fbpx

Buren Twitter odziv na odstop Lebna: “Šarec se je od Lebna poslovil kot od ljubljenega moškega, ki so ju ločile grde zunanje okoliščine. Upa, da ju usoda ponovno združi.”

Foto: STA

Na včerajšnji tiskovni konferenci je predsednik vlade Marjan Šarec sporočil, da sta se skupaj z ministrom za okolje in prostor Juretom Lebnom odločila, da bo zaradi afere maketa v pregretih razmerah težko nadaljevati delo. Ob tem pa je Šarec poudaril, da Lebna zelo ceni, to celo do te mere, da je zatrdil, da v 15 letih nismo imeli tako dobrega ministra za okolje in prostor. 

Leben je po besedah Šarca prvi, ki je po dolgem času začel premikati stvari, šel na teren in mu redno poročal, zato zagovarja prepričanje, da si je resnično prizadeval za spremembe. Težko odločitev glede sprejetja odstopa sta tako sprejela skupaj. “V kolikor bodo organi pregona ugotovili, da Leben pri naročilu makete drugega tira med Divačo in Koprom ni storil nič narobe, ne izključujem morebitnega sodelovanja z njim. Zato to ni zaključek, ampak ohranjava stike naprej. Leben je bil po moji oceni “žal vnaprej obsojen”, vendar sta se odločila, da bo to prava pot,” je po navedbah STA poudaril Šarec.

Glede na to, da je Šarec ob najavi sprejema odstopa, govoril v tako obžalujočem tonu, manjkalo pa ni superlativov in dvojine, ki je sicer značilna za pare, ni nič čudnega, da je odstop sprožil val takšnih in drugačnih komentarjev, ki si jih lahko ogledate v nadaljevanju.

https://twitter.com/yrennia1/status/1100679203995992064

https://twitter.com/Baldrick_57/status/1100890278465019904

N. Ž.