fbpx

Bo tudi tokrat tožilstvo gledalo stran? Novi pozivi k pobojem na petkovih levo-fašističnih manifestacijah!

The sign held by one of the protesters. It reads: “Nazis fuck off! We beat you in 1945; we will beat you today!” (Photo: Twitter)

“Nazis fuck off! Nažgal smo vas 1945, nažgal vas bomo danes!”, je pisalo na transparentu, ki ga je nosil eden izmed radikalnih protestnikov na nezakonitih petkovih protestih. “Še en zgodovinar. Nič niste nažgali, zahrbtno ste s krampi in noži morili zvezane in mučene v Kočevskem Rovu, druge pa žive zazidali za 11 pregrad v Barbara rov,” se je na pozivanje smrti drugače mislečih odzval novinar Vinko Vasle.

Slovenski državljani so se 23. decembra 1990 na plebiscitu odločili za samostojno in demokratično Slovenijo, demokratične spremembe pa gredo v nos tistim, ki so si pridržali ekskluzivno pravico do oblasti, saj so ob izgubi le-te, na plano prišle njihove množične frustracije, ki se kažejo na protivladnih demonstracijah. Ti namreč ponovno pozivajo k pobojem, kakršnim smo bili priča po koncu 2. svetovne vojne.

Poleg “ubi Janšu”, “smrt janšizmu”, smo lahko na zadnjem petkovem protestu zasledili tudi “Nazis fuck off! Nažgal smo vas 1945, nažgal vas bomo danes!” Skratka kup vulgarizmov in pozivov k pobojem, na katere pa organi pregona ne reagirajo, čeprav gre za evidentno kršenje zakonov, ki nimajo več ničesar skupnega s svobodo govora. Gre za resne grožnje, saj so dediči teh istih protestnikov, nekoč že storili genocid nad slovenskim narodom ter narodi nekdanje Jugoslavije.

Malikovalci komunizma, kako ste ponosni na ubitih 140 mladostnikov v Grižah pri Žalcu 
Pod objavljeno sporočilo Vasleta se je vsulo nekaj tragičnih zgodb iz zločinske preteklosti komunizma. Ena izmed uporabnic je zaupala, da so v Grižah pri Žalcu, v Dolini zvončkov pobili 140 mladih, starih od 14 do 17 let.

Foto: Twitter

Kljub temu, da so skrajni levičarji že ob samem začetku tretje vlade Janeza Janše, pričeli odkrito groziti s parolami, kot sta “Smrt janšizmu, svoboda narodu!” in “Ubi Janšo”, se je vodja ljubljanskega tožilstva Katarina Bergant odločila, da zavrže kazenske ovadbe zoper spodbujevalce sovraštva. Vse več intelektualcev in pravnikov pa na drugi strani ugotavlja, da napisi “smrt janšizmu”, niso splošni in so usmerjeni proti točno določeni osebi. Nekdanji direktor slovenske kriminalistične policije in odvetnik Dušan Mohorko je škandalozno odločitev označil kot strokovno zelo sporno. Po njegovem mnenju bi jo bi bilo nujno potrebno dodatno strokovno in ne politično preveriti. “Pravniki, predvsem tožilci…zadeva je preveč pomembna, da se ne oglasite..s tem prilivate olje na žerjavico. Se zavedate tega…?”

Luka Perš