fbpx

Častilci diktatorja pogoreli: V Radencih velja Cesta osamosvojitve Slovenije!

Foto: Mladi forum

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo občana Radencev, ki je v imenu Enotnih za občino Radenci 13. julija letos predal zahtevo 288 občanov za razpis referenduma.

Častilci Tita so želeli, da bi se odločalo o občinskem odloku, s katerim je občinski svet v Radencih Titovo cesto 30. junija preimenoval v Cesto osamosvojitve Slovenije. Na sklep sodišča je sicer mogoča pritožba v roku 15 dni od vročitve oziroma do 8. septembra.

Upravno sodišče v Mariboru je zavrnilo tudi zahtevo občana Radencev Franca Vukajča za izdajo začasne odredbe, v kateri je predlagal, da sodišče izpodbijano obvestilo občine razveljavi in zadevo vrne istemu organu v ponovni postopek.  Vukajč trdi, da živi na Titovi cesti v Radencih, župan Leljak pa opozarja, da je trenutno v veljavi ime Cesta osamosvojitve Slovenije.

Že samo referendumsko vprašanje bi bilo protiustavno
Župan Radencev Roman Leljak je ob vložitvi zahteve izrazil prepričanje, da je pobuda za razpis referenduma v vsakem primeru nedopustna, saj vsebuje protiustavno vprašanje. Pobuda namreč zahteva, da bi na referendumu odločali, ali naj se uveljavi odlok, ki spreminja ime Titove ulice. Leljak je prepričan, da z odlokom odpravljajo ustavno neskladnost, saj je ime Titova cesta protiustavno.

Župan Radencev Roman Leljak (foto: Polona Avanzo)

Francu Vukajču, ki očitno ne ve, kje stanuje, pa priporočamo, da si pogleda tudi koledar in končno ugotovi, da nismo več leta 1945.

e-maribor