Branko Cestnik ponižujoče: “Ko so naši Karantanci še metali kamenje v medvede, je islam v Andaluziji gradil namakalne sisteme!”

Franci Kek, Branko Cestnik, Vlado Kreslin, Strmljan Kreslin, Erik Valenčič, Gregor Golobič (Foto: Twitter)

“Ko so naši Karantanci še metali kamenje v medvede, je islam v Andaluziji gradil namakalne sisteme,” na družabnem omrežju Twitter poudarja duhovnik Branko Cestnik. Seveda je to daleč od resnice, saj so vso arhitekturo zgradili ujetniki islama. Zapis duhovnika iz župnije Frankolovo vsekakor ni ostal neopažen, saj mu je eden izmed uporabnikov družabnega omrežja zabrusil, da so muslimani prišli iz puščave, njihov največji dosežek pa je bil kamena hiša. “Namakalne sisteme so več tisoč let pred muslimani gradili že Sumerci, predlagam Branku obisk prave šole, ne teološke,” mu je svetoval.

Sumerci so ena prvih civilizacij, ki se je v obdobju bakrene dobe razvila v Mezopotamiji. Ob tem je potrebno poudariti, da so se čez celo leto ukvarjali s kmetijstvom, kar pa jim je zagotovo omogočil izum namakalnega sistema. Prav tako so izumili: kolo, klinopis, aritmetiko in geometrijo, lunin solarni koledar, sumerski čoln, kladivo, iglo, bron, meč, oklep, usnje, žago, dleto, opornik, motiko, sekiro, uzdo, klin, prstan, nož, kopje, puščico, lepilo, bodalo, meh za vodo, torbo, pas, tok za puščice, bojni voz, nožnico, škorenj, sandale, harpuno in pivo.

Islam naj bi bil blagoslov za vse človeštvo
Daleč od tega, da je Cestnik edini, ki povzdiguje doprinos islama. Namreč, tudi portal Islam.si v prispevku z naslovom “Kaj so muslimani doprinesli človeštvu?” navaja, da naj bi bil islam začetek vsega. “Islam je blagoslov ne samo za muslimane, temveč za celo človeštvo. Samo tisti, ki ne poznajo zasluge islama, in tisti, ki ga sovražijo, lahko rečejo, da islam ni prinesel nikakršnega dobra človeštvu. Če pogledamo skozi zgodovino, želeč spoznati, kaj vse je islam prinesel današnjemu človeku, bomo presenečeni nad številom odkritij v različnih znanstvenih vejah.”

Seveda nihče ne trdi, da tudi muslimani niso česa izumili, a veliko je neresnic, ki jih je Islam.si navedel glede izumov z namenom, da bi napihnil doprinos muslimanov. Tako so zmotno na primer navedli, kako naj bi matematik in astronom Ibn al-Haytham izumil fotoaparat oziroma predhodnika fotoaparata, in sicer tako, da je v 10. stoletju odkril delovanje človeških oči in razvil tako imenovano camero obscuro. V osnovi gre torej za škatlo, ki je v notranjosti temna, skozi majhno luknjico pa vanjo prodirajo svetlobni žarki. Na njeni zadnji steni nastane obrnjena slika. Ob tem seveda pozabljajo, da so bili stari Grki tisti, ki so preučevali delovanje oči, kitajski filozof Mozi pa je v 5. stoletju pred našim štetjem opisal princip camere obscure.

Na Islam.si prav tako izpostavljajo zasluge za prve zdravniške operacije in trdijo, da medicinske pripomočke Al-Zahrawija, zdravnika in kirurga iz 10. stoletja, sodobni “kirurgi uporabljajo še danes”. Glede na to, da so leta 1887 arheologi v italijanskih Pompejih odkrili dobro ohranjen kirurški pribor, medicinske pripomočke pa je v 5. stoletju pred našim štetjem uporabljal že Hipokrat, takšno navajanje ne pije vode, saj ne gre za nič pretirano novega. Sploh, če ob tem vemo, da sta slavna muslimanska zdravnika Al-Zahrawi in Ibn Sina znanje črpala iz antičnih besedil, ki so bila v 6. stoletju prevedena v arabski jezik.

Muslimani v Nemčiji sredi molitve na ulici (Vir: Twitter)

Seveda zgornja dva primera predstavljata le vzorčna primera pretiravanja, saj je tega veliko več, in to na mnogih področjih. Če človek pozna dejstva ali se o teh pozanima, potem seveda težko nasede. Je pa res, da če dandanes gledamo poniževalen odnos muslimanov do žensk, se človek vpraša, kje je tu viden kakšen napredek? V muslimanskem svetu so namreč povsem vsakdanji prizori kamenjanja ženske, če se tej na primer vidi majhen del kože. Adijo pamet!

H. M.

 

 • xtc

  Idiotu Cestniku v razmislek tole;Če je islam res tako napreden kot trdi naj pove koliko patentov in izumov ima in Afričani.
  No a bo šlo?
  In zakaj je večina muslimanskih držav še vedno tehnološko in drugače v 13 stol?

 • freedomfighter

  Ja kaj pa pricakujete od duhovnika…pametnega komentarja sigurno ne saj je njegovo delo studirati o bogu kar pomeni da je ze njegova veda neumna

  • murgl

   To kar si napisal tudi ni nek intiligentni presežek.

   • freedomfighter

    V primerjavi z vero v smrkce je vsak komentar intiligenten…edino mogoce ideja o ploscati zemlji premaga vero v boga…ajja saj res to oboje spada pod vero v boga

 • Miro Jereb

  Islam naj bo tam kjer je pa magar kanale kopu…ni pa združljiv z evropsko miselnostjo torej tuNI zaželjen. Mi ubijamo “humano” oni pa glave režejo…hahahaha…

 • sodnikisozločinci

  Ne razumem kako lahko obstaja Slovenec in duhovnik, ki po 300 let trajajočih periodičnih masovnih klanjih muslimanov, še najde pohvalno besedo za islam in se pri tem poleg še debelo zlaže.

  • freedomfighter

   Kako po 10 000 letih klanja sploh kdo se najde pohvalno besedo za religije…vse religije ki so vedno bile in vedno bodo zaviralci razvoja in znanosti saj sta obadva v nasprotju z verovanjem v srmkce

   • murgl

    Nekaj od tega kar si mapisal drž. V 20. stoletju smo imeli 3 nove religije: komunizem, nacizem in fašizem. Vse tri so bile fatalne za človeštvo.

    • freedomfighter

     Religija je religija…eni se klanjajo bogu drugi alahu tretji kravi cetrti stalinu…vera je vera in je temelj vsega zla in ze od samega zacetka ovira druzbeni in znanstveni razvoj…ceprav pri znanstvenem razvoju nacizem rahlo iztopa saj so nacisti dejansko naredili dolocene velike korake v razvoju…islam in krscanstvo pa sta najhujsi bolezni v zgodovini clovesta…dodal bi se jude vendar glede na to da so dobitniki 75 % nobelovih nagrad tezko primerjam krscansko in islamsko nazadnjastvo z judovskim ki zgleda dopusca raziskovanje tudi v nasprotju z verskimi pravili

   • Anthon

    Maloumna izjava!

    • freedomfighter

     Maloumna izjava ki je dejstvo. Mocnejsa ko je vera v drzavi nizji je zivljenski standard in razvoj je pocasnejsi. Vedno je bilo tako in vedno bo. Edina izjema so dolocene z nafto bogate muslimanske drzave. Aja ce pa ne razumes smrkci so sopomenka za vse izmisljene knjizne junake od boga do alaha potterja in naprej sj najbrz razumes

     • Anthon

      Če bi komunistom v Sloveniji uspelo uničiti vero, bi mi verjetno postali najnaprednejša in najuspešnejša država daleč naokoli. Kardelj bi ti bil hvaležen za to stališče.

     • freedomfighter

      Komunizem je vrsta organizirane religije in komunisti so verniki tako da.

     • Anthon

      Precej slaba je ta tvoja logika, zato nisi zanimiv.

     • freedomfighter

      Komunizem ima sveto knjigo, ima svetnike aka mucenike, ima neko vrsto papeza ki mu ljudje zaupajo brez dvoma, ima “duhovnike” ki ljudem priblizajo komunizem in njihove herojske epske zgodbe, kitajski komunisti imajo celo zgodbo o eksodus kot judi, komunizem obljublja stvari ki jih nikakor ne more dokazati kaj sele dostaviti, komunisti so verniki na stopnji jihadistov to tudi nova 24 veckrat poudari…lahko nastevam celo noc zakaj je komunizem religija in zakaj so komunisti verniki

     • Anthon

      Prav duhovniki v Sloveniji (kot sem že napisal) so imeli velike težave s to totalitarno ideologijo. Zato stokrat bolj od tebe vedo, kaj komunizem je in smejo glede tvojega filozofiranja le zamahniti z roko.

      Pa Ustavo malo preglej.

     • freedomfighter

      Nisem mislil dejanskih duhovnikov ampak komunisticne demagoge ker kar je duhovnik za krscanstvo je demagog za komunizem…ubistvu sta oba demagoga ampak ok…pa drugace a mislis da bi bilo duhovnikom v islamski drzavi kaj bolje kot v komunizmu…najbrz ne pa to ne pomeni da islam ni religija

  • Steiermark

   To je pač posledica hude prizadetosti…….. ko žrtev postane zagovornik rabljev – štokholmsi sindrom!

 • rubec

  Rezultat čifurskega namakalnega sistema je videti po omizju.

 • althar

  To se pa zgodi, če predolgo ne f*kaš.

 • Vrhovni sodnik

  Cestar si naj prej prebere celo knjigo http://www.zgodovina.eu/slovenci/od_kod_ime/od_kod_ime.htm ,
  potem naj komentira.

 • Beličič

  Edini normalen,najebo pa kotr Cesar!

 • Jožef

  V svetovnih ne-MS medijih se veliko poroča o vzponu satanizma, ki je ena oblika čaščenja prostozidarjev.
  V ta vzpon hudobije je vpeta tudi RK elita in Jezuiti.
  Tako je pač videti iz raznih dokumentarnih posnetkov in filmov.
  Verjamem, ne gre za zaroto, zato se ne čudim izjavam g. Cestnika.
  Pogledati je potrebno, kaj počno najvišji svetovni politiki in tisti, ki predstavljao Jezusa na zemlji.
  Saj poznate tisto dvignjeno roko, pri kateri sta dvignjena kazalec in mezinec, sredinec in prstanec sta pa s palcem stisnjena v pest. Tako pozdravljata tudi ex papež Benedikt in sedaj še pontifikat Frančišek.
  Pa še na Picagate se spomnimo, da bomo lažje razumeli sobonje trende doma in po svetu.

 • Slovenec 33

  Tule, v tem članku, lahko vidite, kaj naredi usmerjeno izobraževanje iz normalnega človeka.
  Dečko je pravi in verjetno ne izjemni, proizvod tega usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma.
  Tudi na teološki fakulteti mu niso mogli več pomagati, da bi dobil kakšno piko več kot ima številko čevljev.

  Če bi imel sposobnost samostojno razmišljati bi ugotovil, da je islam krvava, histerična, agresivna in predofilska religija, ki vse, s katerimi pride v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem in se po teh tendencah enači s komunizmom.
  V vsej zgodovini tudi islamisti niso nič sami pogruntali, vse kar so nakradli so si prisvojili.

  Islam v svoji približno 1 300 letni zgodovini potolkel pri svojem širjenju skoraj 700 mio žrtev. Tudi danes njegova praksa ni kaj dosti drugačna.
  Spodaj je link do izvlečka iz njihove “SVETE” knjige, imenovane koran za informacijo

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

  • freedomfighter

   ja logicno da blaznez zagovarja islam…kako pa naj veren clovek govori slabo o veri…ce je tako neumen da vrjame v obstoj boga potem mora dopuscati tudi moznost da imajo muslimani prav in ne kristjani ali katera druga od mnozicnih psihoz ki se jim rece religije

   • Slovenec 33

    Poskusi ločiti pojme, če bo šlo.
    Verski blaznež drugim vsiljuje svojo vero, vernik ima pa vero zaradi sebe, da lažje živi.
    Zadnji najbolj eklatanten primer verskih blaznežev, so poleg islamistov rdeči verski blazneži, ki so izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenskih deželah in so skupaj s partizani na koncu vojne izvedli največjo veleizdajo slovenskega naroda v njegovi zgodovini, ko so omogočili nadaljevanje okupacije slovenskih dežel, ki se še ni končala.

    • Steiermark

     Saj te ta revež pravgotovo , nič ne razume!

    • freedomfighter

     Vsak vernik vsiljuje svojo vero saj jo skusa vpeljati v drzavne institucije…komunisti so dober primer novejse religije temelji pa na istih stvareh kot vse svetovne vere…skratka ljudem obljublja stvari za katere nima ne dokaza ne pravice jih sploh ponujati…kdo daje verskim dostojanstvenikom monopol nad vero vedo tudi samo verniki…vera je stvar posameznika in ne druzbe…zakaj ima organizirana religija prednosti pred verovanjem posameznikov…kdo je lahko tako neumen da vrjame da je dal bog monopol nad verovanjem rkc…pa ce reces iz biblije bom umrl od smeha ker ce kdo vrjame bibliji je priblizno isto obrnjen kot nekdo ki vrjame komunisticnemu manifestu ali pa ima harrya potterja za zgodovinsko dejstvo

 • dob

  Se mi je zdelo, da čakamo na Arabce, da bi tudi v naši vasi dobili kanalizacijo. Komunizem tega očitno ne zna kot Islam!

  • Peter

   Hehe….

 • Van Der Waals

  VEDNO VEČ ŠIPTARJEV PO LJUBLJANI DELA ŽIVI!! GOLAZEN MUSLIMANSKA!!

 • montyamp

  Niso vsi muslimani teroristi , so pa vsi teroristi muslimani .
  Slovencem se slabo piše , dvojni ultraidiotizem , komunistični in muslimanski , to je garant za trpljenje civiliziranih ljudi .
  ZLO ZMAGUJE , KER DOBROTA MIRUJE .
  AUFBIKS ……………

 • Vesna Skukan

  Ja, in takrat se je čas za njih tam ustavil.

 • montyamp

  Primitivizem uničuje stoletja truda naprednih ljudi , kvantiteta bo požrla kvaliteto , ker so evropski narodi vzgojeni v duhu , ki dve zgodovinski fazi zaostalim rasnim smetem pomeni toliko kot komunistom bulmastifi .

 • učko

  Pocestnik primitivni, še dons ti isti tvoji muslimanarji mečejo kamne, največkrat v ženske in jih kamenjajo do smrti, majmun pofukan u glavo. In tista tvoja bizarna druščina tam okol tebe, sam ološ, govno jedno !!!!

 • FORT WORTH

  Ce se ne motim so muslimani letos po njihovem koledarju v letu 1440.
  Tocno tako se tudi obnasajo.
  Islam je vera smrti in torture.
  Muslimani ne gradijo, muslimani rusijo, unicujo, ubijajo, kradejo…
  V Dubaju moderne zgradbe projektirajo samo zahodne firme.

  Naj ta duhovnik obisce Maroko.
  Svetujem mu, da prej spise oporoko…

 • montyamp

  Kaj pa pocestnik išče v Sloveniji , namakalne naprave na Barju , a se je zgubu , še muslimani nimajo satelitov za navigacijo ki bi ga odvlekla med ISIS-ovce kjer takim izdajalcem kot je on sekajo glave .???
  Če bi svoj teološki gobec vrtel v eni pravi državi , bi hitro ugotovil da pameti nima , ima pa daleč domov .

  • Zgornji

   :-))
   DOOOBRO POVEDANO !!! ! !!! :-))
   :-))

 • Peter

  Pozabil je poudariti, da so Karantanci medvede zadeli, namakalni sistemi so pa puščali.

  btw, tov duhovniku cestniku bi bilo dobro plačati kakšno leto življenja tam dol…
  Če pa že to ne, pa naj bere tvite Dejana Preaca, no.

 • soc

  Apologetika sistema 15. stoletja. Našega štetja. Ki je ostal v 15. stoletju in se odtod ne bo premaknil. Ker priznava zgolj dogmo.

  Branko Cestnik je vreden sledilec aktualnega papeža. Uničevalci krščanske civilizacije.

 • abc

  Niso vsega muslimani krivi in najslabši. Najslabše je če si fanatik. https://islam.si/kaj-so-muslimani-doprinesli-clovestvu

  • slosin

   ja, možno, da so komunisti še slabši…

   • abc

    Pa tisti , ki so na grmadah kurili in otroke posiljevali in jih še so tudi gamad.

    • Steiermark

     ja, saj to ste ravno vi počeli, komunisti in še danes počnejo vaši ideološki potomci, muslimanski teroristi – ki se plazijo širom po svetu, ki bi mu radi vladali!

    • slosin

     na slovenskem je bilo v celotnem obdobju kurjenja na grmadah cca 500 žrtev, na drugi strani pa imamo 600 jam, polnih trupe tistih, ki niso bili za rdečo vero…dej najd kakšno bolj smiselno primerjavo…če seveda sploh obstaja…

     • abc

      A samo Slovenija so za tebe ljudje ?

     • slosin

      slo desničarjii vsekakor, za leve pa ne jamčim……

     • lili pili

      To so samo carovnice, kaj pa protestanti in ostali, pa se nekaj takrat se ni hilo komunizma….

   • abc

    Čakam, da obsodiš ta dejanja, ali ti potegne samo obsojanje muslimanov, zločinov komunizma ipd. Zločine katolikov pa ne vidiš. A ti kupim očala?
    https://siol.net/novice/svet/katoliski-duhovniki-v-nemciji-spolno-zlorabili-vec-tisoc-mladoletnikov-477570

    • Steiermark

     Ti sebi kupi očala in nauči se brati, ne pa da klafedraš vvaši komunistični maniri, kjer so za vaše žrtve – več kot 200.000.000 krivi vsi drugi, vi pa še onih, 200.000, pometanih v brezna, posiljevanih otrok, zaklanih žensk in moških itd. niste sposobni priznati ter se pokesati zanje! Ista morilska drhal ste, z islamom vred! Vedno znova, po muslimansko komunistični maniri pa obljubljate “praznjenje” jam ter pripravo za naš sprejem…….

     • abc

      Kaj se pa vžigaš Štajerka? A sem morda komunist al kaj? Ne obsojaj ljudi kar na horuk, po kmečko.

     • Steiermark

      Ti si še slabši kot komunist, ker v maniri muslijev, ljudem ne priznavaš človekovih pravic! Sicer si pa svoje lubljene muslije odpelji v sojo “domačo” jazbino in tam se veselite, do svojega bridkega konca……

     • abc

      glupa si kot kurac

     • Steiermark

      Glupan kur……..ski, ne se toliko ogledovati v špegl, ker ti škodi – tvoja neumnost se podvoji in postajaš bebec na kvadrat!

     • Zgornji

      DOBRO RAZLOŽENO !!! ! !!! :-) Hvala :-)

     • Zgornji
     • freedomfighter

      Govoriti glupemu da je glup je brezpredmetno ker glup clovek nikoli ne ugotovi ali prizna da je glup…sploh pa kaj bo stajerc ki ima rudolfa maistra za izdajalca drugega kot pa glup

     • freedomfighter

      A vidva se kregata kdo je pobil vec ljudi komunisti ali kristjani hahaha kot da bi se kregal kdo je hujsi morilec medved ali lev

     • Steiermark

      Zagovednemu jugoneandertalcu – naj pojasnim samo to, da več kot ste jih vi smrdljiva komunistično marxistična drhal poklali, so jih samo še muslij! Ste bratje v zločinu nad človeštvom!

    • slosin

     prvo naj se opravičijo tisti, ki imajo na vesti 100 mio žrtev, potem dolg cajta nič…nato ostali…

 • gorjanc

  Muslimani so ob osvajanju ozemelj od Španije do INDIJE in pod smrtno kaznijo in masakri spreobračali okupirano prebivalstvo v muslimansko vero ,njihove CIVILIZACIJSKE DOSEŽKE PA PROPAGIRALI KOT SVOJE.!!!
  EGIPT so pokorili in osvojili v 30 letih se polastili vseh knjižnic tehničnih dosežkov in znanja ( papir,, obdelava kovin ,gradnja večnadstropnih zgradb….Destilacija tekočin,
  merilo za merjenje gostote tekočin ,matematična in astronomska znanja( “HYPATHIA of ALEXANDRIA”, hčerka knjižničarja TEODONA v aleksandrijski knjižnici)

  • lili pili

   Kristjani so podobno naredili z juzno in srednjo in severno ameriko z ognjem in mecem, iztrebili domacije…

 • Steiermark

  Kot izgleda, po izjavah tega telebana, so se “karantanci” zmotili pri cilju v metanju kamenja, ki je le to poškodovalo, pomotoma, z nepovratnimi posledicami, pocestnikovo glavo, namesto medvedovo!

 • skorpijon93

  islam in krščanstvo ne gresta skupaj , amen, ne gre zgodovinsko !!!!

 • skorpijon93

  v višegrajskih državah muslimanov ni , si jih ne uvažajo in problemov NI ! ČE uvažaš tretji svet, postaneš tretji svet , če uvažaš bosno, albanijo postaneš točno to

  • Zgornji

   AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • rubec

  So pa muslimani pogruntali nekaj, kar nam še kapnilo ni. Če ima kamela vinjeto, gre lahko na avtocesto.

 • Bald Eagle

  Branko Cestnik ponižujoče: “Ko so naši Karantanci še metali kamenje v medvede, je islam v Andaluziji gradil namakalne sisteme!”

  Ko se mi danes elegantno oblečeni, urejeni in obuti vozimo v najmodernejših Mercedesih, islamski raztrganci goli in bosi jahajo kamele in prebivajo v zemljo skopanih luknjah.
  Je tako, bedak zabit Cestnikov!?

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • šmentanamuha

   U nulo!!!!

 • Prašičji minister

  Tud prašiče so prej gojili, nehal so jih jesti, ko so ugotovili, da so njihovi sorodniki

  • Lunatik

   ITAQ, tud za nas lewake to velja

  • Vrhovni sodnik

   Ha,ha,ha, dobra , čista + 10

  • rubec

   hihihi

 • ZatonMesecnikov

  namakalni sistemi so poleg Sumercev in mnogih drugih še Rimski. Še danes stoje akvadukti. Precej pred Mavri v Španiji, ki so jih le podedovali od predmuslimanskih Kartažanov.

  Ne šopajte družbica na sliki…

 • Miža

  Naj muslimani vse te svoje izume razvijajo v svojih državah, ki jih imajo več kot dovolj. Si pišejo svojo zgodovino kot si jo želijo in se z vzgledom, konkurenčnim vzorom, dokazujejo, če je res kaj na tem. Kot okupatorjev in njihovega zavijanja v črne burke, pa jih v Evropi ne potrebujemo. Je pa čudno, tehnološko tako razvita civilizacija, pravno pa še danes v 21. stoletju ljudi kaznujejo na najbolj okrutne telesne načine in še danes mečejo kamenje v ljudi, če Cestnik pravi, da so jih baje Karantanci v 7. stoletju metali v medvede.
  Da ta Cestnik ni toliko samokritičen, da bi se najprej posvetoval s kakšnim dobrim zgodovinarjem, da ga pouči, preden piše o zgodovini, ki mu je očitno španska vas. Zelo sumljivo vse skupaj.

 • Bald Eagle

  Ko gledam tole druščino na sliki, nebi imel nič proti, da se jim pridruži kakšen islamist, opasan z “najmodernejšim” razstrelivom, da jim pokaže njihov “tehnološki napredek” in v živo demonstrira delovanje take tehnologije. Vsi bi bili veseli. Mi zato, ker bi se rešili drhali, oni še bolj, ker bi prišli v kraljestvo sedemdesetih devic in se z njimi zabavali v nedogled.

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!! ;-))

 • Zan Marega

  zadnji islamski izum je uzda za kamelo.tale bebec pa ni prebral korana in ne hadisev.islam-alah-mohamed izrecno prepoveduje umetnost , znanost, napredek. vse kar je islam kdaj imel je ukradel s svojimi vojnimi pohodi. ko so se ti nehali(propad osmanskega carstva-kalifata) so popolnoma nazadovali.ne obstajajo islamske fakultete(razen da poučujejo koran) in ne obstajajo islamski znanstveniki…ni islamskih znastvenikov , ki bi kaj odkrili , ni islamskih nobelovih nagrajencev(razen v politiki).90% muslimanov je danes nepismenih. IQ med muslimani je danes povprečno 60-65 kar se v evropi smatra za retardirano osebo…

  • rubec

   *****************

   • Zan Marega

    ma brezveze.ko so američani šolali pilote savdiske arabije so spoznali da tipi niso sposobni nič drugega kot podnevi leteti naravnost.islamska prizadetost do konca. posledica samega islama in inbreedinga…parjenja znotraj familije….to je islam…IQ 60, nasilje level 100…https://ericallenbell.com/2017/03/04/islam-inbreeding-iq-and-aggression/

    • rubec

     hvala

    • lili pili

     A zato jim americani tolerirajo nespostovanje clovekovih pravic, pa denarja imajo kot peck…

 • Vrhovni sodnik

  Muslimani so tehnološko zelo napredoval, zahod iz streljuje rakete, muslimani kar svoje ljudi uporabjo, še pokopavat jih ni treba, takoj prah postanejo.

  • Zgornji

   HEH, JA , SAMO TO JE PA ZDAJ ŽE ZNANSTVENA FANTASTIKA ZA TAKEGA POKVARJENEGA ZLOBNEŽA KOT JE TA BEDNI BR’NČE POCESTNIŠKI , ZATO SPLOH ZASTOPIL NE BO NIČ VEČ OD TEGA !!! ! !!! Žaaal.

 • Zgornji

  KEEEEEEER POKVARJENEC VATIKANSKI ZLOBEN HINAVSKI LAŽNIVI SATANSKI PEKLENSKI HUDIČEVSKI !!! ! !!!
  PA KDOOOOOOO JE ŽUPNIKOM SPLOOOH TOLK DENARJA DAL ??? ? ???
  SAMO PREPOLNE RITI POTEM TO POČNEJO !!! ! !!!

 • garfi

  gLobaList p.oCestnik razsaja na gLobaLističnem radiu Ognjišče
  to fotografijo s kućanisti je pojasnil na partijskem sestanku
  https://avdio.ognjisce.si/cikel/spoznanje_vec_predsodek_manj

  • AlternativaZaSlovenijo

   A ne bi bilo fajn ko bi med Slovenci vladalo bratstvo ne glede na vero ali politično prepričanje. Nekateri so še vedno idealisti. V krščanstvu je pa tako, da je sovraštvo na zadnjem mestu, zmeraj obstajo upanje za spreobrnjenje na boljše. Tu v Sloveniji pa vidim, da obstaja eno samo sovraštvo in zlo. Dobro je uspelo kumunistični ideologiji uničiti Slovenstvo. Tisto kar niso uspeli pobiti po vojni jim je pa uspelo z svojo ideologijo. In kaj imamo danes? Ex komuniste na levi desni in v sredini, z ovcami ki jim zvesto sledijo in volkovi, ki tulijo en čez drugega.

   • garfi

    mislili smo, da je s komunizmom konec pa so se samo pregrupirali
    to se ne more končati dobro
    rešijo nas lahko druge države ali gospodarska kriza
    če pa nas bodo počasi uničili z zamenjavo prebivalstva je konec

 • šmentanamuha

  Katoliški duhovnik Branko Cestnik hoče torej svoje ovce spreobrniti v islam. Kajti on je že njihov. Kaj boste storili dragi farani?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Zgodovina mu malo šepa. Bomo molili za njegovo spreobrnjenje nazaj v krščanstvo.

  • freedomfighter

   Lepo povedano…koncno priznavate da so verniki ovce

   • O’Brien

    Si se prepoznal?

    • freedomfighter

     Nisem ne vernik ne ovca

     • O’Brien

      V debatah žal daješ drugačen vtis.

     • freedomfighter

      Zgleda ne razumes mojih komentarjev ali pa ne razumes pomena besede vernik

   • šmentanamuha

    Levi usefull idiots niste nič manjše ovce. Nehaj že s svojo nadutostjo, ker si brezvezen.

    • freedomfighter

     Ja jaz nisem ne levi ne ovca tako da…ravno moja neopredeljenost me loci od ovac ker vidim da ne obstaja dobra politicna opcija obstajajo le dobre politicne ideje ki so pa skoraj enakomerno porazdeljene med politicne opcije…jaz sem pragmatik ker od vsake opcije poberem pozitivne strani in kritiziram slabe…na zalost vecina ovac tega ni zmosna in dejansko vrjame politikom

 • RATATA

  Karantanci se bistveno razlikujemo od muslimanov tudi po tem, da medvedov ne posiljujemo.
  Oni bi jih zihr.
  Hotl.

 • augustin hadelich

  Pred Kristusom (ne pred našim štetjem)

 • AlternativaZaSlovenijo

  Karantanci so bili nekoč svobodni ljudje, celo bolj svobodni od marsikatega plemena ali naroda, vključno z islamom. Svobodno ustoličevanje karantanski knezov je bilo ceo vzor Thomasu Jefersonu, enemu od očetov ZDA. Civilizacije, ki se omenjajo v prispevku vključno od Sumercev, Babiloncev, Egipčanov..tja do Islama so bile res civilizacije, prežete s krvjo, suženjstvom, trplenjem. Resnica je pa ta, da je Islam posrkal vso znanje od Grkov in Indijcev. Nekaj svojega je tudi dodal v svoji “renesančni” dobi, dokler Mongoli niso razsturili Bagdad. Od takrat naprej pa je od njih samo ena velika NULA. Danes imajo pretežno denar s katerim kopujejo prodano in od krščanstva odpalo Evropo.

  • freedomfighter

   Bojevati se proti veri z vero je blaznost in recept za vojno…vedno je bil in vedno bo…vero lahko premaga le znanost in visok zivljenski standard…krscanstvo in islam se provata iztrebiti ze 1500 let pa nista fo sedaj dosegla se nic…zgleda je po 1500 letih cas da sprobamo drug pristop…definicija norosti je da ponavljas isto stvar in pricakujes drug rezultat…verske vojne se ne da zmagati kar pomeni da predstavlja nenehno vojno…toliko o veri in miru

 • centurion

  Tale Cestnik je že zdavnaj obrezan.
  Tut kamele mu ni za zaupat.
  Ma take ideje.
  Musli-komi.

  • O’Brien

   Kocbekov učenec še vedno ni dojel, kaj je komunizem.

 • Rožle

  In zakaj jih potem Marija čuva in ne Alahinjo ..?
  (zgoraj nad njihovimi glavami)

 • stajerc5

  Pocasi je napocil cas, da vzamejo Frankolovcani zadevo v svoje roke. Do tistega drevoreda ja ni tako dalec…

  • lili pili

   Jutri je proslava, pridi ….

   • stajerc5

    Kot prvo, nisem Srb, da bi slavil pobijanje zavednih sodrzavljanov in poraze (Kosovo polje). Kot drugo, kako lahko reces “proslava” pri 100 nedolzno obesenih, samo zato, ker je eden od treh pijanckov zavestno poslal uboge ljudi v smrt z enim samim strelom!?
    Ce ze proslavljate tega pijancka, ga lahko tudi brez mene!!!
    Socialisti, komunisti, vsi ste isti……..prasci!!!

    • lili pili

     ja narobe sem se izrazil, komemoracija bo… pridi nekaj jablan še stoji…

 • ljubinica

  Cestnik je politicno korekten. V skladu s politicno agendo levicarjev in aktualnega papeza.
  Treba je dajati v nic svoj narod in svojo kulturo&zgodovino, idealizirati pa islam (glej dogajanje na Svedskem ….).
  Zdaj levicarji na Zahodu postavljajo za zgled sozitja, strpnosti in sodelovanja razlicnih kultur in religij muslimansko Andaluzijo. (Po njej naj bi se zgledovala bodoca Francija …)
  Zlata doba islama v Andaluziji je cista laz. Cestnik bi to moral vedeti. Se posebno kot katoliski duhovnik.
  V resnici je bila islamska Andaluzija pekel na Zemlji, cas nepretrganih vojn, strasne okrutnosti: krizanja in obglavljanja … javno razstavljene glave so razpadale pred ocmi mescanov … muslimani so iz Afrike vlacili crne suznje in z njimi okrutno ravnali. Ugrabljali so dekleta in jih imeli za spolne suznje …. Njihove piratske ladje so plenile po Sredozemlju. Se spomnimo, kaj smo se ucili v soli o turskih vpadih v Sloveniji?
  Isto so poceli “strpni, kulturni” andaluzijski muslimani v sosednjih dezelah … Plenili pobijali ugrabljali ….
  Glej:
  Caliphs and Kings: Spain 796 – 1031

  • freedomfighter

   Vse napisano je res vendar pa v krscanskem svetu ni bilo nic bolje…od razpada rimskega cesarstva naprej so se kristjani klali med sabo in sirili vero na nasilen nacin…da o zacetkih krscanstva ne govorimo…ne vem koliko poznas obdobje ko so kristjani po rimskem imperiju klali pogane…vse vere so drek

   • O’Brien

    Največ miljonov žrtev ima v svojem kratkem obdobju 100 let komunizem.

    • Tone

     Kapitalizem jih ima v približno enakem obdobju osvajanja Amerik, Afrike in Azije neprimerno več.
     Če ne omenjamo tistih, ki so v evropskih tovarnah in rudnikih 19. stoletja umirali kot muhe.

     • šmentanamuha

      Vidim, da ima islamska država novega pristaša.

     • Tone

      Islamska država je fuč in ima vsak dan manj pristašev.

 • šmentanamuha

  Pa poglejmo še nekaj dejstev. NAJSTAREJŠE KOLO nasvetu (ocena 9.000 let) so našli V Sloveniji na Ljubljanskem barju. Lahko si ga greste pogledat v Narodni muzej. Žal slovenske otroke naučijo tako. Torej so naši predniki Stari Sloveni tehnološko prehiteli celo Sumerce!!!!

  Naši predniki so že tisočletja nazaj (vsaj 3-4000 let) znali taliti železovo rudo in izdelovati odlične pripomočke za kmetijstvo in vojskovanje. Ko so Rimljani zavojevali naše kraje, so orali z lesenim plugom. Ko so trčili z Noriki (Norik je bila verjetno najstarejša država Slovenov. V okviru Rimskega cesarstva je edina ohranila svojo avtonomijo prav zaradi svoje civilizacijske razvitosti. Naš predniki so takrat že poznali železno ralo, ki so ga nato prevzeli tudi Rimljani. Noriki so bili mojstri v obdelovanju železa in upam, da o tem ni nobenega dvoma, saj se na Gorenjskem še danes kraji poimenujejo Železniki, Kropa ….
  Omeniti pa je še treba vučedolsko kulturo staro 7.000 let. Vučedol (Volčji dol) je danes lokacijsko na Hrvaškem Slavonija. Nekoč je spadal v Kraljestvo Slovenieh (Anton Vramec: Kronika, 1578). Danes je tam fenomenalen muzej, kjer so vidne tudi talilne peči. Stari Sloveni pa so zasedali prostor od Črnega morja do Baltika. Te stare prebivalce včasih imenujeno tudi Kelti oziroma halštatska kultura,
  Naša pomembna zgodovinska relikvija je tudi VAŠKA SITULA, na kateri so odtisnjeni prizori iz tedanjega življenja (ocena starosti 3.500 let, če se ne motim.

  Kar hočem povedati, da so stari Sloveni, Sumerci, Hetiti, Egipčani …(o Kitajcih, Tibetancih, Indijancih … vem premalo, zato jih taktično ne omenjam) … že tisočletja nazaj razvili visoko civilizacijo, i je znala pisati, graditi, taliti kovine, za Kitajce vem, da so pair izumili pred 2.000 leti, Babilonce, Asirce, Lidijce so kasneje vojaško pokorili Perzijci (Kir I.) in so seveda od njih prevzeli vso napredno tehnologijo. Tako so potekala valovanja propadov in nastankov novih imperije. Današnja Perzija je Iran, kii je muslimanski. Toda to je postal šele 1.500 let nazaj. Tako da islam z dosežki starih Perzijcev nima prav ničesar, pa še ti so stvari prevzeli od starih Babiloncev, Asircev in Lidijcev.

  To, kar je povzročil islam je neizobraženost množic, popolno zatiranje in razčlovečenje žensk, parjenje v ožjem družinskem krogu, masakriranje ženskih spolovil in pred kratkim smo lahko prebrali tudi likanje mladih dekliških prsi. Skratka islam je povzročil popolno zaostalost množice narodov v Afriki in na Bližnjem Vzhodu in Arabskem polotoku. To, kar danes vidimo v Turčiji, je kultura nekdanjega Bizanca, tisočletnega krščanskega cesarstva, preoblečena v muslimanske simbole.

  Kdor muslimane prikazuje kot visoko civilizacijo, nima pojma o zgodovini ali to počne zlonamerno zaradi politične agende v ozadju. Ko so se na planetu dogajale velike stvari preteklosti, o muslimanih ni bilo ne duha ne sluha. To, kar je prinesel islam je zaostalost in zatiranje in posledično se te države ne razvijajo nikamor. Zakaj bi sicer tako visoko razviti in omikani muslimani množično radi prišli v Evropo, uporabljali dosežke zahodne tehnologije, hoteli živeti v naših hišah in želeli uživati našo komoditeto?

  Nekaj je narobe s to matematiko, se vam ne zdi? Pa to ne pomeni, da muslimani nimajo velikih pesnikov in pametnih mož (ženske sem namerno izpustila). Islam je zgolj religija, ali bolje rečeno nasilna ideologija, tako kot komunizem, boljševizem in katerikoli totalitarizem, ki pomeni kvečjemu zaton civilizacije, če ji bomo dopustili, da is zavzame naš prostor.

  To je zelo na kratko.

  • ivan šantl

   Dobro si napisala.

   • šmentanamuha

    Thx. Do Karantancev sploh še prišla nisem. Naša kneginja Ema Krška in njen mož Vilijem sta bila kneza Velike Karantanije in sta imela veliko politično moč.

  • FRANC3

   Se strinjam.
   Ravno danes je bila na TV SLO1 pri dnevniku pokazana steklena posoda iz 3 stoletja. Takrat islama še ni bilo. Če pa so že takrat znali naši predniki narediti takšne izdelke, orodje in okrasje, je vsaka razprava o naprednem islamu brezpredmetna.
   Islam je vera nasilja, ki ga izvajajo nasilneži. Takšni pa niso gonilo napredka ampak nazadovanja in suženjstva.

   • šmentanamuha

    Seveda steklarstvo, čebelarstvo … spomni se še česa.

    • FRANC3

     Navedel sem samo en primer. Je pa popolnoma jasno, če zna nekdo narediti en izdelek ali orodje, zna še marsikaj drugega.
     Do odkritja nafte v arabskem svetu, pa je bilo visoko izobraženih muslimanov manj kot 3%, vsi ostali pa so bile nepismene ovce primerne za vojskovanje in zatiranje žensk. Muslimanski svet še danes ne ve, kaj so to osnovne človekove pravice, da kaj več od tega niti ne govorim.
     Leta 2018 dovoliti ženskam, da vozijo in še to v spremstvu moškega sorodnika, je skregano z zdravo logiko. Potem ti pa taki tipi govorijo o spoštovanju ženske kot dragulja, ki ga je potrebno varovati in zakrivati z nikabom ali burko.

     • lili pili

      No v turciji so zenske 20 let pred americankami dobile volilno pravico… toliko o clovekovih pravicah

     • šmentanamuha

      To je zasluga Ataturka, ki je sekulariziral državo, jo naredil moderno in svobodno. Torej to ni zasluga nekega islamskega vernika – fanatika, ampak civiliziranega človeka, ki se je zgledoval po zahodni kulturi. Danes, ko je stvari v roke ponovno prevzel pravoverni islamist, vidim, kam se obračajo stvari.

     • stajerc5

      Liliju lahko se dolgo razlagamo, pomagalo ne bo veliko. Rdeca pila ga je ze prevec spilila.

     • lili pili

      drži vendar v državi kjer je muslimanska večina, amerika pa tega še dolgo ni zmogla, da ne govorim o črncih….

     • ljubinica

      Ataturka ne bi prevec hvalila. Njegovi ljudje so zagresili genocid nad Armenci.

     • stajerc5

      Aha, zato pa zivijo v sedaj v “indiji-koromandiji”, a ne!?
      “Das Frauenstimmrecht in der Schweiz (Stimm- und Wahlrecht) wurde durch eine eidgenössische Abstimmung am 7. Februar 1971 eingeführt. Formell wurde das Frauenstimmrecht am 16. März 1971 wirksam. Die Schweiz war somit eines der letzten europäischen Länder, welche ihrer weiblichen Bevölkerung die vollen Bürgerrechte zugestanden, doch sie war das erste Land, in dem dies durch eine Volksabstimmung (des männlichen Teils der Bevölkerung) geschah.
      Bis zur Einführung des Frauenstimmrechts in allen Kantonen vergingen allerdings noch weitere 20 Jahre: Am 27. November 1990 gab das Bundesgericht einer Klage von Frauen aus dem Kanton Appenzell Innerrhoden Recht und bestätigte damit die Verfassungswidrigkeit der Innerrhoder Kantonsverfassung in diesem Punkt.[1] So führte Appenzell Innerrhoden als letzter Kanton das Stimmrecht für Frauen auf kantonaler Ebene ein, entgegen einem Mehrheitsentscheid der Männer an der Landsgemeinde am 29. April 1990. ”
      Ker vem, da si pravi poliglot, ti ne bom prevajal…
      Za ostale pa: Zenske so dobile v Svici “proforma” volilno pravico 1971, zadnji Kanton jim jo je dal pa sele 1990-tega leta.
      Saj pravim, uboga kapitalisticna in neravnopravna Svica!
      In mi smo hoteli postati taksni? A bejz no!!! Sedaj bodo zaceli Svicarji nas posnemati, a ne!????????????

     • lili pili

      enkrat polna usta čovekovih pravic, pol pa baba je žaba….

     • stajerc5

      Hvaljen Jezus, uspelo mi je… Sem ti le spilil pilo do konca, nje-de!?

     • lili pili

      Lej prislo mi je, zato gre zahvala moji zenici, ki me vedno …..

     • O’Brien

      Švicarji so carji!

      Pri nas so ženske volilno pravico dobile 1945, samo brez izbire – medvojna socialistična revolucija je izbrala komuniste kar brez volitev.

      https://www.google.com/amp/s/si.aleteia.org/2018/05/07/slovenske-volitve-od-napadov-na-ursulinke-do-dirk-z-enim-konjem/amp/

   • ljubinica

    V 3. st. na danasnjem ozemlju Slovenije tudi Slovanov se ni bilo.

    • Tone

     Starih primitivcev nima smisla izobraževati.

  • Anton

   Bravo to bi morali predavati otrokom v šoli.

  • Tone

   Ne kolo, ne noriško železo, ne Vučitrn, ne Vaška situla nimajo nobene povezave s Slovani, kaj šele Slovenci. To je zgodovina samozvanih zgodovinarjev.

   Islam imam tako kot vsaka religija, svoje pozitivne in negativne plati. Dejstvo pa je, da je bila arabska civilizacija, ki je nastala s širjenjem islama na Bližnjem vzhodu in severni Afriki, v svojem času izredno napredna v vseh ozirih. Antična kultura je bila na Evropski celini povsem uničena, pod islamom pa ne. Evropa se je pričela razvijati šele za časa križarskih vojn, ko je prišla v stik z islamsko kulturo, tehnologijo in znanostjo. To so dejstva, za katere je ne tisoče dokazov, za tvoje špekulacije pa ne.

   Pa en sam dokaz podaj, da muslimani načrtno zavzemajo naš prostor. Pa enega samega, ki jih v Evropo vabi (razen Frau Merkel).

   • šmentanamuha

    S Slovani res nimajo ničesar skupnega, saj je to politična skovanka, ki so jo prvič uporabili leta 1833, s Starimi Sloveni (Anti) pa ima vse. Politično prirejena zgodovina, ni zgodovina, ampak namerno potvarjanje dejstev z namenom okrniti zgodovinski spomin in zavajanja ljudi. Pravo znanje je velika moč, ko se lahko povežeš s predniki, se notranje zavedanje podeseteri in takšnih ljudi ni mogoče vleči za nos, jih manipulirati. Prav zato tako občudujemo Indijansko kulturo ali Aborigine, ker so stara ljudstva ohranjala kontinuiteto znanja v povezavi s predniki. Evropejcem so to nit prekinili s sistematičnim uničevanjem vsega, kar je bilo povezano s staroselci. Ko so uničili Druide, je bilo konec.
    Arabska civilizacija se je s širjenjem islama prenehala razvijati. Rezultate tega “razvoja” vidimo danes tukaj in zdaj. “Keltska (evropska)” civilizacija je bila tehnološko na višjem nivoju kot Rimljani in tudi sicer Rimljani svetu niso dali bistvenih stvari razen vojaške taktike. Večino stvari so prevzeli najprej od Etruščanov, nato Grkov in drugih ljudstev, ki so jih zavojevali, prav tako od Norikov. Staroslovenski jezik tako najdemo od Indije do Baltika. Etruščanski jezik lahko razumemo skozi slovenščino, prav tako rune in vedski jezik. To so bili naši predniki, predniki Evropejcev.
    Rim v vojaško podjarmljene dežele ni prinašal tehnološkega napredka, ampak jih je samo izčrpaval, tako kot danes to počnejo levičarji, o ekonomiji torej niso imeli pojma. Ko je Julij Cezar zlomil Kelte, je to za Evropo dejansko pomenilo temo, mrk. kamor se je lepo usidrala novo nastala katoliška cerkev in za nekaj stoletij zaustavila razvoj. Renesansa je to začela spreminjati. Prav v tem času se je začel širiti islam in zagotovo je imel tudi kje kakšen vrhunec. Večina stvari pa je iz časov pred islamom. Islam je v 1400 in nekaj letih uspel iz nekoč civiliziranih ljudstev Bližnjega vzhoda napraviti zaostale horde nepismenih, neizobraženih verskih fanatikov, ki so zaradi incestnih odnosov postali tudi neinteligentni in posledično zaostali. Ne govorim o posameznikih, govorim o masi. To, kar nam islam ponuja danes, vsekakor ni napredek, ampak zdrs v duhovno temo. Prav smiliš se mi, če v tem vidiš napredek in razvoj, Džizs!

    Kar pa se tiče načrtnega zavzemanja našega prostora pa sploh ne vem, kje živiš. Imam občutek, da si tudi ti en aktivističen frik, ki jim prostovoljno odpiraš vrata. Zavzemanje našega prostora se namreč dogaja prav s pomočjo tistih, ki to zaostalo množico vabite sem, ker se vam to zdi dober biznis ali pa si v svoji blodni glavi domišljaš, da res lahko rešiš pol Afrike in Levant. Imami pa že po naši RTV napovedujejo prevzem države v roku 20 let. Pa sej se mi ne da več.
    inšalah!

    • Tone

     Ali ti res misliš, da je pravo znanje tisto, ki se objavlja v raznih obskurnih revijah in ga izdelujejo samozvani zgodovinarji? In ne tisto ki se že tisoč let na dva tisoč podlage nabira na univerzah in inštitutih?

     Prava znanost je stokrat preverjena, ker mora vsak znanstvenik najprej prepričati znanstvenike svoje stroke. Tvoji strokovnjaki pa kar tako bluzijo, kar se jim lepo sliši in jim ni treba nikomur nič dokazovati. Samo vernike potrebujejo, zato pišejo to, kar verniki radi slišijo.

     Nobelovci so idioti, pisuni pa modreci?

     • šmentanamuha

      Ti torej misliš, da se lahko skrivaš za nekim inštitutom ali univerzo? Človek božji, 90 % stvari, ki se jih učimo od Oš do univerze je fejk, neuporabno, nekoristno za življenje. Če bi ti univerza dala vsaj toliko, da bi si upal razmišljati s svojo glavo, bi še rekla, da si hodil v neko pravo šolo, tako pa si očitno samo izgubljal čas, mislec brez lastnih misli. Še v tem stoletju, po moji prognozi v prvi polovici, se bodo stvari postavile na glavo. Določenih informacij preprosto ne bodo mogli več zadrževati. Tvoje razmišljanje je tako naivno, da upam samo, da nisi kakšen učitelj, čeprav se lepo prilegaš v sistem. Deluješ po sistemu, če se dejstva ne ujemajo s teorijo, toliko slabše za dejstva.
      Uničevanje in prikrivanje artefaktov in nezmožnost odprte akademske razprave o njih, kaže na politično korektnost, celo zlonamernost tudi v univerzitetni sferi in znižuje njeno verodostojnost. Če so naše socialistične fakultete zate neka referenca, potem je s tabo precej kritično. Še posebej problematično je pri nas prav družboslovje oziroma humanistika. Pri nas akademske razprave praktično ni. Edini, ki upravičujejo svoje akademske reference so naravoslovci, pa še tam se najdejo pokvarjena jabolka, ki za denar napišejo in rečejo kar koli. Če se zanašaš na svojo titulo, potem si res pravi produkt socialistične šole. Si se že odločil, katerega spola si danes?

     • Tone

      Bravo doktorica vsega! Kaj bi Slovenija brez tebe.
      O stvareh, o katerih bi ti diskutirala, izobraženi ljudje ne diskutirajo nikjer na svetu.

     • šmentanamuha

      Jedetana, o čem le dikutirate “izobraženi” ljudje ali bolj natančno: o čem vam dovolijo diskutirati? [email protected], papir vse prenese. Kako zdej, si gospa ali gospod ali nič od tega?

    • ljubinica

     Nisem vsega tvojega nakladanja prebrala ….
     Oprosti, ampak to je bullshit.
     Ne brat neke obskurne “zgodovine”.
     Noriska “drzava” pred rimskim zavojevanjem je bila plemenska zveza 13 keltskih plemen. To so bili Kelti, ne Slovani. O kakih Slovencih v nasih krajih pred Kristusom je seveda neumnost govoriti .
     Kdo so – po tvojem- sploh Slovenci?
     Vsi ljudje, ki so kdajkoli v preteklosti in sedanjosti ziveli na ozemlju danasnje Slovenije?
     Po tvoje argentinski Slovenci, ki so se rodili v Argentini, niso Slovenci. So pa Slovenci vsi Kelti in Iliri, ki so tu nekoc ziveli, pa seveda tudi vsi plemici in mescani in vascani nemskega rodu in vsi priseljenci sodobnega casa ….

     • šmentanamuha

      Če si prebrala kr počez potem bova težko speljali tole. Jaz govorim o Slovenih tudi Antih in ne Slovanih, ki so izmišljen pojem za politične potrebe. O njih razpreda @Tone. Sicer pa, kaj naj se menim z nekom, ki strelja kr neki v upanju, da morda zadene tarčo, čeprav ne ve točno, kje je. Tolikšna oholost, zakaj le?

     • ljubinica

      O kaksnih Slovenih govoris?
      Od kod tvoje “znanje” zgodovine?
      Prebivalci Norika (BTW: glavnina njihove drzave je bila v danasnji Avstriji) so bili Kelti. Ne Sloveni ali celo Slovenci.

     • šmentanamuha

      Če za Slovene še nisi slišala, potem je bolje, da se umakneš iz te debate. Lahko pa vzameš v roke knjigo Antona Vramca: Kronika (1578) ali Jurija Venelina: Starodavni in današnji Slovenci (1841). Oboje je po zaslugi Andreja Šiška dostopno v knjižnicah.

     • Tone

      V kakšni knjigi iz leta 1578 lahko najdeš tudi kako akademsko razpravo o psoglavcih ali čarovnicah.

     • ljubinica

      Ves, da sem razocarana nad tabo. Z marsikaterim tvojim komentarjem sem se doslej strinjala ( mogoce si za moj okus vcasih malo prevec radikalna), ampak da nasedas susmarjem, si pa nisem mislila ….
      Kaksna avtoriteta je Evelin?

     • šmentanamuha

      Šušmarjem? Hm. Kdo je za tebe šušmar?

     • ljubinica

      Kaj naj recem?
      Zgrozena sem.
      Sprasujes, kdo od nastetih je susmar?
      Cisto vsi.

     • ljubinica

      In o kaksni tarci bluzis?
      Nobene tarce nimam.
      Razen resnice. Do resnice mi je.
      Enako kot ne prenesem lazi o “slavni NOB” in Cestnikove lazi o visoki civilizaciji islamske Andaluzije pred 1000 leti, ne prenesem tudi bedastega napihovanja in izmisljotin o Slovencih kot iznajditeljih kolesa itd. itd.
      ——-
      Je pa seveda res, da smo Slovenci tudi potomci Keltov.
      Raziskave genomov so pokazale, da je genetska slika Slovencev skoraj enaka kot Madzarov, Avstrijcev, Slovakov … Z genetskaga vidika kot poseben narod sploh ne obstajamo ….

     • Tone

      Od kod pa ti črpaš znanje o civilizaciji Andaluzije?

     • šmentanamuha

      Mogoče ti bo pri raziskavi genetike koristilo še kakšno branje dr. Antona Perdiha: Izvor Slovence in drugih Evropejcev, lahko pa poslušaš tudi njegovo predavanje:

      Izvor Slovencev in drugih Evropejcev – Dr. Anton Perdih – 15.11.2016 – Knjižnica Duplek

      https://www.youtube.com/watch?v=l8-dXqUo7pk

     • ljubinica

      Dr. Perdih me ne zanima.
      Sem enkrat ze pogledala, pa hitro ugotovila, da gre pri njem za psevdoznanost.
      Skoda casa ukvarjati se z njim.
      Knjiznica Duplek?!
      A Gerzanove bajke tudi poznas?

     • šmentanamuha

      Ozvezdje Oriona? Seveda. Dokler znanost ne bo priznala kreatorja, je vsa znanost psevdo. Najprej je bila kreacija, nato evolucija. Največ so naredili za znanost tisti, ki so si upali stopiti iz utečengea kolesja in pogledati na stvari z drugega zornega kota.

      Ervin Laszlo stvari pove zelo jasno in razumljivo.
      Na Rubu Znanosti – Znanost i akašičko polje (28.01.2019)
      https://www.youtube.com/watch?v=IlH6nEgQNlY

   • traktor

    Za koji kurac so pa potem postavili džamijo v Ljubljani. In zakaj mi ne moremo postaviti cerkve v Abu Dabiju, ali v Qatarju?

    • Tone

     Džamijo so postavili v Ljubljani, ker imamo demokracijo in državljane islamske veroizpovedi.
     V Abu Dabiju nimajo demokracije. Ali bi želel, da jo tudi mi ukinemo.

     • traktor

      Kaj maš ti cajta. Ne pozabi, da z demokracijo ne pridajo samo pravice, pač pa tudi dolžnosti. Ravno tako je s socialno državo, ki si jo balkanci predstavljamo, kot nekaj, kar nam omogoča lagodno življenje z malo dela in nič odgovornosti, pri čemer te ugodnosti velikokrat ne pridejo ravno do tistih, katerim so namenjene, ker jih že prej pofruškajo socialni odvisniki, lenuhi oz. tisti, ki se po balkansko malo znajdejo.

     • Tone

      Koliko cajta moraš imeti šele ti, da pišeš neumnosti, ki nimajo nobene zveze z debato.
      Rajši priznaj, da uživaš, če se komu krši demokratične pravice. Pa kot mož priznaj, da si nasedel propagandi, da v muslimanskih državah ni mogoče postaviti cerkve. Zdaj lahko vsaj malo veš, kako te imajo za norca tisti, ki jim zaupaš. Samo za pomočnika v politični propagandi te imajo.

     • traktor

      Tako je.

 • centurion

  Ob taki duhovščini bo naslednje leto
  Sv.Mklavž ne brez križa na kapi po Ljubljani hodil
  ampak z rdečo zvezdo in polmesecem ter v zelenem plašču..
  Pa s tovariš Miklavž ga bodo nazivali…
  Prekleti janičar…

  • Rožle

   Potem pa ne bo več sv. Miklavž–
   ampak … tovariš Muharađa …

  • O’Brien

   Na žalost ni edini. Med duhovniki je miselnost, da je islam zaveznik proti ateizmu, zelo razširjena.

 • šmentanamuha

  Izjava tegale Cestnika mi daje misliti, da tudi katoliška cerkev poskuša poneumljati svoje vernike.

  • freedomfighter

   Hahaha ena bolj sarkasticnih izjav kar sem jih prebral na tem portalu…pohvalno

   • garfi

    to ni sarkazem ampak resnica
    ti si levuharski sarkazem borca za svobodo

    • freedomfighter

     Zgleda nisi razumel…ona leta 2019 ugotovi da poskusa katoliska cerkev poneumljati vernike hahaha ne morem se nehat smejat…to je vecina ljudi v razvitem svetu ugotovilo v obdobju renesanse

     • garfi

      mene skrbi vaša komunistična “renesansa”

     • freedomfighter

      Haha vidis tvoji komentarji so politicne parole…upam da nisi nasprotnik razsvetljenstva in renesanse…ce pa si pa to pove vse

     • garfi

      malo višje sem napisal parolo-resnico
      o komunističnem-iluminati razsvetljenstvu

     • freedomfighter

      Ves kaj mi je kot cloveku ki je nasprotnik socialisticne ekonomije zanimivo da nekateri ljudje nocete razumeti dejstva da del svetovne populacij pripada religiji imenovani socializem…najbrz si veren clovek in ni mi jasno kako ne razumes da socializem ni zarota elite ampak neumnost mnozice tako kot vse ostale religije…milan kucan je le vrh slovenskega problema ki pa se zacne pri 20 do 30 odstotkih navadnih po vase drugorazrednih drzavljanov…in poglej v rkc se lahko dogajajo vse mozne afere pa verniki ostajajo zakaj mislis da.bi bilo pri socializmu drugace in socializem ima sreco da je decentralizirana religija zato lahko prezivi tudi brez centra moci…kot virus

     • šmentanamuha

      Se lahko strinjam s tabo, da gre za neumnost množice. Od katoliške cerkve bi pa vseeno pričakovali, da bo stala na strani kristjanov in ne muslimanov. Zdaj vidimo, da temu ni tako.

     • freedomfighter

      Rkc je ustanova kot banka…a mislis da se na banki sekirajo za svoje stranke…mogoce boste koncno ugotovilo to kar vecino sveta ve ze 500 let in to je da je vera stvar posameznika religija pa stvar nadzora druzbe

     • šmentanamuha

      Kja zdej hočeš od mene, js nisem pripadnica nobene institucionalne religije. Nehi bluzit in si filat ego z nekimi mogoče boste končno … Raje kaj pametnega povej.

     • freedomfighter

      Ja ce si sele sedaj ugotovila da rkc poneumlja ljudi potem moras biti pripadnica te institucije ker tisti ki nismo to vemo ze 500 let…

     • šmentanamuha

      Glej, nekajkrat sem napisala, da nisem katoličanka ali pripadnica tega ali onega. Sem svobodna oseba, vendar nisem ateistka. To je stvar spoznanja, o katerem se ne prepiram več, ker mi spoznanja ni potrebno argumentirati. Torej, ne gre za prepričanje, ja? Vsake toliko grem v cerkev na kakšno mašo, ker situacija tako zahteva, in se čudim, kdo lahko to posluša. Moja poanta pa ni bila v tem, pač pa v izdaji, ki jo vidim na strani cerkvenih dostojanstvenikov in samega papeža, ki svoje vernike dobesedno potiska v naročje muslimanov. Nekaj podobnega so počeli tudi med 2SV. Gre za zlorabo zaupanja, tako kot so to zaupanje zlorabili tudi komunisti. Zato sem tudi mnenja, da so religije arhaizem, da so preživete. Prihodnost potrebuje samostojno razmišljujoče ljudi, ki si upajo prevzeti odgovornost za svojo srečo in dejanja in ne potrebujejo duhovnega voditelja, ki jih usmerja. Lahko se z njim posvetujejo, lahko je svečenik, ampak za svoje življenje mora biti odgovoren vsak sam.

     • freedomfighter

      No z napisanim se v celoti strinjam…zame je edina pozitivna stran krscanstva kristusov nauk ki je pa tako neprakticen da se ga ne da uporabljati…sedanji papez se le drzi kristusovega nauka kar je v rkc novost po 2000 letih…saj ves zgodbice da nastavis drugo lice in podobno…no ta nauk te pripelje v propad na zalost je pa edina stvar krscanstva ki je kaj vredna…paradoks…to sem napisal le zato ker se s tabo ne strinjam da papez dela narobe…on se le drzi kristusovega nauka

     • šmentanamuha

      Ne vem, če ti kaj dosti veš o Kristusovem nauku …

     • Tone

      »Ne sodite, da ne boste sojeni!” Mt 7/1-2
      Dvomim, da poznaš ta Kristusov izrek.

     • šmentanamuha

      Sej pravi, ukinimo sodišča, če je temu tako, potem pa udri na veselo.

     • Tone

      No, se je že izkazalo, da je imel Kristus prav – pojma nimaš o kristusovem nauku.
      V tem izreku Kristus namreč ne govori o sodiščih.

      In taki osebki naj bi ubranili evropsko krščansko civilizacijo!

     • garfi

      ko boš povedal kako se boriš za svobodo boš lahko
      kritiziral Slovence
      jaz sem aktiven že od protestov na Roški

     • freedomfighter

      Jaz se borim zase ne za ostale ker to ni moja dolznost…vsak naj poskrbi zase…temu se rece svoboda…

     • Tone

      Če bi se vsi borili samo zase, bi še vedno živeli v jamah. Svobodni pa bi bili tako kot ptički na veji: ne bi počeli drugega kot gledali, kje je kaj za pojesti in ali njih kdo želi pojesti. Ti se lahko počutiš svoboden samo zato, ker se mnogi niso borili samo zase, ampak tudi zate.

     • freedomfighter

      Vsak se bori le zase…ce s tem se komu pomaga je to le dodatek…a ves zakaj obstaja humanitarnost…zato ker se ljudje dobro pocutimo ko pomagamo torej smo humanitarni zaradi pozitivnih obcutkov ki jih dozivljamo ob dobrem delu…vidis se najboljsa dela naredimo iz sebicnih razlogov

     • Tone

      Se strinjam, ampak ti si napisal, da se najbolje počutiš, ko si humanitaren do sebe.

     • stane

      Saj ves kaksna je. Rdeca in zatohla.

  • stane

   Sam papez Francisek je ljubitelj migracij in nezakonitih divjakov.
   Ces moramo cloveku v stiski pomagati.
   Cloveku ja,ne pa invazivnemu klavcu,ki nas bo jutri pokoncal.
   Nikjer v BIBLIJI ne pise; pusti se zasuznjiti,pusti se ubiti.
   Imamo se vso ustavno in naravno pravico braniti.
   Da ne smem zascititi lastnega zivljenja,mi ne more prepovedati nihce,najmanj pa nzakonita vlada s tisto Marakesko bolno izjavo.

   • RATATA

    Ta bolna marakeška deklaracija bo vstopila v pravno prakso.
    Če si spremljal eRTeVeSlo so ves mesec prej pobavljali o neki človekovi pravici do državljanstva.

 • Anthon

  V Sloveniji je Udba desetletja zapirala in drugače preganjala ogromno duhovnikov, zdaj pa se tu nekaj jarih demokratov (nekateri so očitno spreobrnjeni direktno iz Partije za potrebe demokracije) trka po prsih in benti na nad nekoliko ponesrečenim tvitom patra Cestnika. Dvomim, da je kdo od njih sploh prebral številne Cestnikove sestavke na blogu ali ga v živo poslušal.

  Bi si upal tudi staviti, da tem najglasnejšim moralizatorjem pod slovenskim komunizmom ni bilo prav nič hudega. In to je tudi bistvo, zakaj je razvoj slovenske demokratične družbe tako počasen. Eni so tekli v eno smer, zdaj pa isti tečejo v drugo smer. Tako ne postaneš demokrat, ampak čisto nekaj drugega. Biti danes hraber na tem področju, je res nekaj korajžnega, mar ne?!

  Izjavljam, da se se kot katoličan ne navdušujem ne nad patrom Cestnikom, ne morda nad patrom Geržanom, ki oba veljata za bolj “leva”, kolikor je to sploh možno reči na tem področju. In da so mi mnogo bližje misli in teksti bolj klasičnih katoliških mislecev, kot je na primer g. Štuhec ali g. Stres, ali g Rode. A si vseeno ne dovolim takšnih stvari. V čem bi bil potem boljši od komunistov, če bi to počel?

 • garfi

  – gLobaList p.oCestnik razsaja na gLobaLističnem radiu Ognjišče
  mislili smo, da je s komunizmom konec pa so se samo pregrupirali in še okrepili
  to se ne more končati dobro za komuniste ali za Slovenijo
  del rkc je tudi očitno socialističen oziroma nam dela škodo in kot kaže tudi njih plačuje soros
  poCestnik se izgovarja vendar je med drugim poskušal tudi lustrirati Janšo, bil član socialistične mladine, za zaščito otrok pred pedofilskimi duhovniki pa pravi, da so zadolženi starši itd
  skd sls nsi so krščanarske stranke pod vplivom udbopartije in zame niso kristjani
  – rešijo nas lahko druge države ali gospodarska kriza
  če pa nas bodo počasi uničili z zamenjavo prebivalstva je konec s Slovenijo
  kar v bistvu počnejo že 70 let z uvažanjem balkancev in sedaj še radikalnega islama
  pokradli so toliko milijard, da je že to svojevrsten genocid

  • joza joza13

   Težke besede resnice uporabljaš, vendar so te – dejstvo.
   Že, že.., vse zapisano poznam in mi je jasno. Ampak redko naletiš na toliko hkratnih dejstev.

 • Darth Vader

  haha Branko Pocestnik je sedaj za vedno zapisan v podatkovnih bazah ZDA oziroma zahodnega sveta kot islamski kvizling, Ta članek je prilepljen v rubriki Aktualno na http://www.infowars.si

 • janko

  Fotka je stara nekaj let. Do tega srečanja je prišlo nekako slučajno. G. Cestnik je duhovnik in zelo sposoben. Ne se bati, ne dvomiti vanj.
  DEJSTVO JE, DA SO V SLOVENIJI VSI LEVOSUČNO MISLEČI PREMALO OZAVEŠČENI, ZAVEDENI!
  Danes končno lahko začenjamo govoriti. O preteklosti enoumja – grozot, zmote, terorja nad drugače mislečimi.
  Vsakdo si danes lahko prečekira svoja stališča.
  Zaključek: nihče omikan in z zdravo pametjo ne more biti na njihovi strani !

  • Tone

   Vsi omikani Slovenci so na njihovi strani. Na tvoji strani pa je samo nekaj zariplih Slovenceljnov, ki ste v sramoto slovenstvu.

   • RATATA

    Če omikanost pomeni priviligiranost bi lahko imel prav.

    • Tone

     Omika je izobrazba + kultura in privilegiranostjo nima nobene povezave.

     • RATATA

      Tvoja formula za omiko je v primeru islamskih prihajačev iz Jutrovega in črne Afrike zelo pomanjkljiva!
      Izobrazba + kultura v tem primeru dopuščanja in celo vabljenja milijonov popolnoma drugačnih v Evropo pomeni vrhunec bebavosti in nikakor ne omiko!

     • Tone

      Spet menjaš temo, da bi se pozabilo netočnost, ki si jo napisal. Pa naj ti bo.

      Lažeš, nihče nobenih milijonov ne vabi v Evropo.

     • RATATA

      Kaj pa je drugega kot vabilo, ko se spremeni pravila in predpise tako, da nezakoniti postanejo zakoniti. Še več, uzakonitev prepovedi nasprotnih mnenj se kriminalizira, da vsako nasprotovanje postane kaznivo dejanje enakovredno zanikanju holokavsta! “Krasno” je besedilo marakeške deklaracije res krasno. In res ste močni v “omiki” nevladni judopokomunisti!

     • Tone

      Če si probleme izmišljaš ali na besedo verjameš politikantom in nesposobnim novinarjem, boš pač imel probleme.
      Nobenega predpisa ni, ki bi nezakonite spreminjal v zakonite!
      Nihče ne kriminalizira nasprotovanja migracijam!

      Marakeške deklaracije si niso izmislili slovenski “judopokomunisti”.
      Podpisale so jo vse države, ki v Evropi kaj veljajo, proti pa so obrobne države, ki imajo v svoji zgodovini manko demokratičnega razvoja.

     • šmentanamuha

      Nvo-jevec, kolk ti plačajo za tvojo agitko? Možno je samo dvoje, al ti dober plačajo ali si pa neumen, če pobem lepše,nisi preveč bister. Manko demokratičnega razvoja, šur, s takimi vas fopajo, ojej ojej … ubogi Američani, Živela Venezuela, vzor naše prihodnosti in proletarske svobode!!!! Dejmo si še enga nalit. Živel, tovariš Tito, aja on je že mrtev, okej, živel, tovariš Kučan, živel,tovariš Šarec!

     • Tone

      Namesto, da pišeš zmerljivke in politične parole, bi rajši napisala kak člen, ki nezakonite migrante spreminja v zakonite ali primer ko je bil kdo kriminaliziran zaradi nasprotovanja migracijam.
      Do tedaj pa samo politikantsko nakladaš.

     • šmentanamuha

      Z Marakešem se ukinja pojem ilegalec, ampak so vsi samo še migranti z vsemi možnimi pravicami, pa še kakšno povrh. Za tiste, ki bomo takim afro-arabskim migracijam odkrito nasprotovali, pa se pripravljajo ustrezne sankcije, ki se po nekaterih državah že izvajajo (npr. Švedska, Anglija), tudi pri nas dobivajo posamezniki pozive na policijo. Pa saj ne moreš biti tako naiven? Očitno se migranti dobro zasluži.

     • Tone

      Kakšen člen, prosim, namesto rekla – kazala, ki se širi po forumih tipa Nova.

     • šmentanamuha

      Glej, da ne bova v neskončnost, čimprej si kupi molilno preprogo, pa bo zadeva rešena. Vse je bilo že napisano in zdajle nimam časa iskati. Lep dan ti želim.

     • Tone

      Jaz ne potrebujem niti molilne preproge, niti rožnega venca, ker nisem veren.
      Lep izgovor, a tudi, če bi imela časa na pretek, ne moreš najti, česar ni. Že nekaj mesecev se napenjate, pa še nihče ni imel časa poiskati člene, nad katerimi se zgražate. Če bi bili, bi jih vsak dan trikrat objavili.

      Verjamem, da je bilo že vse napisano. Toda ni vseeno, ali je podpisano z inicialkami, ali spolnim imenom človeka, ki za napisano garantira s svojim ugledom in strokovnostjo.
      Tudi jaz tebi želim lep dan, pa da bi imela vsaj ob nedeljah več časa zase.

     • RATATA
     • Tone

      To ni nobeno vabilo, to je nek tvoj danski somišljenik napisal na podlagi razprav o staranju evropskega prebivalstva. Tudi, če bo to rešitev, teh 10% prebivalstva ne bo spremenilo Evrope in njen biti.

   • janko

    Veliko preslabo vidiš s samo eno učko, odkrij si še drugo!

    • Tone

     Ne bo šlo – noben uček ne vidi v tvoje možgane, zunaj tvojih možganov pa je tako, kot sem napisal.

     • janko

      Torej zaripli Slovenceljni – res sem zaripel, ampak samo zaradi neprestanega vsestranskega škodovanja socialistov.

     • Tone

      Če nimaš drugih problemov, bo še vse dobro.

 • Anton

  Muslimani so uvedli operacijo glave pri vratnih žilah.
  Uvedli so avto šolo “go to people”
  Uvedli so pomlajevalni tretma “all under 18”
  Uvedli so nove meje “no border”

 • soc

  Še en murgelski podtaknjenec teološki fakulteti kot že prej Markeš in Karba.

  Kar se tiče blesteče islamske civilizacije, je dovolj spomniti se razstave, ki je krožila po EU in prišla tudi na Gospodarsko razstavišče v LJ ob mogočnem aplavzu režimskih medijev. Financerji so bili seveda z Arabskega polotoka. In poanta razstave je bila, da smo lahko za vse, kar imamo dobrega in naprednega, hvaležni veličastnemu in intelektualno superiornemu islamu. Nekaj podobnega so več kot pol stoletja prej iznašli Sovjeti, ki so vse pomembne izume 19. in zgodnjega 20. stoletja pripisali dotlej neznanim (in pretežno neobstoječim) ruskim izumiteljem, ki so jih kaki Edisoni, Marconiji in Tesle grdo kopirali.

  Značilnost primitivnih ideologij, pač.

 • lili pili

  Papez je podpisal z muslimani listino o pobratenju, celjska skofija pa caka na novega skofa, mogoce bo to celo ….. ja kaj boste pa polj pisali zmedeni sds ovci

  • garfi

   tvoj papež in izdajalec je kot ste vsi komunajzli

   • lili pili

    očitno so vsi komunisti, ki ne mislijo kot ti čeprav so spoštovani in voditelji katoliške cerkve….
    a bomo sedja papeža zamenjali…

    • Fw-190

     Ti Papak ne moreš nič menjat,kvečjemu svoje plenice. Kaj se čefurji tolk pritožujete. Svobodno lahko spakirate koferčiče,prav?

     • lili pili

      Pojdi vprasat na korosko koga imajo avstrijci za cefurja bos presenecen garantiram….

    • garfi

     kogar komunisti spoštujete je vaš

     • lili pili

      Torej vam bomo odzrli se duhovnike, kaj pa boste potem s kom, kam

   • freedomfighter

    Kot smo ze govorili socializem je vera in ima zelo veliko podobnosti s krscanstvom…npr oboji trdijo da je bogastvo greh, oboji uspevajo med revezi, obojimse gre za nadzor misli…

    • garfi

     skratka enaki po komunistično
     pol je pa vse brez veze
     uležmo se in počakajmo na konec

     • freedomfighter

      Vedno je alternativa le verniki je ne vidite ker ste zaslepljeni s svojimi religijami in razlicnimi izmi

     • garfi

      ja zmečmo komunajzle z oblasti za najmanj 70 let

     • freedomfighter

      A si ti kdja pomislil da mogoce velik del ne samo slovencev ampak vseh prebivalcev sveta vrjame religiji imenovani socializem in ni problem na vrhu…ce bi hotel komunistom pobrati moc bi moral pobiti cerka 20 do 30 procentov svetovnega prebivalstva ker jih je vsaj toliko okuzenih z religioznim virusom imenovanim socializem…nocete se sprijazniti da socialisticne ideologije se ne bo nikoli odstranilo s sveta ker toliko ljudi kot nasede socilistom jo nasede tudi nacionalistom…to pomeni vecina ljudi se identificira v enem od teh dveh izmov ki pa ne bosta nikoli izginila ali pa popustila…poglej na volitve pride 50 procentov drzavljanov in volijo samo socialiste in nacionaliste…tistih 40 procentov normalnih drzavljanov pa ostane doma…s socialisti in nacionalisti se moramo navadit ziveti ker ne bodo nikoli izginili…nikoli…a ves to da socialisticne ideje danes podpira vec ljudi kot kdaj koli prej…isto velja za nacionalizem…to so pre mocne ideologije da bi zamrle saj imajo pre vec vsecne populisticne ideje

     • garfi

      boste šli na volitve ko bo zmanjkalo pufa
      vsake toliko časa je očitno zaradi Ignorantov potrebna deRatizacija z vojno
      upam, da zmagamo tokrat “nacionalisti” ko jo boste začeli kot med drugo svetovno
      vse peljete v to smer

     • freedomfighter

      Drugo svetovno vojno so zaceli nacisti in komunisti…ne vem kje si nasel “nas” kot zacetnike vojne…ceprav sploh ne vem koga si mislil s tem.. me pa.prav nic ne skrbi za vojno ker je celotna svetovna ekonomija v rokah globalistov…pa tudi ekonomija je tako povezana da drzave sploh ne morejo v vojno…a mogoce poznas kaksno samozadostno evropsko drzavo

     • garfi

      aja nacionalisti so izvedli državni udar in jugoslovansko diktaturo, ki še traja
      Budalec

     • freedomfighter

      A druga svetovna vojna se je zacela v jugoslaviji hahaha najbrz se je tudi zmagala pri nas a ne hahah…si prevec poslusal tovarisice v jugi hahaha

     • garfi

      končala se ni in to ti je smešno

     • freedomfighter

      Evo sedaj si pa najbolje opisal slovenski problem…za vecino normalnih slovencev se je druga svetovna vojna koncala leta 45 za nekatere od vas pa se vedno traja in se najbrz ne bo nikoli koncala

     • garfi

      freedomfighter > garfi • 2 uri nazaj
      Zjokaj se nacional socialist popusili ste ze 80 let nazaj…domoljubni nacionalizem hahaha antiglobaliste sta porazila ze reagan in iron lady

     • freedomfighter

      Ja saj nacional socialisti so izgubili ze vec kot 70 let nazaj…tako kot sem.napisal in vojna se s porazom ene strani konca…tudi ce to pomeni da ne pobijes vseh nasprotnikov

     • garfi

      garfi > freedomfighter • 8 minut nazaj
      imaš kartoteko leftard pod nešteto imeni
      na tako neumne manipulacije ne bom več odgovarjal
      bom pa opozarjal druge
      povej še tvojim drugim nickom

     • freedomfighter

      Kaj ti sploh govoris…prej si me prepriceval da se druga svetovna vojna pri nas se ni koncala…potem si šel pa zbrisal vse svoje komentarje sedaj me pa napades o nekih drugih nickih…a se je tebi cisto odpelalo…no zgleda ne cisto ker si se vedno razumel kaksne neumnosti si pisal da si jihsel zbrisat…pa ce ti uporabljas vec nickov jaz jih ne ker to potrebujete bedaki da sami sebi potrjujete komentarje…poglej koliko ljudi na tem portalu se strinja z mano…nihce

  • Slovenec

   Kaj bo mogoče?

   • lili pili

    Vse je mogoce, tudi to da p.C….. postane skof…

 • Anthon

  Ničesar nisi utemeljil! Le ena bebava žaljivka na koncu je nekako orginalno tvoja.

  • RATATA

   Kdo od cerkvenih “dostojanstvenikov” pa ne uči levosti? Nauk vere je levi. Le “dostojanstveniki” delujejo pretežno desno.
   Ognjišče in Družina sploh ne vesta kako bi se obnašala in kaj bi izjavljala. Šloserji temu rečejo vijavaja, kot stara šajba.

   • freedomfighter

    Krscanstvo in socializem imata toliko skupnih tock da bi socializem lahko uvrscali v eno od vej krscanstva

  • joza joza13

   Seveda me nisi presenetil s svojim odgovorom…
   Svoje pomisleke sem zelo dobro utemeljil, le malce kratek si, kot vse kaže.
   Pa bodi srečen v svojem svetu…

 • šmentanamuha

  Hvala, lahko ga deliš naprej:)

 • Tone

  Tale, ki se upravičeno skriva pod H. M. je neizobražen primitivec.
  Cestnik ne pravi, da so španski Mavri muslimani prvi gradili namakalne naprave, ampak, da so jih gradili v času Karantanije. To pa je zgodovinsko točno. Enako velja za druge neumnosti v članku.

 • Slovenec

  Bog se usmili ljudi, ki takole razmišljajo in poveličujejo islam.

 • sodnikisozločinci

  Nečesa ni doslej še nihče opazil.

  “Ko so naši Karantanci še metali kamenje v medvede, je islam v Andaluziji gradil namakalne sisteme!”

  Ko so se Slovenci še večinoma vozili s vozovi katere so vlekli konji, so Nemci pod Hitlerjem v Nemčiji že gradili avtoceste. Po Cestnikovi logiki bi morali pozabiti zločine nacistov in Nemcem odpreti meje, da postanejo počasi večina in prevzamejo oblast v Sloveniji, enako kot zagovarja islam in priseljevanje muslimanov.

  • freedomfighter

   Oh ja fant se eden ki vrjame mitom o dobrem delu nacistov…

   • Tone

    Nič na tem svetu ni samo negativno!

    • freedomfighter

     Se en mit. Povej pozitivno stran zobne gnilobe.

     • Tone

      Zobozdravniki dobro živijo od nje.

     • freedomfighter

      Se vedno cakam pozitivno stran. To da zobozdravnik nam jemlje denar ni popolnoma nic pozitivno. Tudi za zobozdravnike zgleda to ni prevec navdisujoce glede na to da imajo poklic z najvisjo stopnjo samomorov

    • Ogard Novkar

     Pa tudi pozitivno ne!

     • Tone

      Kako lepo, da sva enega srca in enih misli.

  • Tone

   Nihče do sedaj ni prišel na misel, da bi lahko opravičevali nacistične zločine zato, ker so pod Hitlerjem Nemci gradili avtoceste in še marsikaj drugega pozitivnega. Ti si prvi!

   • Fw-190

    Spet ti Papak.Takoj te je zmotilo,ko je našel dobro primerjavo? Božček. Kaj sploh počneš še pri nas v Sloveniji,če ti nič ne paše. Svobodno greš lahko nazaj na jug.

    • Tone

     Jaz ne bom šel nikakor, ker se v svoji domovini Sloveniji dobro počutim. Ti pa se obnašaš nekulturno kot kak balkanc.

     • traktor

      A nisi ti tudi, balkanc?

     • Tone

      Jaz sem balkanc, če vzamemo, da sega Balkan do Karavank.

     • traktor

      Hvala za pošten odgovor.

 • Hribouc

  Bogi Branko.

  Čedalje bolj hudo.Zožanje & mašitev žil , premalo kisika ali kuga ga tako Luna trka vsake nekaj tednov?

 • freedomfighter

  Edina stvar v kateri je bil zacetni islam boljsi od krscanstva je v tem da je muslimanom dopuscal raziskovanje anticne znanosti ki so jo potem uporabili sami…srednjevesko krscanstvo je pa na vse nacine preprecevalo sirjenje anticne znanosti saj je bilo krscanstvo v tistem obdobju veliko bolj institucionirano…hvala bogu se je v poznem srednjem veku stvar obrnila in smo zaradi padca moci rkc prehiteli celo kitajce ki so bili ves cas dalec pred evropejci v znanosti kulturi velikosti moci…

 • traktor

  Živa resnica. A je resnica tudi to, da se danes piše 2019, oni pa so ostali približno na istem nivoju, kot takrat.

 • šmentanamuha

  Karantanci so baje pred tisoč leti metali kamenje v medvede, muslimani pa so gradili namakalne sisteme, pravi teološki strokovnjak Pocestnik Branko. Karantanci danes živimo v urejeni državi Sloveniji, hodimo v šole in smo praktično vsi pismeni, slovenski znanstveniki pa so cenjeni po celem svetu. Muslimani so danes v okoli 90 % nepismeni in mečejo kamenje v ženske, ki baje niso pridne, jim režejo spolovila in jim likajo prsi, ker mislijo, da ženska ni človek, mora nositi čez glavo še mrtvaški prt ali rjuho, da ne gleda drugih moških oziroma oni nje, ker bo užalilo alaha. Napredek je očiten, da ga možganski malo Pocestnik Branko ne more prehvaliti. Če bo postal pravi musliman, bo lahko brez greha še kakšno babo podrl. to pa se že splača.

 • Tone

  “V Sloveniji je Udba desetletja zapirala in drugače preganjala ogromno duhovnikov…”
  Najmanj po letu 1965 ni bil nobeden duhovnik preganjan, so pa bili vsi, ki so kaj rekli čez duhovnike ali vero.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!