Brezsramna kraja! Davkoplačevalci smo poleg propadlega projekta Stožice plačevali tudi nesramno draga Jankovićeva kosila in izlete na Balkan!

Zoran Janković in Zlatko Sraka sta oba izkoristila institut poenostavljene prisilne poravnave. (Foto: STA)

Vodilni možje pri megalomanskem projektu Stožice, med njimi Zlatko Sraka in Zoran Janković, so si tedensko privoščili izjemno draga kosila, račune zanje pa prilagali kreditom, ki so jih predhodno dobili od slovenskih bank.

Nekdanji prvi mož Energoplana in njegovega projektnega podjetja Grep, ki je gradilo športni center Stožice, Zlatko Sraka je včeraj pričal pred preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji, ki jo vodi poslanec SDS dr. Anže Logar.

Sraka je pred ustanovitvijo Energoplana delal v SCT, kot uspešen gradbenik pa je leta 2004 celo prejel nagrado Gospodarske zbornice za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. “Kaj se je zgodilo z nagrajenim Zlatkom Srako, da se je začel sesedati sam vase in je šel 2007 v stečaj?” je zato zanimalo dr. Logarja. Pred uspešnim kandidiranjem na razpisu za gradnjo Stožic je bilo Srakovo podjetje uspešno in načrtoval je, da se bo uspešna zgodba nadaljevala tudi s Stožicami. Pa ni bilo tako. Finančna konstrukcija tega megalomanskega projekta ni bila nikoli zaključena, Energoplan in Grep pa sta se znašla v nepregledni hobotnici, v kateri so druga podjetja zanju najemala kredite, da sta lahko še naprej gradila. Na koncu so tako podjetji kot Sraka osebno pristali v stečaju.

Janković se mu je ponudil kot posrednik pri prepričevanju bankirjev
Na zaslišanju je Sraka večkrat ponovil že znano stališče, da je bil projekt zaključen v 90 odstotkih, da bi država morala primaknili “le” še 15 milijonov evrov in bi bil projekt popoln uspeh. Kot je dejal, je še danes ponosen na ta projekt, žal pa ta ponos ni v tolažbo davkoplačevalcem, tistim, ki so morali na koncu poplačati večmilijonske kredite v bankah. “Jaz vas ne razumem, gospod predsednik,” je odvrnil dr. Logarju, češ zakaj vseskozi ponavlja, da so davkoplačevalci na koncu nosili največje breme. Sraka je namreč trdil, da so davkoplačevalci morali plačati zgolj javni del športnega centra Stožice, to sta danes košarkarska dvorana in nogometni stadion, zasebnega dela, ki je bil namenjen trgovskemu centru, pa nikoli.

Znano je, da se je športni center Stožice vseskozi gradil pod budnim očesom ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Sraka je na preiskovalni komisiji priznal, da mu je Janković ponudil pomoč pri prepričevanju bankirjev, da bi mu podelili vedno nove kredite, vendar se je temu uprl tedanji predsednik uprave NLB Božo Jašovič, ki je Sraki na enem od sestankom zabrusil: “Jaz ne rabim Jankovića tukaj, vi se sami pogajate.” Sraka je tudi povedal, da se z Jankovićem poznata že 40 let, da se tikata in da sta ves čas njunega poznanstva v enakih odnosih. Mimogrede, Sraka je potrdil še, da je bila ena izmed arhitektk, ki so jih najeli za projektiranje Stožic, hči Milana Kučana Ana Kučan.

Račune je plačeval poslovnemu partnerju in solastniku Grepa Ogrinu
In ko smo že mislili, da t. i. bančna demenca na tokratnem zaslišanju vendarle ne bo prisotna, smo se zmotili. “Poznate družbo Gramatech?” je zanimalo predsednika preiskovalne komisije. “Gramatech? Gramatech? Mogoče sem že slišal zanjo,” je zmedeno odgovoril Sraka. “Ste kdaj poslovali z njo?” je nadaljeval dr. Logar. “Ne vem, kaj pa so počeli?” je zanimalo Srako. “Boste vi povedali, vam so izdajali račune,” je razkril dr. Logar. Podoben scenarij se je odvijal tudi, ko je predsednika preiskovalne komisije zanimalo, ali Sraka pozna podjetje Periklej. Sraka je naprej trdil, da ga ne pozna, potem je vprašal, s čim se je to podjetje ukvarjalo. Dr. Logar je razkril, da je direktor podjetja pravzaprav Srakov poslovni partner in solastnik Grepa Uroš Ogrin.

Zlatko Sraka in Uroš Ogrin. (foto: STA)

Davkoplačevalci bodo poleg zavoženega projekta plačevali tudi draga kosila in potovanja
Gledalke in gledalci včerajšnjega zaslišanja pa so bili verjetno najbolj šokirani ob dejstvu, da so si vodilni možje pri gradnji Stožic tedensko privoščili, za navadnega smrtnika, nepredstavljivo draga kosila – kosilo za štiri osebe za kar 800 evrov, zraven pa so, seveda, sodili cigare in viski. “Davkoplačevalci so pa to plačali,” je pripomnil dr. Logar, saj je imel pred sabo pisno dokumentacijo, ki je dokazovala, da so račune teh dragih kosil prilagali kreditom, ki so jih predhodno dobili od slovenskih bank. Še več, prilagali so tudi račune letalskih kart zasebnih letov na Balkan, čeprav se je Sraka ob tem branil, da je šlo za potovanja, na katerih so se izobraževali, kako bi gradili Stožice. Mimogrede, na omenjenih kosilih je bil stalni gost tudi Zoran Janković.

Na vprašanje, ali čuti osebno odgovornost za propadli projekt Stožice, je Sraka priznal, da vidi “veliko osebne odgovornosti,” ki jo danes tudi odplačuje, v tolažbo pa mu je dejstvo, da javni del projekta, košarkarska dvorana in nogometni stadion, vendarle obratuje. Grep je ostal bankam z obrestmi dolžan preko 130 milijonov evrov, terjatve so bile nato prenesene na DUTB, ki je nato večji del terjatev prodala poslovnežu Izetu Rastoderju. Ta je lani tudi prevzel nedokončani trgovski del Stožic. Zdaj zanj išče investitorja. Ob koncu zaslišanja je Sraka povedal, da so trgovski center pregledali pred dvema mesecema in da je v zelo dobrem stanju, saj da je bil grajen zelo kakovostno.

Naslednja sta Bojan Petan in Ivan Zidar
Preiskovalna komisija bo z zaslišanji nadaljevala jutri, ko namerava zaslišati Bojana Petana in Ivana Zidarja. Državna založba Slovenije (DZS), Terme Čatež, časopisni podjetji Dnevnik in Delo Prodaja, Marina Portorož, Vzajemna, pokojninski družbi A in M-Kapital, Casino Portorož, Rokometni klub Krim, Hipotekarna banka Brežice – vse to so podjetja, v katerih tako ali drugače večino svojega življenja najvišje funkcije zaseda Bojan Petan, sicer dolgoletni član LDS, 14 let tudi predsednik brežiškega občinskega odbora LDS. Kje vse je danes, bo najbrž na zaslišanju najbolje znal povedati sam. Se še spomnite prihoda Ivana Zidarja na sodišče v spremstvu medicinskega brata, ko so mu sodili zaradi afere Čista lopata? Takrat se je zdelo, da je zdravje nekdaj največjega gradbinca v samostojni Sloveniji zares slabo. In kako je z njim danes, bo lahko prišel na zaslišanje pred preiskovalno komisijo?

Preiskovalna komisija bo jutri zasedala od 13. ure dalje, vabljeni k spremljanju neposrednega prenosa na TV Slovenija 3.

C. Š.

 • VERRZIFIKATOR

  Zorro Jankozoglu

  ŠEL JE MIMO TURŠKEGA POKOPALIŠČA

  (balkanski dvanajsterec)

  Šel je mimo turškega pokopališča,
  ni se, kot navada je, nič nanj ozrl,
  briga ga za Turka, ki je tam umrl,
  zanj so nogometna namreč le igrišča.

  Pa je vprašal zadnjič ga mimoidoči:
  »Reci vendar, pa saj to ni turško groblje,
  sam beton je in vse izkopano globlje,
  videz daje, kot da polje je po toči.«

  Tu da zakopani mnogi so milijoni,
  ni bilo mu treba pripovedovati,
  videti bilo je, kot da sto bomb hkrati
  bi odvrgli tja sovražni avioni.

  So se ob betonu modre glave zbrale,
  le kako gomilo to imenovati,
  pa potem sklenile so v en glas vse hkrati:
  »To Opankarjeve slavne bodo Žale.«

 • Tweety Bird

  Sam Zokija spet niste mogli zašit s farmacevtko. Spet je vas desničarje pripeljal žejne čez vodo!?!? Mater je car :)

  • borko

   vsaj priznaš da je barabon

   • Tweety Bird

    Farmacevtka je baje prva predlagala seks…baje ji je Zoki bil zelo simpatičen. In kaj…volk sit, koza cela. Tako se dela, da imajo vsi korist :)

    • Soave

     Ti pa zelo rada uporabljaš besedico. . . . baje !

  • zokispoki

   Ja, cefurska baraba, Pofukelnov Tunek. Tvoj Zokl je ze zasit, kljub temu, da je skorumpirana Zgajnarca nemarno in malomarno opravljala svoje delo ! (Tudi to je zrelo za ovadbo !)
   Samo da se tega sarabendski kreten se ne zaveda, ker je preprosto preneumen, v njegovem jeziku preglup, in bo na koncu vendarle koncal tako klavrno, kot se spodobi. Na Dobu, ali pa na britofu.
   Kaksen gnoj ste imbecilni levicarji, to pa potrjuje tvoj butasti, ogabni, sifiliticni komentar.

  • Beli Medo

   No kolikor je čez vodo žejno pripeljal desnico je tudi levičarje, samo vprašanje, če se zavedate.

  • lokec

   Saj je res, vendar brez močnega omrežja ne bi šlo.

  • Milan Muhič

   Seveda in to po zaslugi skorumpiranega komunističnega krivosodja. Upajmo le, da bo sestava prihodnjega parlamenta odločno ukrepala na Tavčarjevi 09, kjer je nujna čistka-lustracija za dobrobit državljanom RS

  • Soave

   Car ? Ja, no ? Potem se pa še ti v vrsto postavi ! Morda pa te opazi.

 • rubec

  Mi hrvatom Blejski otok oni nam Goli otok. Stvar rešena.

 • Antonius

  Za Penismankovića so večina Ljubljančanov zares eni *konjušari? Lipicanci ne bi nikoli dovolili, da jih *jaha* in krade en diplomirani saraorski solatar.

 • rubec

  Oba prasca užgat po lubenici. Ena taka čelada ne bo zdržala.

  • ALERON

   GNO JI

 • xtc

  Kradljivi opankar.

 • Franc Šink

  Komunisti zavedajte se: Prvo je treba odstraniti vas šele potem lahko razvijamo demokracijo!

  • ĐĐ Style

   Janez je komunist, kdaj začnete?

   • Beli Medo

    Jutri po kosilu, najprej vse, ki se jim priimek končuje na IĆ

    • ĐĐ Style

     Torej je Kučan varen

     • Beli Medo

      Murgeljčan je brez podpore omrežja nenevaren!

   • sprehajalec

    Disident Solženicinovega kova. S to razliko, da je Solženicina partija 1x zaprla, Ivana janeza pa 2x.

    • tetka z ozadja

     Mogoče se bi on lahko imel za disidenta, pa kaj, ko obstaja tisto patetično pismo za ponovni sprejem v partijo.

     • sprehajalec

      Obstaja tudi pričevanje Lavrentija Berije, da je vohunil za Američane in to ves čas, 20 let.

   • osa

    pri tebi danes in vse ka r se končuje na ič, e in n

    • ĐĐ Style

     Dobrodošli

 • RATATA

  Res bedna,
  ko je zj prepričeval banko, da naj da izvajalcu kredit, da bo lahko gradil Stožice.

 • rubec

  Srbjanca dat za župana Slovenije. To je isto kot če bi dal liter vina na mizo in pet kozarcev in bi jaz sedel za mizo.

  • ĐĐ Style

   V glavnem hočeš povedat, na koncu bi ti bil ves posran in pokozlan. Ne podpiram ZJ-ja , da ne bo pomote.

   • xtc

    Rad pa parkiraš cucke v garažah,kot vsi levonapredni ,a ne?

    • ĐĐ Style

     Ne, mam raje ženske, desničarje bolj zanimajo mladi fantki(vatikanska bolezen)

  • rubec

   Predstavi se pederčina ki si spodaj upaš lajat. Pri tebi pederčina piše This pederćina is locked in garaža. Čovek bi dodal da na Viču hehe.

 • rubec

  Kje je pa baba od jankovića da je ni več videt, je šla študirat farmacijo?

  • Beli Medo

   Baba nema pravo glasa, pravi opankar.

  • Vera

   Mija Janković je imela intervju prek kakšnim dobrim mesecem . Škoda, da tega Ljubljančani niso videli in slišali . Tov.ga je samo hvalila na vse pretege, kako dobrega moža , da ima . Novinarka ni prišla niti do besede , ker se je Mija bala , da ji bo postavljala ” provokativna vprašanja ” ali sta pa bile tako dogovorjeni . Prav na smeh mi je šlo, kot, da poslušam staro lajno . Boste Jankovića še volili ?

   • Soave

    Ooooooo, smo poslušali, smo. Z ono Zvezdico od Mlakarjeve sta ga slupaj opevali !!

  • tramal

   Tako sram jo je ker je omožila to srbsko opico,da se sploh ne upa več iz hiše.

 • andreas82

  Začelo se je z županom, sledilo je par medijskih spinov po raznih kanalih, kljub trdnemu zagotovilu levaških podpornikov, da ne bodo podprli za premiera se je nazadnje zgodilo tudi to, kje je morala teh ljudi, se človek vpraša, dolgo so pripravljali, teren je popustil in evo že imate wanna be predsednika vlade. Na koncu ni ratalo. Thnx GOD!!!

 • Olga_10

  Zato pa Logarjeva komisija ne dobi podatkov glede “obiskov” Jankovića in kompanija v NLB!
  Volimo desnico! Opravimo lustracijo v sodstvu in postavimo vse, ki so povezani z ropanjem NLB, za rešetke! Tudi sodnike, ki omogočajo nekaznovanja kriminalcev!

  • osa

   najprej kučana, sodnike , bankirje, potem pa ostalo namišljeno našopano bando

 • Gor Pri

  Tipično jugoslovansko izpeljan projekt!

 • antimur

  Takoj ko ima zraven parklje čefurski kriminalec Janković, se dogaja kriminal. Ljubljančani, mislim predvsem na domoljubne Slovence, čefurjem in levakom je pisan na roko, do kdaj ga mislite podpirati. V času, ko je Klemenčič bil predsednik KPK, je preiskoval župana iz Štajerske, ker je za dan žena kupil deset vrtnic pri cvetličarju, ki sta v sorodstvu in ga opredelil kot koruptivno dejanje. Barabe komunajzerske, potrebno vas je razstaviti za plašenje vran na kakšen vrbov drevored.

 • piko8

  Prav v vse kjer ima prste zrave srbin zorangutan je kriminal, kraja in laž!

 • rubec

  Janša, srbjancem pobrat pasoše slovenskim izdajalcem pa potne liste. V nasprotnem naslednjič volim Dolanca.

  • stajerc5

   Ce naredimo to, pridemo do toliko zastonj papirja, da lahko spet zacnemo Tolarje drukat!!!

 • totex39

  Jankoviću se lahko ob vsakem novem projektu na široko smeji, ko pa ve, da mu bo spet kapnil kak milijonček v žep.

 • rubec

  Če bi slamo ki ji zmijasta krula od jankovića pravi frizura človek dal na njivo, bi srake izbrale palačinke.

  • KIKI

   …pa muhe gredo tudi na drek!!!!

 • rubec

  V Ljubljani sem slišal tipa ki je govoril slovensko. Halo policija, boste kaj reagirali?

  • KIKI

   Najboljši danes!

  • stajerc5

   Jaz sem ga tudi videl, ga je zelo lahko opazit v mocvirju, ker ima belo lasuljo in plave ucke…Najprej ga opazis, ce hodis po vseh stirih!

   • rubec

    hehe

    • stajerc5

     …hehe na ostale, ki ne razumejo… Pa kar precej jih je, a ne… Junija grem s sestilom na volitve…., spet bodo redki razumeli, nje…

 • Zgornji

  TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! IN ŠE MAAAAAAAAAARSIKAJ DRUGEGA PARAZITSKEGA ZRAVEN !!! ! !!!

  • Valter BraniSlav

   Buzi tiho pa v kot klecat!!!

 • tetka z ozadja

  Faca ta Janković, zmeraj korak pred janšekom.

  • Janez

   V peklu bo cel maraton korakov pred njim,

   • tetka z ozadja

    Ta dva ne bosta videla pekla, se šef satan preveč boji za službo

  • tramal

   Al bedak kako se ti dopade da te srbin krade in da gre tudi iz tvojega žepa

 • večni srb

  Krade kot oni ptič, še vedno jih izbirajo po imenu.

 • Krtača 20

  Jankovič je prov povedu. Dokler bo janša v politiki, se nima česa bat.

  • žogica

   Janez in njegovi še računajo na kakih 30 let, pol bo pa mogoče že lahka šel v penzijo, seveda, če si jo bo sploh zaslužo !

 • večni srb

  Kje se pa naj dobijo, da se zmenijo, najbžr na kakšen vogalu, mogoče na klopci v parku.
  Že vaška društva imajo navado, da se nekje najprej udobno vsedejo, preden se začnejo pogovarjat resno. Poglejte cerkev, najprej so si uredili sprejemne rezidence in protokolarne objekte, odkar so spet lastniki fevdalnih zakladov in se menijo v milijonih, se pač ne morejo več sestajati na turnu ali v prižnici. To je normalno, pa ne zaradi udobja kot takega, za vrednote gre, ljudi je treba najprej prepričati, da je vredno sodelovati in se potruditi. Kdo pa danes pri nas še komu verjame, če plača država, potem v redu, oni tudi gledajo, da je vse v redu, tudi če ni, saj lahko vse zrihtajo. Politika je zato, da ljudi navduši in združi okoli neke skupne vizije, vsi bi radi čim več zaslužili ter zasedli še več avtoritarnih položajev, dobili še več moči in strahospoštovanja. Ker to je dobro za biznis, če imajo ljudje občutek, da so zraven, vedo za kaj se gre in dobijo svoj delež, potem lahko računajo na njih, da bodo zanje res opravili umazana dela. To so resne stvari, ko so enkrat stroji pripravljeni in delavci na terenu, se mora nekaj narediti, ker stroški že tečejo.

  Prazni poslovni objekti niso v socialističnih deželah nič posebnega, poglejte si prazne ulice severne Koreje, cela prazna kitajska mesta, denar se je obrnil, nastal je prostor, zdaj čakajo samo še dobre čase, da bodo lahko lokale zasedli otroci od njihovih otrok.

 • Valter BraniSlav

  Kam pa so sli na kosilo za 800 EU?

  • ĐĐ Style

   Domobranca so skuhal v golažu

   • Valter BraniSlav

    Ti mal prevec citas novo ki 24 ur na dan siri fantasticne novice o zlobnih partizanov, dobrih domovrancih in brezmadezno spocetem Janezu Jansi.
    So ZA konec se dobil caj Stefice Kucan?

    • ĐĐ Style

     Malce pogrešam partizanske zgodbice, že ene par dni jih ni na sporedu. Domišljiski pisec je zbolel, obožujm fantaziske zgodbice.

  • soc

   Ejga bleferčka, kaj nisi razlagal slab mesec nazaj, da si postal FrankNovak, ker so te zlobni forumski moderatorji blokirali? No limits for bluffers, trolls and agents.

   • Valter BraniSlav

    Blokirali so moje poste iz PCja.
    Pametni telefon pa se dela.

 • tramal

  Vse te požrtije in kraja denarja se je leta in leta dogajala na SCT pod vodstvim zidarja .Po trikrat na teden so žrli v najboljših restavracijah in imeli žurke za naš državni denar..Vodilni so imeli svoj klub v katerega so lahko vstopali samo člani pod imenom ki pa ga ne bom povedal.

 • mona lisa

  Država tone kot Titanik.

  • ĐĐ Style

   Po Janšinih besedah res, realnost kaže drugače. Totalna vojna za oblast ne izbira žrtev niti sredstev.

 • Tweety Bird

  Sam Zokija spet niste mogli zjeb*** s farmacevtko. Spet je vas desničarje pripeljal žejne čez vodo!?!? Mater je car :)

  • bubamara

   Res je car. In takih carjev je ogromno, vendar so tiha voda.

 • ĐĐ Style
 • bubamara

  Projekt Stožice: neplačani računi izvajalcev, dobaviteljev; projekt nedokončan. Tu se je kradlo na veliko. Pred očmi cele Slovenije. Rezultat: Zoki je car v očeh ljudi, Janša je kriv za bančno luknjo, ki jo je pustil projekt za sabo.

  • Stajerka

   če smo že pri carjih……že nekaj časa ugotavljam, da ti carji izvirajo iz lublanskega besednjaka…….v Sloveniji NIKOLI NI bilo carjev, so pa bili kralji in plemiči…….car je sa juga oz. še bolj natančno iz Rusije……

 • Stajerka

  če že razpredate o Zokiju……če kdo dela dobro promocijo za “slovensko” sodstvo, je to ziher Janković……

  ‘Hrvaški Escobar’ zaprosil za sojenje v Sloveniji, na odločitev čaka v priporu na Povšetovi
  Ljubljana/Reka, 11.03.2018

  a se bo kdo v tej vukojebini zamislil, kaj pomeni takšno odkrito norčevanje iz SLOVENSKEGA NARODA, v imenu katerega sodbe piše sodniška golazen al pa jih spušča na prostost sposobno tožilstvo…….dejansko sem zgrožena, kaj se dogaja….

  • bubamara

   Escobar ve, da SLO sodniki za pravi denar sodijo “a la carte”.

 • ĐĐ Style
 • Jožef

  Tudi letošnja pomladna setev bo polna nadležnega plevela, saj je na tem portalovem polju polno komentatorjev tipa “ljulka”. Žetev bo slaba, če se ne bo izločil plevel. Najbolj nevarej je osat, ki je poln strupenih bodic. Ljudje, bodite previdni, in pazite, kje hodite (čitate)

 • ĐĐ Style

  Janša-Zoki, isti K…, ista šola, isti interesi=$$$$$$$$$$. Opij za naivno ljudstvo. http://www.delo.si/assets/media/picture/20111211/670x420_jansa_zoki.jpg?rev=3

  • komar marko

   če si car, ker drugače si LAŽNJIVEC, zapiši eno sam primer, kjer so se dokazi pri JJ brisali.

   • ĐĐ Style

    Je pa zastralo, pa poštarja se boji. OBA STA ISTA

    • komar marko

     In zastaralo je po zaslugi JJ. Joj kako ste rdećkuhi nerazgledani in LOLEKI!

     • ĐĐ Style

      Vodja stranke se nebi smel ispostavljati in hvaliti s utajevalcem davkov (Snežič). Pa povej mi tehten razlog zakaj vodja opozicije noče dvigovati pošte, res je dober vzgled. Za Zokija pa nebi zgubljal besed, isti kurac oba imata rada denar. To je moje mnenje sedaj pa lahko nadaljuješ s svojim žaljenjem

     • komar marko

      torej si LAŽNJIVEC in nerazgledan in nešolan nabijač, plačan s strani PEPI centrale. PIKA. AMEN. KONEC!

     • ĐĐ Style

      Naj bo po tvoje, sem plačanec leve strani, ti plačanec desne, isti poklic-drug sindikat. Še enkrat ti povem “To je moje mnenje” Mater si tečen kot kak jehovec.

     • komar marko

      rad nalijem čistega vina. Pri takih kot si ti izpadam TEČEN. Prav. Samo ljubim resnico, ne zanimajo me partizančki in domobrančki. Taki kot si ti pa niste sposobni dojemati POŠTENJA in RESNICE!

     • ĐĐ Style

      Živel tovariš Ivan Janez Janša , lp

     • jovan jovan

      Ti si polpismen sektaš.

     • žogica

      Ja komar, tudi po njegovi megamalanski zaslugi je Patria zastarala !

  • pesjanar

   Kaj še nisi doma mati ti laja na ketni in zahteva svoj obrok briketov…..

 • Dostmamrecesije

  Zorangutan izbere najboljše goljufivce,
  in k sebi pritegne vse ovčje volivce.

 • Dostmamrecesije

  Zdaj vemo, zakaj se je Zorangutan ločil. Mija ni marala koruptivnega Zorangutana, ki pa ni kradel banane, kot orangutan, ampak milijone € kot čafurogutan.

  • ĐĐ Style

   Janez je tudi ločenec ,si pozabil?

   • Dostmamrecesije

    Koliko je tvoj IQ? 0 verjetno.

    • ĐĐ Style

     Kdo je Silva Predalič?

    • ĐĐ Style

     https://www.preberi.si/content/view/18067884-Jansev-ples-z-bivso-zeno.html

     Če ste morda že pozabili, je bil prvak stranke SDS Janez Janša prej že
     enkrat poročen. Dama na fotografiji namreč ni njegova aktualna soproga
     Urška Bačovnik, temveč Janševa prva žena Silva Predalič, s katero imata
     dva otroka – Žana in Niko. Silva Predalič, čeprav sta oba iz
     Grosupljega, pa z Božom Predaličem, prav tako vidnim članom SDS, po
     dostopnih podatkih ni v sorodu.

     • jovan jovan

      Živela sta na koruzi. Menda.

  • Slovenka

   Resno? Zoki ločen?

 • Striker

  Mogoče bo pa Jankovič kdaj povabil Momčila, da zapoje tole https://www.youtube.com/watch?v=nq_J2C6Hrz0 in razveseli Jankoviča.

 • Dostmamrecesije

  Kriminalci so največji napadalci.
  radejo naš dnar,
  pa naj bo mlad, ali star,
  vedno so na najboljši malci.

  Prste majo v marmeladi,
  za mizo se imajo vsi zlo radi,
  redki na njih so pa napadi,
  naj Slovenec tega se navadi.

  Vsak Slovenec s časom bo nag,
  še kruh zanj bo postal predrag,
  komunist zaračunal bi mu še zrak,
  a kaj ko Slovenček je en bedak.

  Voli tiste, ki ga slečejo,
  polena pod noge mu mečejo,
  za nos za 365 dni vlečejo,
  v spomin se mu kot dobre vile zavlečejo.

  Slovenčki so pa kot ovčke,
  ki imajo še prazne kovčke,
  imajo samo ene 4 novčke,
  in se uležejo pod porušene kozolčke.

  Slovenček, ne pusti se nategniti,
  sav vidiš, da si že čisti v riti,
  za jest hrane nimaš niti,
  joj Slovenčki, ne bodite več v glavo zabiti.

 • Beli Sneg

  Na tem portalu se je zbralo cel kup levih sralcev. Volitve se bližajo in bo treba pljuvat po Janši. No pametni Slovenci ne bodo nasedali levim večnim lažnjivcem in tatovom. Za to da bodo zadržali privilegije so pripravljeni na najbolj umazana in podla podtikanja.

  • Republic Commando

   Saj sami sebi škodo delajo z njihovimi bedastimi in neumesnimi komentarji. Tisti neopredeljeni bodo videli kako zabiti so levaki in avtomatsko volili SDS :)

  • moj pogled

   Pa kaj jamrate, saj ta stran je SDS trobilo. Ukrenite kaj, ne samo jamrat. Admin naj sistematično briše vse, ki se mu zdijo sumljivo “LEVI”. Potem bo pa ostalo le par “globokoumnih” komentarjev, ki jih ne bo nihče prebiral. Demokracija po SDS-ovsko.
   Tako levi kot desni nas samo molzejo, fučka se njim za narod. Kradejo kjer le morejo po sistemu roka umije roko, tako na “levi” kot “desni”. Fanatiki pa kar sanjajte svoje velike voditelje in jih podpirajte za en mitingaški golaž.

 • sodnikisozločinci

  Tale megalomanska gradnja vedno novih in novih nakupovalnih centrov v Ljubljani je čista blaznost. Novi center v Stožicah nikakor ne bi mogel konkurirati BTC, pa to je vsakemu debilu takoj jasno, že center Rudnik komaj posluje, zgrešen projekt v nulo. Problem je dobiti male podjetnike, da se jim odda prostor zraven par veletrgovcev. Ljubljana je prenasičena z veletrgovinami. Tudi stadion je predimenzioniran in ekonomska katastrofa ne le za Ljubljano ampak celo Slovenijo.

  • KIKI

   Janković ne mara drobiža !- gre na vse ali nič (pri provizijah) !
   Mislim, da se mu od dreka in denarja iz tega naslova, maši
   cela Ljubljana! -Takšni “Jankovići” se ponavadi (upam) zadušijo v
   lastnem govnu! Pošteno!

  • Slovenka

   Saj res. Čemu služijo vse te stavbne pošasti? Je naša kupna moč res tako velika? Če bi hoteli pokupiti vse, kar nam ti centri ponujajo, bi morali biti tam 24 ur na dan.
   Logika??

 • jovan jovan

  Golob je dejal, da je kriminal v bankah povzročil desetino slabih posojil v slovenskih bankah, ostalih 90 odstotkov pa kriminalna gospodarska politika Janševe vlade med letoma 2004 in 2008: »V tem času je kreditni portfelj bank zrasel s 13 na 33 milijard evrov, rast kreditov pa je glavni razlog za rast slabih kreditov. Poleti 2007 je bilo s propadom prvih hipotekarnih bank jasno, da prihaja kriza, v Sloveniji pa smo dali nogo na plin, pospešili kreditiranje in se v zid krize zaleteli s 40-odstotno rastjo kreditov.«

  Ob tem je Golob dodal: »Bojim se, da je del vodstva države, finančnega ministrstva in Banke Slovenije namenoma in zavestno zakockal makroekonomsko stabilnost države za doseganje lastnih političnih interesov.«

  • Beli Sneg

   Seveda redčkarji. Kredite so dajale banke. Banke pa pod kontrolo rdečega Gasparija in kasneje Kranjca. In Banka Slovenje je avtonomna, tako kot sodstvo. V resnici pa še vedno pod vodstvom redče udbe, mafije. Golob je pa tudir dečkar, ki interpetira tako da je rdečim všeč.
   Kriv je pa JJ? Pojdi smetit na MMC.

  • bubamara

   Janša je Kramarju dnevno pisal komu in koliko kredita mora dati. Prav tako Pajenkovi v Probanki. Domišljija nekaterih je neomajna. Golob kot zmagovalec plemenitenja kreditov slo bank bo že poskrbel, da ovce preusmeri stran od resnice.

  • Ryuk

   Po novem je Janša kriv tudi za vse kredite, ki so jih podelili v hišnih bankah foruma 21, Probanki in Faktor banki, kanede.
   Za idiote bo celo res tako.

  • macon

   Kdaj že je Bajuk na tv govoril, da mu banke niso dovolile vpogleda v kreditni portfelj, ker je poslovna skrivnost, BS pa mu je odgovorila, da je vse v redu. Zraven je sedel levi kasnejši financ minister (Križanič ali Mramor?) in ni imel nič pripomniti.

   Drugi del seveda govori o Pahorju, ki je državni dolg z 20% dvignil na 80%.

 • Slovenka

  Imejte vendar srce in ne očitajte Zokiju stikov z Balkanom.
  Zanj je Srbija domovina, Slovenija – molzna krava.

  • cosmosjasnovidec

   Saj take so vse te balkanske čefutarske smeti.
   Tukaj v Sloveniji kradejo ter živijo od sociale in na račun SLO davkoplačevalcev saj so vsi lenuhi ter lopovi z dolgimi prsti.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Vrhovni sodnik

  Z eno stavkom, pravne države ni

  • Slovenka

   Žal je od Avstro-Ogrske naprej ni več. Tudi predvojna Jugoslavija je bila gnojna jama, naprej pa nič bolje.

   • cosmosjasnovidec

    Saj pa veš z kom vse je bila sestavljena.
    Razen republike Slovenije katero so cenili po vsem svetu je yugovina bila ena največjih gnojnih balkanskih jam katere so vse ostale balkanske republike bile sestavljene iz samih morilcev ter lenuhov.
    Slovenija je že takrat podpirala vso to balkansko golazen,ker so ji odvzemali vsa denarna ter gospodarska sredstva seveda po ukazu pedofila diktatorja “tita-posušenega kurca”.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • cosmosjasnovidec

  Da bi vsaj ob enem tem kosilu prekleti podganarski prašičji čefutar crknil bi bilo zadoščeno vsaj nekoliko kolikor je svinja balkanska pokradel.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • MEFISTO

   Moraš paziti, levaki in komunajzerji bi ti ga mimogrede ulovili z usti in ga pušili.

   • cosmosjasnovidec

    Verjamem.
    Torej bi najprej vsakemu razbil gobec preden bi se poscal na njega.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • Silka

  Jugovići, ki jih je polna Ljubljana in nostalgiki propadle Jugoslavije, bodo pa Jankovića spet volili, saj jim je skoraj “brezplačno” pridobil stožice. Res, da bodo na rokah nekateri spet imeli napisano zaporedno številko ki jo morejo obkrožiti, ampak rezultat pa šteje.

  • Aton

   Saj Stožice plačujejo Štajerci. Tisti dnevni migranti, ki jim pri nočemo dat dela!

 • mapu

  In tako se je Sraka umazal, ko se je spečal z jugovićem…

 • domovina mili dom

  Akterji pa še kar na svobodi.

  • MEFISTO

   Imamo premajhne zapore, da bi bilo v njih prostora za nedolžne in krive.

 • TOML

  Socialisti so uničili Slovenijo, zdaj bomo Slovenci njih.
  Ne bomo tako milostni, kot leta 1991, sigurno ne.
  Kdor ne bo lojalen do Slovenije naj kar začne pokat.

 • MEFISTO

  Mar naj največji slovenski sin srbskega naroda tava lačen in žejen po Srbiji?

 • Franjo Trojner

  Bato koraka po cesti, ki pelje samo v arest!

 • Stajerka

  na…..1x še naj levaki pljuvajo po komerkoli iz desnice…..banda pokvarjena…..

  V vojni z Avstrijci se želi družina Janković spet znebiti milijonskih dolgov

  Manj kot šest mesecev po tem, ko so se znebili več kot 16 milijonov evrov dolgov v osrednjem podjetju Electa, družina Janković pred upniki rešuje še en nasedli nepremičninski projekt.
  https://siol.net/posel-danes/novice/v-vojni-z-avstrijci-se-zeli-druzina-jankovic-spet-znebiti-milijonskih-dolgov-462208

 • FRANC3

  Še se da popravit! VOLITVE SO LETOS JUNIJA. Dajte si to v opomnik!

 • radames

  Kwa je Lublančani? A boste še kar naprej prenašal tega srbskega cigana?

  • Aton

   Dolg časa so ga iskal, zdaj pa naj ga imajo! Pa še Rakova jelša je tako lepo urejena!

 • domovina mili dom

  V Velej imajo sladoljedarski problem. V Ljubljan pa solatarsko mafijo. Sedaj pa si Slovenci zmešajte solato z smjetanovim sljadoledom.
  Požrite kar ste volili .

 • David Hitler

  Da bi ga saj kdo zaklal ko divjo svinjo mrš smrad crkni tifus

 • Get Smart

  Temu se po MURGL JUGOKOMUNISTIČNO
  strokovno reče:
  KROŽNO SOCIALNO ČUTEČE gospodarstvo
  in
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “SOCIALNO ČUTEČNOST” nje.

  Najprej vprašajmo še tovariša MILANćETA KUćANA:

  »Jankovića vidim kot takšnega kapitalista, kot človeka, ki je pokazal socialno
  ozaveščenost«

  (tako torej Milan Kućan,
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v SLoveniji
  in
  tudi predsednik JUGOKOMUNISTIČNEGA združenja
  FORUM 21 (tov. Janković je SOUSTANOVITELJ FORUMA 21 nje),
  ki združuje vse ((( “socialno čuteče” ))) MURGL JUGOKOMI TAJKUNE,
  na katere je MURGL KOMI JUGA prenesla lastništvo UKRADENIH podjetij).

  Kaj pa na to poreče murglska psevdostroka oziroma tovarišica dr.kađinica Vesna Vuk Godina:

  »Točno, to je Janković, to je tisto, kar Janković ima. Janković ima en adut, ki ga drugi
  nimajo: socialnost«

  (tako torej tovarišica Vesna Vuk Godina, ki vam ta prvorazredni murglsrbski
  JUGOKOMUNISTIČNI agitprop kretenizem še dodatno potrdi:

  »To je ta dimenzija, ki je drugi voditelji v Sloveniji nimajo«

  (tako torej poznavalka MURGL SRBO RVACKO kaviarŽIDO JUGOKOMUNISTIČNE
  SOCIALNE ČUTEČNOSTI drugarinica Vesna Vuk Godina).

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

   • Get Smart

    PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

    – Predno so si spremenili ime v SD, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
    – Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
    V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
    ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe
    o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
    * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
    – Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije.
    – Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
    – Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
    – Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
    https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
    – Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

    • Get Smart

     Kaj pa SKOJ?
     LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica
     SKOJ-a – Savez komunističke omladine Jugoslavije). SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez
     komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke
     omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v
     NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor
     razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ
     (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda
     podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine
     srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v
     Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992),
     pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji)
     preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa
     Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj,
     preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v t. i.
     “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete: LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS, ZaAB,
     TRS, IDS, Verjamem sholtesu, POZITIVNA SRBIJA stranka lopova, lažova i najboljš
     fuk-reketatora u najljepš mest na svet nje, SMC=
     Stranka Mire Cerara, STRANKA MODERNEGA MURGL CENTRA,
     Stranka ŠARCA …
     … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = KOMUNISTIČNA PARTIJA
     JUGOSLAVIJE.