[Video] Brala je z listka, zdaj bo postala ministrica

Datum:

Petra Juvančič je na omrežju X zapisala : “Prebrala je nekaj, česar niti približno ne razume. In takšni ljudje danes odločajo o izjemno pomembnih sistemskih zadevah in postajajo ministri. Meni je žal za to državo in za vse nas.”

Zapis Petre Juvančič na omrežju X govori o poslanki Gibanja Svobode, Mateji Čalušić, ki jo je premier Robert Golob državnemu zboru predlagal za kmetijsko ministrico.

Poslanka Mateja Čalušić pa je glede na njen življenjepis, popolnoma brez resnih strokovnih in delovnih izkušenj, ki so nujne za mesto ministrice za kmetijstvo.

Vir: DZ

Od vodje lokala do ministrice
V življenjepisu Mateje Čalušić, dostopnem na spletni strani državnega zbora, je namreč zapisano, da je bila od leta 2015 do leta 2022 administratorka in vodja lokala, od leta 2017 pa do 2022 pa svetovalka za fitofarmacevtska sredstva. Take svetovalce morajo imeti imeti trgovine, ki prodajajo fitofarmacevtska sredstva, da kupcem svetujejo, kakšna sredstva kupiti, da bodo ustrezala njihovim potrebam. Usposabljanje 2013 za Svetovalca za fitofarmacevtska sredstva je opravila leta 2013 na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, na kateri je leta 2012 tudi diplomiral; njena diploma 1. stopnje z naslovom Pridelek oljke (Olea Europaea L.) sorte ‘istrska belica’ na celjenih sadikah in na lastnih koreninah obsega 48 strani in jo lahko preberemo na spletu. Čalušićeva ima opravljen še tečaj Sommelier 1. stopnje pri Društvu za razvoj pivske kulture, še piše v njenem življenjepisu.

Kako se bo gospa s takšnimi delovnimi izkušnjami “spopadla” delom na kmetijskem ministrstvu, si je težko predstavljati. Mar bo večino časa brala z listka?

D. P.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...