Bobnarjeva vztraja glede premierjevega naročila zamika aretacije vohunov

Bivša notranja ministrica Tatjana Bobnar. (Foto: sta)

Tatjana Bobnar, nekoč notranja ministrica, danes pa svetovalka predsednice republike Nataše Pirc Musar, je na zaslišanju pred parlamentarno komisijo spregovorila o tajni operaciji prijetja ruskih vohunov. Pred komisijo naj bi neuradno spregovorila o tem, da se je Robert Golob osebno zavzel za preložitev aretacije vohunov. Pri svoji izjavi vztraja. 

Aretacijo je v sodelovanju s Sovo izvedel NPU. Direktor Sove Joško Kadivnik je njene navedbe na seji Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) sicer zavrnil. Kot je dejal, se preložitev aretacije ne more zgoditi na željo premierja. Golob je medtem v Odmevih na RTVS izjave Tatjane Bobnar označil za halucinacije, poroča Siol.

Po pričevanju Bobnarjeve in Lindava bi moral Golob odstopiti
Vprašal se je še, kje je nekdanja ministrica takšne informacije sploh dobila. Pojavlja se vprašanje, ali je za pričanje o tajnih obveščevalnih podatkih prejela odvezo molčečnosti, kot določa zakonodaja, sicer bi lahko šlo za ogrožanje nacionalne varnosti. Spomnimo: v zadnjem času sta premierski stolček Robertu Golobu močno zamajali pričevanji Bobnarjeve in bivšega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, ki sta ga postavila v zelo slabo luč. Predvsem sta razkrila modus operandi Golobovega kadrovanja v policijskih vrstah (tukaj).

Domen Mezeg