fbpx

Celjska bolnišnica protestira proti poslancu LMŠ Pavšiču – ta je širil neresnice o ventilatorjih

Poslanec LMŠ Robert Pavšič. (Foto: STA)

“Pred dnevi smo v medijih zasledili intervju s poslancem Državnega zbora Republike Slovenije Robertom Pavšičem. V njem smo presenečeni prebrali, da imamo v Splošni bolnišnici Celje “neuporabne in nezanesljive” ventilatorje, ki naj bi se “ugašali med delovanjem” in smo jih morali zato “pospraviti v skladišča”, so so v Splošni bolnišnici Celje odzvali na neresnične navedbe poslanca LMŠ Pavšiča. 

“Te navedbe so neresnične in zavajajoče. Vsi naši ventilatorji so delujoči, dobro vzdrževani in žal večino časa tudi vsi v uporabi, še posebej v času zadnjega, četrtega vala epidemije,” v Splošni bolnišnici Celje odgovarjajo na krivične navedbe poslanca LMŠ Roberta Pavšiča.

V času, ko si vse zdravstvene ustanove na vso moč prizadevajo obvladovati zdravstvene posledice epidemije novega koronavirusa, širjenje nepreverjenih in neresničnih informacij ni v interesu nikogar, še najmanj pacientov, ki potrebujejo bolnišnično obravnavo, in njihovih svojcev.

Celjska splošna bolnišnica zavrača očitke poslanca Pavšiča glede njenih ventilatorjev. (Foto: Twitter)

“Zaupanje v zdravstvene ustanove in zdravstvene delavce je namreč pomemben del obvladovanja situacije, v kateri smo.” Ker si v Splošni bolnišnici Celje ne želijo, da se zaradi takšnih objav njihovi pacienti in svojci sprašujejo, kakšne zdravstvene oskrbe so ali bodo deležni, obrazložitev, ki smo jo poslali gospodu Pavšiču, v vednost pošiljajo tudi slovenski javnosti. V bolnišnici si vselej prizadevajo pomagati bolnikom.

Domen Mezeg