fbpx

Bo tožilec Valenčič obtožil tudi podjetji, ki prodajata nepremičnini v Trenti za 250 in 395 tisoč evrov? Ali pa je toliko pod vplivom Jenulla, da procesira samo določene?

Tožilec Boštjan Valenčič in vrhovni državni tožilec Hinko Jenull. (Foto: STA)

“Istočasno ko so tožilci pisali svojo cenitev “Trente”, je državni Sklad kmetijskih zemljišč prodajal en kvadratni meter kmetijskega zemljišča v Triglavskem narodnem parku za najmanj petinštirideset evrov. Torej za petinštirideset krat več od tožilske cenitve,” se je na absurdno vloženo obtožnico specializiranega državnega tožilstva proti predsedniku vlade Janezu Janše v zadevi preprodaje zemljišča v Trenti oglasil poslanec Slovenske demokratske stranke Franc Breznik. Poslanec SDS pa je predstavil tudi prodaji dveh nepremičnin v dolini Trente v lasti podjetjih Renes in RCN, ki  prodajata svoji nepremičnini in zemljišče za 250 tisoč in 395 tisoč evrov. So torej na drugi strani zakona tudi oni?

Režiserji tranzicijske levice vedno potegnejo kakšnega aduta iz rokava, da poskušajo oslabiti sedanjo vlado. Po neuspešnem razkroju strank SMC, DeSUS in NSi so se lotili glavnega igralca, predsednika največje parlamentarne stranke SDS in vlade Janeza Janše. Za povsem običajen kupo-prodajni posel.

Vložena obtožnica hoče zbuditi občutke pri slovenskih državljanih, kako je predsednik vlade na lahek način zaslužil 131.200 evrov. Vendar pozabljajo, da je bila cena zemljišča sorazmerna nizka in ugodna. Šlo je za parcelo v velikosti 15.600 kvadratnih metrov. Kvadratni meter zemljišča se je prodal za 8,41 evrov. Ceno vedno določa trg, ponudba in povpraševanje. Tožilci bi potemtakem morali preganjati vse prodajalce zemljišč v Trenti, ki si dovolijo, da prodajajo kvadratni meter na tem območju za dobrih osem evrov ali več.

Bodo preganjali prodajalce, ki prodajajo svoja zemljišča v Trenti za 250 in 395 tisoč evrov?
Kako iz trte zvita je tožilska obtožnica, priča podatek poslanca Breznika, ki je omenil, da je Sklad kmetijskih zemljišč za kvadratni meter zemljišča v Trenti zahteval 45 evrov. Zato so argumenti, da bi kdorkoli zapravljal več kot sto tisoč evrov, da bi pokril Janševo zgodbo, nerealni in špekulativni. V današnjem poslovnem svetu vsak poslovnež kupi nekaj zato, da ima z njo nadaljnjo korist. Enako je v primeru nakupa zemljišča v Trenti. Sedanji lastnik zemljišča Janševega zemljišča v Trenti je strokovnjak za mrežni marketing Rok Rotovnik. Le-ta je zemljišče odkupil leta 2018 za 140 tisoč evrov.

Foto: Nepremičnine.net

Prav tako le hiter prelet po nepremičninskih agencijah v Trenti pove, da se tam prodajajo nepremičnine z objekti za bistveno večje zneske. Na prvi sliki lahko vidite zgrajen vikend v velikosti 110,7 kvadratnih metrov iz leta 1976. Vikend je postavljen na zemljišču v velikosti 3814 kvadratnih metrov. Postavljena cena pa je 250 tisoč evrov. Prodaja ga podjetje Renes d.o.o.  Na drugi sliki lahko vidite prodajo samostojne hiše v velikosti 150 kvadratnih metrov v lasti podjetja RCN d.o.o. Cena hiške v idilični okolici doline Trente je 395 tisoč evrov.

Foto: Nepremičnine.net

Tožilec Boštjan Valenčič pod močnim vplivom vrhovnega tožilca Hinka Jenulla
V preteklih procesih proti Janezu Janši so osrednjo vlogo odigrali vplivni slovenski tožilci in sodniki pod vplivom bivšega režima. Spomnite se samo besed nekdanjega predsednika Vrhovnega sodišča Branke Masleše v primeru Patria, da je “potrebno Janšo s*****”, kot ga je v enem izmed ljubljanskih lokalov slišal Radovan Mervin. Tokrat postopek vodi tožilec Boštjan Valenčič. Po današnjem razkritju Požareporta pa bi naj bil Valenčič pod močnim vplivom vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla. Le-ta je oče režiserja petkovih nezakonitih protestov Jaše Jenulla.

Tranzijske sile globoke države sploh več ne skrivajo, da jim voda teče v grlu. Sami dobro vedo, da imajo čas za zrušitev sedanje vlade še dobra dva meseca, kot se je za naš medij izrazil pred časom politični analitik Miloš Čirič.

Luka Perš