Bo širše vodstvo Židanove stranke SD na današnjem posvetu rešilo upadanje podpore stranki in ponovno ustoličilo Fajonovo kot nosilko liste na evropskih volitvah?

Posvet stranke SD. (Foto Twitter)

Širše vodstvo SD se je v Ljubljani sestalo na prvem letošnjem posvetu. kot so pred posvetom sporočili, so analizirali rezultate lokalnih volitev, razpravljali o pripravah na letošnje volitve v Evropski parlament ter o prioritetah in projektih stranke v letošnjem letu. Niso se izognili niti razpravi o očitkih njihovemu ministru za kulturo Dejanu Prešičku. Afera namreč slabi podobo stranke SD v javnosti, že pred tem pa je javnomnenjska anketa agencije Parsifal zaznala padec podpore naslednici komunistov.

Stranka SD se trenutno nahaja v nezavidljivem položaju, saj jo načenja afera “Prešiček in Škoberne”, še posebej amatersko se je pojasnjevanja okoliščin lotil predsednik stranke Dejan Židan, ki je odločitev o položaju ministra za kulturo prepustili premierju Marjanu Šarcu. Slednji se bo odločil, ko bo preučil Prešičkova pojasnila. To se bo zgodilo v ponedeljek ob 10. uri, ko bo zadnjo. Z vsakim dnem čakanja o epilogu pa zgublja podporo vlada, še hitreje pa stranka Socialnih demokratov.

Na posvetu bodo prav tako odločali volitvah v Evropski parlament, na katerih bo kot nosilka liste po vsej verjetnosti znova nastopila Tanja Fajon, bolj znana kot “ljubiteljica uvoza tujerodnih migrantov.” Ta ima tudi Židanovo podporo, poroča STA, vendar bi ob javnomnenjskem odklonu do migracij, bila to vse prej kot dobra poteza. Stranka SD bo tako še naprej nadaljevala multikulturno politiko, ki ji je naklonjenih vse manj Evropejcev in Slovencev.

Foto: Twitter

Vsebina zamolčana
Poleg razprave o analizi lokalnih volitev naši viri napovedujejo precej vročo razpravo, ki bi lahko vplivala tudi na odnose v koaliciji. Po posvetu je izjavo podal tudi predsednik Židan, toda zanj smo že v naprej vedeli, da bo ta le metanje peska v oči celotni javnosti in da ne bo govoril o kakršnikoli krizi ali realnem stanju v stranki.

Socialni demokrati smo veseli, da je prišlo do pomembnih premikov. Te pomembne premike nam s svojimi pismi, klici in drugimi načini komunikacije predstavljajo tudi številni kulturniki, ki delujejo tako znotraj profesionalne kulture ali amatersko organizirane kulture. Za vso to podporo smo jim hvaležni,” dejal. Dodal je, da so veseli, ker je njihovim ministrom znotraj koalicijskih pogajanj uspelo, da so realizirane nekatere točke iz koalicijskega sporazuma. “Gre zlasti za bistveno povečanje denarja za podporo amaterski in profesionalni kulturi in gre za pomembno povečanje denarja, ki bo od letos naprej na razpolago slovenski znanosti in raziskovanju,” je pojasnil.

Ob tem je navedel, da bo usoda ministra Prešička znana v naslednjih dneh. Po napovedi urada vlade za komuniciranje bo premier Šarec svojo odločitev glede ministra za kulturo medijem sporočil v ponedeljek ob 10. uri.

Foto: Twitter

C. Š.

 • O’Brien

  Padanje podpore je podobno kot pri SPD v Nemčiji. Propadli stranki.

 • zokispoki

  Izpade laznjivega kljukca, kolericnega saksafonista in sektaska druzenja teh limlnov lahko komentiramo, Makarovicke zraven pa ne smemo obravnavati ! Raje bi njene psihopatske izpade obdelali, njen sovrazni govor, jebo ji pas mater !

 • Janez

  Mogoče ni ravno “tema” z moje strani.V veselje mi je,da Sarpentiška še kar ni iz Davosa,vsaj mine kakšna ura brez njegovega “komedijantskega” FRISA na omrežju.A zraven me žalosti,ker bo nas Slovence to drago stalo,koristi pa nobene.Kaj se z Makedoncem in Srbom ni mogel slikati tu doma,ali pri njih doma,da je moral to opraviti v Davosu,.Upam da nam država to predsednikovo “preseravanje” zamolči,da ne bomo slabe volje če nam povedo,koliko nas bo ta “izlet” stal.Kdo od “svetovnih” osebnosti se je pa še hotel slikati s tem klovnom.?Šarec bi lahko v Davosu celo zaslužil.Postavil bi “tarifo” za posnetek z njim,mogoče bi se pa potem kdo hotel slikati z njim.

  • SIMON ROZIC

   Je dovolj da se nastavlja! Za denar, ki smo ga vložili v njegove fotke, bi lahko zgradili kakšen
   m2 ceste ali tira ali tunela ali pa prispevali za Slovenske sirote!

 • Van Der Waals

  LEVIČARJI LAŽVNIVCI, KRADLJIVCI IN MORILCI!!!

  • JJAJO LJJUZER

   DESNIČARJI LAŽVNIVCI, KRADLJIVCI IN MORILCI!!! (če parafraziram orbanovsko tretjerazredno janšistično piškico in njegov noriški refleks, ki ga je nalezel od JJajota Čeljustolomca, Vidcaslonov, psihota grosupeljskega napoleona psihotičnega)

  • janko

   Ziher v večji meri kot ostali, saj ti nimajo vrednot. Mislim da so tu na portalu morali ustaviti nas take, ki smo izgubljali potrpljenje nad levičarskimi zblojenci. Nova je zato ziher imela hude pritiske in grožnje. Ko razmišljam, prihajam do ugotovitve, da se otroci socializma pač ne morejo “izboljšati” čez noč, kakor se tudi najbrž nihče ne more. Ves njihov svet je utopija socialističnega raja, kar pa je enako kot življenje v oblakih… Najboljši učitelj je verjetno življenje samo – upam da spoznajo, da so tako samo na poti proti mizeriji in propadu…. Bojim pa se, da bo še pred njihovim spoznanjem konec nas Slovencev in Slovenije, saj nam še vedno po vsej sili vladajo.

 • Rožle

  [Obvestilo] Nova24TV začasno zapira komentarje na portalu
  ****************
  NovaTV ..malo me že skrbi tole “začasno” !!!

  Prve ne pozabiš nikoli .. pa to

  • kraljica vesolja

   A je tko. Tale začasno bo pomoje kr za vedno.

 • Janez

  Navedite mi vzrok,zakaj onemogočate komentiranje .Ko se bomo “bralci ” in komentatorji enkrat od Nove poslovili,se sigurno nikoli več ne vrnemo.

  • hle

   Nagobčnik so jim nataknili ker niso sposobni poskrbet za vsaj približno kulturen dialog zraven pa so srečni ker jim nihče ne more postavit ogledala kadar širijo fake news

 • lado

  STRANKE KOALICIJE IN VLADA REN KUP LENUHOV ,GNOJEV ,KOT NJIHOV PREKMURSKI SVINJEREJEC ,GNOJ ZRAVEN GNOJA !!! KULTURNI MINISTER PA JE VERJETNO HOTEL RED ,KER SO TAM SAMI LENUHI ,KI ZRAK MEŠAJO IN DOBIJO SIGURNO PLAČO !!! ŠOFER,NAJ POČIVA V MIRU,JE IMEL DRUGE TEŽAVE ,ZATO NAJ MINISTER OSTANE IN ZREDUCIRA GNEZDO PIJAVK !!!KRESALKA JE Z SLUŽBENIM ŠLA V ITALIJO ,NE 200 m ,BEDAKI KULTURNIŠKI !! KJE JE škoberne velenjski mafijec !!!””

  • Novakec1

   Če bo red naredu in ne bo več kulturnikov kot Makarončkova in podobni ala mu vera

 • Common Sense

  SD je passe. Ali se bo radikalizirala in združila z Levico, ali pa ji bo glasove pokradel Šarec. Nobena opcija za njih ni dobra. Dokler pa bodo tam svetili mladi komsomolci kot so Štromajer, Škoberne in ljubljenka Fajon, pod vodstvom anemičnega Židana, jim bo podpora padala, ker drugače biti ne more. So preprosto antipatični, brez vsebine in moralno vprašljivi. Prešiček je samo simptom.

 • VERZIFIKATOR

  Dejan & Dejan

  ŽIDANO NA VRHU

  Židane smo vsi pri vrhu volje,
  reče nogometne šef ekipe,
  druge še deli okrog dovtipe,
  pravi, bi ne moglo biti bolje.

  Avtogol smo resda si zabili,
  z instrumenti golman ga zabil je,
  so nasprotniki kričali divje,
  a smo tekmo dobro spet zvozili.

  Na evropsko bližnje tekmovanje,
  zopet pošljemo zastopstvo žensko,
  stanjšano pošteno, sakramensko,
  kakor koli, saj bo zgolj igranje.

  Na napakah se učimo redno,
  vodja je ekipe še zahropel,
  bil od tekanja je ves zasopel,
  vtis dajal, da je v ekipi zgledno.

  Kajpak, saj drugače ni mogoče,
  jo drži pokonci navijaštvo,
  znotraj pa podpira samopaštvo,
  instrumenti tu so, da je vroče.

  Kakšni instrumenti, ni ti jasno?
  Navijaški vendar, se razume,
  sproti odstranjujejo vse šume,
  jih trobila preglasijo glasno.

 • slaipowi

  Kašen zmazek od članka.

  • tohuvabohu

   Srečni smo, ker znaš tako prepričljivo utemeljiti svoje mnenje. Upam, da so tvoji dreserji ponosni na tvoj, pravzaprav svoj dosežek.

  • slaipowi

   Najbrž že mora biti tak. Drugače ga polpismeni osli ne bi razumeli.

   • Novakec1

    Tudi nepismenemu slika vse pove kokokoka

 • tohuvabohu

  Hehe, Židan se drži, kot da je pogoltnil rumenjak od kinderjajčka:
  https://www.dnevnik.si/1042859120/slovenija/video-dejan-zidan-o-nedavnih-dogodkih-na-ministrstvu-za-kulturo
  (slika 3/6)

 • Gr Enze

  LAŽGOŠKI ZADROGIRANI SKORUMPIRANI LAŽNIVCI IN MORILCI IN LOPOVI IN KURBE , TO STE RDEČI PRAŠIČKI !