Brezidejno odkritje SD: Nova niša za nabiranje davkoplačevalskega denarja!

Foto: STA

“Socialni demokrati znova odkrivajo toplo vodo. Prehod od političnega izkoriščanja revežev do izkoriščanja okoljevarstveno zaskrbljenih so leve stranke na zahodu izvedle že takoj po medijski propagandi Ala Gora pred 13 leti. Krilatica ‘Zelena kot nova rdeča’ le kaže njihovo neoriginalnost, brezidejnost in posledično brezciljno sledenje svetovnim socialističnim trendom,” je sprejetje programskega paketa za zeleno, socialno in razvojno prihodnost Slovenije komentiral politični analitik in kolumnist Mitja Iršič. 

Na dan, ko je celotna Evropa obeleževala 30. obletnico padca Berlinskega zidu in s tem padca komunizma, so Socialni demokrati v Titovem Velenju priredili kongres, na katerem so napovedali še večji zasuk v levo in zeleno okoljsko in razvojno naravnano politiko po navdihu švedske aktivistke Grete Thunberg, ki straši, da bo zaradi podnebnih sprememb konec sveta. Pri tem so predlagali načrt zelenih naložb za prihodnjih deset let, vreden preko 30 milijard evrov.

“Naš planet se segreva, živalske in rastlinske vrste izginjajo, pospešeno se uničujejo naravni viri. Ni planeta B, ni plana B. Je le plan A, to je akcija,” je v stilu Grete strašil Matjaž Nemec, evropski poslanec Milan Brglez pa dodal, da če ne bi bilo podnebne in ekonomske krize, bi imeli veliko težjo nalogo prepričati vse v družbi, da je treba nekaj narediti. “Temu je potrebno podrediti tudi gospodarski sistem,” je še dodal. “Današnji kongres stranke SD je dokaz, da želimo zgraditi zelen, ambiciozen in socialno pravičen dogovor za Slovenijo in Evropo. Te zaveze moramo sedaj uresničiti s konkretnimi ukrepi. Ne želimo biti stranka izgovorov in na napakah se učimo. Ker zelena je nova rdeča!” je izpostavila evropska poslanka Tanja Fajon in dodala, da morajo Socialni demokrati predstavljati vodilno silo zelene prenove. “V Evropskem parlamentu smo zato podali pobudo za razglasitev izrednih podnebnih razmer v Evropi.” 

Foto: STA

Zelena le še barva denarja
Iršič
izpostavlja, da je globalna socialistična internacionala k sebi pritegnila ogromne mednarodne konglomerate, ki si v naslednjem desetletju obetajo trilijonske zaslužke s področja okolju prijazne tehnologije pridobivanja energije – le da zaslužki ne bodo prišli iz dodane vrednosti končnih izdelkov, ampak iz subvencij, ki jih bodo sponzorirali davkoplačevalci. “S tega vidika je zelena le še barva denarja. Socialni demokrati so pač odkrili novo nišo nabiranja davkoplačevalskega denarja. Kar je seveda velika hinavščina glede na to, da je TEŠ 6 njihov hišni projekt in da so bili skozi zgodovino veliki borci za rudarstvo v Sloveniji. Če bi politične ukrepe strank merili po izpustih CO2 v ozračje, bi imela naslednica CK ZK daleč največji ogljični odtis v Sloveniji. Kako bodo svojim volivcem prodali okoljevarstveni agitprop, ki bi nas rad energetsko osiromašil, in hkrati boj za revne, ki jih bodo takšni ukrepi najbolj prizadeli, bomo videli komaj na predvolilnih soočenjih. Glede na to, da želijo premogovnik v Velenju – njihov tradicionalni fevd – zapreti s pomočjo 3 milijonov javnih sredstev, se nam že lahko dozdeva, da bomo zelence za zeleno politiko prispevali proračunski plačniki.”

Mitja Iršič (Foto: Demokracija)

Trdo leva linija se bo še naprej radikalizirala
Po besedah Iršiča je videti, da SD ne bo omilil trdo leve linije in se bo še naprej radikaliziral, kar se je videlo v sami prezenci nedavnega kongresa. Peli so komunistične pesmi, njihov podmladek je tvital, da se bodo srečali v Rdeči dvorani sredi “Titovega” Velenja. Za to fasado se je poleg nove zelene komponente veliko govorilo o preverjenih temah: neenakosti, staranju prebivalstva, neoliberalnem kapitalizmu, rešitve pa kot vedno vidijo v izvršilno ukazani redistribuciji premoženja, ki ji sami duhovito pravijo “pravična”. “Govorijo o umetnem večanju minimalne plače, kot da so politični Dedek Mraz, ne povedo pa, da to ne bo ukrep, ki bi prizadel dohodkovno stran proračuna, ampak družbeno skupino, ki je v Sloveniji najbolj na udaru: podjetnike. Manko produktivnosti Slovenije v primerjavi z Avstrijo bi blažili z javnimi investicijami v znanost in razvoj (kljub uradno dostopnim podatkom, da so le-te v primerjavi z zasebnimi naložbami manj učinkovite). Ne zavedajo pa se, da so za tehnološki deficit krivi tudi sami z 10-letno gospodarsko regresivno politiko, ki stremi k državnemu intervencionizmu in ščitenju domače industrije na račun potrošnikov,” kritično opozarja Iršič.

Foto: STA

“In ravno ta zadnja stvar je tako bizarna – Socialni demokrati se obnašajo, kot da so radikalna, večno opozicijska skupina aktivistov, ki se bojda bori za ‘malega’ človeka, v resnici pa so institucionalna, s strani vseh našističnih lobijev podprta stranka, ki skoraj neprekinjeno vlada že desetletje in aktivno kroji slovensko politično-ekonomsko krajino,” poudarja Iršič in dodaja: “Pred kom nas bodo ‘osvobodili’? Pred samimi seboj?”
Hana Murn
 • samotoje

  Program SD: kako narediti iz rdeče zeleno oz. kako razložiti zvestim komunistom, da rdeče ni rdeče, ampak se je njim samo zdelo, da vidijo rdeče. Zdaj bodo vsi zeleni kot Marsovci.

 • Ivan Ivanovič

  Po moje je vzrok v chemtrailih. V njih mora biti nekaj, kar vpliva na ljudi, da postajajo greteni. In to ne samo v Sloveniji.

 • bubamara

  Strel v prazno. Butalci niso za zeleno. Zeleno pomeni skrbeti za svoje odpadke. Butalci nočejo imeti nič z odpadki. Če pa jih že imajo, jih vržejo v kakšno jamo na vodovarstvenem območju, ali jih zažgejo na svojem vrtu, ali pa jih odvržejo na kakšno njivo. Kot glavni akterji pri ohranjanju kurjenja nekvalitetnega premoga, gredo spet s figo v žepu pred butalce. Taktika “Janša je kriv” , je bolj primerna za Butale.

 • Ivan Ivanovič

  Kučan pa še ni odmrznil svojega članstva v ZKS/SD? Kaj še čaka? Da bo to spet edina stranka?

 • tasilo

  Ekstremisti komunisti se pomikajo še bolj v levo in v zeleno.
  Njihov politični program je strankarska kleptomanija in strankarsko-mafijski reket.

  POZOR! Tatovi na delu! Primite se za žepe in denarnice!

 • Joško

  Levaki, da ne boste še na semaforju zamenjali rdečo barvo z zeleno!

  • Franc Šink

   Ne kliči hudiča..

  • zokispoki

   In to s krilom !

 • Mademoiselle

  Vsa takšna in drugačna gibanja so ugrabljena s strani levih, ljudje so pa slepi. Ker se je treba boriti za lep svet in boljšo družbo! Itak, lahko se je boriti za lep svet na račun drugih. Plačal bo pa tretjerazredni državljan s petstotimi dajatvami.
  Zato mene tam ne vidijo, ne rabi mi nihče pridigat kako in kaj, ker že sama skrbim za čisto okolje kolikor lahko. Vse to je nateg. Svet se spreminja že odkar obstaja, ne rečem da je smeti preveč, ampak naj gredo ti ljudje lepo v Indijo pogledat kako in kaj. Aja, ne.

 • janko

  Zelena – za nažiranje z davkopačevalskim denarjem. Za začeteh 180 milijonov letno – za ničesar?!
  NE, NITI ENEGA EVRA,ne damo jim niti enega evra!
  Kot so prišli na oblast z političnim in uličnim udarom in kot povsod to naredijo levičarji po svetu (danes v Boiiviji), jih naženimo iz vseh pisarn, razpustiti vlado , prepoved vsega rdečega in jih nagnati delati za tekoče trake v tovarne in jim zapleniti pokradene desetine milijard!

 • VERZIFIKATOR

  Dejan Tit Velenšek

  RDEČA IN ZELENA

  V hiši rdeči spet posvet poteka,
  o nadaljni poti gre beseda,
  hišni svet na polno zdaj zaseda,
  se o barvi na ves glas prereka.

  Hiša tam na levi nas prekaša,
  zaskrbljeno vodja hišni pravi,
  nov načrt naj čimprej se pripravi,
  barva naj izbere v njem se naša.

  Na zeleno barvaj in bolj v levo
  temelje naj hišne se pomakne,
  takšno, glej, rešitev vodja stakne,
  upa, da s tem rešil bo zadevo.

  Pa ne gre ta stvar tako preprosto,
  tudi če dovolj je zelenila,
  rdeča zlepa se ne bo prekrila,
  seka čez zeleno prepogosto.

  Luč rdeča sveti brez prestanka,
  bi prebarvali si jo v zeleno,
  je prepozno, bratci, zamujeno,
  je pri rdečih vratih stara stranka.

  Cena vse predobro ji je znana,
  čudi se zelenkasti spremembi,
  vse zajeto v kratki je omembi,
  da je rdeča čisto razprodana.

 • Janez Novak

  Če človek pogleda prvo vrsto, je vse jasno, kaj je SD: lutkovno gledališče stricev iz ozadja. Tam ni niti enega svobodomisleca, ki bi si upal misliti z lastno glavo.

 • Nšo-či

  Za naravo bomo lahko poskrbeli, šele, ko si jo bomo nehali lastiti. Ko bomo porabili toliko kot potrebujemo in ne toliko kot želimo. Ko bomo brezpogojno ljubili ljudi, ki nas obdajajo. Ko bomo čutili svobodo in razumeli odgovornost Stranka SD ni glasnik svobode. Ne razume brezpogojnosti, še manj odgovornosti. Njeno politiko kreira rdeči kapital, ki se v skladu s trenutno modo, barva zeleno. Mladi tega nikoli ne bodo podprli. Fajonova se lahko postavi na glavo.

  • Mademoiselle

   Z vsem se strinjam, ampak mladi so zelo oprani. Kdor ne dela z njimi, se druži (npr. v večji skupini) si težko predstavlja kako zelo. ‘Ker smo tako solidarni in ker je prav se boriti za dober svet’, opozicija je pa grda in pokvarjena. Mladi po ozadju nič ne kopljejo. Floskule so jim dovolj, da verjamejo v vse kar se ponuja.
   So mene pred kratkim (v neki skupini) povsem utišali, ko sem želela povedati svoje mnenje.

   • janko

    Seveda se trudijo pritegniti mlade, da bi večno vladali. Mladim ne zamerim, ne vedo za preteklost, gledajo v jutrišnji dan. In prav je tako. So normalni! Rdečuharske zblojenosti jih ne bodo navduševale. Čas je največja sila, rdeča zblojenost izvodeneva, je passe.

   • Nšo-či

    Mladi šele pridobivajo izkušnje. Ker smo jih prepustili šolskemu sistemu, se upirajo vsemu in ne znajo spoštovati izkušnje. Ampak povedala si jim, tvoje besede bodo razumeli. Potrebujejo čas.

    • Mademoiselle

     Heh, bodo ali pa ne bodo, to je vprašanje. saj se kaj dosti ne sekiram. Drugih ne morem spreminjati, lahko samo sebe.
     Žal, takšno je moje spoznanje.

     • Nšo-či

      Ljudi res ne moremo spreminjati. Lahko jih sprejemamo, kar je včasih povezano z bolečino, ki jo sprejemanje prinaša. Vseeno verjamem, da je mladim mogoče odpirati svet in da potrebujejo le čas, da svet brez slepil zaznajo.

   • zokispoki

    Svoje zaplankanosti se zal ne zavedajo. Tovaris Gaber je dobro poskrbel za nadaljevanje enoumja, ce se ne motim…

    • Janez Novak

     Mlade načrtno poneumljajo v šolah, starejše pa z mediji. Vzneseno pripovedovanje pravljic o nekakšnih nedolžnih in pametnih mladih je neumnost. Tisti, ki danes kradejo kot srake, so bili ob osamosvojitvi večinoma še rosno mladi. Hitro so sprejeli tatinsko štafeto od old boysov …

 • althar

  Včasih so naši socialisti ščitili delavstvo in ga spravili na beraško palico.
  Potem so dali vodo v ustavo in zgradili kanalizacijo čez vodonosnik.
  Zdaj se se preusmerili na okolje na splošno.

  Priznam, začelo me je resno skrbeti za naše okolje.

 • janko

  Iz obrazov na fotki veje stari komunizem. V najboljših letih so nam odmerjali skromen kos kruha, v šoli so nas speljali stran od krščanske vzgoje, edino pravilne poti naših staršev, na uničujoča stranpota rdeče zvezde. Kot polni elana, znanja in kot garače – so nas bremzali. Kdor je še poskusil razmišljati – je pristal na seznamu “če do česa pride”. Vsakdo, ki preživi pekel, zazna molekule ognja; iz starih rdečkarjev močno izseva njihova nostalgija…

 • montyamp

  Banda ki se je nažrla s pokradenim in nacionaliziranim premoženjem , natrosila svojo topoglavo mladež po oblasti , napolnila zgradbe zgrajene od Marje Terezije za vodenje slovenskega ljudstva s svojim cerebralno invalidnim vajeništvom bankrot atentat politike , je uničila Slovenijo , ki je pred 100 leti še parirala zahodu .
  Danes iz države beži vse , ki ni privezano k rezultatom svojega dela , ne bežijo pa udbovska deca prisesana na davkoplačevalski denar .
  GORJE NARODU , KO PRIDE MORILSKI HLAPEC ČEZ GORO MRTVIH , NA OBLAST

 • Amerikanc

  Ali mi lahko kdo zagotovi, da osebki v prvi vrsti, na zgornji sliki, izgledajo kot komunisti ?! Prav smešni so toti Gospodje, ki se nazivajo s tovariši.

 • WISKY 1000

  Rdeči paraziti,ki so uničili Slovenijo

 • montyamp

  Kleptomanstvo za zaveso ekologije , rdečeciganska mladež , zadruga topoglavih naslednikov udbovskega vajeništva , naj gre na nekajletno exkurzijo v Austrijo .
  Tam se lahko naučijo v praksi kako zgleda NORMALNA država , na FDV se v programih proizvodnje zlobnih in mentalno retadiranih sinekurcev redijo kadri za uničevanje vsega dobrega .
  Nekajletno zato , ker opranoglavcem ki rastejo iz 800 morišč nabildani s partizanstvom , zgleda sploh ni več pomoči .
  Samo , če pade država , bomo =bali ježa VSI , seveda tudi titobandito omladina .

 • soraya

  To je že noro!

 • Franc Šink

  Komunisti bi bili lačni, če jih ne bi bil nekdo naučil krasti.

 • Silos

  Zelena,mavrična ali roza njih se bo vedno držala KRVAVO RDEČA !

 • Andrej

  A je lahko kdo še bolj butast? “…Milan Brglez pa dodal, da če ne bi bilo podnebne in ekonomske krize, bi imeli veliko težjo nalogo prepričati vse v družbi, da je treba nekaj narediti.”
  Topično komunistično. Če ni krize, jo pa naredimo. Komunisti so PROBLEM, ne pa REŠITEV. Ampak, njihov račun za izmišljene težave je pa strašen.

  • JANEZ GUS

   Čim več jih prijavit sovražniku,da bo začel zganjat teror,da bo narod pribežal k nam.Poznamo te komunistične prijeme.

 • rubec

  Edini ki vsaj malo razmišlja, je tip na sliki desno od nemca. Zakril si je pol obraza in bo ko bodo teli debili nekoč tarča posmeha lahko rekel, da to pa že ni bil on.

  • tohuvabohu

   Dol mu visi za vse njihove debilizme. Včlanil se je samo zato, da je lahko postal minister za kulturo.

  • Artur

   Pa še eno nogo je dvignil verjetno ga je spustil potem pa si nos zakril, da ga nebi vohal.

   • rubec

    Ikzekli hehe.

 • Andrej

  Tasilo bolje bi bilo če bi napisal , da se komunisti vse bolj pomikajo brez vsakega sramu in pomislekov v kriminal in prevare naroda , ki živi od drobtinic iz njihove preobložene mize ! Dandanašnji ljudem tudi drobtinic ne privoščijo več ! Vprašam koliko ljudi je še , ki ne nasedajo povzpetnikom in prevarantom iz vseh vetrov in strank , ki se zaklinjajo , da to počnejo za njihovo dobro ?

 • Slovenka

  Prašiči v SD so planili k novemu, zaenkrat še polnemu koritu. Mljask, mljask. Samo kaj bo, ko bodo k istemu koritu planili še drugi koalicijski prašiči? Bo sledilo mesarsko klanje?

 • marker

  SD je kot lubenica. Zunaj je zelena. vendar ko jo prerežeš, vidiš da je znotraj čisto rdeča. Doktrina delovanja in program sta enaka kot v ZKJ pred 1991, drugo je samo ime stranke. Volk zamenja dlako, nravi nikoli. Njihov program je ta, da se nič ne spremeni. Pomeni, da se striženje ovc nadaljuje.

 • Janez Mayer

  Vesela in ponosna sem na delo, ki se ga @strankaSD lotevamo, ker verjamem, da smo na pravi poti. In zavedam se, da bo le čas pokazal, kako iskreni smo. Na nas je. Imamo znanje, imamo potencial. Dokažimo, da zmoremo!

  Ups, moj sheet-o-meter kaže 11 od 10, kar pa ni nič novega, ko gre za to stranko, no.

 • JANEZ GUS

  Ki so ti velebluziči pozabili izklopit mikrofon ,je to kruljenje spominjalo na gostilniško debato tam nekje proti jutru.Res ne izčrpen intelektualni potencial.

 • JANEZ GUS

  Muzika,ki jih je spremljala pa iz l 80,samo ne vem,ko oni gledajo naprej.Če bi moral sedet med temi rdečimi lopovi,se rajši ubijem.

 • RATATA

  V Kozini bo pa ena firma po imenu EOLKA vetrnice gradila.
  Sedež firme je v Ženevi, na Rue du Vauche 5…..
  Leta 2018 prihodkov 900eur… izgube 598,49.
  Druzbenik pa Zoran Janković!

 • Ryuk

  Vlada, ki ustanavlja novega letalskega prevoznika z našim denarjem, se nima pravice označevati za “zeleno”.
  https://uploads.disquscdn.com/images/7c12752bf16e6c4c68cd36f387d2b17924bc0142bdd1de106e919c1f16dee50c.jpg

  • JANEZ GUS

   Vstanavljajo si nov bankomat za krast davkoplačevalski denar.Tako dolgo,dokler jih ne polovimo in okrasimo kandelabre.

 • Felikss_AH

  Brezidejno ali ne… “njihove ideje” in oni sami očitno zažigajo pri njihovih volivcih… ker kako drugače bi masa te povsem brezkoristne avantgardne komunajz-drhali sploh obstajala kot stranka… in to še v parlamentu. Enako z Levico in onimi patetičnimi ad-hoc tvorbami ki nosijo imena svojih “velikih vodij”. Začetek in konec te iracionalnosti je v njihovi volilni masi… in ta se da najbolj nazorno opisati z temle vicem –

  Dve kurbe se pogovarjajo o preteklem dnevnem šihtu… in ena potoži da je dons mela hudo zahebano stranko… tako da si je morala nataknt rokavice ker je meu tko smrdljivo umazanga… ko mu ga je fafala.

 • tomven

  Priznam, tile motenci, so zreli za resen psihiatrični konzilij. Človek težko verjame, da taki ljudje sploh lahko tlačijo politični parket. Hudo!

 • gabrijelobid

  Slabo mi je od oseb na sliki.

 • holzer

  Namesto da se ti levi nesposobneži lotevajo globalnih problemov s podnebnimi spremembami,bi bilo veliko bolje in zaželjeno,da bi videli in jih začeli reševati te iste težave kar doma.
  Namreč Slovenija k tem spremembam vremena v svetu prispeva zanemarljivo malo glede na našo velikost,tako da je našo reševanje le tega,kaplja v morje.
  Imamo glede tega doma veliko teh in podobnih problemov,nelegalna odlagališča odpadkov na obrobjih mest,vasi,gozdov itd.Zdaj v zadnjem času še cel kup smeti,odpadkov za ilegalnimi migranti po gozdovih.
  Potem je zelo velik problem razni nevarni industrijski odpadki in odlagališča,kam z njimi,kot so npr.Termit v Moravčah,Kemis Vrhnika,ki so res zdravju nevarna in škodljiva.
  To je samo en majhen del,vseh nakopičenih problemov,ki bi jih že zdavnaj morali vse te leve stranke reševati,ki so bile v vseh vladah,naredile pa zelo malo ali nič.
  Potem so tukaj še drugi problemi,kot so ogromno število upokojencev,ki živijo v revščini s sramotno pokojnino,dolge čakalne vrste v zdravstvu,korupcija vsepovsod,premajhne minimalne plače,stanovanjska stiska,predvsem mladih,ki ne morejo pridit do stanovanja,odhod mladih šolanih ljudi v tujino,zaradi teh stvari itd.
  Tako da imajo te leve stranke,ki so v vladi zelo veliko dela doma in naj začnejo spreminjat stvari najprej doma in naj delajo dobre stvari za ljudi,kot državo.

 • Unikatna

  Ma bejži no, kaj bo mladim in otrokom okolje?…bodo travo jedli, živeli pod mostom?…raje se pobrigajte za dostojne plače, pokojnine in manj zapravljajte…za okolje vi ne boste nič naredili, ker bi morali v SLO prvo pomesti…

 • slosin

  ….postajajo vse bolj radikalni….KLOVNI..

 • Felikss_AH

  Najbolje da se začnejo predstavljati pod sloganom Je Suis Greta Thunberg… in s tem končno potrdijo da ih daje Down Syndrome… ki ga itak imajo že v obrnjeni kratici SD

 • Artur

  Kateri jih voli ta je še bolj umsko deformiran kot oni.

 • Mirko

  Torej pravi lubeničarji, na zunaj zeleni, vsebina je rdeča.

  • tohuvabohu

   Čas je za igro Lepo je biti ekobandit.

 • xtc

  Kruto dejstvo je,da bodo morali prebivalci Zemlje sleje kot preje obračunati z EKO mafijo in jo iztrebiti-sicer biodo lačni in revni.

 • tohuvabohu

  Mora me tlači pred temi drekači.
  Pred njimi nas ne reši ne Al Gore ne Bob Dole.

 • Rožle

  Naj bo že konec levimi, gnilimi predvsem pa lažnivimi komunisti …
  Hvala Bogu, da obstaja ta portal ter stranka SDS, ki temelji na resnici, poštenju .. domoljubju in seveda brez cenzure …
  komunistično zmontirane procese smo bli vajeni tam takoj po letu 45,… mladina tega ne ve … zato jih je treba opozoriti
  … ne nasedajte komunistični propagandi in plačancem na portalih …

  ..in Kje se je stranka “ZELENIH” oz. nezrelih skrivala včečaj, ko je šlo za naše okolje ???!!!

  • Felikss_AH

   Ne pomaga… so že ferderbani… pa ne samo naši

 • Artur

  Nova politika skrajno levih idiotov : Biti krvavo zelen je naš moto, biti zeleno krvav je naš domet vi butalski narod pa, če ne boste poslušni in ubogljivi kot do zdaj boste tretirani kot fašisti in kot taki kazensko preganjanji kot notranji sovražniki naroda. Skratka! Je.ali ludi zbunjene!

 • šmentanamuha

  Za tele kot da se je čas ustavil leta 1945. Sem brez besed.

 • Artur

  Kolikor so ti gretenisti multikulti usekani v njihovih lubenicah se zna kmalu zgoditi :
  http://shrani.najdi.si/?2x/vI/1wDK2i9Y/judges.jpg
  Vprašanje pa je kaj bo prej tole ali tisto zgoraj :
  https://blogs.magicjudges.org/dli/2016/06/13/lgbtmagicjudges/

 • Sv. Jurij

  Ovce je potrebno strižt.

 • Janez Mayer

  Naša Joži je vedno v toku dogajanja. Vendar pa ima tokrat problem, če kdo naroči rdeče vino, no.

  • Rožle

   oo .. Hermann Maier

 • Sv. Jurij

  Je Židan ukradel stil rudeče kravate našemu prvemu zetu ali obratno?
  Je vedno židane volje ter rudeč v lička zaradi odseva barve njegove kravate?
  Bo po novem zelen v obraz od zavisti?

  • Olga101

   Verjetno je ukradel kar kravato, ne samo stila! Saj veste, da so imeli komunisti svoje oblačilnice na davkoplačevalske stroške (Mura je zastonj oblačila Kučana,…)!

   • Sv. Jurij

    So pa bile kvalitetne obleke ter mednarodno priznana znamka. Armani oblači policiste v Italiji recimo.
    Židan, da je tako spreten, da bi kar izmaknil kravato?

    • Olga101

     Ste videli njihovega vzornika Franto, ki sedi na ukradenem kavču, obdan z ukradenimi umetninami?
     Nam je vse dovoljeno!

     • Sv. Jurij

      Franta je totalno nedotakljiv…ti šment.

 • Olga101

  Po pisanju Hanzi in njihovem alarmiranju predsednika države (!?), je Slovenija najbolj ogrožena država v vesolju! Kakšno “znanje” imajo levičarji, pa dnevno videvamo skozi zažiganje odlagališč nevarnih odpadkov, speljevanje kanalizacije čez vodovarstveno območje, gradnjo lakirnic na kmetijskih površinah…..

 • Artur

  [Video Slovenija] 11.11.2019 Nova24TV S Titom in komunizmom naprej v zeleno prihodnost.
  https://www.youtube.com/watch?v=FTEGaBbaw_o

 • slosin

  R A Z G L A S

  Spoštovane tovarišice in tovariši!

  Na našem sobotnem kongresu v Titovem Velenju, smo v tajnem delu zasedanja sklenili, da je zadnji čas, da se odzovemo klicu naše velike in spoštovane voditeljice tovarišice Gretice. Gnili kapitalizem nas je tokrat napadel z novim orožjem – podnebne spremembe. Gnili kapitalisti so dvignili proizvodnjo preko vseh razumnih meja in nam z močnimi ventilatorji svinjarijo, ki pri njih nastane,
  pošiljajo v našo lepo deželo.Ker pa to ne zadostuje, nam dostavljajo še enormne
  količine vozil, za katere pa vsi vemo, da strašansko onesnažujejo naš lep in čist slovenski zrak.In našo marljivo in delovno klaso so zavedli,
  da jih množično kupuje in se zato enormno zadolžuje. Oni pa na ta način za
  povrh še bogatijo. Mi smo že poizkušali prispevati nekaj k izboljšanju našega socijalističnega okolja in smo v ta namen uničili Adrio.
  Saj vsi vemo kakšni osnaževalci so ti kapitalistični avioni. Naš velik boj se trenutno odvija v uničevanju naših fabrik, ki tudi ogromno prispevajo k onesnaževanju. To poizkušamo doseči preko našga predsednika
  vlade Serpentinška. Za enkrat smo kar uspešni. No, to delamo tako, da spodbujamo vse v JS in JU, da vsakih 14 dni štrajkajo in zahtevajo vse višje plače. Naš Serpentinšek zato navija davke in vsakemu je jasno, da marsikatera fabrika tega ne zmore in gre cugrund. No, a vam je jasno, da fabrika ki ne dela, tudi zraka in naših voda ne onesnažuje. Kaj pravite,a?
  Kot vidite, imamo zelo sofisticirane metode proti tem gnilim kapitalističnim svinjam,
  ki nam onesnažujejo okolje.

  No, in zdaj k bistvu!

  Od danes naprej razglašamo v Sloveniji podnebne krizne razmere. Opozarjamo, da se bomo z vsem silam uprli gnilim kapitalističnim onesnaževalcem zraka in vode. Opozarjamo pa tudi, da je vsak boj za podnebne spremembe strogo prepovedan izven naše napredne stranke SD pod vodstvom tov. politkomisarja Židanova. V ta namen smo že ustanovili tudi hitra revolucionarna sodišča pod vodstvom politkomisarja tovariša Brzega. In naj vas opozorim, da on sodi izključno po naravnem pravu. V pomoč sta mu še dve strokovnjakinji Bavconovega prava tovarišici Pipan in Katič…..Posebno opozorilo velja našim izdajalcem, tako imenovanim desnakarjem ali Janšistom. Z njimi bomo obračunali brezkompromisno. V jamah je še prostor…..

  Politbiro stranke SD

  Dejan Židanov

 • Sv. Jurij

  Kaj pa Rotar, kateremu klanu saleške kotlino on pripada? #Samvprasam. Ali preveč sprašujem?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!