fbpx

Bo v SD kmalu počilo? Poglejte, kako je radikalec Brglez tokrat nasprotoval in ponagajal svoji poslanski skupini v Evropskem parlamentu!

Milan Brglez (Foto: Twitter)

Brglez vse bolj nagaja svoji poslanski skupini v Evropskem parlamentu in s tem stopnjuje nezadovoljstvo stranke SD nad njegovo skrajnostjo. V najnovejšem incidentu je v nasprotju s poslansko skupino S&D glasoval za predlog skrajno levičarske GUE/NGL, da bi se v Evropskem parlamentu razpravljalo o razmerah skoraj tisoč za boj sposobnih nevarnih ilegalcev v bosenskem taborišču Vučjak, kjer imajo med drugim na razpolago neomejene količine gotovine, cigaret prestižnih blagovnih znamk in energijskih pijač. A to ni prvič, da Brglez nasprotuje stališčem svoje stranke, med drugim je namreč nasprotoval španskemu socialističnemu kandidatu za visokega predstavnika EU za zunanjo politiko, prav tako ni podprl resolucije zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope. Po drugi strani pa je Brglez poleg bajnega zaslužka na milijon evrov vredni funkciji evropskega poslanca pipico pri SD odprl tudi prijateljem.

Da se je lahko povzpel na vodilna mesta v slovenski politiki, se je radikalec Milan Brglez na začetku svoje kariere priključil Stranki Mira Cerarja, iz katere pa so ga izključili, saj je sodelovanje z njim za SMC očitno postalo povsem nemogoče. Nato se je pridružil pravni naslednici Zveze komunistov Slovenije, stranki Socialni demokrati, kjer pa si, čeprav delujejo enako kot zadnjih 70 let, trudijo izboljšati svojo podobo v javnosti, a Brglez, ki razmišlja zgolj o revoluciji, očitno ne zna dobro igrati takšne igre. Kot kaže, za vse bolj nediscipliniranega Brgleza tudi v SD niso dovolj skrajni, v Evropskem parlamentu je njegovo delovanje bolj kot s skupino S&D usklajeno kar s skrajno levičarsko GUE/NGL, o tem pa se rad pohvali tudi svojim oboževalcem na družbenem omrežju Facebook. Kot smo poročali, bi Brgleza mnogi iz SD najraje kar nagnali!

Brgleza bolj skrbi za ilegalce v Vučjaku kot za svojo pozicijo v okviru S&D
Nazadnje se je razhajanje med njegovimi interesi in stališči poslancev S&D pokazalo pri njegovi skrbi za ilegalce, ki se nahajajo v taborišču Vučjak v bližini Bihaća v Bosni in Hercegovini: “Drage (FB) prijateljice in prijatelji, kaj se in kaj se ne uvrsti na dnevni red Evropskega parlamenta (EP), je še kako pomembno politično vprašanje. Zahtevo skupine Levice (GUE), da se na dnevni red uvrstita izjavi sveta in komisije o položaju migrantov v Bosni, zlasti v Bihaću, je EP s poimenskim glasovanjem žal zavrnil (109 za, 301 proti, 21 vzdržanih glasov; glasovanje pod zaporedno številko 4 na https://www.europarl.europa.eu/…/document/PV-9-2019-10-21-R…). Glede na to, da sem s sopodpisanimi poslankami in poslanci prejšnji teden opozoril na nevzdržne razmere v begunskem taborišču Vučjak, sem tudi to zahtevo seveda podprl (v nasprotju z navodili poslanske skupine S&D).”

V Vučjaku prevladujejo za boj sposobni moški
Kot smo na Nova24TV že večkrat poročali, so bosenske oblasti v taborišče Vučjak umaknile najnevarnejše migrante z bihaških ulic, v njem pa se nahaja skoraj tisoč za boj sposobnih moških, ki samo čakajo na priložnost, da prodrejo v Evropsko unijo. V okviru taborišča jim ne primanjkuje gotovine, prav tako so dobro založeni s cigaretami prestižnih blagovnih znamk in z najrazličnejšimi energijskimi pijačami. Svoje občutke o vzdušju v taborišču je novinar Nova24TV Luka Svetina opisal takole: “Gre pravzaprav za nekdanje smetišče, od koder smeti niso nikoli odpeljali. So pa migranti pripeljali nove smeti, med katerimi dobesedno živijo. Ni sanitarij, ni elektrike. Zdi se, da ni niti tistih minimalnih higienskih standardov, in ni presenetljivo, da se Bosanci bojijo, da se bodo bolezni, ki so prisotne na območju, razširile med prebivalstvo.” Najboljša rešitev bi bila torej, da bi vse te migrante takoj nagnali nazaj v njihove države izvora, namesto da Brgleza skrbi za razmere v tem taborišču, ki bi jih po vsej verjetnosti najraje reševal z denarjem evropskih davkoplačevalcev.

Migranti so dobro založeni z najrazličnejšimi osvežilnimi pijačami in s cigaretami priznanih blagovnih znamk. (Foto: posnetek zaslona)

Ni prvič, da Brglez glasuje v nasprotju s stališči svoje poslanske skupine
Znano je sicer, da so slovenski evropski poslanci, ki pripadajo poslanski skupini evropskih socialistov, med skrajnejšimi, a Brglez pri tem močno izstopa. Še zdaleč ni namreč prvič, da je glasoval v nasprotju s svojo poslansko skupino. Med drugim je pozornost vzbudil s svojim nasprotovanjem imenovanju Španca Josepa Borella na mesto visokega predstavnika Evropske unije za zunanjo politiko, pa čeprav prihaja iz sestrske socialistične stranke. Kot smo na Nova24TV že poročali, Brglez prav tako ni mogel iz svoje kože pri glasovanju o resoluciji zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope v Evropskem parlamentu, pa čeprav so vsi prisotni slovenski evropski poslanci, vključno z zloglasno levičarsko evroposlanko Tanjo Fajon, resolucijo podprli. Brgleza pač moti, da ta resolucija izenačuje njemu tako ljub komunizem z drugo stranjo istega kovanca, fašizmom in nacizmom. A Brglezovi strankarski kolegi iz SD niso jezni le zaradi njegove skrajnosti, pač pa se težko sprijaznijo tudi s tem, da je v Evropski parlament prišel v nasprotju s pričakovanji stranke, ki ga je na listi uvrstila na neugledno 4. mesto.

Komunisti niso prizanesli niti ženskam in otrokom, a radikalca Brgleza to ne gane. (Foto: Nova24TV)

Rok Krajnc