Boštjančič bo tretji podpredsednik vlade

Datum:

Finančni minister Klemen Boštjančič bo na predlog predsednika vlade Roberta Goloba predvidoma postal tretji podpredsednik vlade.

O njegovem imenovanju vlada odloča na današnji dopisni seji, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom), piše STA. Zakon o vladi določa, da funkcijo podpredsednika vlade opravlja eden ali več ministrov, ki jih na predlog premierja imenuje vlada.

Vlada ima trenutno dva podpredsednika, ministrico za zunanje in evropske zadeve Tanjo Fajon ter ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luko Mesca. To mesto je zasedal tudi nekdanji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki pa je s funkcije ministra odstopil julija lani.

Foto: STA

Minister, ki opravlja funkcijo podpredsednika vlade, nadomešča predsednika vlade, če je ta odsoten ali zadržan, pri predstavljanju vlade, pri vodenju vladnih sej in usmerjanju uprave, so dodali na Ukomu. Ne more pa ga nadomeščati pri opravljanju nalog, ki se nanašajo na zaupnico vladi ter na imenovanje in razrešitev ministrov.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...

Med obtoženimi za atentat tudi predsednikova žena

Haitski sodnik Walther Wesser Voltaire je za atentat na...

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Mercedes zamaknil strategijo prodaje električnih avtomobilov do leta 2030

Mercedes-Benz je ta teden za pet let odložil svoj...