podvige na bojiščih, čeprav jih tam sploh ni bilo …
   Draga Potočnjak je v omenjeni knjigi Skrito povelje opozorila tudi na omalovažujoč odnos tožilstva do “primera Mrlak”. Nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic je medtem ugotovil, da je postregla s toliko dokazi, da je to dejansko knjiga – obtožnica. Podkrepljena s temi dejstvi je Emilija Mrlak, leta 2014, vložila ovadbo zoper Krkoviča zaradi odvzema življenja pilotu Mrlaku – na grozovit in zahrbten način. Toda ljubljanska tožilka Karmen Erčulj je presodila, da se to ni zgodilo na tak način. Da je šlo samo za temeljno obliko kaznivega dejanja, zato je 15-letni zastaralni rok zanj potekel že junija 2006. Tožilka je primer zavrgla.
   Vendar Mrlakova vdova ni obupala. Trdno prepričana, da so njenega moža umorili zahrbtno in v propagandne namene je spomladi 2015 na ljubljansko sodišče vložila zasebno tožbo zoper Krkoviča. Sodišču je naložila, da zasliši priče, pridobi dodatne dokaze; tudi posnetke prisluhov JA, operativne dnevnike – in da poskuša razkriti skrivnostnega sodelavca slovenskih obveščevalcev, ki naj bi 27. junija Koordinacijski skupini sporočil, kdo je takrat z gazelo poletel na Vrhniko. Obdolženec se je namreč branil, da je ukazal streljati na helikopter, da pa ni vedel, kdo je pilot.
   Toda sodišče ni storilo nič od tega. Z zavrnitvijo oškodovankine zahteve po uvedbi preiskave zoper osumljenca – ni opravilo svojega dela. Ni izkoristilo priložnosti za popravo krivice, ki bi prinesla vsaj delno zadoščenje svojcem sestreljenega pilota.
   Med čakanjem na sodniško odločitev je Janša vnovič zagnal svojo propagando mašinerijo. Njegova veteranska združenja so na Mrlakovo začela bruhati ogenj in žveplo, vik in krik so zagnali parlamentarni odbori pod vodstvom stranke SDS, pred sodiščem so spet zalajali plačanci. Krkovič je medtem sijal v soju žarometov SDS-ovskih propagandnih trobil. Na soočenju pred sodnico je žalil oškodovanko, ni pa zmogel toliko poguma, da bi se ji opravičil. Hkrati pa ni znal povedati niti tega, ali je dokončal poklicno šolo.”
   Emilija Mrlak je po sodniški odločitvi povedala, da je s slovenskimi sodišči opravila. Svojo odločitev je utemeljila s tem, da želi obvarovati svojo družino. Priznala pa je, da se čuti moralno zmagovalko, ker se je – s pomočjo prijateljev in podpornikov, zlasti sestrine knjige Skrito povelje – bolj približala resnici kot vsi tožilci in sodniki skupaj. In ker je razkrinkala lažne junake slovenske osamosvojitve.
   Upam, da je šestindvajset let pozneje skrajni čas, da se tudi prizadevanja svojcev za ovrednotenje zapuščine Tonija Mrlaka uvrstijo med tiste zgodbe, ki Sloveniji vračajo ugled, čast in dostojanstvo.

 • bednick

  Katić živi na petom katu jedno katne zgrade.

  • FUCK COMMUNISM

   …i sa punom glavom nicega!

 • FUCK COMMUNISM

  Prekleta pička pokvarjena!!!

 • kata

  Kdaj je to točno se zgodilo, malo so pohiteli…,tako da je še na odstopljeni funkciji?

  • kata

   27. junija, na prvi dan vojne je imel namen prestopiti….,ali je kje kdo pri sebi??

   • WISKY 1000

    SMRKLJA KAJ PATI VEŠ

 • črnaovca

  Bilo bi res lepo če bi se zvedela resnica kaj se je dogajalo med in po osamosvojitvi, kam je zginilo orožje kdo in zakaj je rogovilil po Avstriji, kaj je resnica o Depali vasi. Polno ugank in neznak a akterji so še vedno aktivni in takoj ko se kdo približa začno spuščati meglo

  • WISKY 1000

   KOMUNAJZAR, kaj ti vročina škodi,JANEZ JE ZMAGAL.

   • David Hitler

    Upam da bo te zmage bil tud vreden in izpolnil obljube katera je prisegel svojem ljuctvu!

  • Clemen J.

   Vse se je dokazalo, da ni bilo nobenega kriminalnega dejanja, tudi depala vas se je izkazala za levicarsko zaroto.

 • Franc Šink

  Lahko smo zadovoljni.Vidi se da je slovensko levičarstvo v zadnjih izdihljajih.

 • Krtača 20

  Mislim da je napočil čas ko bojo moral Janša pa Krkovič itd dokazovati svoje laži. Da vidimo kako jim bo izpuhtel zrak iz glave…. In nato črički….. Čričri čričri..

  • FUCK COMMUNISM

   …dokazovati svoje lazi…!?!?!? To gre skupaj samo v eni prazni komunajzarski tintari!

  • svoboda sloveniji

   VEM, DA JE PRIŠEL ČAS V KATEREM BOSTE MORALI ZA SVOJE LAŽI ODGOVARJATI………..

  • WISKY 1000

   komunajzarca,kaj smetiš cele dni tu gor

 • von Rhein

  Ženšče ne ve kaj je v ozadju naročenega in ona izbrana za komedijantko.Presrečna je,da lahko javno nastopa,pokaže nov kostim,kupljen z denarjem norih davkoplačevalcev.Spada med tiste…kdo da več in jo ne zanima kaj ji napišejo naj prebere.Kar mene zanima v zvezi z njo je to kako prebere napisano, ko se pojavi na vrhu Nato in koliko prevajalcev jo spremlja. Težko se je odločiti kdo je na funkciji obrambnega ministra pokazal,da je večji bebec…ščetinar ali ona.

 • Amerikanc

  Če je pa iz titejevega jajca, pardon Veleja !

 • Hun

  Tale Katićeva pa itak ne zna nc druzga kot izvajat ukaze od Židana…prava “zarukana” birokratinja…

  SD in SDS grabezljivci drzave Slovenije..vsak na svojem politicnem polu

  • WISKY 1000

   vozi na tvojo rdečo 24 kurnik,komunajzar

   • stajerc5

    Saj ves, kako se rece: Si butast kot kura! Ta se v kurnik ne najde…

 • Jan Kovalski

  Verjetno smo edina država na svetu kjer se s pomočjo vojske in ministra za obrambo proslavlja ob spomeniku padlega vojaka agresorske vojske.

  • Miro

   ta vojak je večji patriot, kot bo kadarkoli ta ki ga je dal umoriti

   • Gr Enze

    BK

   • Clemen J.

    Patriot za vas srbine

  • stajerc5

   To imas pa res prav, srbini proslavljajo vsaj “samo” dneve, ko so dobili po pi…i!

  • Krtača 20

   To boste pa ta bel zrihtal ko boste slavil domobrance za osamosvojitelje. Mrlak je bil dokazano na naši strani.

   • Jan Kovalski

    Se strinjam, dokazano je bil na vaši strani, na strani okupatorske agresorske JLA.

   • xtc

    To pa ti dam prav bil je na VAŠI,komunisto beograjski JNA strani to si povedal za10 za tole ti dam +

   • bedak

 • VERRZIFIKATOR

  Čakal bo zaman na to novico,
  zgornji kdor naslov preresno jemlje,
  ni bilo še v zgodovini Zemlje
  nevretančarja pač s hrtbtenico.

 • elh.

  Pahor ne bo tvegal. Vprašanje tudi, kaj o tem zasebno misli. Mehki levičarji so nekakšni otroci cvetja, zanje pa vemo kaj mislijo o vojski. Zaveda se dobro, kaj pomeni zameriti se levi opciji. Izključitev in ignoranca, delno se mu to že dogaja.

 • Osti jarej

  …oooooo,stons na slikci

 • Miro

  za ukaz ki ga je Jajo dal, bi moral sedet in to dolga leta

 • David Hitler

  Židovska kurbetina

 • UDBA

  Anton Krković je “zrihtal” vojno pokojnino svojemu 12-letnemu sinu. Če je bila to “vojna” za Slovenijo, ne vem kako bi rekel tistemu, kar se dogaja v Siriji, Iraku,….?

  PS: Nič ni bolj nagnusnega, ko kriminalec govori o poštenju. :)
  PS: Slava padlemu Toniju Mrlaku in Jugoslovenski narodni armiji :(

  • Vera

   Merlak je imel dovolj časa , da bi prestopil iz zloglasne JLA k naši TO ! Zakaj zdaj po tolikih letih spreminjate dogodke tistih dni, ko so se mnogi Slovenci borili , vi tovariši iz levice ste pa pobegnili z denarjem vred preko meje in čakali kaj se bo zgodilo ? ? ? Kdo vam je kriv, da vaša SD ni dobila na volitvah 25 % glasov volivcev, ki so 3.6. volili ? Sami si kopljete jamo, saj ne ubogate odločb sodišča, ki je ugotovilo, da je ” vojno letalo JLA ” preletelo prostor, kjer ne bi smelo leteti . Preprosti ljudje to razumemo , vi z raznimi nazivi pa ne , ali pa nočete razumeti , ter nagajate pred sestavo nove vlade ! Sram vas bodi , saj poteka vojne za Slovenijo ne morete spremeniti,ker je bilo vse snemano in dokumentirano !

  • Clemen J.

   Pa poglej so NOB jevce v povprecju imajo 50 let, nelatiri se manj, malo cudno

 • luckyss

  Glede umora Mrlaka smo vam že vse povedali in dokazali…Tudi pokazali video, kjer JJ enkrat ve za prestop, potem pa spet ne…
  Lahko ste srečni, da morilci še niso dobili zaslužene kazni…
  To je to…
  In vi še kar jamrate..odkar vam je crknil Hitler…in očitno boste jamrali v nedogled..ovce..

  • David Hitler

   Crknil si ti in tvoj buzrantski Titek vosel izdajalec Slovendskega ljudstva drž gobec smrad komunaiserski

   • luckyss

    No, ti si tipičen primerek idiota, ki se uvršča med SDSovce…
    ;)
    Polpismen, naspidiran in glup…

    • freedomfighter

     Lepo povedano

  • Clemen J.

   Ocitno nisi videl videa, ker govori o tem da so se pogovarjli za prestop, ne da je prestopil, in se je obotavljl. Dokazi govorijo proti tebi, se enkrat poglej video, in se noben pilot se ni predal tako da je pristajal v noflz coni. Lazi na lazi, prav tako se ne predas s spremstvom se dveh helikopterjev.

 • David Hitler

  To lopovsko komunasersko drolja treba odstranit in to dobesedno brez pogoino in zamenjat z bolšim in zaseči vse nakradeno premoženje slovendske obrambe!

 • UDBA

  Za vse slovensko domoljube poglejte si posnetek aretacije Janše leta 1988. Če ne bi prepoznal Janše, bi rekel, da je to v zaporu Guantanamo Bay in eden borec islamske ekstremistične milice iz Sirije→ enojna obrv, pričeska brezdomca, nepismen, ne zna govoriti,… :)
  LINK:https://www.youtube.com/watch?v=Zh_tFm-zjcE

  PS: Komedija. Smejim se že cel dan :)

  • slosin

   …ampak dal je pa po 3,14čki tvoji jugo armiji….pa vse kaže, da si bil med njimi tudi ti….in spet si dal sam sebi všečka, pizdek…

  • Vera

   Sebi se ne daje plusov !

  • Clemen J.

   Tako izglEda ko te mucijo komunisti, in zapirajo po krivici.

 • freedomfighter

  Oh beh beh koga briga…ljudi zanima sluzba ne pa komu polagajo vence…konec koncev v volgogradu se tudi polaga vence nemcem pa so bili tudi agresor…dajte najdite ze kaj drugega ceprav pa pohvalno vsaj ne govorimo vec o letu 45….se malo pa boste v sedanjosti

 • francelj3

  Kako naj revež dokaže, da ima hrbtenico, če pa vemo, da še tega ne ve, kaj hrbtenica sploh je?

 • Gr Enze

  KATIĆKA KURBA ZMEŠANA A TE NI SRAM MARŠ ZGIN VEN IZ SLOVENIJE NIS VREDNA DA TE PES POŠČIJE

  • luckyss

   In takšni, s tako izbranimi in sofisticiranimi “intelektualnimi prebliski” bi radi ustanavljali vlado…
   Ne hvala..

   • Gr Enze

    SEBE POGLEJ IMAŠ PA ZELO RDEĆ POGLED TAKI STE TISTI KI STE SE 91 POLETI SKRIVALI PRAVZAPRAV BILI NA ZASLUŽENEM DOPUSTU !

    • luckyss

     Pa ravno name si naletel…;)
     Medtem ko se je tvoj pastir skrival po kleteh in izdajal blesave ukaze, ki jih oficirji TO k sreči niso upoštevali, smo določeni pripadniki TO zavzeli in kasneje tudi stražili eno največjih skladišč orožja na Celjskem…
     Ravno tistega, ki ga je kasneje JJ za “keš” prodajal v Bosno…
     1000 DM za kalašnjikov s tremi saržerji in municijo…V enem kontejnerju je bilo 500 “kompletov + Rb ji in ustrezne mine…
     Tako, da ne bluzi o tem..

     • Clemen J.

      Zakaj potem nisi sel pricat, ker si bil mladoleten, dej ne seri, dvomim da si veteran vojne za slovenijo, sumim pa da je bil tvoj oce oficir v jla

     • luckyss

      Takrat je bilo že skoraj deset let kar sem odslužil JLA…
      In ne, moj oče ni imel nobene veze z JLA..
      Če te že zanima in brezveze ugibaš..;)

     • resnicaboli

      bedak

     • Gr Enze

      LE KAJ SI POKADIL ALI POPIL , DA TAKOLE SANJAŠ ??????

 • samotoje

  “V spomin slovenskega pilota Tonija Mrlaka, ki je med vojno za Slovenijo umrl ob sestrelitvi helikopterja JNA”. Že naslov celotne tragikomedije je čuden¸. Po najbolj optimistični razlagi je na Tonija Mrlaka, slovenskega pilota, padel helikopter JLA. Po manj optimistični pa je Mrlak sestrelil helikopter JLA. Cela reč pa je obupen poskus, da bi iz dejstev naredili dejstva po svoji meri. Ni dobro za nikogar, še najmanj za družino.

  • Olga2345

   Sramotno je, da družina manipulira in laže! Očitno bi naredili vse, za privilegije! Sramota! Merlak je okupatorski vojak!

   • Krtača 20

    Olgica v rit se zalet.

    • Olga2345

     Vi ste se že, v Kućanovo…

    • drek = bedak nx

 • Olga2345

  Laž je nesmrtna duša komunizma! Katićka je komunistka!

 • Krtača 20

  Da evidentno pokažemo JANŠEVE LAŽI:

  Takole je Janša zapisal leta 1993 o Mrlaku:

  REPUBLIKA SLOVENIJA

  MINISTRSTVO ZA OBRAMBO

  Kardeljeva ploščad 25, Ljubljana

  Tel.: 061/131 91 95; fax: 061/131 83 00

  Številka: KAB/LTD

  Datum 14.12.1993

  Zadeva: Anton Merlak – uveljavljanje pravic po predpisih o
  vojaških invalidih

  V zvezi z uveljavljanjem pravic po predpisih o varstvu žrtev

  Vojaške agresije na Republiko Slovenijo v letu 1991 oziroma

  Predpisih o vojaških invalidih ugotavljamo, da je Anton

  Merlak, rojen l. 1950, stanujoč na Plešičevi 45 v Ljubljani,

  Nesporno izrazil željo po prestopu v Teritorialno obrambo

  Republike Slovenije že pred 25.6.1991 oziroma pred nesrečnim

  Dogodkom in da bi njegov status lahko izenačili s statusom

  Pripadnika Teritorialne obrambe Republike Slovenije.

  Podpisani Janez Janša

  MINISTER ZA OBRAMBO

  Takole je Janša LAGAL leta 13.04.2016 na odboru za obrambo
  na: 18 – Odbor za obrambo – 033. Nujna

  Ampak pač Sloveni ja je zmagala v tej vojni, cena je bila relativno nizka, vsi smo
  bili, bi rekel dobronamerni in zdaj ko se je pojavilo ime gospoda Merlaka na
  spomeniku padlih v vojni za Slovenijo na Žalah, bom rekel, po neki neznani roki
  ni nihče reagiral pa

  30.
  TRAK: (PK) – 20.25

  (nadaljevanje)
  razčiščeval. Zdaj kar se tiče družine smo vsi sočustvovali, ko nekdo izgubi očeta ali pa moža ne glede na to na kateri strani je padel potem tukaj zraven čustva in, bom rekel pieteta nihče ni hotel delati iz tega problema. Potem se je pojavil spomenik v Rožni dolini, ki ni spomenik neki uspešni akciji Teritorialne obrambe ampak je spomenik tistemu, ki je pilotiral sovražni helikopter ki je bil sestreljen in zveza
  veteranov vojne za Slovenije iz Ljubljane zdaj ne vem katera frakcija, tam drži častno stražo.
  Hkrati pa se recimo spregledujejo, bom rekel, dosežki ki so obrnili tok zgodovine takrat v Sloveniji.

  • Clemen J.

   Zakaj potem ni prestopil in je v eskadrilji 3 helikopterjev proti ljubljani kjer je bilo prepovedano letenje? Ce je mislil prestopiti ne pomeni da je prestopil.

   • Krtača 20

    Zato ker je prej krkovič dal komando za sestrelitev.

    • if

     Prestopiti bi moral zunaj cone preovedi letnenja!

     • Krtača 20

      To pa vprašaj kacina kako sta se zmenila. Je modro tiho….misle da je en kamen sred lublane dost za odkup slabe vesti.

     • xtc

      No sedaj pa Kacin a nič več JJ in Krkovič-Kaj pa Kučan sopodpisnik ukaza NIČ?

 • Krtača 20

  Krkovič in janša osvoboditelji za svoj žep in vojni dobičkarji. Vse, sam osamosvojitelji ne.

 • Antonius

  Barbika Pahor sodi med politične nevretenčarje! On *hrbtenice* nima niti v *tamalmu*.
  Janša ga je polomil, ker je z dobrim namenom podpisal Kacinov dokument, da je Mrlakova dobila slovensko pokojnino. Naj ji odvzamejo nezasluženo slovensko pokojnino, da se bo zdraharica za svoj pokojninski jutri, morala obrniti na premagano agresorsko srbsko *JNA* in današnjo Srbijo.
  Mrlakov *spomenik kar kliče po tem, da ga kdo spremeni v javno stranišče.

  • luckyss

   Pokojnino je dobila , ker so se določeni zbali tožbe na mednarodnem sodišču za vojne zločine…
   In, če boste še dolgo takole primitivno drek mešali, se lahko zadeva tudi obnovi…
   Tu ni zastaralnega roka, dokazov pa je dovolj…vseh prič pa nas tudi ne morete neopazno pobiti..kljub genetskim “topoglednim” nagnjenjem..

   • Krtača 20

    Vse ve vrača, vse se plača. Tud če bo 1000 sodnikov pa prjatlu pa kolegov na visokih položajih rekl da ma jajo prav in ga do smrti ščitilo, bo narod poznal pravo resnico.

    • xtc

     Seveda jo je MRLAK JE BIL OFICIR JNA,ki je vodil AGRESIJo in ni nobenih dokazov ,”DA,NAj ,Če ,Vemo -Da ,Je PRESTOPIL” ipd jajcaSkratka sestereljen agresorski frčoplan z dvema Yugo agresorjema in nič več.

     • Krtača 20

      Neki se ti zatika, a maš drobtine pod tipkovnco? Da se ti ni kak dokaz mogoče kam zataknil……

     • xtc

      Nič se ne zatika,vi bluzite s ČEji in NAJ biji ipd pravljicami nimate pa vrokah nič.
      Sicer pa sploh ni pomembno kdo in koliko jih je bilo v helikopterji(škoda da ne veliko več),sestreljen je bil okupatorski helikopter nad prepovedano cono,po ukazu PREDSEDSTVA in zadeva je pracno kot vojaško čista,padla sta dva vojaka in to med vojnim stanjem.
      Tako,da kjer koli boste blodili z pravljicami v tujini po sodišču bo konec ENAK-vojaka sta padla v vojaški akciji nad prepovedanim ozemljem,kjer ju je protiletalsk obramba sestrelila.
      Na tujem sodišču se bo tehtalo ali je bilo vojno stanje,ali je bil helikopter res vojaški in ali je bila cona res zaprta z ukazom predsedsta in ali je helikopter imel dovoljenje za prelet.
      Ker vsi parametri sestrelitve ustrezajo omenjenim dejstvom ga ni sodišča na svetu,ki bi vaše blodnje potrdilo,niti Kučanovo SLO ga ne more saj je bil Kuča podpisnik ukaza o sestreljevanju helikopterjev in ostalo predsedstvo-torej je bil izdan uraden ukaz vojski s strani poveljujočega.
      Sedaj pa jamraj in vloži na tuje sodišče in dobil boš dolg nos,kot ga bo dobil Cerar,če bo vlagal tožbo proti Hrvaški.

     • bedak 2x

    • bedak 3x

   • Antonius

    Če je, kot trdite, dokazov dovolj, potem jih navedite vsaj šest (6) konkretnih, da vas po nepotrebnem ne bom utrujal in zahteval preveč.
    Kar se pa vaših podplačanih prič tiče, jih je pa med osamosvojitelji, zaresnih kar precej, ki so vašemu Kučanu dokazljivo očitale razorožitveno veleizdajo.
    Oblajajte Barbiko Pahorja, če premorete kakšno vretence.
    Sicer pa *flancate* na komentarjih drugih. Dopovedujete nam, da s prazno slamo delate kruh. Houhov!

    • xtc

     Nimajo nič le velik gobec.
     Sicer pa se levakom jebe za crkovino-Merlak (pomeni to narečno),Merlak je za Kučana kup kosti,ki bi lahko bil pravno dvomljivo uporabljen za spret kako lažno obtožbo ala Patrija,da bi bil JJ spet v nekem procesu,da nebi bil mandatar-KAR BO.
     Seveda pa je jasno ,da je Merlak vojak padle agresorske vojske(žali bože,hudo za svojce) ,ampak tako je,nikjer ni nobenih dokazov ne tonskih,ne pisnih ,da bi želel prebegniti,še bolj čudno pa je to,če je želel prebegniti zakaj ni pristal nekje ob robu Ljubljane na kaki jasii in nenazadnje nikjer ni dokumenta,da mu je bil let nad zaprto cono odobren,kot tudi to zakaj je preletaval zaprto cono?

     • luckyss

      Včeraj sem vam navedel vse dokaze, lahko si pogledate dokumentarec, kjer o tem govorijo priče in vojne starešine..
      Res se mi ne da več ukvarjati z vami idioti, kjer ne zadostuje niti beseda JJa , ki prizna, da je vedel za nameravan prestop…
      Bluzite in meljete svoje idiotizme toliko časa, da se vas kdo ne naveliča…
      Potem pa jok in stok ter preštevanje kosti…Jebite se Idioti vam sporočam na vašem nivoju…vsaj to boste verjetno razumeli…
      Lep pozdrav in lahko noč…

     • xtc

      Papirji in uradni tonski zapisi o tem da je prestopil?
      SLIŠIŠP OSEL-DOKAZE ČRNO NA BELEM-NE rekla kazala ti si bebo.

    • luckyss

     Vsi v vrhu TO so vedeli za nameravan prebeg, vsi ti lahko pričajo…no, nekaj je že pokojnih, tudi takšnih, ki so “nesrečno” končali življenje…Končno je tudi Janša priznal, da je vedel za dogovor in kasneje to zanikal…za oboje obstaja video dokaz..
     Kar se Kučana tiče mu zamerim, da je naše orožje dal na razpolago bivšim republikam Jugoslavije..Hrvaški in Bosni..
     Da o Janezu, ki je največji diler orožja na Balkanu niti ne govorim..
     Pa ne me silit, da vam spet lepim uradne dokumente in izjave bosanskih in hrvaških kupcev…se mi ne ljubi več, ker dejstva se vas ne primejo..

     • Jan Kovalski

      “Končno je tudi Janša priznal, da je vedel za dogovor in kasneje to zanikal…za oboje obstaja video dokaz..”
      ===================
      To ne drži in je še ena umazana laž več s tvoje strani!

     • Jovo Jamnica

      Link na izjavo Janše sn hoto prilepit, pa ne gre. Probaj na jutube ftipkat… watch?v=AWNs9WpqaQA

     • Jan Kovalski

      Ne rabim še enkrat gledat ker sem to vašo, zdaj že standardno, manipulacijo videl že večkrat. Eno leto po sestrelitvi (1992) je JJ dejal, da je zvedel za Mrlaka šele pozneje po sestrelitvi, enako je ponovil pred sodiščem leta 2016. Nobenega protislovja.

   • xtc

    Cepec-nobeden agresor nebo dosegel pokojnine na tujih sodiščih,ti si hudo zabit.

   • cosmosjasnovidec

    Kakšne tožbe neki bedak zabit?
    Izdajalec oziroma napadalec sovražne agresorske vojske je preletel za JLA agresorja prepovedano obmoćje in dobil tisto kar mu je pripadalo in kot bi dobil vse povsod na svetu v drugih državah.
    G.Krkovič bi ravno moral tožiti vas komunajzarske levake za blatenje časti.
    V vseh državah sveta bi ga za tako dejanje odlikovali le v komunajzarski Sloveniji so si ga komunajzerji,levaki z čefutarji na čelu drznili blatiti.
    Sem že bil nekoliko mnenja,da se ti je vsaj delno pričel vračati um sedaj pa vidim,da se ti je še bolj poslabšalo kot si bil prej.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • Olga2345

  Tudi Kožuhovo je prodala zločin komunistov nad svojim očetom za privilegije…

 • Krtača 20

  Desni sam cmakate pa cmakate. Če bi bil krkovič pa jajo tolk prepričal v svoj prav….. hahahaha – tistile uradni dokumenti jih evidentno postavljajo na laž. Tako da bo lepo ostalo samo pri desnem kalimerovskem cmakanju.

 • Krtača 20

  Leta 1995 je takratni notranji minister Jelko Kacin dosegel, da je Mrlak dobil v Rožni dolini spomenik. Proglasili so ga za »najbolj tragično žrtev desetdnevne vojne«. Toda, kot v knjigi piše Potočnjakova, so zlate črke z napisom »Pilot Anton Mrlak umrl za samostojno Slovenijo« vztrajno bledele. Potočnjakova je prepričana, da njen svak ni nizko preletaval stavb skupščine in predsedstva, kot so po dogodku zapisali v sporočilu za javnost, temveč da je šlo za namerno sestrelitev.

  • xtc

   Ena lažniva nekulturna opica,ki je napadala Žigo Turka in ga zmerjala,počit bi jo moral po rdečih lapah pa bi bir mir.

 • Krtača 20

  A se jajo spomne tega dokumenta al ma skupinsko amnezijo s krkovičem? http://www.tonimrlak.com/430242136

  • xtc

   Ti najlepse je videti ko izdajalcu i nn okupatorju v r****** pošlješ raketo i opazuješ kako se mu iz r**** kadi.

 • if

  Če je Mrlak mislil prestopiti, bi to moral storiti zunaj cone prepovedi letnenja!
  Če tega ni upošteval med hipotetičnim manevrom prestopanja, je sam odgovoren za svojo sesterlitev!

  • xtc

   Zaskaj jo je preletaval?
   Nihče ni nor ,da bo letal nad prepovedanim območjem,saj vsak oficir Merlak je bil nibo Majorja(inžinir) ali Kapetan točno ve kaj sledi v takih primerih.

   • stajerc5

    Ne razumem, zakaj se ne pove vse o tistih, ki so “odleteli” v Avstrijo in Italijo! Pa saj nisem edini, ki ve o ostalih jeklenih pticah, ki so zbezale! Pizdun je preprosto verjel, da se yugovojske ne da “sfukat”. To je to in nic drugega, oz. ista zadeva kot z pre-(iz)brisanimi!!!!

 • karpelec

  Po nečem nam vojaška Micka mora ostati v spominu, ker v dobrem spominu je ni, pa trdno ostaja v slabem, kjer prednjači.

 • BP

  BgGen Tone Krkovič – Osamosvojitelj Tone ta čin ne obstaja. Kako naj ti verjamemo kaj drugega, ko še svojega čina ne poznaš. In tudi upokojeni manjka…, razen, če si še vedno na plačilni listi…

  • stajerc5

   BP, a ti je nafte zmanjkalo ali kaj tu klepeces kot zlaufan dizel!?
   Za srbine je BP: britis petrol…

   • Tomi

    V resnici je to kratica za bebava pederčina.

    • stajerc5

     Uhh, zdaj si ga spomnil, da rabi novo piksno vazeljina…

     • BP

      Samo, da mojim argumentum ne ugovarjata. Ker nimata s čim. Vajn primtivni izad pa je povsem pričakovan.

 • xtc

  Merlak je trenutno priljubjena za leve obupno se oklepajoče slamice kako bi JJ preprečili postati mandatar-.
  Levaki se med seboj že pobijajo za stolčke in so se skregali v soboto na mrtvo med sabo.
  Če ,kdo misli ,daje Kučanu mar za Merlaka-je v hudi zmoti.

 • Artur

  Prepovedana Katičina partizanska zgodba :
  https://www.youtube.com/watch?v=A-Zst3a1LFM

 • Vera

  Ne samo Pahor, tudi drugi , ki vedo za pravo resnico, naj na glas povedo ali napišejo . Levaki : Ne bomo vam dovolili, da blatite nas Slovence , še manj vse tiste, ki so neposredno sodelovali v ” vojni za Slovenijo ” !

 • terminalar

  Če je ves NOB napisan na kožo komunajzarjev pa tale zgodbica ne bo?

 • Krtača 20

  Zadeva: Anton Merlak – uveljavljanje pravic po predpisih o
  vojaških invalidih

  V zvezi z uveljavljanjem pravic po predpisih o varstvu žrtev Vojaške agresije na Republiko Slovenijo v letu 1991 oziroma Predpisih o vojaških invalidih ugotavljamo, da je Anton Merlak, rojen l. 1950, stanujoč na Plešičevi 45 v Ljubljani,

  Nesporno izrazil željo po prestopu v Teritorialno obrambo

  Republike Slovenije že pred 25.6.1991 oziroma pred nesrečnim Dogodkom in da bi njegov status lahko izenačili s statusom Pripadnika Teritorialne obrambe Republike Slovenije.

  Podpisani Janez Janša
  Več je navedeno spodaj. Zakaj se je Mrlak odločil tako kot se je, pa vprašajte kacina ki se je z njim dogovarjal glede načina prestopa.

  • montyamp

   A je na helikopterju pisalo MERLAK , spodaj ali zgoraj ???
   Potni list in vizo je imel ???

   • stajerc5

    A ni skoda, da ni takrat hotel mala murglska pizdurina deliti kruha?

 • stajerc5

  Ce bi izdajalec hotel prestopiti, bi pristal v Avstriji ali Italiji, oz. bi dal gasa na prvo prosto slovensko podrocje, ne pa da se “kobajagi” sprehaja po prepovedanemu zracnemu prostoru! IN TO V VOJNEM STANJU, Slovenci dragi, to je bilo vojno stanje, danes te sestrelijo vseeno kje, ce nimas dovoljenja za prelet!!!!!!! OK, razen putkinih sluzabnikov, ki tu in tam za trening zraketirajo kaksen civilni avion…
  Norci rdeci, vam bo kdaj kapnilo, da se vam celi Bozji svet smeji!???

  • Olga2345

   Srbska posla…oni so bili tudi “izbrisani”…v resnici pa niso hoteli sprejeti slovenskega državljanstva! Merlak je kalkuliral, ker jevs Kučanom vred računal, da bo JLA zmagala!

   • stajerc5

    No vidis, pa sva ze dva, ki razumema zadevo….

    • cosmosjasnovidec

     Ne,ker smo že kar trije in pa tudi vsak pameten ve kaka je resnična situacija.
     Merlak je dejansko bil ne samo izdajalec svoje narodnosti ampak še zraven izdajalska agresorska parazitska svinja katero je doletelo tisto kar si je zaslužila in kar jo je moralo.
     Hvala samemu bogu,da je g.Krkovič tega prasca zadel oziroma,da ga ni zgrešil,ker sam bog ve kaj vse bi se zgodilo,če bi se svinjak prebil na našo stran naložen poln TNT ali drugega exploziva za katerega popolnoma niti sam ni vedel,da ga ima,ker mu nadrejeni za vse niso povedali.
     Ta komunajzerski smrduh je pa bil takšen psihopatski fanatik,da je imel namen tako ali tako sebe žrtvovati kot nekakšen kamikaza in to za agresorske svinjske srbe.
     Torej pobiti svojo nacijo iz katere je izviral peder.
     In ti dokazi obstajajo v srbiji kjer je še posnetek govora med letom helikopterja kjer mu je srbski okupatorski polkovnik čestital,da se žrtvuje za čast Yugovine in izpolnjuje zakletvo katero je dal ob vstopu v JLA,da bo za njo dal življenje,če bo potrebno.
     Na koncu je še zaključek govora “” Druže Mrlaku nek ti bude večna slava nečemo te zaboraviti “mrlak” pa odgovori “hvala druže pukovniče imam čast,da obračunam sa Slovenačkim izdajicama””.
     To je seveda mislil na osamosvojitelje kot so bili g.Krkovič ter mi vsi ostali kateri smo se udeležili obrambe Slovenije pred srbsko agresorsko potuhnjeno golaznijo ter jih prebutali kot gliste.
     Še sedaj se spomnim kako so se cmerili,cvilili ter prosili na kolenih za svoje življenje kot majhni otroci.
     Čefutarske nesnage so pa na balkonih blokov plesali užićko kolo,ko so nas napadli,ker so mislili,da bo srbska četniška drhal zavzela Slovenijo.
     Ker se to ni zgodilo in niso hoteli vzeti SLO državljanstva,ko se jih je pozivalo so pozneje preklete čefutarske smrdljive smeti izdale lažno ovadbo,da so kot nekakšni izbrisanci in zahtevali odškodnine.
     Preklete izdajalske nesnage bi se moralo takrat postreliti do zadnjega,da v Sloveniji ne bi ostal niti en sam.
     In ravno njihov parazitski virusni ostanek v Sloveniji je razlog,da je uničena.
     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

     • stajerc5

      OK, vse v redu, ampak, takrat ne postreliti, ampak narociti se vsaj 50 ladij za na yug!
      V naslednjih 6 mesecih bi pa morali narediti konkretni zakon za: SLO drzavljansvo ali pa naslednja ladja!!!
      Cuj, zajebali smo, zdaj imamo pa rezultat.
      Tak imamo, in se slabse bo, ce nam sedaj ne uspe!

     • cosmosjasnovidec

      Sicer imaš prav ampak bi se ti paraziti vedno znova vračali saj so enake sorte oziroma sorodniki te kamelotrajbarske muslimanske drhali katera sedaj rine v Europo.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

   • Tako je. Vsakemu je bila dana možnost, da sprejeme državljanstvo RS, do določenega datuma. Tem ljudem jaz ne morem reči da so izbrisani, ampak narod ki ni verjel v Slovenijo in lahko se mirne volje pobere od tam od koder je prišel.

  • Artur

   Njihov napihnjen ego jim ne dovoli, da bi jim kapnilo, trajbajo svoje kot “stara senilna baba svojo šajtrgo kljub temu, da je že vsa polomljena ” .

  • Jovo Jamnica

   Čudno. Čez noč pa je pol prišo befel. da se na eroplane, keri nea grozijo folku, nea sme več strelat. Pa drugi dan še ni blo fertik vojne…

   • stajerc5

    Pa kak si ti to zvedo, bog te jebo, vam je ze tjedi voki-toki vleko v jamarice?

    • Jovo Jamnica

     Čuj, jas sn to čito pričanje Raketke, keri je dol sparo pelihokter na Igi…

   • BolimeĐoko

    Matr Jovo. A, spet ti serješ tlele ?

    • Jovo Jamnica

     Malo… glej, čitam pač raznorazno, kar se dobi na interneti…

     Slovenska vojska
     Vojaški muzej
     VOJNA ZA SLOVENIJO 1991
     (simpozij, 26. in 27. november 2002, 1. del)
     VOJAŠKA ZGODOVINA
     št. 1/04 (7)

     stran 47.

     Najbolj očitno je odpovedala slovenska zračna obramba. Znani so primeri sabotiranja, ko so pripadniki onesposobili lastne topove, do tega, da niso izpolnjevali ukazov o streljanju proti vojaškim letalom in helikopterjem. Dveh helikopterjev torej niso sestrelile enote slovenske zračne obrambe, pač pa enega odločni Zoran Dernovšek na Igu in drugega nad Ljubljano dva morisovca.

     • cosmosjasnovidec

      Jovo saj ravno to sem ti hotel povedati.
      Sabotirali so pa komunistični čefutarji za katere se ni vedelo na čigavi strani so saj jih je večina bila pripadnikov JLA katera jih je vtihotapila v TO ter ostale enote.
      Danes pa izdajalci dobivajo lepe ogromne pokojnine.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

   • cosmosjasnovidec

    ????????????????
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • Jovo Jamnica

     Kaj te muči? Fprašaj…

     • cosmosjasnovidec

      Tole kar si napisal,ker prvič slišim za kaj takega.
      Na avione bi se že streljalo se pa dejansko ni imelo z čim.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • Jovo Jamnica

      Bom ti probo najt pričanje Raketke na interneti, če ga niso dol pobrisali…

 • Artur
 • Artur

  Zločini komunizma 4/4 Tito zauvijek
  https://www.youtube.com/watch?v=oLdYuZZOYxc&t=853s

 • Krtača 20

  A tale dokument z janševim podpisom kjer piše da je bilo nesporno ugotovljeno da je Merlak hotel prestopit bo dovolj dober dokaz? http://www.tonimrlak.com/430242136

  • Mojca pokraculja

   NEEEEEEEE , nobenega dokaza ni, tudi sodišče je ugotovilo da o tem ne obstajajo dokazi. Ad acta !

  • xtc

   He,he,he,spet lepite ,zlagate in ponarejate,kot pri Patriji,a vam ni sodnija pobedala ,da NI nobenega dokaza o tem čemur blodite.

 • Olga2345

  Sramotno je ravnanje Katićke! Zaradi čaščenja agresorja, bi morala za rešetke!

  • Krtača 20

   OlgA SHTFU

 • Krtača 20

  Dragi moji, Janšek je podpisal dokument . Amnezija?

  • Olga2345

   Laž je nesmrtna duša komunistov (levičarjev)! BSE!

  • KP

   Krotača. lol

  • bedak nx

 • Krtača 20

  Nehite se smešit desni. Ob vseh dokazih in dokumentih se delate neumne. A mi lahko še kaj bolj pomagate da skupaj dokažemo kakšni lažnivci ste?

  • KP

   O ,spet ti,KROTAČA. Na vse se spoznaš,a ne? Bilo bi čudno,če se ne bi tudi na helikopterje…

 • cosmosjasnovidec

  Kaj je pa tukaj čudnega?
  Saj pa ta izdajalska čefutarska prasica “katić” izdaja zaupne pomembne podatke srbom ter ostalim balkancem od samega njenega nastopa v vojski za katero sploh nima niti na daleč usposobljenosti.
  Se ve,da so jo tja namestili levuharski ter komunajzerski izdajalci Slovenije pod komando spake tovariša miniaturrnega “kurćanović milana”.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • KP

   Ne strinjam se z tvojim načinom komuniciranja,ki je še dost slabši od mojega,če ti ni še nihče povedal. Vem pa tudi,da z njimi v rokavičkah nekak ne gre. Se pa strinjm s tvojimi trditvami. Ponavadi;-)

   • cosmosjasnovidec

    Če se ti strinjaš ali kdo drug z mojim komuniciranjem ali ne je meni popolnoma vseeno kakor mi je tudi vseeno za tvoje komuniciranje kakršnokoli je oziroma od vseh ostalih na portalu.
    Sem namreč sam svoj in nikakršnih nasvetov ne sprejemam od bilo koga tako,da seveda tudi tvojega ne bom.Ti pa seveda se razume,da ne mojega zato ti ga tudi ne dajam.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • KP

     vem,da ti je vseeno,koliko se strinjam,sem pač povedal svoje mnenje

     • cosmosjasnovidec

      Ja saj nisem rekel,da je kaj narobe,če si povedal.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

  • fridah

   ajde smanji doživljaj, pazi, da te ne bo kap sunla!

   • stajerc5

    Cefurcina, kaj pa ti tu delas?

    • rubec

     Ta majmun nikoli ni delal.

   • cosmosjasnovidec

    Nauči se Slovensko driska čefutarska in zapri gobec pederčina.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • fridah

     ti se nauči najprej slovensko pisati, verjetno imaš od izobrazbe dolgi odmor v 4. razredu.

     • cosmosjasnovidec

      Odjebi,ker mi je debata z zaostalimi usekanimi ovčjejebskimi čefuti izpod principa saj nisem na nizkem nivoju.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

   • KP

    uhm,daj,vklopi podnapise

 • Jana

  Vi desnjaki ste res usekani. Tonija ste umorili potem pa se nočete opravičiti.

  • Franc

   Oprosti, mi desnjaki se opravičujemo tebi levakinja, da smo sklatli sovražnikov helikopter. Bolje bi bilo, da smo ga pustili, da potamani tvojo butasto familijo A ne?

  • Mojca pokraculja

   O tem je odločilo sodišče. Nimaš več kaj govorit. Jana tebi se je ornk sfuzlalo. pejt mal z balonom letat.

  • Miro Jereb

   Saj so se opravičili….še predno so ga sestrelili.

   • KP

    Škoda ti je enga okupatorskega pilota,Slovencev ti pa ni. S kje pa si se potemtakem ti privlekel? Kakšen lolek!

  • WISKY 1000

   Še eden loj več

 • Tweety Bird

  Tone Krković in Janez Janša sta morilca sina slovenske matere. Ad acta !!!

  • KP

   kakor rečeš.kje pa si se ti nahajal daljnega leta 91, prihajač iz Čifurije?

  • Miro Jereb

   Prička…v Polje. Serji ga po svojih rdečih cajtengah ne pa tu.

  • xtc

   Sta HEROJA NARODA ;KI STA LIKVIDIRALA SRBSKO JNA POS*****

  • WISKY 1000

   Bolek

  • učko

   Mrlak je biu talent za izdajo in je za to postal Mrtvak !

  • centurion

   Bulš kot ti, ki si hči čifurske kurbe.
   Mrlak pa itak janičar.
   Dobr so ga zadel.

 • Ales

  Kdaj bo sojenje morilcem? To da je bila vojna ne opravičuje umora. Tukaj gre najverjetneje za vojni zločin. Bo treba koga poslat v Haag.

  • KP

   Spet en zgubljen nehvaležen pritepenc iz Čifurije. Se opazi že na daleč.. Spel se domov,če ti kaj ne paše…

  • Miro Jereb

   Ti si nevednež…ta zadeva je že zdavnaj rešena vse do ustavnega sodišča. Izbral je napačno mesto ob napačnem času… bil je oportunist po značaju in to v vojni STANE.

   • KP

    pravzaprav je bil dolga leta pripadnik JNA. To pa nikoli ni bila naša vojska. Če pa je hotel do zadnjega čakat,da vidi kako se bo stvar odvila,pol pa je bil mogoče en velik preračunljivec.

  • cosmosjasnovidec

   Tebe kozojebec.
   Tudi,če ga bi sestrelil namerno (jaz ga že bi v sovražnem helikopterju) razloži zakaj naj bi za njega bila situacija drugačna kot za SLO branilce?Ali je tale izdajalska smet bil več vreden od ostalih Slovencev kateri so branili državo pred tole golaznijo.
   A si se vprašal koliko SLO branilcev je bilo ubitih z strani te srbske četniške golazni in niti za enega ni nobeden odgovarjal ampak še sedaj prekleta čefutarska golazen tukaj v Sloveniji vleče ogromne pokojnine.Niti svojcem levuharji ne dajo ničesar kar je že višek sramote.
   Daj spelji se teslo zahojeno.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Ales

  Skrajni desničarji desnicarji, kdo ste, se boste sami prepoznali. Tukaj gre za človeško življenje, človek se dogovori da prestopi v TO, potem pa ga ti ubijejo. Treba je priznati in se pokesati, opravičiti za napako. Ko boste kaj takega sposobni, se lahko sploh kaj pogovarjamo.

  • Miro Jereb

   Pojma nimaš…škoda besed za ignorante.

  • rubec

   Imaš občutek da se hoče kdo s tega foruma pogovarjat z idioti? Ta forum ni zate teslo zabito, tukaj smo intelektualci doma.

   • Nšo-či

    Je to fant od Jane?

    • rubec

     Ne, od Jankota.

     • Nšo-či

      A od Jankota, ki pleza po drevesih in je banane? Zdej mi je pa vse jasno.

  • Kdo si ti, da si jemlješ pravico nekoga soditi ?
   Za takšne zadeve imamo sodišča.

  • Anton

   Ja in takih je še 130 000.

  • Rožle

   Obstajajo samo skrajno deformirani lewaki …
   Desnca je pa samo ena ..brez skrajnosti

  • WISKY 1000

   Lahko napišeš s kom se je dogovoril

  • Joško

   Kaj se je imel za dogovarjati o prestopu; če je res želel prestopiti, bi helikopter obrnil in pristal na območju, ki je bil pod nadzorom slovenske vojske.

 • Miro Jereb

  Tale katičeva ne da bi morala samo odstopit…morala bi se izseliti iz Slo.

  • KP

   S kje pa izhaja,da ji je toliko do okupatorske vojske? Obrambna ministrica Slovenske vojske je? Aja,saj smo res v Deželi Narobe.

 • Takšne stvari pa mene užalostijo, ko vidim, kako dan za dnem nastaja večji razkorak med nami Slovenci. Komu to koristi…… NIKOMUR, samo dan za dnem se poglablja prepad med nami. Tega nas naši dedje in babice niso učili. Tega nas tudi ne uči Katoliška cerkev, katere pripadniki smo dnevno šikanirani od neverujočih. …..
  Razumem go Mrlakovo. Zelo hudo je zgubiti moža, otroci očeta………., ampak usode spreminjat ne moremo in ne smemo – ni pa lahko.
  Razumem tudi g. Krkoviča, ki v dobri veri, da dela nekaj dobro v obrambo vseh nas, že toliko let – nedolžen trpi on in vsa njegova družina. Celo tožbo je ga. vložila proti njemu in ga je sodišče oprostilo vsake krivde – ni mu lahko.
  Najmanj pa je bilo pričakovati, da bo zgoraj napisane besede izrekla ga. Katičeva, s katerimi je odprla eni družini upanje, drugi družini pa povzročila novo rano.
  Ko je zadeva enkrat pravnomočna, ne more nihče – tudi minister ne – temu oporekat, lahko pa bi šla gospa v obnovo postopka, če je mnenja, da ni šlo vse pravično – seveda v zakonskem roku.
  .

  • terminalar

   Takšne stvari pa mene užalostijo, ko vidim, kako dan za dnem nastaja večji razkorak med nami Slovenci. Komu to koristi…… NIKOMUR, samo dan za dnem se poglablja prepad med nami. Tega nas naši dedje in babice niso učili.

   Res je. Tega nas niso učili naši starši. To, da je treba uničiti drugače misleče, učijo marxizmi, stalinizmi, leninizmi, titoizmi,….

  • samotoje

   Mrlakova družina se ne zmore soočiti z realnostjo in resnico, ob tem pa razni farizeji in lažni dobrotniki še bolj grebejo po njihovih travmah. Za tiste, ki vemo, kaj se je dogajalo in kako med vojno za Slovenijo, pač ni nobenih dvomov in se z Mrlakom že dolgo ne obremenjujemo. Tudi družina bi ga, človeka, lahko končno pustila počivati v miru.

  • Djuro Sumar

   Katoliška in vse druge cerkve vas učijo pravljice in zato ostajate na nivoju 6 letnih otročičkov.

 • xtc

  Ko bodo taki lažni spomeniki kot oni NOB komunistični končali pop mlinih in šteercih boSlovenija krenila napreje.

 • xtc

  BTW-levi kričači z “verodostojnimi” dokazi na sodišče z njimi ni8č čakt.
  Ah ,ja Kučan je pospisal ukaz o sestreljevanju-torej je pravno odgovoren.
  Torej LEVI?A boste ovadili Kučana za izdano povelje?

 • janko

  Lepa Andreja je iz velenjske SD, kjer še vsi živijo v času Yuge – bratstvo in jedinstvo, vse je OK in lepo. Vsi se razumemo, vsi smo isto, eno… Saj niso slabi. Nimajo pa prav nobenga posluha za čas, ki beži in da se vse hitro spreminja.Nne vidijo nobene dileme in potrebe na karkoli drugače gledati kot iz te stare perspektive. zato manekenka vse pobrkla tudi na področju osamosvojitve Slovenije.

 • plamen100

  Predsednik Pahor, da ima hrbtenico? Hahaha…pa to je enako, kot bi rekel, da so polzi vretencarj!

  • Djuro Sumar

   Ali pa, da so domobranci zmagali v 2. svetovni vojni.

   • niti narod ni, so pa zmagali narodni morilci z izdajo, prevaro narodov in še zdaj nas kradejo

 • Steiermark

  Laž in zločin imajo ti rdeči mohamedanci, neludje, v krvi, zato ni upanja, da bi to tudi sami sprevideli in obsodili vse svoje zločinsko ravnanje!

 • učko

  Katićka je UDBO-KURBA, ne Jajotova kurbica !!!!

 • Joško

  Če bi imel Merlak željo, da prestopi na slovensko stran, bi to enostavno storil,kot so storili mnogi drugi, Se je dogovarjal, se je dogovarjal; očitno se je samo dogovarjal.

 • Djuro Sumar

  Kakšne laži? Sedaj od Pahorja zahtevate, da obsodi resnico, katero je povedala Katičeva.
  Desničarji bi radi spremenili celo zgodovino od leta 1940 pa vse do danes.. Luzerji.

  • Lustrator

   Tisto čemur ti praviš “zgodovina”, ni nič drugega kot mitologija, ki so jo po uspešno opravljenem genocidu in obglavljenju celotne intelektualne elite, spisali polpismeni partijski agitpropovci. Zgodovino bo potrebno najprej sploh zapisati, tole kar imamo danes kot “uradno zgodovino”, so kvečjemu pravljice za mirno spanje ideoploško spranih ovčic.

   • Jovo Jamnica

    A tak? Jas sn se učo zgodovino tam koncom šeesetih v osnovni šoli. Pol pa nič več. Pojma nimam, kaj je dans “uradna zgodovina”… Pravlice pa mi je foter čito, še predno sn hodo f šolo. Še dans se spomnim ono… Cesarična na zrnu graha, pa Svinski pastir, pa Bik Ferdinant. Pol, ko sn sam dobo froce, sem jim tote iste pravlice tut čito. Pa je zmes minlo dvajsti let. Kaj misliš, sn svoje froce indoktreniro??? Al so pravlice večne, zgodovina pa ne??

    • Lustrator

     No, saj za to gre – uradna zgodovina danes je na las podobna uradni (in seveda edini dovoljeni) “zgodovini” danes – profesorji, ki danes pišejo zgodovinske učbenike, so namreč hodili na iste valilnice marksizma pod strogo kontrolo partijskih cenzorjev kot njihovi očetje in dedki. Ideološka kontinuiteta indoktrinacije novih rodov, za razliko od ostalih ex komunističnih držav, pri nas ni bila prekinjena, zato ljudje še danes kvakajo ene in iste propagandne laži “zmagovalcev”, misleč da navajajo dejstva in ne mitov, kot v pravljicah, ki jih navajaš. Za pravljice ljudje vsaj vedo, da so pravljice, medtem ko partijska zgodovina po 70 letih še vedno vztraja med resnim “strokovnim” čtivom. ki ključno oblikuje identiteto novih rodov Slovencev, bolje rečeno jugoslovencev.

     • Djuro Sumar

      Za pisanje zgodovine so najbolj usposobljeni farji, saj ti pa res zelo dobro živijo prav od pravljic.

     • Lustrator

      Te “pravljice” ki jih omenjaš so moralni in pravni temelj vseh držav civiliziranega sveta brez katerih bi bilo človeštvo še danes v bronasti dobi ali pa bi se v svoji materialistični egoistični usmerjenosti (glavna temelja ateizma) že zdavnaj medsebojno uničili.

     • Jovo Jamnica

      Da ki ti nea misliš, da bi dans al pa gdajkoli, mladina po končanem šolanju razgrabla na novo napisan zgodovinski učbenik in potem šla na ulice protestirat, kak da so jih lahko f šoli tak “nasrali”, češ, da so jih učili pravlice in ne prave zgodovine. Eni so meli is totih pravlic tut popravne, pa klas so morali eni zarat zgodovine ponavlat… No, Marko Brecl je naprimer pusto faks, ker ni zmogo nardit ispita is fizike pr profesori Kodretu. Det je zarat tega v Jugi nekaj cajta slavn grato. Vidiš zaj, moja pokojna mati mi je vedno ponavlala, če sn kaj jamro… da Bog že ve, zakaj je dobro…

    • Gavtroža

     Slovenska zgodovina katero učijo že 70 let, je 99 % lažna , izmišlena. Me pa res zanima , kdaj se bo to spremenilo, mogoče nikoli.
     OSTI JAREJ vprašajte Slovenske zgodovinarje in profesorje ki učijo na naših šolah kaj ta pozdrav pomeni. Dvomim , če bi kdo od profesorjev znal odgovoriti.

     • Jovo Jamnica

      Osterajh prie ot osti jarej vun… Baje so Bajuvari to tak zastopli, ko so probali prečitat venecki zapis na nekem kamni. Totih zapisof veneckih beset je do dans najdenih samo 60. Bog ve, kak bi si toti zapis Norci razlagali, pa Kelti, ko so še živeli pot Pohorjom. Ja. Beseda Pohorje je tut ot Bajuvarof vun. Pomeni v naši šprahi Gorovje potokof. Bach je po švapsko potok in na Pohorju je dost potokof. Kelti so is totih potokof pili pohorsko vodo, tam na Pošteli pot Pohorjom. Ja. Otkot beseda norec??? To je ziher veneckega izvora, saj so bli Veneti stari Vlahi in so živeli tu pret Norikom. Noričani pa so bli zglea ful čuno pleme, zato so jim pravli Veneti, da so nori, če se jim že pametni niso zdeli, tak ko naprimer stari raseni, keri so z ladjami is Troje pripluli in se eni iskrcali tam, ko prteče dans reka Pad v Adrijansko morje. Boi… to je blo sevea pleme, kero je takrat tam živelo, jih niso zanimali, Veneti, na kere so pa pol na njihovem šnofanju po Novi zemli naleteli, pa so jim bli interesantni. Veneti so se z čudnimi drevaki po Adrijanskem morji vozli in ribe, kerim so rekli trska… z čudnimi mrežami lovili. Bojda so znali tut pisat in čitat, anpak ni ziher, al so se Etruščani (Raseni) od Venetof črk učili al obratno. Jas bol stavim obratno. Je pa tu haklc, saj so Vlahi živeli tut tam pri današnem Belgradu. Tam so našli arheologi sledi ful starega folka. Lepenski vir se reče najdišču. In toti so že znali štet, pa pisat in tut čitat. No, dost bo zaenkrat, ker do Slovencof še sploh prišo nisn. Karantanija…

     • Djuro Sumar

      Tale OSTI JAREJ je najstarejši slovenski pozdrav, ki pomeni nekako takole, ostani mlad, zdrav, nima nikakršne veze s slovensko zgodovino,katera se danes poučuje v naših šolah. Ti si verjetno želiš, da bi učence naučili, da se pokrižajo, ko stopi v razred učitelj in rečejo Bog vas obvaruj. Bedak desničarski.

   • Djuro Sumar

    Dobri so tile polpismeni partijci, da so ugnali vso desničarsko inteligenco.

    • Lustrator

     Ugnali? Hočeš reči zaprli, pomorili, mučili, karierno onemogočali neoborožene intelektualce?

  • xtc

   He,he,he,ki jo je pofuralo že sodišče,ker ni dokazov.

   • Djuro Sumar

    Nobeno sodišče ne more pofurati zgodovine.

 • Get Smart

  Edine laži, ki se znajdejo na tem portalu, so wachdogovski (torej pasji) iztrebki
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH psov čuvajev tipa Djuro in kar je še nadrkanih nickov tem MURGLSRBSKE jugokomunističke mekanecurice.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  Djurotova JUGOSLAVENSKA ARMIJA (velikosrbska nje – ono najveća nje, dobr de, 4. najveća na svet de)
  je NAPADLA Slovenijo.
  SLOVENSKI branilci domovine (slovenski vojaki slovenske države)
  so sestrelili helikopter agresorske MURGLSRBSKE ARMIJE.

  To je dejstvo = RESNICA.

  Seveda pa v MURGLsrbskih JUGOKOMUNISTIČNIH garažah učijo drugače,
  medtem ko Djurotom porivajo lesene kurce v SERBUSNO dupe,
  in sicer, kot je učil STALIN: Tisočkrat ponovljena laž postane v SERBUSNIH dupetih resnica nje”!
  toda to ne spremeni dejstva,
  da so SLOVENSKI VOJAKI na Slovenskem sestrelili OKUPATORSKI,
  torej MURGL JUGOKOMUNISTIČKI SOVRAŽNI velikoSRBSKI helikopter.

 • BananaNjam

  Naj počiva v miru.

  http://www.tonimrlak.com/

  • xtc

   Izdajalec.

 • Gavtroža

  Ne verjamem , da ima tako korajžo v hlaćah.

 • Franc Bizjak

  Rdeči so vedno in povsod v stalni vojni z lastnim narodom. Lasten narod je rdečim vedno najhujši sovražnik in zato mora biti borba z njim vedno najbolj neprizanesljiva. Še nikdar in nikjer ni bilo drugače. Če rdečim v določenem zgodovinskem obdobju ne znese, da bi množino pobijali, zapirali in maltretirali drugače misleče si s stalnimi provokacijami kot so “proslave pod rdečo zvezdo” in čaščenjem vseh možnih rdečih zločinov nekako lajšajo dušo. Hkrati počenjajo vse, da bi jih prizadeli na vseh področjih, ki so ljudem sveta pa naj gre za njihove družine, verska prepričanja ali rane iz preteklosti. Tistih, ki imamo komunizem za največje zlo tega planeta in seveda tudi za največje zlo, ki je zadelo Slovence v vsej njihovi zgodovini, te rdeče provokacije niti ne presenečajo in še manj vznemirjajo. Zlo je pač zlo in kot takega je treba tudi jemati. Je pa seveda na strani posameznika kako se na to zlo odziva.

  • Jovo Jamnica

   Ja, tota rdeča farba je vunpesja. To so Španci pogruntali in z rdečo coto bika izivali. Na začetki bikoborbe zgleda, da bo bik zrihto pajaca, keri mu pret lapami z coto maha. Sam bik, tumast ko je, nea pogrunta, da ma pajac pomočnike, keri pol ovega bogega zmantranega bika z sulicami pikajo. Bik se je zmantro zato, ker je po areni preganjo pajaca z coto, pajac pa mu je fsake tolk cajta vujšo za ograjo. Na kraju, ko je bik na kolenah, pa prie hrabri pajac pred njegove oke in ga z sablo pikne do mrtvega. Nikol na konci nea zmaga bik, anpak rdeča cota. To je nauk zgodbe.

 • xtc

  Človen ne ve kaj bi rekel ob lažnivih levakih.
  Še dobro se spomnim masovno veselje ko je Krko sesul agresorski helikopter in preje onega drugi na Ig u,judje so bili vzhičeni nad udarcem agresorju in izdajalcem inponosni na SLO vojsko.
  Danes levo beograjski lažnivi konjušarji iz izdajalcev in agresorskih vojakov skušajo narediti heroje,osamosvojitelje pa zločince ravno obratno od resnične zgodovine,ki smo jo videli in doživeli.
  Krkovič je HEROJ,ki je branil SLo in razsul agresorja in izdajalca.Taka je tudi uradno priznana zgodovina,ki jo levi hočejo na vsak način ponarediti,kot ono laž ,da je oče Slovenije v bistvu Kučan,kar mu je oni dan eksplodiralo v obraz saj je mednarodno priznan oče SLO J Pučnik velik Slovenec,ki ga je kučan vseskozi zmerjal z domobrancem in revanšistom a pravica je lažnivi Kučan je NEDNARODNO IZVISEL tudi zgodovinsko.
  Bo pa zavedno znan kot švercer oročja v Bosno,k Čengiću.

 • Djuro Sumar

  Ampak res dober izgleda tale Katička. Pa še pametna punca.

  • Slehernik

   Dober komad ja…. bi me lahko malo podučila o napadalnih taktikah….

   • Djuro Sumar

    Nikdar ne veš kaj te pri ženski čaka.

 • matjazr7

  Če pa Pahor česa nima, je pa to hrbtenica, tako da je vprašanje brezvezno …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!