Bo v SD kmalu počilo? Poglejte, kako je radikalec Brglez tokrat nasprotoval in ponagajal svoji poslanski skupini v Evropskem parlamentu!

Milan Brglez (Foto: Twitter)

Brglez vse bolj nagaja svoji poslanski skupini v Evropskem parlamentu in s tem stopnjuje nezadovoljstvo stranke SD nad njegovo skrajnostjo. V najnovejšem incidentu je v nasprotju s poslansko skupino S&D glasoval za predlog skrajno levičarske GUE/NGL, da bi se v Evropskem parlamentu razpravljalo o razmerah skoraj tisoč za boj sposobnih nevarnih ilegalcev v bosenskem taborišču Vučjak, kjer imajo med drugim na razpolago neomejene količine gotovine, cigaret prestižnih blagovnih znamk in energijskih pijač. A to ni prvič, da Brglez nasprotuje stališčem svoje stranke, med drugim je namreč nasprotoval španskemu socialističnemu kandidatu za visokega predstavnika EU za zunanjo politiko, prav tako ni podprl resolucije zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope. Po drugi strani pa je Brglez poleg bajnega zaslužka na milijon evrov vredni funkciji evropskega poslanca pipico pri SD odprl tudi prijateljem, med drugim kolegu s FDV Boštjanu Udoviču, ki mu je svetoval še kot predsedniku državnega zbora, zdaj pa svetuje poslanski skupini SD za 50 evrov na uro. V zadnjih štirih letih je poleg plače na FDV na račun svetovanj v žep pospravil že 100.080 evrov!

Da se je lahko povzpel na vodilna mesta v slovenski politiki, se je radikalec Milan Brglez na začetku svoje kariere priključil Stranki Mira Cerarja, iz katere pa so ga izključili, saj je sodelovanje z njim za SMC očitno postalo povsem nemogoče. Nato se je pridružil pravni naslednici Zveze komunistov Slovenije, stranki Socialni demokrati, kjer pa si, čeprav delujejo enako kot zadnjih 70 let, trudijo izboljšati svojo podobo v javnosti, a Brglez, ki razmišlja zgolj o revoluciji, očitno ne zna dobro igrati takšne igre. Kot kaže, za vse bolj nediscipliniranega Brgleza tudi v SD niso dovolj skrajni, v Evropskem parlamentu je njegovo delovanje bolj kot s skupino S&D usklajeno kar s skrajno levičarsko GUE/NGL, o tem pa se rad pohvali tudi svojim oboževalcem na družbenem omrežju Facebook. Kot smo poročali, bi Brgleza mnogi iz SD najraje kar nagnali!

Brgleza bolj skrbi za ilegalce v Vučjaku kot za svojo pozicijo v okviru S&D
Nazadnje se je razhajanje med njegovimi interesi in stališči poslancev S&D pokazalo pri njegovi skrbi za ilegalce, ki se nahajajo v taborišču Vučjak v bližini Bihaća v Bosni in Hercegovini: “Drage (FB) prijateljice in prijatelji, kaj se in kaj se ne uvrsti na dnevni red Evropskega parlamenta (EP), je še kako pomembno politično vprašanje. Zahtevo skupine Levice (GUE), da se na dnevni red uvrstita izjavi sveta in komisije o položaju migrantov v Bosni, zlasti v Bihaću, je EP s poimenskim glasovanjem žal zavrnil (109 za, 301 proti, 21 vzdržanih glasov; glasovanje pod zaporedno številko 4 na https://www.europarl.europa.eu/…/document/PV-9-2019-10-21-R…). Glede na to, da sem s sopodpisanimi poslankami in poslanci prejšnji teden opozoril na nevzdržne razmere v begunskem taborišču Vučjak, sem tudi to zahtevo seveda podprl (v nasprotju z navodili poslanske skupine S&D).”

V Vučjaku prevladujejo za boj sposobni moški
Kot smo na Nova24TV že večkrat poročali, so bosenske oblasti v taborišče Vučjak umaknile najnevarnejše migrante z bihaških ulic, v njem pa se nahaja skoraj tisoč za boj sposobnih moških, ki samo čakajo na priložnost, da prodrejo v Evropsko unijo. V okviru taborišča jim ne primanjkuje gotovine, prav tako so dobro založeni s cigaretami prestižnih blagovnih znamk in z najrazličnejšimi energijskimi pijačami. Svoje občutke o vzdušju v taborišču je novinar Nova24TV Luka Svetina opisal takole: “Gre pravzaprav za nekdanje smetišče, od koder smeti niso nikoli odpeljali. So pa migranti pripeljali nove smeti, med katerimi dobesedno živijo. Ni sanitarij, ni elektrike. Zdi se, da ni niti tistih minimalnih higienskih standardov, in ni presenetljivo, da se Bosanci bojijo, da se bodo bolezni, ki so prisotne na območju, razširile med prebivalstvo.” Najboljša rešitev bi bila torej, da bi vse te migrante takoj nagnali nazaj v njihove države izvora, namesto da Brgleza skrbi za razmere v tem taborišču, ki bi jih po vsej verjetnosti najraje reševal z denarjem evropskih davkoplačevalcev.

Migranti so dobro založeni z najrazličnejšimi osvežilnimi pijačami in s cigaretami priznanih blagovnih znamk. (Foto: posnetek zaslona)

Ni prvič, da Brglez glasuje v nasprotju s stališči svoje poslanske skupine
Znano je sicer, da so slovenski evropski poslanci, ki pripadajo poslanski skupini evropskih socialistov, med skrajnejšimi, a Brglez pri tem močno izstopa. Še zdaleč ni namreč prvič, da je glasoval v nasprotju s svojo poslansko skupino. Med drugim je pozornost vzbudil s svojim nasprotovanjem imenovanju Španca Josepa Borella na mesto visokega predstavnika Evropske unije za zunanjo politiko, pa čeprav prihaja iz sestrske socialistične stranke. Kot smo na Nova24TV že poročali, Brglez prav tako ni mogel iz svoje kože pri glasovanju o resoluciji zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope v Evropskem parlamentu, pa čeprav so vsi prisotni slovenski evropski poslanci, vključno z zloglasno levičarsko evroposlanko Tanjo Fajon, resolucijo podprli. Brgleza pač moti, da ta resolucija izenačuje njemu tako ljub komunizem z drugo stranjo istega kovanca, fašizmom in nacizmom. A Brglezovi strankarski kolegi iz SD niso jezni le zaradi njegove skrajnosti, pač pa se težko sprijaznijo tudi s tem, da je v Evropski parlament prišel v nasprotju s pričakovanji stranke, ki ga je na listi uvrstila na neugledno 4. mesto.

Komunisti niso prizanesli niti ženskam in otrokom, a radikalca Brgleza to ne gane. (Foto: Nova24TV)

Bo to, da bi Brgleza nagnali iz SD, skušal preprečiti Udovič, ki poslanski skupini svetuje za 50 evrov na uro?!
Da bi Brgleza nagnali iz stranke SD, bi lahko skušal preprečiti njegov oproda Boštjan Udovič, ki ima v stranki velik finančni interes. Gre za profesorja z režimske Fakultete za družbene vede, ki je ob svoji službi kot samostojni podjetnik svetoval Brglezu, še ko je bil ta predsednik državnega zbora, in sicer za 35 evrov na uro, s čimer se je v manj kot štirih letih uspel dokopati do skupno 89.705 evrov. Ni naključje, da se je malo po Brglezovem prestopu k Socialnim demokratom tudi za Udoviča odprla pipica pri tej stranki. Udovič je namreč maja letos kot samostojni podjetnik pričel prejemati nakazila iz naslova svetovanja poslanski skupini SD, ki ji svetuje za kar 50 evrov na uro, v šestih mesecih pa je tako ob redni plači prejel skupno še 10.375 evrov iz tega naslova. Skupno v štirih letih na račun svetovanj že 100.080 evrov.

Vir: Erar

Plača na FDV in plačila za svetovanja pa niso njegov edini prihodek; kot smo na Nova24TV že poročali, se prav tako ukvarja z oddajanjem namestitvenih kapacitet v Sečovljah. Tam tudi živi, stroške za poti, ki naj bi jih opravil s požrešnim audijem, pa mu po vsej verjetnosti krijemo kar davkoplačevalci. Tako je jasno, da si tudi Brglez, čigar funkcija evropskega poslanca je vredna milijon evrov, socializem predstavlja kot način, kako na račun davkoplačevalcev omogočiti polne žepe sebi in prijateljem!

S svetovanji za 50 evrov na uro si Udovič med drugim privošči tridelne obleke in prestižne ročne ure. (Foto: STA)

Rok Krajnc

 • Franc Šink

  Komunistu in sam sebi nikoli ne verjemi.

  • Rožle

   Oni sami sebi najbolje verjamejo .. Samo v svoje lastne laži ..

 • Rožle

  Spelte se mi že s tem nagravžnim rdečim sluzavcem .. imenovan Lazar
  https://uciteljska.net/kvizi/HotPot/MACHER_Rastline_in_zivali_okoli_doma/rde%C4%8Di_lazar.jpg

 • antimur

  Temu levofašističnemu prascu je potrebno dati lekcijo,ki bo zadnje dejanje, ki se mu bo zgodilo, najbolje po Partljiču “uzela ga magla”.

 • RATATA

  Tretji del obleke, lajbnič, je za prikrivanje zašpehanega vampa ter supskapularne in suprailiakalne kožne gube, če še ne veste.
  Drgač pa je 50 eur na uro zmerna cena ob 8 urnem delavniku, trinajstih praznikih, petindvajsetih dneh dopusta in kakšni gripi, če hočeš normalno delat in poslovat ter plačevat davke in prispevke!!!… res pa je, da je fdv kumunajzrsko leglo revolucionarnih banditov – slavilcev krvave komunistične revolucije in revolucionarjev!!! to pa ja..

  • Rožle

   Samo njegov pogled vampirja nam pa ne more prikriti ..

   • RATATA

    Česna je dost. Lesen ošiljen kol se pa tudi enostavno nardi.

    • Rožle

     .. pa na križ si čist pozabu .. :)

     • RATATA

      Kako bi na križ pozabu, ko me pa ceucajt boli?!

     • karpelec

      …če pa po novem ni več kreiž, ampak zvezda.

    • JANEZ GUS

     Mora bit drenov.

     • Rožle

      A je lohka podlesek namesto česna .. ups Čemaž no

     • samotoje

      Glogov!

     • Rožle

      Ta je za srce odličen .. Glog

     • samotoje

      Tja paše.

    • Slovenka

     Mora biti iz glogovega lesa.

     • RATATA

      Slovenka, pa še drvarka zapovrh … je najboljša kombinacija!

     • Slovenka

      Tole o glogu je znana stvar. Vraževerni domačini so večkrat odprli kakšen sumljiv grob in tam truplu odsekali glavo in mu zabili v prsi glogov kol. Še to, obstaja teorija, da se je vampirstvo dejansko začelo pri nas, v Sloveniji in ne v Transilvaniji. Tako je Valvazor omenjal tak primer v Istri. Po drugi teoriji naj bi bila središče vampirstva Srednja Evropa, zlasti Češka, spet: bravo naši.
      Zdaj razumemo, zakaj gre komunističnim vampirjem v Sloveniji kot po maslu. To je njihovo naravno okolje, okoliščine pa kar kričijo po vampirjevarstvenih ukrepih, drugače bo Slovenija izkrvavela.

   • Slovenka

    Prebral si mi misli.

  • JANEZ GUS

   FDV,je rdeča farma,brez dodane vrednosti,nadaljevanje Dolančeve udbovske .fspn,Kadri iz fdv,v Ameriki brez vrednosti.Ko iščeš delo,bolje,da ga ne pokažeš s kom razpolagaš.Toliko v vednost našim nadobudnežem,ki jih je dresiral repe,tajnikar,kovač………….da ne naštevam to neuporabno companj-zbiratelje ojrov.

   • karpelec

    …je,je dodana vrednost-bela brada.

 • Unikatna

  Kaj ga ne morejo odpoklicati? Zakaj so pa ga sprejeli v svojo stranko, če so vedeli, da so ga iz prejšnje stranke ven vrgli!?

  • SIMON ROZIC

   …ker se preštevajo in ne – ljubijo! Vsak glas šteje, četudi satanov! Za SD je ravno ta pravi, brez karakterja in s hrbtenico brezspolnika!
   o

   • pupa

    Sem prepričana, da je njegov floki pametnejši od njega.

    • SIMON ROZIC

     Itak!

  • Dizzy Spellbound

   spada med nedotakljive ……

  • samotoje

   Komunista se ne odpokliče. Komunist lahko samo napreduje.

 • pajot

  A se tega tipa ne more nihče lotit,takole,po domače?
  Da mu zapre usta?
  a BO TAKO V REDU,ADMIN?

  • SIMON ROZIC

   Ne bi si s to rdečo meduzasto svinjo mazal rok !

   • pajot

    Jaz pa. Z veseljem. Pa sem že malce v letih.
    Čeprav me moč še zmeraj ni zapustila.

  • JANEZ GUS

   Ne hodi po veselicah.Zdaj še Šarca ni več.

  • Rožle

   :) .. je tvoj komentar tut odšel v kanto za smeti ..

 • Antonius

  Milan Brglez je božji dar. V njegovem ravnanju lahko celo najbolj zaplankani prepoznajo, kdo in kaj so Kučanovi preimenovani komunisti. Milan Brglez je pa še posebej dragocen, ker se sploh ne pretvarja.
  On zagovarja celó naravno pravo, ko so z izgovorom nanj, njegovi politični predniki v Sloveniji polnili morišča.
  Zaplankani, potrudite se, Milan Brglez vam bistvo komunistov ponuja na pladnju.

  • Andrej

   Točno!

  • Dizzy Spellbound

   Z eno besedo: pokvarjenec na celi črti in ignorant brez primere ……

 • Vera

  O Brglezu ne bom nič napisala , moti me in to zelo, zakaj niso vedno na slikah vsi naši evroposlanci .Vedno manjkata ga.Romana Tomc in dr.Milan Zver .Sta manj vredna od ostale šesterice ?

  • JANEZ GUS

   Da ne kvarita povprečje,ker ste več vredna.Jovove ne smejo slikat same in to še ponoči,ker ko lahko kdo zamenja in ko vpraša po ceni.

 • Rožle

  A to je tisti Milan? :
  “Milan Brglez onemogočil zbiranje 40.000 podpisov za referendume .. in vzel zakon v svoje roke…
  Diktator Milan Brglez…se požvižga na zakon in na ustavne pravice….
  Diktatorju Milanu Brglezu ni mar … za poboj nedelžnih otrok in mater !”

  • JANEZ GUS

   Za njega je bilo to naravno pravo,kot za ono barabo Turka,drugo razredna tema.Tudi Evropsko deklaracijo o obsodbi zločinskega komunizma ti izmečki niso podpisali.

  • Dizzy Spellbound

   asociacija na Benita Mussolinija ……..

 • Stajerka

  ….že ob prestopu mi je bilo čudno, da je prestopil v SD……prej bi pričakovala, da bo pristal v Levici…..kar je bilo vidno že v prejšnjem mandatu, kjer je kot član SMC, večkrat izkazal somišljenost z Levico kot SD…..tudi glasovanja to dokazujejo…..da o njegovem vodenju DZ, kjer kot buldožer rušil še tisto malo demokracije ki jo premoremo na sončni strani Alp……sicer pa od pravniško-sodniške mafije nimamo kaj druga za pričakovat……

  • Dizzy Spellbound

   denar je sveta vladar ………….

 • Rožle

  Bo v SD kmalu počilo? ..
  Pa sej tam so že vsi po vrsti malo počeni …

  • karpelec

   A se počeni počez ali po dolgem?

 • Rožle

  No, in še kar nekaj je teh “čednih” levih, rdečih sluzavcev ..:
  .. npr..Danilo Turk, Milan Brglez, Goran Klemenčič, ……
  ..

 • montyamp

  Udbovske naplavine v murglosrbski greznici bodo v agoniji naredile še veliko škode, ampak težava je resna ker delujejo že na EU ravni .

 • Rožle

  hmmm .. nek strožji nadzor … na portalu ..
  .. upam, da bo tako tudi z nadležnimi lewaki …

  • Imperial Commando

   Če bodo težili samo nam, levakom pa dopuščali gluposti, predlagam, da masovno zapustimo portal. Pa naj jim ostanejo tečni levakarji.

  • Nata

   Tudi ti ?? Sedaj bodo red delali na naši strani , zato, da lahko rečejo. . . . . .??

 • AlojzZ

  Bo v SD kmalu počilo?

  Čisto možno. A ne bodimo naivni! Navzven je to enoten zid, daleč od kakršnih koli razpok.

  • Slovenka

   Bo že Palček Smuk udaril z roko po mizi in napravi red na Kmetiji.

 • pajot

  Admin,pojasni mi,kako naj napišem post o Milanu Brglezu.
  Tako,kot sam čutim ali tako,da bo tebi prav?

  • pajot

   ga moram,po tvoje,hvaliti?

  • Nata

   Ja, kaj pa si napisal ? Vztrajaj, obračaj besede. . . . . morda bo pa šlo !

 • hribovc

  milan je večkrat prbit’, poj pa ne ve kaj dela…

  • Rožle

   Prbit, zbit .. in seveda tudi zabit

  • Dizzy Spellbound

   pa še kako ve, kaj dela ………

  • karpelec

   Sedaj nima svoje omare pri roki, zato ima pa prisrčnico.

 • Stajerka

  ….in če ga izključijo…..a izgubi mandat euro poslanca??…….a lahko prestopi in tako Levica dobi europoslanca?……mater smrdi, če to ni kukavičje jajce Levice, sn jaz bicikl……pa to :)

  • karpelec

   Ne , ne ide, ker je voljena oseba.

  • Dizzy Spellbound

   pa kdo bi ga izključil ? Vrana vrani ne izkljuje oči

  • Slovenka

   Ne bo zgubil mandata. Ne skrbi.

 • macon

  Strinjam se, da so razmere v Vučjaku za ilegalce neznosne, torej naj jih EU čimprej spoka nazaj v Afganistan ali odkoder so že prišli, ker jih v EU nihče ne rabi.

 • Dizzy Spellbound

  Pa kak “simpatičen” obraz je ta.

 • Olga101

  Brglez je vse tisto, kar prebarvani komunisti skrivajo! Vsi so isti – komunisti, isti, isti, isti….

 • Amerikanc

  Brgla bo na koncu pristal tam, kamor paše; k levim – lunarnim extremistom.

 • Slovenka

  Ne zgleda Brglez malo čuden na tej sliki? Se mu je zmešalo od dobrega življenja ali gre za kaj drugega? In še razne druge misli mi rojijo po glavi, ampak ne bom utrujala drugih na forumu.

  • Rožle

   Ja, Satanovo seme …

 • Stane Golobič

  Brglez je bil vedno problem, sploh kot velik podpornik migrantov. Nagnat ga je treba iz politike.

 • šmentanamuha

  Ob tem ko fanatična komunjara iz Kučkotovega gnezda zagovarja pravico do naravnega prava in ne čuti niti najmanjšega obžalovanja za deset tisoče po vojni pomorjenih na slovenskem ozemlju, se mu smilijo podivjani mladci, ki prostovoljno in ilegalno rinejo v Evropo, da se priklopijo na socialo evropskih prebivalcev. Svoj cilj nameravajo doseči zlepa ali zgrda. Tudi žrtve, ki umirajo pod njihovimi mačetami ali posiljene punce in otroci ga ne zanimajo niti uničevanje imetja drugih, na katere naletijo na svoji poti, njemu se dečki smilijo, ker jih zebe oziroma jih bo vsak čas. Pa človek, kupi jim zemljevide in jim pokaži, kje so doma, potem pa še nekaj prispevaj za njihove enosmerne vozovnice v domači kraj.

 • Nata

  čE BO POČILO ??
  Ja , dajte no, saj že vseskozi poka. Že od leta 2011 !! Sam prepir ( na zunaj ) jih še pokonci drži !
  Po vseh šivih poka ta šesterček, ampak so kot čudežni fižolček, ki se vedno znova zašije, S tem pokanjem samo zmedo med zmedenimi Slovenci delajo. Namenoma !!
  Da nimamo čas misliti na davke za ” drugorazredne “, ki jih je potrebno olupit do konca.

  Banke bodo pri posojilih ” računale ” otroke , kot premoženje, svojim silnim nadzornikom pa so zvišale sejnine, da bodo ja dobro delali v njihovo korist.

  Skratka delajo !! Za svojo rit nepredstavljivo dobro !

 • Franci Kindlhofer

  Brglez je eden tistih, ki z zamolčanjem dejstev utrjujejo laži. Ko je bil še minister, si je privoščil tale šolski primer s potvarjanjem dejstev: Na dan vseh svetih je imel nagovor na Teharju in na Frankolovem. Ko je na Frankolovem korektno povedal, da so to bile žrtve nacizma, je na Teharju pozabil povedati, čigave žrtve ležijo tam. Ko sem na radiu Slovenija protestiral zaradi popačenega poročanja, nisem dobil niti odgovorja.

 • Vojteh Dovč

  pravi SD.-s

 • Jožefa Benko

  zemlja slovenska njegove krvi ne bo pila,ker se boji,da se bo zastrupila