Čas je za politični konec ministra Poklukarja! Kako lahko trdi, da je na meji vse v najlepšem redu, ko pa je policija potrdila ugrabitev upokojenca in so migranti kamenjali 11-letno punčko?!?

Notranji minister Boštjan Poklukar (Foto: STA)

Minister za notranje zadeve iz vrst LMŠ Boštjan Poklukar vztraja, da je stanje na slovenski južni meji s Hrvaško v najlepšem redu. Medtem pa se povečuje število ilegalnih migrantov v Sloveniji, vrstijo se napadi, vlomi, ugrabitve in celo kamenjanja. Poklukar se za to ne meni, raje čas zapravlja s političnimi obračuni z vodjo sindikalistov, ki opozarja na napake ministra. Število ilegalnih migrantov, ki vstopijo v državo, pa narašča …

V petek smo poročali, da je skupina migrantov pri mostu čez Žabovco dekle na kolesu obmetavala s kamenjem in jo dvakrat zadela v roko. Policija kljub prijavi dogodka ilegalnih migrantov ni uspela prijeti. Slovenski državljani se vsak dan čutijo bolj ogrožene.

Zaskrbljujoče je zlasti dejstvo, da policija prestreže le manjši del ilegalnih migrantov. Večina tako brez problemov nadaljuje pot proti notranjosti Slovenije, kjer izvajajo najrazličnejša kriminalna dejanja. Slovenijo je tako pred kratkim šokirala vest, da so štirje ilegalni migranti ugrabili 79-letnega Mirka Moravca iz Malega Nerajca v Beli krajini, ki so ga strpali v prtljažnik njegovega vozila in ga kar 6 ur vozili po Sloveniji, dokler ga niso izpustili tik pred mejo z Italijo.

Vir: družbena omrežja

Poklukar je kljub temu trdil, da policija obvladuje situacijo na meji s Hrvaško. Podobno je vztrajal tudi na seji parlamentarnega odbora o problematiki nezakonitih migracij, ki se je odvijala 14. maja, in to številnim poročilom o vlomih ter krajah, izvršenih s strani ilegalnih migrantov, navkljub.

Nezadovoljni prebivalci ob meji
To niti ni osamljen primer. Nedavno smo poročali o vinogradniku Jožetu Prusu, ki so mu ilegalni migranti z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini ukradli kombinirano vozilo. Policija je ilegalce v ukradenem kombiju uspela ustaviti šele z uporabo stingerja – sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil, kar pa je privedlo do poškodovanja vozila, kar bo moral kriti Prus.

Foto: printscreen

V primeru nadaljevanja dosedanje notranje politike namreč Sloveniji grozi razpad varnostnega sistema. Omenjeno bi zagotovo pripeljalo do še pogostejših ugrabitev avtobusov, kot smo ji bili priča v aprilu, ter nadaljnjega povečevanja števila drugih kriminalnih dejanj, ki jih izvajajo predvsem ilegalni migranti, za katere so kraje, ropi, posilstva in druga kazniva dejanja nekaj povsem sprejemljivega.

Ne pomaga niti dejstvo, da je Poklukar vzrojil na seji odbora za notranjo politiko o varovanju meje proti Hrvaški, ki se je odvijala konec maja, kjer je celo obtožil šefa policijskega sindikata Kristjana Mlekuša, da je pred evropskimi parlamentarnimi volitvami delal proti LMŠ. “Kristjan Mlekuš je v predvolilnem času v prostorih Policijske akademije v Tacnu na novinarski konferenci napadel mojo stranko LMŠ in kandidatko za evropsko poslanko Ireno Jovevo, je takrat dejal Poklukar in dodal, da ga skrbi, ker naj bi Mlekuš deloval v “napačno smer”. “Skrbi me, ker gospod Mlekuš nosi uniformo. Z grbom Republike Slovenije. Z napisom policija. To, kar je danes govoril, pa me spominja na neko parapolicijo.”

Čas za odstop?
Poklukar trdi, da je na južni meji vse v redu, da ni problemov, da ni težav. Ob tem pa imamo vsak dan poročila o nasilju in kriminalu, ki ga na slovenskih tleh povzročajo ilegalni migranti. Njihovo število ravno tako iz tedna v teden, iz dneva v dan samo narašča. Čas bi bil, da Poklukar preneha s sprenevedanjem in se loti opravljanja svojega dela kot notranji minister. Če tega ne želi ali enostavno ni zmožen, pa naj odstopi, da bo Slovenija lahko dobila notranjega ministra, čigar prioriteta bo dejanska varnost slovenskih državljanov in ne zgolj obračunavanje s tistimi, ki želijo zagotoviti varno državo za Slovence.

Foto: Twitter

Ministru Poklukarju smo v zvezi s katastrofalnim stanjem, ki vlada v zvezi s slabo zavarovano slovensko državno mejo in slabo poskrbljeno varnostjo za slovenske državljane, poslali tudi novinarska vprašanja. Med drugim nas je zanimalo, ali minister razmišlja o odstopu. Do zaključka redakcije ministrovega odgovora nismo dobili. Novico bomo zato v primeru prejetega odgovora primerno posodobili.

R. O.

 • sunday

  ja saj to je za pol kljukara normalno – saj so to želeli, to je za leviste celo uspeh, da ljudje ob meji trpijo in se bojijo – cilj bo v kratkem dosežen, ker bo celotna slo. takšna !!!

  • stane

   Oborozitev naroda in na mejo! Ne pustiti jih naprej. To je nujno. Drugace bo prepozno. Bo nase krvi do kolena. Pogibija Slovenskega naroda je neizbezna.
   Upam,da pretirani humanitarci tudi vidijo bolj daljnosezno in vedo,da je to cilj pokvarjenih humanitarcev in norega Sorosa,ki dela experimente z ljudmi. Prekleta prasica stara,crkni cimprej.

 • VERZIFIKATOR

  Boštjan P. Cefizelj

  SEBASTJAN POKLJUŠKI IN TURKI

  Turki bližajo se že Butalam,
  na Hrvaškem bijejo zvonovi,
  streljajo čez Uno že s topovi,
  prava paša za oči zijalam.

  Skličejo Butalci starešine,
  vladajo Butalam ki trenutno,
  a vznemirjenje ni prav občutno,
  eden pravi, vsaka stvar da mine.

  Le Tepanjčani so srboriti
  predlog dali, naj na mejo straže
  se postavi, ker tako bo laže
  Turke pravočasno še odkriti.

  Nič Butalcem to se ne dopade,
  je nevarno bojda za stražarje,
  škoda tudi jim je za denarje,
  predlog brž tepanjski s tem odpade.

  Umnež zdaj butalski se oglási,
  Sebastjan Pokljuški po imenu,
  mož, ki služi svojemu namenu,
  Sebastjan spregovori počasi.

  »Tablo je na mejo nam nabiti,
  Turkom vstop da tu je prepovedan,
  potni list je namreč zapovedan,
  s tem Butale zlahka bo rešiti.«

  Vzklikajo na vso moč zdaj Butalci,
  da Pokljuški spomenik zasluži,
  saj Butalce v eno misel združi,
  misel to, da pameti so talci.

  • stane

   Odlicno!

  • Mitja Mazini

   Jaaničar Janez je tujcem že skoraj prepustil Slovenijo, razprodal in verjetno poabsal kaj, mi pambomo hlapci. Bravo janičar Janez.

 • samotoje

  Pri Novi ste na glavo padli. Ministra sprašujete in zdaj tako besno išče odgovore, da nima časa biti minister. Pa še besedo odstop po SSKJ išče. Ustavite konje. Najprej mu sporočite, da bi ga nekaj vprašali. Potem pa vprašanjce za vprašanjcem. Lepo počasi, enega na teden.

  • tohuvabohu

   Prej bodo odstopile ploščice v Paraklukarjevem sekretu kot on. Isto velja za Perestrojko, Šalabedra, Cmerota, da o šarplanincu ne govorimo.

   • stane

    Ne zali Sarplanince!
    Napisi raje salabajzer ali sargarepa! Haaahahaaa….

    • tohuvabohu

     Ne sekiraj se, on samo igra šarplaninca. Dejansko je pa murglski pudelj.

     • stane

      Mas prav. Haaaahaahaaaa……

   • samotoje

    Se strinjam.Zdaj v SSKJ študira, kaj pomeni bebec. Do odgovornosti in odstopa bo prispel v naslednjem desetletju. Mater, daleč je črka o.

    • tohuvabohu

     Morda je obtičal pri A, recimo pri geslu analfabet.

  • stane

   Minister,ki ga imenujes ne spusca v drzavo,migrantka za migrantkom,lepo in pocasi,enega teden.

 • Darth Vader

  srednješolski nickname pokljukarja je bil “driska”….

 • Franjo Trojner

  Nimamo dobrih nogometašev v nogometni reprezentanci ( še Avstrjici so nas včeraj nabili) in tudi sposobnih politikov na oblasti ne!
  V SLO je zadnje čase vse ena velika, mizerija, ena velika žalost. Tudi ta notranji minister Pokljukar zelo slabo dela, saj ilegalni migrantje vstopajo v državo, kot za šalo.
  Hm, v nogometni reprezrntanci bodo potrebne korenite spremembe, v dobro nogometa in navijačev bo potrebno zamenjati skoraj celotno moštvo, vlado/oblast pa bi bilo v dobro države in državljanov potrebno zamenjati v celoti.

  • antimur

   Nogomet je drugotnega pomena, bivstvo je, da sesujemo levofašistično politiko s Kučanom in njegovo drhaljo, od tega je odvisna kvaliteta in varnost Slovencev. Če pa izgubljajo nekakšni balkanci, ki se preganjajo za žogo kot retardiranci, mi pa dol visi.

 • AlojzZ

  Politični konec ministra Poklukarja??? Njegovi imajo glasovalni stroj in ne bodo pustili, da jim opozicija karkoli ukazuje. Opozicija lahko predlaga karkoli, ne bo izglasovano. Ministrov konec bo prišel predčasno le, če si bo kdo na levici zaželel njegov položaj in bo močnejši.

  Ne pozabimo, kaj je o demokraciji pisal že sloviti Sokrat:

  »Demokracija bo plačala, ker bo hotela ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim ga bo dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot starejši, ženske bodo hotele biti kot moški, tujci bodo hoteli staroselske pravice in demokracija jim bo to dala. Tatovi, goljufi in moči željni kriminalci bodo želeli pomembne državne funkcije, kar jim bo demokracija omogočila, in ko bodo ti demokratsko prevzeli oblast, se bo rodila hujša tiranija, kot je vladala za časa katere koli monarhije ali oligarhije.«
  Tako Sokrat v petem stoletju pred Kristusovim rojstvom.

  Demokracija ne more nadomestiti Boga, k smo ga nagnali in ga z vsakimi volitvami še vedno naženemo iz naše družbe. Brez Boga pa ni Življenja, tako pač je.

 • branči

  tudi če bo politični konec tega osebka, njegovega naslednika bo imenovala ista klovnova vlada in ne bo bo popolnoma nič drugačen! nesposobnost vladajoče klike odnese le popoln bankrot države, šele takrat bodo – mogoče – spregledali levi voli, kaj so naredili s tem, ko so dali svoj glas tem debilom!

  • stane

   Ja,imas prav. Mislim,da se obstaja(ne za vse)zakon,ki govori o sluzbeni dolznosti pri izdajstvu drzave,zlocinih in vecjem kriminalu.
   To pomeni,da,ko policija zazna neko kriminalno dejanje,samoiniciativno odreagira in storilce aretira.
   To kar pa dela vlada(izdajstvo in unicevanje lastnega naroda),preprecevanje organom pregona delo,ki preprecuje razna kriminalna dejanja z daljnoseznimi posledicami za naso druzbo-narod, je kriminal za katerega bi morala komplet vlada odgovarjati pred sodiscem.

   • Dada

    Stane. A ti je že kdo rekel, da delaš paniko za nič. Nihče ti ne bo vzel domovine, ker to ni vrečka s kruhom.. Nakladaš nakladaš, pa nič ne poveš. Smisla ni.

    • stane

     Ce se tebi to zdi tako kot pises,ti lahko recem,da se ne zavedas nevarnosti,ki nam preti. Samo poglej kaj se dogaja drzavam, ki so na siroko odprla tem klavcem vrata. Ce se iz teh dogodkov ne naucis nicesar,si ali izdajalka tega naroda,ali pa tako naivna,da res mislis o invaziji Evrope-Sloveniji najboljse. Ne da se mi nastevat zlocine,ki so jih storili tvoji varovanci. Ce je resnica panika,po tvoje,se te Bog usmili.
     Ce ves resnico,se znas paziti,da ne stopis na “mino”!

     • Dada

      Preveč si naiven. NOBENE NEVARNOSTI.
      Grims te je prestrašil, ker človek v taki stranki mora to delati. 1. Kje si srečal, videl, kje si slišal o klavcih …
      Ko si to odgovoriš, potem vidiš, da so klavci, morilci, posiljevalci samo v mediju nora24tv in Demokraciji, SICER JIH PA NI V SLOVENIJI. ZAKAJ JIH DRUGOD ni ???? Ker jih ni ? TO JE MEDIJ DA VSAK SVOJE MISLI ZAPIŠE, tu so predvsem bedarije, 98 odstotokov so laži, sovražnost……NAIVEN SI KOT NOĆ

     • stane

      Bog s teboj in tvojo duso!!!!
      Vesel b bil,ce bi ti imela prav.

     • Dada

      Boga ni. Še najbolj neumen kmet pravi. POMAGAJ SI SAM IN BOG TIBO POMAGAL. Če kmet ne bo spomladi sejal in oral, jeseni delal, pospravil pridelke, bo
      pozimi lačen. BOG NE BO NIČ POMAGAL. VSAK SI MORA pomagati sam, če ne, more mu država pomaga s socialno pomočjo itd. BOG ŠE NI NIČ DAL.

     • stane

      Tako se rece,da se lepo slisi.

     • stane

      Nisem v nobeni stranki in me Grims ne zanima. Razmisljam z lastno glavo. Vidim kaj se v svetu dogaja. To je dovolj. Ali vsi svetovni mediji lazejo?

    • stane

     Povem veliko,samo pametnim.

     • Dada

      Zelo blesav. Kje imaš pamet ???

     • stane

      Dada,ne zali! Jaz te nisem v nobenem primeru.

 • Ryuk

  Mi nimamo vlade in ministrstva za notranje zadeve. Mi imamo paravlado in paraministrstvo.

  • stane

   Lahko bi se tko reklo!

 • wert

  Vlada, čas je, da že enkrat začnete delat, kot se za normalno vlado spodobi.
  Ukradli ste desnici mandat, zdaj pa ne veste, kaj bi počeli.

  Državljani ZAHTEVAMO
  MIR, VARNOST in OHRANITEV vsaj tiste stopnje BLAGOSTANJA, kot smo ga ŽE IMELI !

  • stane

   Vlada krade nase in daje svojim negroidom,ki jim bodo nezakonito podelili drzavljanstva in bodo njihovi volilci. To je njihov cilj(ZLOVESCI).

 • JANEZ GUS

  Ta model že vizuelno deluje moten,ko pa vidiš kakšne otresa misliš,da ne ve,da ga je kekec določil za notranjega ministra.Ta deluje na daljavo,ne živi v Slovenistanu……Bog nas obvaruj.Kaj pa si je ogledoval po Beli krajini.Si je šel ogledat Zelenega jurija ali bazo20.

  • karpelec

   Spoznavanje širše domovine Slovenije ni prepovedano, sploh pa še na tuje stroške. Delati pri tej vladi je greh, ker če delaš tudi grešiš; če pa grešiš pa nisi več priljubljen, potem pa rajši nič ne dela.

 • Lisjak

  Če kdo misli,da bi bilo drugače,kar se tiče migracij,če bi vladala SDS se hudičevo moti.Vse skupaj bi pač potekalo samo na bolj fin način saj,če podpiraš Webra tudi ne more bit drugače.

 • Black_Raven

  ta lahko trdi kar hoče itak se vidi že od daleč da je navadno retardirano govno isto kot tisti kateri so ta izrodek volili…

 • Janez Kepic-Kern

  Kaj pa službe MNZ NAŠE R. SLOVENIJE – MISLIJO O TEM ?
  MEDICINSKI ČUDEŽ ?
  V
  ZVEZI Z EX T.I. MARŠALOM TITOM ?
  ALI KAJ ?
  ŠE VEDNO MI NI JASNO,
  KAKO JE LAHKO
  – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
  ZMOGLA

  1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
  NATO PA ŠE
  ISTEGA LETA 1892

  2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
  RES
  ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.
  P.S.
  “SLOVENIANA”

 • Franc Šink

  Nič več lažnivi Kljukec, ampak lažnivi Pokljukec.

 • xtc

  Ko pogledaš prvo sliko ,dobiš občutek ,da LMŠ pobira za ministre debile iz Hrastovca,Idrije,Vojnika,Ormoža;begunj itd.
  Seveda so vsi ti debili ministri-magistri,Dr in kaj še vem kaj-so izvrsten primer kvalitete SLO akademske elite in uspešnega šolskega sistena.
  Je pa čas ,da narod vzame v roke ustrezna orodja in ,da naredi red v državi.

 • mginko

  Večne podedovane laži komunistov za blefiranje naroda, vse samo za svoje koristi polnenje svojih žepov.

 • RATATA

  Slovenci nujno potrebujemo paraPolicijo in paraVojsko za zaščito Slovencev in Slovenije!

 • Common Sense

  Škilasti minister je pravzaprav slika in prilika Šarca in njegove ekipe. Vaški komedijant=predsednik vlade, seksualni blogger=minister za okolje in prostor, trgovec s semeni=minister za zdravje, poročevalka s ceste=prva na listi za evropske poslance LMŠ….. Vidite vzorec? To je nespoštovanje in poneumljanje 94% preostalih državljank in državljanov RS (12% ob 50% volilni udeležbi jih je volilo zanj). To so Butale v vsem svojem “sijaju.”

  V nasprotju z nekaterimi komentatorji pa menim, da Šarec niti komunist ni. On ni nič. On je predvsem igralec in zaigral bo to kar bo potrebno. Kot bivši vaški komedijant je točno zapopadel povprečno Slovenceljsko dušo, na katere finte pada in kaj ji je blizu. In točno to sedaj igra. Zanj je to IGRA.

  • stane

   Saj vidis kako se slaboumno obnasa s pokljukarjem vred.
   To kaj pocnejo vladniki,je za v umobolnico.

 • Olga101

  Očitno bo treba kamenjati skorumpiranega Pokljukarja, da bo zakapiral! Kdo je odgovarjal za smrt mladega policista, ki ga je umoril nezakoniti divjak?!!?

 • Hribouc

  Ejga, Centralna Golobičeva Kadrovska deluje kot bolgarska ura!

  Če ta ni v redu, maje že druzga, kandidatov kolk češ!
  Pa take hvalnice so mu peli!
  Bumbarji trotarski!

 • Dada

  Bedniki v SDS. Kakšen beden članek. Novinar bi se vsaj lahko seznanil z ugotovitvami policije preden bi pisal po svoje. Seveda se ni, ker potem ne bi bilo zanimivo. SAMO o kamenjanju. Kamenjanje je starodavna kazen in sicer kamenjani ne preživi. Tako, da novinarstvo in SDS ne gre skupaj, gre pa to dvoje skupaj pri POLITIKANTSTVU.

  • stane

   Ne pisejo po svoje. Po tvoje pa tudi ne morejo.
   Pisejo po izjavi 11 letne puncke in starsev njene prijateljice. Lahko bi bila tako pametna in ugotovila,da v 20min.lahko storilci kaznivega dejanja napada na mladoletno osebo z metanjem kamenja na njo, z namenom najmanj poskodovanja,pobegnejo iz kraja dejanja5km dalec. Policisti jih v tako velikem krogu niso mogli iskati. Zato jih niso nasli.

   • Dada

    A si kdaj videl, da se otroci obmetavajo s kamni, kadar se kregajo, ali si mečejo kaj drugega ?? Po tvoji pameti je zdaj to “po novem” največji kriminal” v Sloveniji. Bolj si otročji kot tisti dve punčki, ki sta šli pogledat kaj se dogaja. a ti ni jasno, da novinar ne gre na policijo po podatke… ker mora tako pisati, da se lahko bedaki kot ti, razburjajo brez veze. Ne dojemaš. OK.
    Nora24tv je pisala, da je v LJ emigrant ugrabili avtobus. SDS podporniki, kot ti, so trdili da je bil emigrant, ker policija ne sme objaviti imena. Potem, ko so mediji objavili, da gre za Slovenca iz Kranja, pa so SDS še vedno trdili, da je emigrant…ali pa vsaj priseljenec… IN tako dalje. Nazadnje so mediji in objavili ime, SDS podporniki še niso verjeli. ZATO GRE. Spodbujato homofobijo. . To je igra, ki jo igra SDS.

    • stane

     Ves kaj,strezni se ze enkrat in ne meci dveh ali treh dogodkov v isti kos in si ne zmisljuj. Za tebe so 20-35 letni bebci otroci?
     11 letna puncka pa odrasla oseba?
     Sama sebi kontriras.
     V Nemciji v otroskem vrtcu,so otroci migrantov napadali druge otroke(nemuslimane) z razlicnimi predmeti,ki jih imajo v vrtcu. Ti otroci so bili resno poskodovani. Starsi so jih takoj ispisali iz vrtca. Zakaj pa so ti migrantski otroci napadalni do drugih? Zato, ker imajo doma tako vzgojo,da sovrazijo vse kar ni muslimansko. Toliko,draga DADA!

    • stane

     NOBENE IGRE NI IZ NASE STRANI !
     Radikalni muslimani se poigravajo z Evropo! Disi jim blagostanje,ki ni vecno. Naj gredo tudi oni delat,pa bodo tudi oni imeli. Kaze,da jim je pobijanje drugih narodov bolj vsec kot pa posteno delo.

  • stane

   Starodavna kazen,ki se sedaj zivi pri radikalnih majmunih. Ja te kamenjajo do smrti,predvsem zenske.
   To se sedaj uvaja v Evropi,predvsem za zenske. Na Danskem je ze to uveljavljeno sredstvo za kaznovanje zensk. S tem nacinom se je strinjala velika vecina mladih moskih. Pazi kod hodis. Ce pobegnes, uides gotovi smrti.
   Puncka je imrla sreco,da je nido sneli iz kolesa. Dobro ves kaj divjaki delajo tudi z otroci. Razmisljaj z mozgani,ce jih imas.