fbpx

Bobnarjeva se norčuje iz vseh državljanov; policija je aretirala slovenskega in pakistanskega vodiča migrantov

Ilegalci. (Foto: sta)

“22 tisoč nezakonitih prehodov meje do začetka novembra je odločno preveč. To je obseg, ki nas mora skrbeti. To ni ugodno in ni spodbudno,” je pred dnevi za medije dejal svetovalec za nacionalno varnost predsednika države Boštjan Šefic. Najnovejši podatki policije pa kažejo, da razmere ostajajo resne.

Medtem ko si vlada Roberta Goloba prizadeva prikriti vse bolj zaskrbljujoče mesečne podatke o številu ilegalnih prehodov državne meje, je svetovalec za varnost predsednika države Boštjan Šefic sporočil, da je bilo do začetka novembra teh prehodov okoli 22 tisoč. Ob tej priložnosti navajamo nekaj najnovejših informacij Policijske uprave Koper, kjer so razmere še posebej dramatične.

Koprski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 184 ilegalnih prehodov državne meje. Ob 8.50 so na Dragonji prijeli 12 ilegalcev, od tega 11 iraških državljanov in enega Pakistanca. Spremljal jih je 33-letni državljan Republike Slovenije. Kot je pokazala preiskava, sta bila slovenski in pakistanski državljan vodiča. Postopki še trajajo. Ob 13.30 pa se je na avtocestnem izvozu v bližini Postojne ustavilo osebno vozilo Golf s španskimi registrskimi oznakami, ki jo je vozil 27-letni Maročan, sicer z urejenim bivališčem v Španiji.

Foto: FacebookV Avtu so bili še štirje Maročani, ki so v Slovenijo vstopili nelegalno. Tudi v tem primeru postopki še trajajo. V popoldanskim urah pa je bil v bližini Unca ustavljen 42-letni voznik osebnega vozila brez veljavnega vozniškega izpita. Sledil je obdolžni predlog, vozilo pa je bilo zaplenjeno. Ob 23.20 je bila pri 30-letnem vozniku ugotovljena 0,58 mg/l stopnja alkoholiziranosti. Tudi v tem primeru je sledil obdolžni predlog.

Domen Mezeg