fbpx

Bodo na levi lansirali še enega predsedniškega kandidata?

Foto: STA

Se je Marti Kos sedaj odpovedala še njena strankarska kolegica? Kdo v resnici vleče niti v Gibanju Svoboda, Robert Golob ali Milan Kučan? V vsakem primeru je očitno, da v levem taboru vladajo skrajno oportunistična razmerja – po eni strani naj bi Urška Klakočar Zupančič očitno Marti Kos pokazala hrbet, po drugi pa naj bi Socialni demokrati v volilni boj za predsedniškega kandidata angažirali še Milana Brgleza.

Novinar Bojan Požar je tvitnil, da bo, po njegovih informacijah, za predsednika republike kandidiral tudi Milan Brglez kot kandidat stranke SD. “Kar utegne bistveno pomešati karte na levi strani predsedniških kandidatur,” je še pripomnil. Ob tem je objavil tudi del anonimke, ki govori o tem, da je na Facebooku kandidaturo Nataše Musar Pirc podprla tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Tako naj bi delali zgolj navidezno kampanjo Marti Kos. “Hja, od kandidatov na levici ima Brglez daleč najboljše strokovne in politične kompetence: je doktor in profesor mednarodnih odnosov na FDV, bivši poslanec v DZ in predsednik DZ, poslanec v EP. Bistveno boljše kot Musarjeva ali Kosova,” je komentiral uporabnik družabnega omrežja.

Zanimivo, naj spomnimo, da se Urška Klakočar Zupančič tudi med intervjujem pri Urošu Slaku ni hotela javno izjasniti, komu bo dala svoj glas na predsedniških volitvah, čeprav je Marta Kos njena kolegica v funkciji podpredsednice Gibanja Svoboda,” je komentiral Požar. Jasno je, da v levem taboru vladajo skrajno oportunistična razmerja, zanimivo pa bo videti, kakšne rezultate bo na volitvah prineslo tako visoko število kandidatov tranzicijske levice. Lahko se zgodi, da bo obveljal rek “kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima,”  – in bo na koncu zmagal Anže Logar. Kar bi bil za državo nedvomno najboljši možni scenarij.

Predsednica državnega zbora se je pred kratkim udeležila festivala Melodije morja in sonca. Mnogi se sprašujejo, ali je morda na Obali tudi prespala – in ali so jo v tem primeru morda s plačilom prenočišča počastili davkoplačevalci – podobno kot so pred leti očitali Aleksandri Pivec. Podobno se javnost sprašuje tudi to, ali se je prireditve udeležila kot varovana oseba in ali so davkoplačevalci pokrili tudi te stroške. Odgovorov na ta vprašanja še nismo prejeli.

Sara Kovač