fbpx

Bob leta 2020 je podeljen: Za Šarcizme nekoga, ki je bil nekoč predsednik vlade

Foto: posnetek zaslona

Časniku Večer predlagamo, da Marjanu Šarcu podeli vse nominacije za Večerovo nagrado Bob leta 2020. Naši predlogi so sledeči: 1.”Če vam nisem dovolj dober, pa naj pride Janez.” 2. “Računalnik zablokira, saj poznate. In včasih ne gre drugače, kot da stisneš tipko reset in restart.”  3. “Z Levico nimam težav, pod pogojem, da je Luka Mesec minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. In da je minister gospod Kordiš.” 4. “Pot v sredino se je končala v močvirju blatenja.” 5. “Mediji te stranke me napadajo na osebni ravni, Žan Mahnič o meni vsak dan pove vse mogoče, hodijo mi merit ograjo okoli hiše, pišejo, da imam daleč najvišjo, pa ima sosed na nasprotni strani ulice višjo,” je le nekaj bistroumnih izjav Šarca. Odločitev o zmagovitem šarcizmu pa prepuščamo vam, drage bralke in bralci.

Malo za šalo, malo zares, Marjan Šarec je postal kalimero slovenske politike. Ob koncu leta 2019 je preživel dve najtežji glasovanji v Državnem zboru v svojem mandatu – glasovanje o državnem proračunu in ministrski kandidatki Angeliki Mlinar. Uspelo mu je. Vendar je nekaj tednov kasneje vrgel puško v koruzo in odstopil. S tem je sprožil jezo tako pri koalicijskih partnerjih kot pri levih dominantnih medijih, ki sedaj panično ustvarjajo strah pred Janezom Janšo. “Če vam nisem dovolj dober, pa naj pride Janez,” je kot zavrnjena nevesta moledoval v intervjuju V soboto časnika Večer.

Prav ta intervju je dokazal, da Marjan Šarec nima pojma, kaj pomeni biti politično odgovoren do svojih sodržavljanov. V svojih komentarjih je zopet napadel svoje koalicijske partnerje, da so bili težavni. Levici je zopet očital izdajstvo in pri nekaterih glasovanjih paktiranje s SDS.  Luki Mescu in Mihi Kordišu je očital izogibanje politične odgovornosti ter povedal, da bi oba morala biti ministra. V svojem strašenju pred SDS pa postaja enostavno dolgočasen, saj je zopet omenjal orbanizacijo Slovenije.

Šarec straši pred orbanizacijo, a z Viktorjem Orbánom se je pogovarjal o gospodarskih interesih na področju turizma in gradnji drugega tira
Marjan Šarec na trenutke boleha za amnezijo. Edini premier, ki ga je povabil na obisk v tujino izmed sosednjih držav, je bil madžarski predsednik vlade Viktor Orbán. Kot vsaka država je tudi Madžarska pokazala interes gospodarskega vlaganja v Slovenijo. Tako so se pogovarjali o vlaganjih Madžarske na področju turizma, drugega tira in drugih gospodarskih tem. A nekaj mesecev kasneje ta isti Marjan Šarec grozi, da bo Slovenija ob morebitni vladi Janeza Janše postala Orbánova provinca.

Ali se je Marjan Šarec opravičil madžarskemu premieru Viktorju Orbanu o bajki o "Janezu in Istvanu". (foto: Twitter)

Marjan Šarec se je večkrat sestal z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom . (Foto: Twitter)

Slovenski kapital išče priložnost za širjenje svoje dejavnosti v tujini, tako tudi kapital tujih držav išče svoje interese v naši državi
Šarec se ne zaveda osnovnih pojmov o kroženju kapitala. Uspešni slovenski podjetniki iščejo možnosti širitve svojih produktov tudi na tuje trge. Zaradi tega tudi odpirajo podružnice svojih podjetij v tujih državah. Enako hoče ameriški, nemški, madžarski, francoski, srbski, hrvaški ali pa kitajski kapital vložiti v Slovenijo, saj vidi v svojem interesu možnost za zaslužek. S pomočjo vložka tujega kapitala se bo odprlo več delovnih mest, več bo davčnih prilivov in zdravstvena ter pokojninska blagajna bosta zaradi tega tudi bogatejši.

Zato prosimo, nehajte se smešiti s svojimi izjavami, gospod Šarec. Tudi vaš poziv na predčasne volitve se sliši jalovo. Zaradi svojih nespametnih potez je po raziskavi Parsifala podpora LMŠ-ju krepko padla. Ali si še vedno želite predčasnih volitev, gospod Marjan Šarec?

Domiselne šarcizme v intervjuju V soboto časnika Večer si lahko preberete TUKAJ.

 

Luka Perš