Bo šel sirski migrant Ahmad končno k družini v Sirijo? Upravno sodišče odločilo, da pristojnost o mednarodni zaščiti pripada Sloveniji

Foto: Demokracija

Upravno sodišče je pravnomočno odločilo, da je pristojnost odločanja o prošnji za mednarodno zaščito sirskega begunca Ahmada Šamija sedaj na plečih Slovenije, saj se je 23. februarja iztekel šestmesečni rok za predajo Hrvaški, poročata spletni Večer in portal 24ur. Postopek o prošnji za mednarodno zaščito oziroma deportacijo mora država zaključiti v čim hitrejšem postopku. Glede na to, da uradno v Siriji ni več vojne, Slovenija pa ni bila prva varna država, v katero je prišel migrant Ahmad, je odločitev slovenskih organov nedvoumna in bi ga morali vrniti v Sirijo. Ahmad šami bi moral biti sicer že 14. novembra vrnjen na Hrvaško, vendar je premier Cerar protipravno zadržal odločitev pristojnih organov, zaradi česar si je prislužil ustavno obtožbo. 

Upravno sodišče je 10. aprila razsodilo, da je polletni rok iz dublinske uredbe potekel 23. februarja letos. Ker Slovenija v omenjenem roku begunca ni predala Hrvaški, v kateri je najprej vstopil v Evropsko unijo, je odgovornost odločanja zato prešla nanjo.

Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) je namreč trdilo, da je šestmesečni rok začel teči 12. januarja letos, ko vrhovno sodišče ni podaljšalo začasnega zadržanja možnosti predaje, ki ga je uvedlo upravno sodišče konec lanskega leta.

Postopek o mednarodni zaščiti Ahmada mora Slovenija čim prej zaključiti
MNZ v skladu z zahtevami upravnega postopka ni izdalo uradnega akta o zavrženju Šamijeve prošnje, naj Slovenija zaradi spremenjenih okoliščin presodi o možnosti uporabe diskrecijske klavzule, piše v sodbi upravnega sodišča. Zato vrhovno sodišče tudi ni podaljšalo zadržanja možnosti deportacije. Senat upravnega sodišča je v sodbi MNZ opozoril, da rok ni mogel začeti teči na novo, saj ni šlo za odločanje o temelju postopka. Četudi se “organ izvršilne veje oblasti očitno ne strinja s pravnomočno sodbo upravnega sodišča, to ne more biti opravičljiv razlog za neodločanje”, nanašajoč se na zadnjo sodbo upravnega sodišča iz marca letos, so zapisali.

Sodišče je pri odločitvi, da je rok za predajo Hrvaški v konkretnem primeru potekel, upoštevalo, da gre med drugim za obvezujoč rok, ki ga ni mogoče razlagati široko ali širše, kot je izrecno navedeno v dublinski uredbi. Pristojna, da začne postopek o presoji prošnje za mednarodno zaščito Šamija, je tako Slovenija, ki mora postopek zaključiti hitro, saj so v nasprotnem primeru beguncu kršene pravice.

Sodišče EU dalo prav ministrstvu za notranje zadeve
Šami je namreč februarja 2016 v času begunske krize zaprosil za mednarodno zaščito v Sloveniji, vendar jo je pristojno ministrstvo junija lani zavrglo, češ da je za obravnavo odgovorna Hrvaška. Sodišče EU je poleti temu pritrdilo. Vrhovno sodišče je avgusta nato potrdilo prehodne odločitve Sodišča EU in zavrnilo Šamijevo pritožbo. Od odločitve vrhovnega sodišča 23. avgusta pa je začel veljati šestmesečni rok za predajo. Ta se je iztekel 23. februarja letos, zaradi česar so Šamijevi zagovorniki prepričani, da je Slovenija postala pristojna za obravnavo njegove prošnje za azil, še poroča STA.

C. Š.

 • piko8

  Vse stroške naj plača cerar, brglez in zblojena levica!!

 • Franjo Trojner

  Upam, da ta novica, ki sem jo prebral v
  Reporterju ni resnična! Ker, če je nepreklicno izstopam iz članstva ZVVS.

  Reporter poroča /Pri Zvezi veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) pod vodstvom generala Ladislava Lipiča, katere vrh sodi pod okrilje in ideologijo Milana Kučana, se pripravljajo na skrunitev simbola Slovenske vojske.
  Za namen obeleževanja »50- obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe« so za državni denar dali izdelati na tisoče priponk, ki so nekakšna zmes simbola Slovenske vojske demokratične Slovenije in simbola komunistične rdeče zvezde.
  Gre za pljunek na vse teritorialce in policiste, ki so se z orožjem v roki zoperstavili neprimerljivo bolje oboroženi jugoslovanski armadi.
  Ta priponka je žalitev in nož v hrbet vseh nas domoljubov, ki smo se leta 1991 nesebično odzvali klicu domovine in se z orožjem v roki uprli agresorski vojski JLA katere vojaki so na šlemih, tankih, kamionih in zastavi imeli rdečo zvezdo. Takrat se niso vsi državljani odzvali klicu domovine, ki je bila napadena, kot kača dolga kolona vozil se je skozi Kungoto pri Mariboru in naprej proti mejnemu prehodu Jurij valila v Avstrijo, v avtih pa za boj sposobni možje, ki so bežali na varno v Avstrijo. Ti možje so domovino pustili na cedilu! Častni džavljani so se agresiji uprli tudi goloroki in za sbobodno, samostojno, demokratično državo Slovenijo, dali najdragocenejše , svoje živlenje!
  V Mariboru so vojaki JLA z zvezdo na čeladi zahrbtno iz vojašnice streljali na policijsko vozilo na patrulji in ubili mladega policista Roberta Hvalca starega komaj 22 let, v mariboru so tanki z zvezdo pomedrali civilista Josefa Šimčika, v Radgoni Alojza Gaubeja in Janeza Svetino , v Štrihovcu 4 voznike civilnih kamionov, na Brniku dva novinarja iz Avstrije g. Nikolasa Vogla in Norberta Wernerja! V vojnih spopadih so vojaki JLA z zvezdo na šlemih ubili:
  TO
  1. Dejan Bizjak
  2. Stanislav Požar
  3. Vincenc Repnik
  4. Sebastijan Miran
  5. Jernej Molan
  6. Miroslav Moljk
  7. Edvard Peperko
  8. Peter Petrič
  9. Vinko Repnik
  10. Franc Vršič
  11. Anton Žakel

  Policija
  1. Franc Šušter
  2. Robert Hvalc
  3. Stanko Strašek
  4. Marjan Dobelšek
  5. Željko Ernoič
  6. Bojan Štumberger

  Civilisti
  1.Boris Adam
  2. Josef Šimčik
  3. Janez Svetina
  4. Mohor Bergant
  5. Alojz Gaube
  6. Anton Kotar

  Novinarja iz Avstrije
  1. Nikolas Vogel
  2. Norbert Werner
  SLAVA JIM!
  Svojci žrtev vojne za Slovenijo so zogorčeni, kar so javno povedali tudi s pismom, v katerem so zapisali, da smo v Sloveniji trenutno priča poskusu očrnitve osamosvojitve in junakov osamosvojitve. ”Ključne akterje osamosvojitve se celo sodno preganja. Na drugi strani pa lahko zgroženo opazujemo, kako je bil opuščen pregon generalov JLA, ki so leta 1991 napadli našo državo in storili zločine proti celotnemu prebivalstvu,” so jasni svojci žrtev. Moti jih, da se na državnih proslavah vse pogosteje pojavljajo simboli preteklega režima – rdeče zvezde. Te so namreč simbol tistih, ”zaradi katerih so naši fantje izgubili mlada življenja,” so zapisali svojci.

  Slovenci, vojni veterani vojne za Slovenijo, domoljubi ne smemo več doupustiti žaljenja ubitih v vojni za Slovenijo in njihovih svojcev, ne smemo dopustiti očrnitve osamosvojitve, osamosvojiteljev in naših državnih in vojaških simbolov! Čas je, da se ponosno in odločno postavimo zoper vse tiste, ki z svojimi ostudnimi dejanji namerno skrunijo spomin padle v vojni za Slovenijo in namerno črnijo samo osamosvojitev in osamosbojitelje! Čas je, da vsem izdajalcem osamosvojitve, SAMOSTOJNE, DEMOKRATIČNE SLOVENSKE DRŽAVE PLUNEMO V OBRAZ IN JIH POSTAVIMO PRED SODIŠČE. Čas je, da se v Sloveniji TAKOJ sprejme, v DZ potrdi resulucija komisije sveta EU, ki izenačuje vse tri totalitarizme, fašizem, komunizem in nacizem! Čas je, da v Sloveniji prepovemo vse totalitarne komunistične simbole z rdečo zvezdo na čelu in umaknemo vse spomenike totalitarnih komunističnih veljakob in preimenujemo ulice, trge in javne ustanove, ki še danes nosijo njihova imena! Kar je preveč je preveč, s to žaljivo priponko ste prestopili mejo dobrega okusa in povozili vso etiko, moralo, v srca svojcev padlih pa vnesli nemir in žalost. Prizadeli ste čustva domoljubnih pripadnikov TO, kar sam jemljem zelo osebno, zato iz protesta takoj z jutrišnjim dnem izstopam iz članstva ZVVS.

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++. Tako je!

  • lukamiha

   Kako ste sploh lahko v tej organizaciji, ki je prestreljena z jugokadri in Kučanovimi ritolizniki? Pravi domoljubi so v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO)!

   • Franjo Trojner

    Član sem postal, ko sem pred dvema desetletjema urejal veteranski status. A ima VSO sedež v Mariboru, Celju ali Ptuju ?

    • lukamiha

     Tule je njihova stran in se lahko pozanimate:http://www.vso.si/ !

     • Franjo Trojner

      Hvala.

 • von Rhein

  Pa imamo novega soprebivalca,jutri novega sodržavljana,ki bo privlekel ob prvi priliki in pomoči izdajalcev,ki ga skrivajo,še ducat novih bodočih sodržavljanov.

 • Antonius

  Tudi povzetek cele zgodbe okoli sirskega brivca more biti volivcem tehtno priporočilo, da naj v nobenem primeru ne volijo strank, ki jih ponuja tisti Kučan, ki nam je s svojimi pretepači grozil sredi Ljubljane na Kotnikovi.
  Kot vsi vsiljeni šerijatarji bo tudi brivski primerek živel na račun naše sociale. Seveda bo na našo socialo iz Sirije privlekel še vse svoje *bližnje* in daljne sorodnike.
  Njegova človekova pravica na katero se bo skliceval, mu ne more biti pravica, da svojo brivsko nezaposljivost pase na naši sociali v katero nikoli ne bo niti enega evra dal.

 • VERRZIFIKATOR

  Ahmet Šamič

  VLAK V DAMASK PRIDELAL JE ZAMUDO

  Vlak v Damask pridelal je zamudo,
  na postaji slišal boš napoved,
  je le obvestilo, ni zapoved,
  vezano na novo je pobudo.

  Vsi so roki za odhod minili,
  niti do Hrvaške vlak ne pelje,
  papirologija zdaj spet melje,
  kje tovóra naj bi se znebili.

  Le zakaj bi sploh se natovarjal,
  daleč je Damask in pot nevarna,
  naša pa dežela radodarna,
  iz uprave mož se je zgovarjal.

  Naša zdaj dežela je pristojna,
  da odloča naj o tovornini,
  spet razmišlja se o ležarini,
  saj merila za Damask so dvojna.

  Le zakaj s tovórom bi hiteli,
  vlak tja do Damaska sploh ne pride,
  spotoma lahko še kam zaide,
  raje tovor mi bomo prevzeli.

  Kaj potem, če ležarina draga
  nam račun železnice najeda,
  to primer pač dobrega je zgleda,
  da kolapsu čimprej se pomaga.

  • Prdo

   Ti pa si munjen

 • Prdo

  Vi želeli al pa ne bo ostal in še enkrat smo vam nabili roge hahahaha bebeeee

 • samsara

  Potencialno dobro plat tega sranja vidim v razgaljenju povampirjene, deviantne, veleizdajalske levice, ki ji je prioriteta vse samo lasten narod in domovina ne.
  Kot naročeno je tu predvolilno obdobje…

  • Nšo-či

   Ali ljudje razumejo, da so se strahopetci skrili za počasnimi sodišči in zastaralnimi roki? Ker preprosto ne premorejo niti iskrenosti niti odločnosti in ne stojijo za svojimi stališči?

   • SIMON ROZIC

    Pripovedovalo se je in je baje resnica, da je en partizan, ki se je
    skrival v nekem seniku, prišel iz “hoste” šele 5 let po osvoboditvi…
    Po moje je bil nekaj podobnega kot junaški Ahmad!

 • Steiermark

  Ali ima ta kamelar, avtomatsko priznan status begunca oz. podeljen azil – pravico do bivanja v Sloveniji ter pravico do socialnih transferjev, ki jih mi , državljani oz. tisti ki smo za njih poskrbeli, nimamo pravice prejemati, čeprav mu je bil le ta zavrnjen in se je kamelar, s pomočjo socialističnih barab, skrival pred izvržbo – izgona na Hrvaško? Če je tako, potem pa zbrati vse v en živinski vagon, kamelarja in njegove botre, levake, ki so ga skrivali celo v DZ-ju, ter jih odpeljati v kamelarjevo deželo, kjer mu bodo lahko pomagali pri preživetju – tako bodo kmalu vsi, družno, od lenobe in zaluznjenosti, crknili in potem bo zavladal mir!

 • luckyss

  Bom objavil kar isti komentar kot na MMC…
  “Slovenija se v primeru “sirskega brivca” ni držala zakonov…Nekateri so celo zlorabili prostore parlamenta in tako še dodatno kršili pravo…
  Če mene, slovenskega državljana nekdo skriva, ko že imam pravnomočno izvršno odločbo npr. o prestajanju zaporne kazni ali izgonu…je kriv in mora kazensko odgovarjati…
  Če nobeden nima jajc, bom sam kot državljan v tem primeru tožil državo zaradi pozitivne diskriminacije in manipulacije prava v politične namene…
  Ali kakorkoli že potem pravno opredelijo to očitno svinjarijo..
  +8
  -3

  Zanimivo…tam dobim 8 plusov, tu bo pa pogreb…;))
  ovce..

  • Steiermark

   Ali še ne veš, da se v civilizirani družbi (velja tudi za Slovenijo) ovcam in psom ne prireja pogrebov….. vrže se jih v šugar jamo…..

  • von Rhein

   Napiši kakšen pogreb bi rad. Glede na napisano zaslužiš takega z državniškimi častmi. Sicer me pa preseneča,da je na MMC sploh objavljen tvoj komentar o tej ,tudi po moje,očitni svinjariji.

   • luckyss

    MMC me je “banal” za dve leti samo zaradi tega ker sem vztrajno spraševal kje so posnetki uličnih kamer v zadevi z bulmastifi in garažo…
    Ista banda kot tukaj, le predznak je drugačen..

    • von Rhein

     Ne,ni ista banda.Tukaj se lahko s sokomentatoji tudi prepiraš,če si take volje;tam so največji idioti nedotakljivi.Niti normalnega ,kulturnega odgovora ne objavijo,če si na spisku.

     • luckyss

      Ja, delno imaš prav…
      Niso objavili niti najbolj nedolžnih komentarjev, če niso bili “ustrezni”..
      Običajno so popustili, ko sem nekajkrat zapored objavil “copy paste” lastnega komentarja…So pa tam debate bolj kulturne…
      Vsaj na videz..:))

     • von Rhein

      Naj zaključim.Kot vidiš niti osmrtnice zaradi mnenja še ni.Kje je še pogreb.Po moje boš preživel še mnogo komentarjev.

     • luckyss

      Na koncu se bova oba borila za isto domovino..En levak in en desnak ;)
      O tem govorim…politiki manipulirajo z ovcami, da se te ne pobunijo, to od njih zahteva EU, ki jo povsem boli kurac ali je naša vlada rdeča,rumena ali črna…glavno, da je poslušna in da njihov narod ne vpije parol protiEU na ulicah…

  • SIMON ROZIC

   Le korajžno in piši nam kaj iz Doba!

  • Beli Sneg

   Bom objavil isti komentar kot na MMC:

   Tole je višek vseh viškov. Skrival so ga zato da ga bomo
   na koncu pokasiral. Volite desne stranke. Definitivno pa ne SD in
   Mesečnike.

   +36
   -6

 • VERRZIFIKATOR

  SILNO NAJ NEKJE BI ZASMRDELO

  Silno naj nekje bi zasmrdelo,
  bojne strupe je nekdo razširjal,
  zraven še bentil in besno zmerjal,
  vpil je, da pospravi jih krdelo.

  Se ponašal tip je z bojnim strupom,
  sam mendá patent je bil prijavil,
  koga vse da v hipu bo pospravil
  je obljubljal, se postavljal s hrupom.

  S strupom streljal, kot bi šlo za stavo,
  pokal, kot da vodi kanonado,
  zmagovito videl že parado,
  sebe v njej in svojo lastno slavo.

  Pa nikjer nihče nič ne zaznava,
  silni pok in strup in vsa moritev
  le njegove glave so stvaritev,
  prdec vsa njegova silna slava.

 • centurion

  Pizde netolerantne dvolične do tega Šamija!
  Dajte ga vzet na svoj topli dom levaki ala luckys, prdo,
  krtača, sredina itd.
  Končajte agonijo in orgazmirajte s Šamijem v živ,
  ne samo moralnopokvarjeno in virtualno.
  NOOO???

  • Tweety Bird

   Tebi ga bomo poslali na dom…voluhar netoleranten in ksenofob.

   • plavi-mil

    Vzemi si ga k sebi, to ne , pizdarije znaš zganjati, potem pa naprtiti drugemu, “tebi ga bomo poslali” VZEMI SI GA K SEBI DOMOV in ga živi pizdun levaški pokvarjen.

   • Aton

    Misliš, da te ima Šami rad? Pred enim levičarskim diktatorjem je že pobegnil! (pa še pred ženo in otroci!)

    • Steiermark

     takšni tiči imajo “vse radi”, vse, kar jim pride pod noge……

   • Striker

    Pošlji ga k meni na dom. Ga dobiš nazaj v horizontali.

   • centurion

    Kurba stara nedofukana.
    Damau si ga pel, pa v rit naj te do grla, prasica leva grda, smrljiva.

  • luckyss

   Ko me že omenjaš…
   Sam ga v pol ure dostavim na hrvaško mejo…v piranski zaliv…plavati itak ne zna..

   • SIMON ROZIC

    Cool ideja!

 • Tweety Bird

  Če bi bila Slovenija zrela, bi imela Levica 100% podporo. Ona begunca ne bi poslala nazaj v vojno območje. Tako pa še obstajajo SDS, NSi, Kangler, JJ, Grims …Najbolj bizarno je, in to je možno verjetno le v Sloveniji, da kandidirajo bivši in nekateri mogoče tudi bodoči zaporniki… Upam, da se bodo nekoč ustavni sodniki obračali v grobu…Banda !!!

  • lukamiha

   Kaj je še težje gledati kot idiota, tebe!

  • bisabre

   Ti pa nisi imel-a najbolj srečno otroštvo a ne? Ziher so te z rdečo biblijo tepli po glavi in si moral klečati na rdeči koruzi.

  • SIMON ROZIC

   Hvala večnemu, da Slovenija ni 100% zrela, ker bi ti od lakote
   zgrmela s tiste rdeče pobarvane veje….

  • Frank Novak

   Rumena Pticka. zakaj sedis v SLO? Pojdi v Sirijo in se bori tam za pravice Samija.
   To kar ti pocnes je hipokrizija.

 • Tweety Bird

  Super tema za volitve. Klerofašisti jo že izkoriščajo… Se že veselim :)

  • luckyss

   Tu so stvari dokaj jasne…..če ne bo ustreznih kazenskih postopkov zaradi kršenja prava in zlorabe parlamentarnih prostorov, potem tudi uradno prenehamo biti pravna država..
   Ne more biti izjem na “lepe oći”, tega si ne bi smel dovoliti niti Cerar, niti “levaki”..

  • Frank Novak

   Raje povej Rumena Pticka koliko migrantov prezivljas pri sebi doma z lastnim denarjem?
   Ali prezivljas svoje otroke z lastnim denarjem?

  • bisabre

   Rdeči fašisti in slovenofobi pa rajajo po Rogu in se vesele novih stanovalcev.

 • Frank Novak

  Poglejte se iskreno v oci in se vprasajte:

  BI SLOVENSKA VLADA POD KAKRSNIKOLIMI POGOJI ZAPRAVILA TOLIKO CASA IN TOLIKO DENARJA ZA SLOVENCA IZ SLOVENIJE?
  BI SLOVENSKA VLADA POD KAKRSNIKOLIMI POGOJI ZAPRAVILA TOLIKO CASA IN TOLIKE DENARJA ZA SLOVENCE IZ VENEZUELE KJER SE JE GOSPODARSTVO SESEDLO KOT HISA IZ KARTIN KJER JE ZIVLJENJE POSTALO IZREDNO NEVARNO?

  „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

 • bisabre

  Ne samo, da to šemo ne bodo predali hrvaškim organom, do volitev nam bodo uvozili še nekaj 10 tisoč takšnih primerkov, ki seveda ne bodo mogli vstopoti v Avstrijo, ali Italijo. Če pa že bodo, jih bosta slednji (za razliko od naše zblojene anarho levičarske politike) vrnili k nam in na naša pleča seveda.

 • Nšo-či

  Levi skrajneži so torej dosegli svoj cilj. Slovenija Ahmeda ne bo vrnila v Sirijo, če ga še na Hrvaško ni zmogla. Ne vem, koga bolj preziram, Ahmeda, ki je sam pobegnil na varno, družino pa pustil v naročju vojne ali leve idiote brez srca, ki ne vidijo svojih ljudi, ki trpijo.
  Včasih ujamem oddajo o dobrodelni prenovi stanovanj. Solze mi tečejo v potokih. Kar ne morem verjeti, kako skromno živijo nekateri otroci.
  Po joku postanem jezna. Kam za vraga usmerja ta država denar, ki mi ga vzame skozi davke?
  Kako lahko v tem času pustmo otroke tako trpeti, ob tem pa sanjarimo, da smo moderna država.
  Fuuuuj!

 • xtc

  Na avion in v Sirijo z njim.

 • samotoje

  Montypythonovski štosi se lahko skrijejo pred slovensko komedijo s temle arabskim pritepencem.

  • SIMON ROZIC

   F a r s a ! Levi pozabljajo, da še ni na spisku volivcev!

 • SIMON ROZIC

  Predsedniški kandidat

  Kaj bo Ahmad v Siriji,
  tam se hudo dogaja,
  žena mu s kalašnikom
  celi dan razsaja…
  Brani svojo dečico
  pred zvermi islama,
  ponoči pa, ko vse že spi,
  poceni se prodaja….

  Volimo zdaj Ahmada
  za predsednika sveta,
  v njem je neka iskrica;
  kot karizma Šarčeva…
  Vole skupaj tja na kol,
  na žar jih bomo dali,
  piknik z Židanom se ve,
  da se bomo nasmejali !

 • soc

  Mrš, posranec, ki je pustil družino doma, da bi se prilepil na EU socialo, ćetudi je bolj revno slovenska kot bogato nemška. Bljak za vse take in takojšna vrnitev k družinam.

  • samotoje

   Lej ga, on ima rada Zlovenija.

 • Tweety Bird

  Torej smo le rešili Šamija izpod klerokatoliških in klerodesničarskih krempljev. Hvala bogu :)

 • Tweety Bird

  Jasno je mnenje moje stranke LEVICA… in SD katerih poslanca sta Samija vozila v parlament.
  Tudi Marjan Šarec je večkrat izjasnil naklonjenost beguncem potrebnih pomoči… pa Brglez SMC itd…

  Torej… VSI VOLIMO LEVICO !!!

  PS: Če zmaga skrajna desnica oz. SDS…bodo izganjali begunce, zapirali homoseksualce in lezbijke…poveličevali katoliško cerkev…mižali ko bodo farji nadlegovali otroke…itd. itd.

  • šmentanamuha

   Tvoj alter ego sheety bird je zagotovo proti tem navedbam in jaz tudi.

  • Frank Novak

   RUMENA PTICKA PRAVI TAKOLE”Jasno je mnenje moje stranke LEVICA… in SD katerih poslanca sta Samija vozila v parlament.
   Tudi Marjan Šarec je večkrat izjasnil naklonjenost beguncem potrebnih pomoči… pa Brglez SMC itd…”

   Torej… VSI LEVICARJI VZEMITE MUSLIMANSKE MIGRANTE NA SVOJE DOMOVE IN SKRBITE ZA NJIH Z LASTNIM DENARJEM !!!

   PS: Če zmaga skrajna Levica bodo v SLO navlekli se vec muslimanov iz BV. Potem bodo prav ti muslimani poklali homoseksualce in lezbijke, pobili katoliske duhovnike in mizali ko bodo alahovi bojevniki posiljevali Slovence…. itd. itd.

   • Frank Novak

    No najbolje je pa to, da bodo alahovi bojeniki, ko jih bo dovolj, najprej pobili ravno levicarje.
    Nihce ne sovrazi levicarjev bolj kot prav njihovi “prijatelji” verni muslimani. Levicarji so ateisti in se zavzemajo za enakopravnost spolov in spolnih orientacih. To pa so 3 stvari ki jih verni muslimani najbolj sovrazijo. Se v nobeni muslimanski drzavi iz BV levi niso sedeli v parlamentu, ampak so lezali po moriscih.
    Seveda pa levicarska pamet tako dalec ne seze. Levicarji so se ustavili na nivoju otroka ki je proti, samo zato ker je proti… Ker je levicar neproduktiven, se kot razvajen otrok, kar naprej pritozuje in se gre revolucijo.

    OPROSTITA STRICKA EDO IN IVAN, AMPAK KAR JE RES JE RES. Vajin necak Valter mora govoriti resnico.

  • Frank Novak

   No, najbolje je pa to, da bodo alahovi bojeniki, ko jih bo dovolj, najprej pobili ravno levicarje.
   Nihce ne sovrazi levicarjev bolj kot prav njihovi “prijatelji” verni muslimani. Levicarji so ateisti in se zavzemajo za enakopravnost spolov in spolnih orientacih. To pa so 3 stvari ki jih verni muslimani najbolj sovrazijo. Se v nobeni muslimanski drzavi iz BV levi niso sedeli v parlamentu, ampak so lezali po moriscih.
   Seveda pa levicarska pamet tako dalec ne seze. Levicarji so se ustavili na nivoju otroka ki je proti, samo zato ker je proti… Ker je levicar neproduktiven, se kot razvajen otrok, kar naprej pritozuje in se gre revolucijo.

   OPROSTITA STRICKA EDO IN IVAN, AMPAK KAR JE RES JE RES. Vajin necak Valter mora govoriti resnico.

   • šmentanamuha

    Valter, dobro si jima napel (Kanarčku in Gej Geju) …:)

    • Frank Novak

     No ce kaj takega rece necak Kardelja in Macka, ki je ze 41 let v ZDA, potem bi to moralo imeti neko tezo.
     Ko gledaj vse te nase levake v njihovi skrbi za “uboge” muslimane vidim samo hipokrite, in ne dobre ljudi. Njihova “humanost” je lazna.

     Nasi levaki so za delo neuporabni. Ker sami parazitirajo sistem mislijo da je moralno da nekdo iz drzave, torej davkoplacevalci ki prispevajo v budzet, skrbi za njih. Oni, levi, mislijo da je njihovo poslanstvo revolucija, borba, in ne delo.

     No potem, da bi bila ironija se vecja, zacnejo Slovenski levi paraziti, k oblozeni mizi vabiti se muslimane iz BV. Drzijo se pragovora S SLOGI JE MOC. Mislijo da se bodo Slovenski davkoplacevalci uklonili njihovim zahtevam de jim bodo pri vpitju pomagali se razni Samiji ki se bodo metali po tleh. Mizo bodo tako in tako oblozili drugi, ne oni sami. Levaki ne delajo, levaki ne ustvarjajo, levaki zahtevajo da nekdo drug skrbi zanje in jim oblaga mizo.

     Kar poglejte Kordisa, Meseca ali Blazica. Sami neuporabni brezdelnezi sposobni za nic.

     Res je, izhajam iz komunisticne druzine, ampak taka kretena, da bi k nam vabila religiozne muslimane, pa moja stricka Edo in Ivan niti slucajno nista bila. Niti v pijanem stanju ne bi delala takih neumnosti.

  • Steiermark

   Pri “nadlegovanju otrok” izgleda, da ti in tvoji homiči in levaki ne marate konkurence…..

 • Aton

  Pa se je rešil žene, otrok in socialističnega diktatorja. Tri na mah!

 • AlojzZ

  „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

  Pravzaprav sploh ne vem, kako smo prišli do svoje države?! Menda so se Srbi zakalkulirali. Ja, to bo to.

  • Frank Novak

   Tole kar sem napisal ni komunisticna propaganda, pac pa zakljucek Cankarjeve drame Hlapci, napisane leta 1910.

 • janez cepec

  pametn tale Ahmed. de se babe pa pamžov losa, spizdi u Slovenijo, pa ma mir. čiz drgač, kot samozvani disident, k’ mu baba pa pamži presedejo, se da zapret na Dob, pa se zajebe, k’ ga kuj spustijo. pa še obiskat ga uhka hodjo, tiste par dni, k’ je u restu. jebeš tako keho.

 • šmentanamuha

  Levaki ne veselite se prehitro, Slovenija je samo dobila pristojnost za odločanje o azilu, vendar sodišče še ni potrdilo razsodbe ali naj ostane ali gre. Kaj bo, bomo šele videli.

 • Artur

  “Včeraj” en Šami, Danes 11 Šamijev , Khalilov, Ahmedov…. jutri 20 …. pojutrišnjem 15 naslednji dan 25 čez eno leto suma sumarum cca 7300 čez dve leti cca 14 600 … ..Epilog čez 5-10 let : ZAKLJUČENA INVAZIJA IN PROPAD SLOVENSTVA !
  Slovenclji že nestrpno čakajo “Kralja Matjaža”, da jih reši pred tem .

  MULTICULTURALISM – THE ANTI-WHITE MINDSET (WHITE GENOCIDE)
  https://www.youtube.com/watch?v=44E1WAfFEJ8

  • KAPIBARA

   Mislim da, vsiljenih nam njihovih družin, nisi upošteval..
   Torej še prej :-(

 • Striker

  https://www.interpol.int/notice/search/wanted
  Present family name: AHMAD
  Forename: CHWIHNEH
  Sex: Male
  Date of birth: 15/01/1964 (54 years old)
  Place of birth: Syria
  Language spoken:
  Nationality: Syria
  CHARGES Published as provided by requesting entity
  Charges: SWINDLING AND MONEY LAUNDERING

 • Frank Novak

  VSI LEVICARJI VZEMITE MUSLIMANSKE MIGRANTE NA SVOJE DOMOVE IN SKRBITE ZA NJIH Z LASTNIM DENARJEM !!!

  PS: Če zmaga skrajna Levica bodo v SLO navlekli se vec muslimanov iz BV. Potem bodo prav ti muslimani poklali homoseksualce in lezbijke, pobili katoliske duhovnike in mizali ko bodo alahovi bojevniki posiljevali Slovence…. itd. itd.

  • KAPIBARA

   Leftardi, pa ne se gužvat.
   60 novih imate že napovedanih..

 • Peter

  Šami, tumpek te vabi k sebi v haloze, no.

 • Mirko Sedlar

  Urednik na novi24tv pogrešam prispevek o protestih na Mađarskem ?
  Orban prepovedal poročat ?

  • šmentanamuha

   A, sorošovci so na nogah, ker je Orban premočno zmagal? Zakaj bi te to tako zanimalo?

  • KAPIBARA

   10.000 koma (proti) koliko NE stavakajočih, Zadovoljnih z Orbanovo politiko..
   Komunjare pa tako ali tako, pišejo samo, kar jim paše- o drugih slabo, o svojih pa zamolčijo..
   %pa že zokanoviĆ izrablja za zavajajoče podatke o volilnih rezultatih..

 • Mirko Sedlar

  Hahahaha šami se je nalezel taktike SDS pritožuj se da vse zastara kot pravijo dober učenec prekaša učitelja ….
  JJ in podporniki so nas lepo naučili pritožuj se pa vse zastara haha pol pa v jok k še komu rata

  • Darth Vader

   ajga n’toko a maš spet pohno roko sperme v desnici, v levici pa mastercard?

 • Frank Novak

  Ko gledaj vse te nase levake v njihovi skrbi za “uboge” muslimane vidim samo hipokrite, in ne dobre ljudi. Njihova “humanost” je lazna.
  Nasi levaki so za delo neuporabni. Ker sami parazitirajo sistem mislijo da je moralno da nekdo iz drzave, torej davkoplacevalci ki prispevajo v budzet, skrbi za njih. Oni, levi, mislijo da je njihovo poslanstvo revolucija, borba, in ne delo.
  No potem, da bi bila ironija se vecja, zacnejo Slovenski levi paraziti k oblozeni mizi vabiti se muslimane iz BV. Drzijo se nacela V SLOGI JE MOC. Mislijo da se bodo Slovenski davkoplacevalci uklonili njihovim zahtevam ce jim bodo pri vpitju pomagali se razni Samiji ki se bodo metali po tleh zaviti v rjuhe. Mizo bodo tako in tako oblozili drugi, ne oni sami. Levaki ne delajo, levaki ne ustvarjajo, levaki zahtevajo da nekdo drug skrbi zanje in jim oblaga mizo. Poslanstvo levakov ni delo, ampak fantaziranje o druzbi nije.
  Kar poglejte Kordisa, Meseca ali Blazica. Sami neuporabni brezdelnezi sposobni za nic.
  Res je, izhajam iz komunisticne druzine, ampak taka kretena, da bi k nam vabila religiozne muslimane, pa moja stricka Edo in Ivan niti slucajno nista bila. Niti v pijanem stanju ne bi delala takih neumnosti.

 • mona lisa

  Pa kaj še dela ta parazit v Sloveniji? Odžira denar našim ljudem. Že zdavnaj bi ga trebalo brcnit iz države ali pa naj ga redijo njegovi podporniki.

 • Borut Stari

  Dva tedna nazaj sem Ahmada srečal pri čakanju na dvigalo v bloku vhoda Preglov trg 13. Bil je v istih oblačilih kot na gostovanju na kongresu SMC. Odpeljal se je na 5. nadstropje. Pred tednom je kadil na balkonu stanovanja št.52, Preglov trg 13 v Novih Fužinah.