fbpx

Bo v SDS prestopil tudi Robert Polnar? Odprti smo za to možnost, če sprejme naše vrednote, sporočajo s Trstenjakove

Poslanec DeSUS Robert Polnar (Foto: STA)

Vodja poslanske skupine v Slovenski demokratski stranki Danijel Krivec se je v izjavi za medije odzval na obtožbe Zmaga Jelinčiča Plemenitega, da so v največji opozicijski stranki že dlje časa vabili poslanko SNS Lidijo Ivanušo v svoje vrste. Po besedah Krivca ni bilo nikakršnih pritiskov, niti ni bilo svetovanj. Prav tako v SDS ne izvajajo pritiska na nobenega drugega poslanca, so pa njihova vrata odprta za vse, ki so pripravljeni z njimi deliti vrednote, ki jih imajo zapisane v programu. Tudi za Roberta Polnarja, ki se več kot očitno počasi razhaja z Desusom, saj je vodja njihove poslanske skupine Franc Jurša v četrtek zvečer pred sedmo silo med vrsticami namignil, da za Polnarja ni več mesta v koalicij

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je ob prestopu Lidije Ivanuša iz SNS v SDS v izjavi za medije dejal, “da smo v poslanski skupini SDS zadovoljni in z veseljem sprejmemo kogarkoli, ki v našem programu prepozna svoje vrednote”. Dodal je, “da smo gospo Ivanuša z veseljem sprejeli v svoje vrste. Očitno so bili pritiski nanjo tako močni, da je sprejela to odločitev”.

Na navedbe Zmaga Jelinčiča, da so v SDS izvajali pritisk na Lidijo Ivanuša, je Krivec dejal, da z njihove strani na poslanko ni bilo niti pritiskov niti svetovanj. “Je pa očitno stvar šla tako daleč, da je poslanka sprejela to odločitev,” je povedal Krivec. Na vprašanje, če bo v poslansko skupino pristopil še kak poslanec, kar se sedaj špekulira, pa je vodja poslank in poslancev dejal, da v SDS ne izvajajo nobenih aktivnosti in pritiskov na druge poslance, “kdor pa se obrne na nas, pa ima vrata vedno odprta, seveda, če se poenoti z našim programom in našimi usmeritvami”.

Vodja poslanske skupine SDS, Danijel Krivec, pušča odprta vrata za prestop še enega poslanca v njihove vrste. foto: STA.

Robert Polnar bi se moral poistovetiti z vrednotami SDS
Na vprašanje, če bi med poslance SDS sprejeli tudi poslanca DeSUS Roberta Polnarja, je Krivec odvrnil, da bi sprejeli kogarkoli, ki bi želel k njim, ampak pod pogojem, da se poistoveti z vrednotami, ki jih imajo pri SDS v programu in ki zagovarja program, ki so ga predstavili.

Naj spomnimo. Zmago Jelinčič je med drugim dejal, da bo Lidija Ivanuša v SDS še manj lahko glasovala po svoji vesti. Krivec je te očitke zavrnil z besedami, da Jelinčič ni tisti, ki bi lahko komentiral, kaj se dogaja v naši stranki in poslanski skupini: “Pri nas se o vsakem glasovanju pogovorimo in tudi dogovorimo. Več kot očitno pa je, da je bil pritisk na gospo Ivanušo pri sprejemanju proračuna in še nekaterih glasovanjih tako velik, da je zadeva šla preko mere in se je gospa Ivanuša odločila tako kot se je.”

Vodja poslank in poslancev SDS pa je kot pričakovan označil rezultat glasovanja za novo ministrico za kohezijo Angeliko Mlinar. “Ne vem, zakaj toliko prahu in pobiranja stav okoli tega, ker ste vsi vnaprej vedeli, kako se bo odvilo. Sploh glede na stališča gospoda Jelinčiča je bilo to pričakovano. In tudi, če bi gospod Šircelj prišel iz tujine, bi pa nekdo iz SNS glasoval drugače kot je. Rezultat je bil torej vnaprej predvidljiv,” je zaključil Krivec.

T. F.