fbpx

Bo Violeta Tomić postala “najšibkejši člen” Levice? Odločno zavrnila cepljenje proti covidu-19!

Poslanka Levice Violeta Tomič. (Foto:STA)

Vodje poslanskih skupin so podpisali skupno izjavo, da podpirajo cepljenje slovenskega prebivalstva proti covidu-19. Vse kaže, da se je našla že ena izjema, ki ne podpira skupne izjave vseh poslanskih skupin glede cepljenja. To je nihče drug kot poslanka Levice Violeta Tomić, kar je javno zapisala na Facebooku.

V izjavi za javnost so vodje poslanskih skupin zapisali, da glede na napovedi o bližajočem četrtem valu epidemije covid-19 in z njim povezanimi posledicami pozivajo k cepljenju, saj je precepljenost prebivalstva v danem trenutku ključnega pomena za zdravje in normalno življenje.

Izpostavijo, da so se cepili tudi poslanci in poslanke Državnega zbora RS. Levi del opozicije je bil v preteklosti kritičen češ, da vlada ni zagotovila zadostnega števila odmerkov cepiv proti covidu-19, ne glede na to, da je naš medij že večkrat dokazali, da ta izjava ne drži. Tako je sedaj na voljo dovolj različnih in učinkovitih cepiv. Ob koncu še zapišejo, da je cepljenje prostovoljno in eden pomembnejših načinov, da vsi skupaj uspešno premagamo epidemijo. A nekaj ur po objavi dokumenta se je že našla izjema v podobi poslanke Levice Violete Tomič.

Odgovor Violete Tomič, da se ne bo cepila. (Foto: Facebook)

Violeta Tomič se ne bo cepila!
Poslanka Levice Violeta Tomić se je razveselila, da je vladna koalicija umaknila novelo zakona o nalezljivih boleznih. Kot so povedali vladni predstavniki, so z novelo pohiteli, ker jim je spremembe zakona naložilo ustavno sodišče. “V SDS zakona o ZNB, ki so ga sami ustvarili, zdaj ne bodo podprli:-) ljudje so začutili svojo moč in zahtevali demokracijo. In vlada se je prestrašila ljudi. Bravo!!! To je velik dan za demokracijo!,” je “slavila zmago” Tomičeva.

Nekaj ur kasneje je bila podpisana izjava vseh vodij poslanskih skupin, da podpirajo cepljenje. Tako je ena izmed uporabnic pod njeno objavo vprašala Tomićevo, ali podpira cepljenje ter če zagovarja, da bi to moralo postati obvezno. Tomičeva se je na njeno vprašanje odzvala s kratkim odgovorom NE. Tomičeva se vse kaže ne zaveda, da je ena redkih rešitev precepitev prebivalstva, da se vrnemo v normalni stil življenja. Zanimivo, da se ni spraševala v rajnki Jugi, ko so leta 1972 pocepili vso prebivalstvo s cepivom proti črnim kozam.

Izjava vodij poslanskih skupin. (Foto: Twitter)

V Levici so se znašli na nasprotnih bregovih. Koordinator Levice Luka Mesec je večkrat javno zapisal, da verjame v obstoj virusa in osebno podpira cepljenje. Pri tem ne smemo pozabiti, da je cepljenje prostovoljno in vsak prevzame posledice v primeru prihodnje okužbe. Upamo le, da Violeta Tomić tokrat Mescu ni rekla adijo, kot je to počela kot voditeljica kviza Najšibkejši člen.

Luka Perš