fbpx

Buckoti ne odnehajo: Esihu in Vasevu se je pridružil še novinar Ekipe Andrej Miljković

Boris Vasev in Uroš Esih. (Foto: Youtube, Facebook)

Zanimalo nas je, ali so buckoti spet provocirali ob zmagi slovenske košarkarske reprezentance v četrfinalu proti Nemčiji. Medtem ko Darijan Košir in Jernej Štromajer nista delila svojih misli, sta z nadaljnjimi “intelektualnimi levičarskimi štosi” provocirala novinar MMC RTV Slovenija Boris Vasev in novinar Dela Uroš Esih. Svoje je dodala še Odlazkova Ekipa, ki je brutalno obračunala s predsednikom vlade Janezom Janšo, ker je čestital ob uspehih slovenskih športnikov na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.

Slovenska košarkarska reprezentanca je spet razveselila sonarodnjake v svoji domovini. Uspela jim je zgodovinska zmaga v četrtfinalnem dvoboju proti Nemčiji. Tudi tokrat niso mogli iz svoje kože vidni politični in novinarski delavci levice. Tako je slovenska javnost ob zmagah slovenskih košarkarjev lahko prebrala neokusne tvite novinarja Dela Uroša Esiha, novinarja MMC RTV Slovenija Borisa Vaseva, izvršnega urednika Dnevnika Darijana Koširja in vidnega člana stranke SD dr. Jerneja Štromajerja.

Začuda so njihove domislice obsodili v lepem številu osrednjih medijev, predvsem Koširjevo in Štromajerjevo domislico. Reprezentant košarkarske reprezentance Luka Rupnik je Štromajerja ljubkovalno poimenoval bucko. Štromajer se od svojega strokovnega tvita po zmagi Slovenije ne oglaša več, deli le nekaj uradnih tvitov Fibe, povezanih s slovensko reprezentanco. Najburnejšo reakcijo je doživel Koširjev tvit, saj od takrat še ni popolnoma nič zapisal ali tudi delil. A vse kaže, da razdiralni boj še naprej nadaljujeta novinarja Uroš Esih in Boris Vasev.

Vasev in Esih provocirala z “intelektualističnimi štosi”
Boris Vasev je po zmagi Slovenije nad aktualnimi svetovnimi prvaki Španci zapisal, da bi se moral Luka Dončić v slogu Mohameda Alija odpovedati igranju za reprezentanco, ker je bil Dončićev oče Saša Dončić izbrisan. Žal veleumni intelektualci na skrajni levici ne razumejo, da v vsaki stvari ni politike, česar se odlično zaveda Luka Dončić. To je dokazal v času svoje kariere v najmočnejši ligi NBA, kjer je na številnih tekmah promoviral našo državo ter njene turistične kraje in kulinarične dobrote.

Vasev tokrat sploh ni čestital za zmago slovenske reprezentance. Raje je spet napisal še en polemični tvit: ” Ok če jest prav razumem ološ, ki podpira skrajno desnico na oblasti, če bi športnik hvalil Slovenijo je kul, če bi pa športnik kritiziral Slovenijo, bi bilo pa to nesprejemljivo mešanje športa in politike. Sami sebe delajo nerelevantne.” zapiše Vasev.

Kaj je hotel s tem novinar bolgarskih korenin povedati, si lahko odgovorite sami. Svojih intelektualnih tvitov spet ni pozabil deliti novinar Dela Uroš Esih. Prve tri zmage Slovenije je spet primerjal z levičarskim namišljenim bojem proti “fašizmu” in vse tri države poimenoval države s fašističnim režimom.

Kaj imajo skupne zmage v športu in pretekli politični režim, vedo le na Petričevem Delu. Po današnji zgodovinski zmagi vsaj naše oko ni našlo čestitke. Je pa Esih v slogu Vaseva objavil provokativni tvit. V njem je zapisal, da sta politika in šport ločena in se ne smeta mešati, “kričijo njegovi feni in medijske oprode. Ko pa skupaj z evropskim komisarjem za evropski način življenja predlaga, da bi slovenski športniki za politično promocijo njegovega predsedovanja nosili zastavo  EU,” zapiše Esih.

Odlazkova Ekipa bruha na Janšo, ker po družabnih omrežjih čestita za uspehe slovenskih športnikov v Tokiu

V nadaljevanju slavi odločitev MOK-a, da tega niso dovolili. Zapiše, da tisti, “ki po definiciji slavijo vrednote univerzalizma pa isti navdušeno ploskajo, ker da gre za nepolitične intervenco v polje športa in olimpizma. Mednarodni olimpijski komite ga je seveda gladko zavrnil,” zapiše Esih. Namesto, da bi podprli mednarodno pobudo Slovenije, je dosti pomembneje, da Janši ne uspe. Esih je tako zapisal še eno levičarsko nebulozo, ki jo razumejo le člani Inciative za demokratični socializem.

Naslov kolumne novinarja Ekipe Andreja Miljkovića v Odlazkovi Ekipi (Foto: Posnetek zaslona – Ekipa)

Svoj piskrček pa je moral dodati še medijski tajkun Martin Odlazek. V športnem tabloidu Ekipa je novinar tega medija Andrej Miljkovič obračunal s predsednikom vlade Janezom Janšom le zato, ker je po družabnih omrežjih čestital za uspešno uvrstitev slovenskih športnikov v Tokiu. Enostavno se lahko vprašamo, ali tranzicijsko omrežje noče razumeti, da pri tekmovanjih slovenskih športnikov ni pomembna ideologija, ampak ljubezen do domovine. Slednjo imajo vsi slovenski športniki na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Vprašajte košarkarje.

Luka Perš