fbpx

Breme je bilo preveliko: V LMŠ z liste za Evropski parlament umaknili prezadolženo Katjo Damij!

Foto: LMŠ

Lista Marjana Šarca je danes skoraj na skrivaj spremenila listo za prihajajoče majske volitve, poroča današnje Delo. Namesto Katje Damij, o kateri smo že poročali, da je davčna dolžnica, so nanjo uvrstili poslanko in podpredsednico državnega zbora Tino Heferle.

O Katji Damij smo že poročali, da je na listi LMŠ neuspešno kandidirala za poslanko v volilni enoti 4 Ljubljana Bežigrad in da je solastnica in direktorica več zasebnih podjetij, nekakšne svoje male podjetniške hobotnice, in da se je znašla na spisku davčnih neplačnikov in med blokiranimi transakcijskimi računi.

Požareport je razkril, da jo dandanes bremenijo tudi visoki finančni dolgovi. 11. maja 2017 je Damijeva registrirala podjetje Lartis d.o.o. za podjetniško in poslovno svetovanje, poleg tega pa tudi za peko kruha in izdelavo parfumov. Nekaj časa se je podjetje imenovalo Temna luna 44 d.o.o.; Damijeva je edina lastnica podjetja.

Vir: Gvin

Omeniti moramo tudi družbo Pravo zavarovanje zavarovalno zastopanje d.o.o., kjer je Damijeva solastnica. Iz javno dostopnih podatkov je namreč mogoče razbrati katastrofalno slabo poslovno bilanco. Podjetje, ustanovljeno leta 2009, v solastništvu Ane Damij in Taliba Damija, beleži izgube in visoke dolgove.

Vir: Gvin

Slabo bilanco ima več kot očitno tudi podjetje Tad računalništvo in informatika d.o.o., registrirano leta 1995, saj se je to znašlo na spisku davčnih neplačnikov. Po javno dostopnih podatkih pa sta tudi tukaj, tako kot pri podjetju Pravo zavarovanje d.o.o., solastnika mati Ana in oče Talib.

Vir: Gvin

Ne moremo pa tudi mimo podjetja Val Art d.o.o., kjer je Damijeva le direktorica, lastništvo pa je v rokah podjetja Knez Art. Najbolj zanimivo pri tem je, da je naslov podjetja povsem “naključno” na istem naslovu kot agencija Mediana, ki meri javno mnenje. “Tudi podjetje Val Art d.o.o. je leta 2017 imelo prejkone skromnih 14 tisoč evrov prihodkov in 334 evrov dobička.”

(Vir: Ajpes)

Vir: Gvin

Damijeva je bila skupaj z materjo Ano tudi ustanoviteljica zasebnega zavoda Aurescu, ki ima blokirane bančne račune. Sicer je iz zavoda že izstopila, je pa potrebno priznati, da je bila Šarčeva kandidatka za evropsko poslanko zelo ponesrečena izbira, saj je tako kot Vilfan davčna neplačnica. Šarec je na koncu le spoznal, da se takšne kandidatke ne splača imeti na listi za volitve v Evropski parlament, ki bodo 26. maja letos.

C. Š.