fbpx

Čeferini so medijsko zaščitena “vrsta”: Ustavni sodnik izginil iz portala 24ur!

Foto: STA

Le nekaj slovenskih medijev je danes poročalo o aferi ustavnega sodnika Roka Čeferina, vsi preostali mediji pa so se zavili v molk. No, portal 24ur je novico objavil, a so jo tudi umaknili s spleta. Vse to priča, da poročajo selektivno, da so politično obrnjeni v levo, pa je povedala raziskava Fakultete za medije.

Sveža raziskava Fakultete za medije o slovenski medijski krajini daje že prve konkretne dokaze. Danes smo pisali, da se je ustavni sodnik Rok Čeferin ujel v navzkrižje interesov v primeru odvetniškega kandidata Petra Kodriča. Navedbe portala Požareport je podkrepil še spletni medij Siol, ki je dobil izjavo Ustavnega sodišča, da se je to dejansko zgodilo. Primer Kodriča pa se je namreč znašel na Evropskem sodišču za človekove pravice.

Svoj molk so dokazali spet vladarji medijskega prostora. To nas niti ne čudi, saj  prav cvetober osrednjih medijev v lasti tranzicijskih tajkunov skrbi, da je priimek Čeferin neomedeževan v slovenski javnosti. Naš medij in še majhna peščica alternativnih medijev je v preteklosti velikokrat kritično poročala o družini Čeferin, a so večinski slovenski mediji s svojo medijsko močjo blokirali nujne informacije za slovensko javnost. Zanimivo, avtor teh vrstic je v svojem članku iz petega februarja dokazal, da je Aleksander Čeferin navajal lažnive podatke za mesto predsednika NZS, a večinski mediji enostavno molčijo.

Uredniki iz portala 24ur “pomotoma” izbrisali novico o Roku Čeferinu
Posebno zgodbo so spet spletli pri 24ur. Kot ste lahko videli v raziskavi Fakultete za medije, ima 24ur dnevni doseg bralcev nad 300 tisoč dnevnih ogledov. Sama raziskava je tudi ugotovila, da v neuravnoteženih vsebinah poročajo izrazito levo. Rok Čeferin predstavljala za slovenski levi politični pol enega najpomembnejših igralcev v slovenskem pravosodju. Novico so na portalu 24ur objavili in Čeferinovo početje opravičevali, da se je zgodilo pomotoma. Po nekaj burnih odzivih na socialnih omrežjih pa je uredništvo 24ur novico enostavno izbrisalo.

Izbrisana novica o Roku Čeferinu. (Foto: Posnetek zaslona: 24ur)

Ne smemo tudi pozabiti. da je Aleksander Čeferin, brat Roka Čeferina, reden gost v športnih oddajah na največji zasebni komercialni televiziji. Le-ta pa skupaj s Šolakovim Sportklubom ima ekskluzivne pravice predvajanja enega najbolj gledanih športnih tekmovanj na svetu, Uefino Ligo prvakov. Domišljijo prepuščamo vam, a nas ne bi nič presenetilo, če je prišel klic na Kranjčevo in jih spomnil, ali si želijo imeti prenose Lige prvakov tudi v prihodnje.

Luka Perš