Če ne gre na Uradnem listu, bo pa veleposlaniški stolček: Po aferi Kralj naj bi Kardeljev vnuk Šoltes postal veleposlanik v Beogradu!

Foto: STA

Po neuspeli nastavitvi neuspešno recikliranega ekosocialističnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa na direktorsko mesto v Uradnem listu bo zdaj reševanje njegovega kadrovskega problema prevzel častni šef propadle SMC Miro Cerar, ki naj bi ga po informacijah Portala Plus nameraval imenovati na veleposlaniško mesto v Beogradu, in sicer v okviru politične kvote. Šoltes je sicer vnuk desne roke Josipa Broza Tita, Edvarda Kardelja, a v Srbiji ga poznajo kot velikega dvoličneža. S svojim delom v Evropskem parlamentu je namreč skušal državo prisiliti k priznanju genocida v Srebrenici, sam pa ni sposoben obsoditi zločinov svojega morilskega deda.

Ni se še polegel prah po pritiskih generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja za imenovanje neuspešno recikliranega ekosocialističnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa, sicer vnuka morilca Edvarda Kardelja, na mesto direktorja državnega podjetja Uradni list, kjer si je obetal med 5 in 6 tisoč evri bruto plače. Zdaj Šoltes ponovno razburja; ker ni uspelo Marjanu Šarcu, bo zdaj očitno za njegovo kadrovsko umestitev skušal poskrbeti častni predsednik propadle SMC in zunanji minister Miro Cerar. Kot poroča Portal Plus, naj bi si po neuradnih informacijah, ki so izšle iz Mladike, Šoltes zaželel postati veleposlanik v Beogradu.

Vlada bi Šoltesa na veleposlaniško mesto imenovala v okviru politične kvote
Vlada bi ga na veleposlaniško mesto namreč lahko namestila v okviru t. i. politične kvote. To bi poslalo jasno sporočilo Srbiji, ki je postala v naraščajoči mednarodni osamitvi Slovenije strateška zaveznica Šarčevega režima, čeprav gospodarski odnosi med Slovenijo in Srbijo niso med pomembnejšimi. Spomnimo naj na poletni obisk Šarca v Srbiji, ki je zaradi njegove siceršnje popolne zunanjepolitične neaktivnosti vzbudil veliko pozornosti, za spletni portal Nova24TV pa je takrat priznani strokovnjak za mednarodne odnose dr. Bogomil Ferfila povedal, da se je Šarčeva vlada s takšnim ravnanjem oddaljila od reševanja odnosov s Hrvaško, ki ga je LMŠ med drugim obljubljala pred volitvami. Obisk je pokazal tudi to, da se je Šarec ujel v kolesje levičarske zunanjepolitične paradigme.

Marjan Šarec in Miro Cerar (Foto: STA)

Šoltesa v Srbiji poznajo kot dvoličneža, želel jih je prisiliti v priznanje genocida, sam pa je vnuk morilca
Šoltes je sicer pred meseci vzbudil veliko pozornost srbskih medijev, ko je v amandmaju izrazil obžalovanje, ker se v Srbiji s strani nekaterih predstavnikov srbskih oblasti ponavlja zanikanje genocida v Srebrenici. Tega je podal ustno tik pred glasovanjem v Evropskem parlamentu in le nekaj dni po tem, ko je srbska predsednica vlade Ana Brnabić v pogovoru za Deutsche Welle na novinarsko vprašanje o genocidu odgovorila, da je šlo za strašen pokol, a ne za genocid. “Amandma je sporočilo, da je potrebno spoštovati vladavino prava ter seveda odločitve mednarodnih sodišč. Evropa temelji ravno na tem, na vladavini prava in pa človekovih pravicah, in te pravice veljajo za vse države, tako za članice Evropske unije kot za tiste, ki se šele pripravljajo za vstop v evropske integracije,” je takrat povedal Šoltes.

Takole o Kardeljevem vnuku piše srbski internetni portal Blic. Foto: Blic.

Šoltesov ded Edvard Kardelj soodgovoren za poboje na Slovenskem, mnogo večje od Srebrenice
Srbska javnost se je takrat spraševala, zakaj ob vsem tem Šoltes, če tako poudarja evropske vrednote, ne obsodi zločinov svojega dedka Kardelja, Titovega najtesnejšega zaveznika, nekdanjega drugega človeka Socialistične federativne republike Jugoslavije, s katero je v ozadju, ko je bil diktator na potovanjih po svetu, upravljal prav Kardelj sam. Srbski mediji so že pred časom objavili slovenski dokument komunistične tajne službe iz časa OF, ki je nedvoumno dokazoval, da je leta 1943 Kardelj odredil uboj vseh nekomunistov in njihovih družin. V članku opisujejo njegovo vsebino, pod dokument se je podpisal vodilni komunistični ideolog Kardelj, po koncu vojne pa se je komunistični scenarij uresničil v najbolj krvavi moriji v zgodovini slovenskega naroda. Slovensko zemljo so prepojili z več kot 600 množičnimi morišči in več deset tisoč nedolžnimi žrtvami.

Navodilo Kardelja Kidriču (Foto: Facebook)

Rok Krajnc