fbpx

Bucku in Koširju sta se pri kritiziranju slovenskih košarkarjev pridružila še Matej Špehar in Ivan Gale

Jernej Štromajer, Darijan Košir, Matej Špehar in Ivan Gale. (Foto: STA)

Neokusna opazka Darijana Koširja ob zmagi slovenske košarkarske reprezentance odmeva tudi v osrednjih medijih. Na tapeti pa sta se zaradi neokusnih komentarjev, ki nimajo nobene zveze s košarko, poleg Jerneja “bucka” Štromajerja in Darijana Koširja znašla še piarovec LMŠ Matej Špehar in “žvižgač” Ivan Gale.

Urednik Dnevnika Darijan Košir je na Twitterju zapisal, da Slovenci brez odlične igre Luke Dončića ne bi premagali Argentine in bi z raznimi “rupniki in blažiči” izgubili tudi proti Madžarski. Na njegov zapis se je odzval Jaka Blažič in Koširju poslal sledeče sporočilo: “Darijanko … psi lajajo, karavana gre naprej. Lep pozdrav iz Tokia.” V bran sta mu stopila še nekdanja kapetana slovenske košarkarske reprezentance, Jaka Lakovič in Goran Dragič.

Drugi bolj opazen krivec je bil Jernej Štromajer, vidni član stranke SD. Sam je postal strokovnjak za košarkarske sposobnosti Žige Dimca, Luke Rupnika in nekdanjega dolgoletnega člana izbrane vrste in kapetana Jake Lakoviča. Na njegove opazke se je odzval Luka Rupnik z odgovorom “Hvala, bucko.”

Z neokusnimi šalami glede Matoza in Janeza  “briljirala” piarovec LMŠ Matej Špehar in žvižgač Ivan Gale
A poleg Štromajerja in Koširja so se pojavili še drugi znani obrazi tranzicijskih sil ter pametovali ob zmagi košarkarske reprezentance. Podobno kot Košir se je odzval tudi Jože P. Damijan. Brez Janše in slovenske desnice pa nista zmogla “žvižgač” Ivan Gale in prvi piarovec Liste Marjana Šarca Matej Špehar. Šarčev piarovec je zapisal, “A je Janez že čestital svojim v Argentino?”

Gale je ob zmagi na FB zapisal: “Kako bi šele naši košarkaši povozili Argentino, če bi imeli  v ekipi večopravilnega Francija Matoza.”

Zelo zanimiv povzetek zapisanih izjav Štromajerja in Koširja je analiziral znani stand up komik in igralec Perica Jerković. Štromajerju je med drugim namenil naslednje besede: “Kako poln samega sebe moraš biti, da sploh pomisliš, da kaj takega objaviš? In kako butast moraš biti, da se ti zdi vredno deliti modrost, da Žiga Dimec in Luka Rupnik nista ravno na Dončićevem nivoju in da bi ekipa brez njega bila slabša?”

Mogoče so se pa te besede Štromajerja dotaknile, saj se je javno posipal s pepelom in zapisal, da nikoli z nobenim zapisom ni hotel pisati nič slabega proti slovenskim športnikom.

Luka Perš