Celo vlada priznala, da je pri preiskovanju pranja denarja v #IranNLBgate prišlo do nepravilnosti, a hkrati noče razkriti banksterjev!

Foto: STA

Direktorat za policijo je v zvezi s pranjem milijarde dolarjev v zadevi Farrokh v NLB opravil posredni nadzor nad policijskimi postopki in ugotovil, da so bile pri presoji postopkov ugotovljene določene pomanjkljivosti in nepravilnosti, ministrica pa je že podala naloge in usmeritve, s katerimi so policiji naloženi ukrepi, naloge ter drugi postopki za ugotavljanje odgovornosti uslužbencev policije. Hkrati pa vlada ščiti banksterje, saj ni pristala na sklep komisije, da se razkrije posameznike, ki so sodelovali pri aferi stoletja.

Predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu dr. Anže Logar je prejel odgovore vlade na sklepe preiskovalne komisije glede zadeve Farrokh in pranja denarja v NLB in pri tem dobil osupljive podatke, ki dokazujejo, da je pri policijski preiskavi primera prišlo do hudih nepravilnosti zanemarjanj dolžnosti, kar pa še dodatno postavlja na laž izjave uprave kriminalistične policije, v imenu katere je vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto Dušan Florjančič v medijih zagotavljal, da ni prišlo do pranja denarja in financiranja terorizma.

Komisija je zato vladi predložila sklep, da državni zbor predlaga ministrstvu za notranje zadeve, ministrstvu za finance, Banki Slovenije in Komisiji za preprečevanje korupcije interni nadzor z vidika pravilne uporabe materialnega in procesnega prava oziroma internih postopkov, in sicer v roku treh mesecev, s poudarkom na odgovornosti nosilcev pooblastil v resornih organih.

Proti policistom bo postopke vodilo specializirano državno tožilstvo
V vladi so pri tem povedali, da je direktorat za policijo že opravil posredni nadzor nad policijskimi postopki in ugotovil, da so bile pri presoji postopkov ugotovljene določene pomanjkljivosti in nepravilnosti, ministrica pa je že podala naloge in usmeritve, s katerimi so policiji naloženi ukrepi, naloge ter drugi postopki za ugotavljanje odgovornosti uslužbencev policije. Ker so hkrati podani tudi razlogi za sum, da je bilo pri zanemarjanju preiskovanja storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, je pristojni direktorat  MNZ zadevo odstopil posebnemu oddelku specializiranega državnega tožilstva, ki je pristojen za preiskavo kaznivih dejanj, ki so jih osumljeni policisti.

Vlada ne bo zahtevala podatkov o komitentih NLB, čeprav bi to morala storiti
Posebno poročilo pa bi moral podati tudi Slovenski državni holding z navedbo vseh posameznikov iz NLB, ki so sodelovali oziroma so bili vključeni v odločitve banke v zvezi s poslovnim odnosom banke s komitentom z navedbo položajev, ki jih omenjeni zaposleni zasedajo danes v strukturi NLB, vendar pa se vlada izgovarja na zakon o bančništvu, ki ne dovoljuje, da bi Slovenski državni holding ali vlada od NLB prejela zaupne podatke o posamezni stranki. Predsednik komisije Anže Logar je pojasnil, da ima Slovenski državni holding do teh podatkov popoln dostop, ki ga ne preprečuje niti zakon, vse kar bi morala storiti vlada, pa je preprosto, da bi ga od SDH zahtevala.

C. Š.

 • karpelec

  Korak od teorije do pravih dejanj je za našo vlado zelo dolg, zato bo še veliko premislekov in preučevanj, predno se bo rodilo nekaj, kar je sleherniku kristalno jasno. Rodilo se bo kilavo dete.

 • tonite falco

  Ja krasno lopovščina in pranje denarja bodo hoteli za vsakršno ceno pomesti pod preprogo. Tako kot vedno do sedaj. Vsaj od levičarskega smrada kaj drugega tudi ni bilo za pričakovati.
  Na naslednjih parlementarnih volitvah je potem, ko bo vlada sestavljena nujno izvesti lustracijo. Tako, da bo vsem bivšim političnim funckionarjem onemogočeno dobiti službo v javni upravi kot tudi v javnem sektorju za dobo dvajsetih let ali najbolje doživljensko!

 • France

  Še danes ni nihče razložil, kako je možno, da bi kdo dobil provizijo (poleg standardne bančne provizije za transfer sredstev), če pa je ves prenos sredstev potekal preko transakcijskih računov. Kako je NLB lahko verjela, da bo iranska banka plačala milijardo, če je bil dan samo nalog za prenos sredstev z iranskega bančnega računa na račun Farukha??? na NLB. S.W.I.F.T. money transfer namreč ne garantira, da bo denar iz Irana res prenešen na račun slovenske banka? Torej je bila NLB partner te banke, oz. je dobila prvovrstno garancijo neke druge banke za kritje te milijarde? Da pa je to milijardo prenakazala na kakršne koli druge račune, pa najbrž drži, ampak je s tem postala garant, da bo krila sredstva na tistih drugih računih. In to je od prvovrstne banke, kar velja NLB v mednarodnih odnosih, tudi za pričakovati. In v teh transakcijah ni vodeti nobenega pranja denarja. Drugo pa je, če bi Farukh iz Irana dobival pakete z drogo, jih tu preprodajal za gotovino in vlagal ta denar na tisti prvi omenjeni račun. Potem ga pa transferiral preko banke na račune, recimo za nakup nepremičnin ali delnic. Tako pa se denar opere, saj bi s tem, ko bi postal lastnik nepremičnin ali delnic izgledal, ko da je pošten. Denar za orožje oz. za terorizem, pa se sploh ne polaga v banke, vprašajte naše “glavne prodajalce” orožja, koliko bančnih transkacij je bilo iz Hrvaške ali BiH? Edina stvar, ki jo je treba pri teh transakcijah preveriti je, če je denar po nekaj transakcija končal za nabavo magnetnih centrifug, ki so jih v Sloveniji znali delati, in se uporabljajo pri izdelavi jedrskega orožja.

  • Janez

   Veš kaj France ?
   Zdravila,
   KI BI OZDRAVILO MISELNO NEPRODORNOST OZ. MISELNO NEUČINKOVITOST ?
   Takega zdravila – ni. Ni poznano.
   Priporočam
   TI
   NEDOLGOČASNO, ZELO DEMOKRATIČNO IGRO – “RUSKO RUETO” !KI
   TI DAJE 17% MOŽNOSTI ZA “USPEH”
   MOŽNOST “USPEHA” POVEČAŠ, ČE V BOBNIČ
   NAPRAVE ZA IGRANJE
   ” RUSKE RULETE” – VSTAVIŠ VEČ KOT EN PRAVI NABOJ. Poizkusi ?! L.r. Janez K. KOMENDA
   P.S.
   NAZOREN PRIKAZ NAPRAVE ZA
   IGRANJE “RUSKE RULETE”.
   TA IGRA ZANESLJIVO ZDRAVI
   MISELNO NEUČINKOVITOST.

   https://www.google.si/search?q=revolver+ruska+ruleta&oq=revolver+ruska+ruleta&aqs=chrome..69i57j69i60l2.22237j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=yIKVG0T6hUydLM:

   • France

    A mi grozis? Se bom pripravil s polnim nabojnikom, za take ki bi radi z mano igrali rusko ruleto. Samo ni revolver, zato bo cev obrnil stran od sebe.

    • Janez

     Nič ti ne grozim.
     Samo
     Spomnil sem te na – ” rusko ruleto” – ki je način samomora. A ne ? L.r. L.r. J. KOMENDA
     P.S.
     OPOZORIL SEM TE LE , DA BOLJ ARGUMENTIRSNO PIŠI.
     ČE NE ZMOREŠ
     BOLJ
     KVALITETNO PISATI.
     JE PA ENA OD VARIANT? Samomor z ” rusko ruleto”. Samomor. Ne umor.

     • France

      Ja pa ja, kar poglej vse moje komentarje. A boš Špance spomnil, da vrnejo ZARES ukradeno zlato Inkom in Aztekom? Ali pa so jim plačali v zlatu, da jih pridejo opomniti, da naj naredijo samomor? Še zadnjič, ne mi grozit s pozivanjem k samomoru, to je GROŽNJA !!!

 • Janez

  ŠALJIVO RESEN ZAPIS !
  Stalin pri načinih za povečanje zaloge državnih REZERV V ZLATU – ni kompliciral.
  Preprosto
  JE 19936. LETS NAPADEL ŠPANIJO !
  In
  ŽE
  FEBRUARJA 1937 JE BILO CCA

  510 TON ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA
  IN RAZNIH DRAGOCEENOSTI ? V Moskvi – pri Stalinu !

  V R. SLO TAKIH MOŽNOSTI – HVALABOGU – SEVEDA – NIMAMO ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  TAKO JE J.V.STALIN
  POVEČEVAL ZLATE
  REZERVE SZ VKP B RUSIJE.
  https://forum.axishistory.com//viewtopic.php?t=17220

  • France

   Janez K. KOMENDA = NOSTRODAMUS, saj vidi v prihodnost, kdo bo leta 19936 napadel Španijo. V resnici so leta 1931 demokratično Španijo razglasili za drugo republiko, kjer so uvedli reforme, ki niso bile po godu desničarskim antidemokratom. leta 1933 pa so na volitvah desničarji spet dobili oblast (para vrta, gdje burgija neče) in razveljavili vse reforme. leta 1934 so se pričeli protesti delavstva, ki pa ga je falanga hitro začela zatirati in je leta 1936 izbruhnila državljanska vojna, ki je trajala do leta 1939, ko je desnica s pomočjo nacističnih vojaških sil zavzela Madrid in Franco je prevzel oblast Od leta 1936 je tudi Sovjetska zveza na pomoč priskočila levici, ter ji tako ali drugače pomagala naslednji dve leti. Pošiljala ji je strelivo, orožje, letala, tanke, vojake. Vendar za visoko ceno. Republika je za resurse bila primorana prenesti večino zlatih in srebrnih rezerv v Sovjetsko zvezo. Torej je zlato bilo poslano v Sovjetsko zvezo kot plačilo za vojaško pomoč. A ni tudi na Hrvaškem in v BiH bilo podobno, da so z gotovino kupovali orožje v Sloveniji, kar na MO?

   • MEFISTO

    Toda, Španci so imeli srečo s Francom, ki je naredil red v državi ter utišal komuniste.

    • France

     Ja, fasizem je res lep red. Tak bi bil po celi Evropi, ce se ne bi uprli Hitlerju in Mussoliniju. A za Spanijo ne bo nihce pizdoliral o povojnih pobojih tam.

   • Janez

    To !
    Ti – domnevaš !
    Dokazov – nimaš !
    To?
    KAR SI NAPISAL – JE IDEOLOŠKA RAZLAGA !
    Zakaj?
    NAJ BI PA ŠPANSKI DELAVCI PLAČEVALI J.V. STALINU POMOČ?
    In
    TO CELO V ZLATU.
    Upam, da nisi – profesor s FDV- JA.
    UBOGA
    R.SLO UNIVERZA – S TAKO ?
    “Neakademskimi”
    VKP B, KP IDELOŠKIMI VSEBINAMMI. Znanost pa taka. L.r. J. KOMENDA

    • France

     To so dejstva, da so dobili orozje in ga placali. Tako Spanci, kot Hrvati in Bosanci. A se bos kdaj tako zanimal za financne transakcije za orozje v Sloveniji?

     • Janez

      510 TON ZLATA ITD.
      JE
      NEKAM VELIKA CENA ZA STALINOVO ZASTARELO OROŽJE !
      In?
      Kaj?
      JE 500 Slovencev izgubilo v Španiji? L.r. J. KOMENDA
      P.S.
      ZLOČINSKA KPS JE IZ 500 NORMAL SLOVENCEV – NAREDILA – M O R I L C E. Dejstvo.

     • France

      Ce rabis orozje pa ti ga nihce ne proda, das kar imas. Koliko denarja v gotovini pa je iz Hrvaske in BiH prislo v MO RS, za odkup zaplenjenega orozja JLA. Ce bi bili posteni, bi to orozje dali Hrvaski in BiH, saj so v Jugoslaviji to orozje placali vsi.

     • Janez

      S
      TO ZADEVO
      V EX YU JAZ NIMAM – NIČ.
      VPRAŠAJ TISTE, KI SO BILI ZRAVEN.
      MENE ZANIMA PRIMER ŠPANIJE 1936- 1939.
      Če bi bio odvisno od ” prvi predsednik” klike ?
      Mi Slovenci R. SLO SPLOH NE BI IMELI.
      Menne zanimajo neobsojeni komunistični zločini. Drugo ne kaj dosti. L.r. J. KOMENDA

     • France

      Ja imaš, ker orožje se je prodajalo v Sloveniji, plačano pa je bil pa v gotovini. Mene pa zanimajo zločini RKC na slovenskem ozemlju od pokristjanjenja Slovencev dalje. Če bi vedel, da bo Slovenija taka, kot je, bi agitiral PROTI samostojnosti. Najbrž bi bila Slovenija bolj slovenska.

     • centurion

      Bolj ćefurska.
      Če ti ni všeč, pojdi v Bosno ali v Srbijo.
      No ja saj imaš čefurlandijo s porići in mehoti ćal na domačem dvorišču…

     • Janez

      Nimaš pojma.
      RKC JE VEDNO DELALA V DOBRO NAS SLOVENCEV.
      KPS IN KPJ STALINI .
      PA SO BILI
      PROTIVERSKI IN PROTISLOVENSKI NESODNI ZLOČINCI. Dejstvo. L.r. J. KOMENDA

     • France

      Ha, ha ,ha Janez, v korist Slovencev so postali spet največji lastnik ukradenih gozdov v Sloveniji. In zdaj bi radi še prepovedali hojo po njih v TNP, v korist Slovencev seveda. In tudi med WWII so bili protislovenski zločinci iz tega gnezda, recimo na s. Urhu, dali so zvonike za strojnična gnezda okupatorjem, blagoslovili domobransko orožje na prisegi Hitlerju, vse v korist Slovencev, kenede? In to so DEJSTVA, ki bi jih radi zdaj pometli pod tepih.

     • centurion
     • France

      Znesek, ne število komadov. In kam je šel ta denar? Alija je imel ogromno denarkja, saj je bil član muslimanske bratovščine, ta pa kot vidiš sedaj lahko že pet let financira vojne na BV. A je šel direktno v Švico, ali pa v Mehiko? Tudi to bo enkrat prišlo na dan. Od IJJ je že prišlo, saj ni znal zabiti novinarjev nazaj s podatkom, kam je šla vsa gotovina za orožje, pa še slovenski del Savudrije je izgubil

     • centurion

      Podatke o številu kosov imamo.
      Kučan osebno tudi.
      Številko v takratnih DM ali USA$ jo ve tudi ON, SAJ so dopisi
      naslovljeni NANJ.
      Plačanje u gotovini u času isporuke-Alija Izetbegović.

     • France

      To tudi mene zanima, ravno tako kot tisto, kam je šel denar od orožja z MO RS, ko je bil Janša minister? Če je vse jasno, zakaj ni sledi o prenosu denarja na račun države in to pri obeh prodajalcih?

     • centurion

      To je g.Janez Janša na eni od komisij predleti razjasnil z besedami:
      Če želi vladajoča koalicija (LDS&co) izvedeti kaj je bilo z gotovino takrat,
      naj, saj ima parlamentarno večino odpre mape in si pogleda denarni tok.
      G.Drnovšek takrat pa- nič.
      Je bila preveš pikantna zadeva, da bi mu odprtje spisa dovolil
      kriminalec iz Murgl, tovariš KUČAN.
      Mafijaš meksikanski s Štefko vred.

   • Janez

    Opa !
    Gospod France !
    MI PRAVI SLO – DOMOLJUBI NA TEM PORTALU !
    Nismo neuki ubogi študenti na FDV !
    Realen potek, vzroki in akterji in motivi t. i. Španske drž. vojne – SO DANES ZNANI !
    Oglej
    SI PRIČEVANJA ANGLEŽA F. COPEMANA.
    IN
    KAJ JE POČEL J.BROZ – MARŠAL TITO? V Španiji? Z dokazi prosim.L.r. J. KOMENDA
    P.S.
    “REASON IN REVOLT”
    VERODIOSTOJNA PRIČANJA F. COPEMANA
    http://spartacus-educational.com/SPcopeman.htm

    • France

     Kaj pa ima to zveze z mojim komentarjem?

     • Janez

      Ima!
      TVOJ
      KOMENTAR
      JE
      Z NIČEMER DOKAZAN ZAPIS O ŠPANIJI 1936-1939.
      PO
      DOMAČE BI SD REKLO : ” POJMA NIMAŠ” ! Brez zamere. L.r. Janez K. KOMENDA
      P.S.
      ZNANI
      KPS STALINIST A. BEBLER V ŠPANIJI – NI BIL “PROSTOVOLJEC”
      STALIN
      GA JE IZ MOSKVE – NAGNAL – V ŠPANIJO.

     • France

      Kaj pa ti pisuniš o Španiji 19936 in potem popraviš? In da boš vedel, vrednost zlata je bila leta 1937 21,60 US$ za unčo, leta 2012 pa 1872,10 US$ na unčo, potem je padla do danes na 1.276,40 US$ na unčo, torej je danes 59 krat dražje zlato. In cene primerljivega orožja so se do danes celo znižale, torej bi namesto 500 ton danes govorili o 8,5 tone zlate, ekvivalent za 130 milijonov dolarjev. Vojaška oprema za enega vojaka stane 2000 dolarjev, torej za ta denar dobiš oborožitev za 65.000 vojakov + stroški za strelivo/mesec. Koliko upornikov je štela španska republikanska armada? Že podatek, da je republika je v tej bitki izgubila 20.000 vojakov, 55.000 je bilo ranjenih, kaže na okoli 100.000 pa še skupno je v Španijo na stran republike prišlo okoli 40.000 prostovoljcev, torej je bilo treba opremiti 150.000 vojakov. Na drugi strani pa so Francovim silam Italijani Španiji poslali dvanajst bombnikov Savoia-81 za milijon dolarjev, ki jih je desnica morala plačati že v naprej v gotovini. Prispelo jih je le devet, ostala so strmoglavila že med potjo. Za razliko od italijanskega diktatorja pa je bil Hitler bolj konkreten. V stik s Francom je stopil 22. julija ter se odločil, da v Maroko pošlje trideset transportnih letal junker JU-52. Italijanska in nemška letala sta tako omogočila vzpostavitev zračnega mostu čez Gibraltar, kar je omogočilo pretok afriške armade na Iberski polotok. Kam pa se je RKC kot veleposestnik v Španiji nagnila, pa kar sam pobrskaj.

     • Janez

      Pozabil!
      Si napisati, da je bil $ 1936 – ena reč,
      današnji $ je pa druga reč. A pustiva to.

      Španija ?
      Hvalabogu !
      se je obrnila v špansko, ne pa v Stalinovo smer.
      Stalinisti bi v Španiji ustanovili? Gulage?
      Kot
      Je rekla ok pravnica gospa Vera MEJAK :
      “FRANCO JE PORIHTAL ENE IN DRUGE” Pomagala mu je tudi !
      v Španiji priljubljena Evita Peron.
      Raje povej?
      Kaj je v Španniji počel naš zločinec “Maršal Tito”
      In?
      ZAKAJ SO BILI “ŠPANSKI BORCI” IZ R. SLLO – PO 2. VOJN? Tako tiho? L.r. J. KOMENDA

     • France

      Janez, seveda je današnji dolar več vreden, kot tisti leta 1936, saj ima podlago na goljufivem sporazumu vrednosti nafte in ne na zlati podlagi. In vrednost zlata izražena v dolarjih je pokazala koliko je vredno orožje in strelivo. Saj bi ga revolucijonarji lahko plačali v dolarjih, a jih niso imeli, pezeta pa je bila vredna manj kot papir, na katerega je bil natisnjena. In širjenje laži, da je Stalin UKRADEL zlato iz Španije je slej ko prej propaganda RKC, da bi kupnino za plačano blago spet ukradli nazaj, tako kot je to zlato prišlo v Španijo. Iz prekomorskih kolonij, ki so jih španski konkvistadorji z blagoslovom cerkve, kjer so ropali srednje in južnoameriške Indijance. Le kaj bi rekel, če bi potomci Inkov in Aztekov od Špancev in Vatikana zahtevali nazaj vse ukradeno zlato???

  • Janez

   Francetov
   BREZVEZNI ODGOVOR !
   Se je nehote izbrisal.
   France?
   Daj nam zaupaj!
   Kje je zdaj tisto špansko zlato ? L.r. Janez K. KOMENDA

 • Hun

  za nakraden denar tud pred Bogom ne odgovarjas

  • Franc Šink

   To mislijo samo nepopravljvi komunisti.

  • tramal

   Verjetno ne poznaš deset Božjih zapovedi

 • Ryuk

  Zakaj na novi ne spremljate poskus vplivanja na delo evropske komisije glede prodaje NLB? Predvsem pa blamaže vraničarjeve in cerarja v Bruslju!
  Včeraj so spet ostali praznih rok – NLB je še vedno treba prodati.

  • sprehajalec

   Interpretacije so različne, Moralni baha, da je dosegel svoj cilj. Da NLB ostane “naša”. Da je to razbral iz Junckerjeve mimike obraza. Še zagrozil je, da če bo pa spet potrebna dokapitalizacija, “bo pa on”, pa nekaj nedoločnega je rekel.

 • Olga_10

  Leteti bi morali vsi, vključno s to vlado, ki ne želi prodati udbaškega bankomata, češ da to ne bo vplivalo na davkoplačevalce!??? Zdrava atmosfera res živi v vzporednem vesolju! Sramota!

 • MEFISTO

  Cerar pravi, da pri pranju denarja ni bilo veliko narobe, če sploh kaj, saj so pri tem sodelovali samo “naši”

 • montyamp

  Murglosrbske bandite bo treba sfukat .

  • totex39

   Ne bo se dalo so preveč zaščiteni, za njih pride v upoštev samo drug način.

 • Janez

  KOMUNISTIČNO ” DEMOKRATIČNI ROPAR ”
  HM?
  J.V. STALINOV – “ropar”
  Aleksand OLOV, NKVD oficir,
  KI
  JE LETA 1936, 1937
  PO
  J.V. STALINOVEM UKAZU – ODPELJAAL
  KAR
  510 TON Z L. A. T A , ČISTEGA ŠPANSKO DRŽAVNEGA ZLATA !
  Iz
  MADRIDA V MOSKVO. 7800 ZABOJEV ZLATA – ZA VKP B STALINA. Zanimivo. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  NKVD oficir A. ORLOV
  SE JE PO PREDAJI
  510 TON ZLATA STALINU – OD 1938. DO 1973 . LETA
  SKRIVAL PRED J.V. STALINOM IN RUSI.
  J.VV.STALIN BI GA ZA OPRAVLJENO “DELO”
  NAGRADIL – Z – L I K V I D A C I J O.
  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&q=aleksandr+mikhailovich+orlov&stick=H4sIAAAAAAAAAONgecTozC3w8sc9YSmrSWtOXmM04eIKzsgvd80rySypFFLjYoOyZLh4pTj1c_UNjC2q8kw1GKS4uRBcHgB0Fi-BSAAAAA&sa=X&ved=0ahUKEwiQ94L5irfXAhUKWRoKHYmuD6sQ6RMImAEwGQ&biw=1280&bih=800

 • Franc Šink

  Te mahinacije jim ne bodo dolgo uspevale.
  prebudi se narod. Tako enostavno ne gre več naprej!
  Ne misliti da ima oblast vedno prav.
  misli na sebe!

 • Franc Šink

  Slovenskaa oblast ni od Boga, ampak od najglobljih globin pekla. Prvo razredni so nevarni!

 • MEFISTO

  Slovenija le ni tako revna dežela kot se zdi na prvi pogled.

  Plenilskih, tatinskih in sleparskih levičarjev ima celo preveč.

 • tramal

  Ja ,priznali bodo da so tisoč evrov za ostale miljarde pa ne vedo kateri vesoljec jih je pokradu.Verjetno bo spet Janša kriv.

 • sprehajalec

  Pač Naša stvar, Cosa Nostra in Omerta, zakon molčečnosti.

 • Janez

  V zadevi “IRAN NLB GATE”
  BODO ŽE TUJE IN R.SLO DOMAČE PREISKOVALNE KOMISIJE UGOTOVILE !
  Za
  kaj je pravzaprav šlo !
  Jaz
  SE V TO AFERO NIČ NE VTIKAM,
  KER O NJEJ VEM – KOT VEČINA? Le iz medijev.
  S
  SPODNJIM
  OPOZORILOM – NA “ČUDNO J.V. STALINOVO “HRAMBO”
  KAR 500 TON ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA.
  Sem hotel opozoriti
  le,
  DA SO V OZADJU RAZNIH “NAVIDEZ HUMANITARNIH IDDEOLOGIJ IN POLITIK”
  POGOSTO
  TUDI ČISTO – FINANČNO KORITOLOVSKI INTERESI !
  V
  Španiji 1936-1939 ni ššlo za ” pomoč delavcem Španije”
  pač pa za J. V. STALINOVO ” zlorabo” položaja v Španiji !
  Tudi za čudno “trgovino” – ČISTO ZLATO – ZA ZASTARELO OROŽJE. Se zdi. ITD
  Znano
  JE
  TUDI, A JE DENAR, VEČJI DRŽAVNI DOLGOVI, MEDNARODNA OBRESTNA POLITIKA ITD.
  TUDI?
  SVOJEVRSTNO ” TUDI POLITIČNO OROŽJE”
  VELIKIH POSOJILODAJALCEV IN FINANČNO MOČNIH DRŽAV ! ITD.
  Znano
  je,
  DA SE JE FINČNA KRIZA V EX SFRJ YU – ZGODILA,
  KO
  JE ZDA PREDS. D. REAGAN – DVIGNIL – POSOJILNE OBRESTNE MERE !
  In
  V ex SFRJ YU – JE IZBRUHNILA STRAHOVITA – INFLACIJA CCA 1984. LETA. L.r. J. KOMENDA

 • Morala

  Pokvarjeni so že vsi skupaj! Se krade, laže, spreneveda, pere in vsi dobro živijo, brez pregona in kazni! Narod pa spi!!

 • garfi

  zakonodaja je pomankljiva
  zakonodaja je slaba
  zakonodajo bomo spremenili
  prišlo je do napak
  leviĆarji press

 • Janez

  “ŠALA

  Gospoda Franceta !
  Iz
  ŠPODNJE DEBATE
  IMAM PA MALO NA SUMU, DA JE NEKAJ V ŽLAHTI – SE. ZDI?
  Z
  familijo RothschildovV ? Ali pa v nekakšni zvezi z zlobnežem Sorošem ?
  Le
  VTIS IMAM TAK.
  Dokazov nobenih, le ” umetniški” vtis na Rothschilde – daje? Gospod France. L.r. J.K. KOMENDA

 • Miro Jereb

  Na koncu bo pa nekaj policajev najebalo, ki so se takrat bali za službe in so slepo lezli v rit svojim šefom…Dobro, da se zida nov zapor…še ta bo kmalu premajhen…banda lopovska…

 • šmentanamuha

  Molim, da bo trotelj Mirko na volitvah izpadu iz parlamenta. Takega cucka si vseeno ne zaslužimo.

  • Janko Gedlička

   Bomo pa dobili druge – Šarca in njegovo stranko. Se pravi eno novo od Kučanovih.

 • dr Janez Sveti

  Nepravilnost je, če meni nakaže banka pomotoma 2 milijona, jih potem vzame nazaj in mi za to računa provizijo.
  Prenakazilo ene milijarde denarja v imenu države, ki je pod embargom ZN, je kriminal.
  KRIMINAL in ne nepravilnost!

  DR Janez SVeti kriminalec

  • France

   A je mogoče država nakazala denar? Če sem prav razumel pisanje komisije, je denar nakazala iranska banka, na račun odprt pri NLB, in s tega računa so bile opravljene navadne transakcije na druge transakcije račune. Vse je registrirano

   • dr Janez Sveti

    Ups…emabargo, pomeni da tudi podjetja iz države, ki je pod embargom, ne morejo prosto prenakazovat denarja. Milijarda je sumljiva a ne? Tebi ni, očitno.
    Ne da se mi razlagat.
    DR Janez Sveti genij

    • France

     A je bila Slovenija pod embargom? Iz Irana je denar prišel iz banke, mogoče je bil to kredit te banke imetniku TRR na NLB, ker je bil tu samo rezident, pa mu nobena evropska banka ni odobrila kredita. Od kje podatek, da je bilo nakazilo od kakega podjetja pod embargom? Meni je milijarda tudi sumljiva, kadar jo pod talarjem odnesejo iz Slovenije v Vatikan (bim bam, bim bam = 2x zvon oz. ZVON2)

     • dr Janez Sveti

      Ah,,ni ja. Vidim, kam pes taco moli. Poduči se malo o bančnem poslovanju,preden pišeš neumnosti.
      DR Janez Sveti JamaNLB d.d.

     • France

      A res? Ti boš mene učil o bančnem poslovanju, če sem delal v banki. A veš koliko milijard se je pretočilo po raznih bančnih transferih preko Slovenije. PA tudi v Graz, Vatikan, Argentino, da ne bo samo ena država na sporedu.

     • dr Janez Sveti

      Ti NIKOLI nisi delal na banki, razen, če si bil portir ali čistilec.
      DR Janez Sveti genij

     • France

      Pa sem in to na mednarodnem transferju, tako da zadevo poznam. BIC on SWIFT mi je jasen, pa tudi omejitve, provizije in stroški (OUR, SHA,BEN). Enega Janeza, ki bil pa mal ruknjen, smo pa res imeli za portirja v banki, da nisi bil to ti?

     • dr Janez Sveti

      Ah, ja. Položnice verjetno plačuješ na okencu.
      DR Janez Sveti genij

     • France

      A tako kot ti? Jaz sem od prvega dne, ko so se pojavile elektronske banke stalna stranka. Tudi ostala naročila delam samo preko spleta. V banko grem samo v službo.

     • dr Janez Sveti

      Ni čudno, da nam banke propadajom in jih vsi okradejo, če imamo take “strokovnjake”.
      DR janez Sveti bogataš z računovodstvom

     • France

      Jaz sem na svojem področju pravi strokovnjak s certifikati iz tujine. Ni pa čudno, da nam država ropada, če imamo opozicijo, tako kot si ti.

 • Janez

  Dobro jutro !

  Bog nam vsem dober dan !
  Ja – tale ok prispevek na tem ok portalu – se zdi en obet,
  da mi v skrivnosti NLB neposvečeni – a pošteni in nekaznovani Slovenci !
  in
  vestni davkoplačevalci – kaj več zvemo o tem ?
  Če se bo pojavil
  kak dovolj kompetenten komentator – seveda
  Ali je sploh smiselno,
  da imamo tako državno banko kot je NLB ?
  Me
  že res skrbi, če bi morda ne bilo bolje,
  če bi morda ne prenesel tistih par deset tisoč evrov mojih prihrankov ?
  Kar
  v kak – ŠTUMF .
  Ali morda v kakšno zlatu podobno kovinico,
  ki ima stalno rastočo vrednost .
  Morda
  bom pa od – g. ” France “- ta
  deležen kakega ugodnega nasveta ?
  A
  DVOMIM, DA MI JE G. “FRANCE” ŠE TOLIKO NAKLONJEN,
  DA BI MI
  OZ. DA BI – NAM – ŠEKAJ POZITIVNEGA NAPISAL !
  G.
  “France ” – ta
  sem namreč z omembo
  znane samomorilske igre “ruska ruleta” namreč močno vznejevoljil !
  Jaz se rad
  tudi kaj nezlobno pošalim !
  In moja omemba “čudaške” ruske igre ” ruska ruleta” je že
  – bila taka šala.
  Znano nekoliko zloglasno rodbino bančnikov Rothschildov in nedvomno
  zlobnega G. Sorosa
  sem omenil le, ker se mi zdi prav,
  da se tudi Slovenci zvedamo
  obstoja in vpliva te vrste “denarnih ljudi” na ves svet .
  In tudi na nas.
  Od g.
  “France” ta bi bilo lepo,
  ČE NAM POJASNI,
  KAKO JE V 1980. LETIH USPELO ŽE STAROSTNIŠKEMU PREDS. D. REAGANU
  SESUTI
  “MOGOČNO”
  KOMUNISTIČNO SFRJ VALUTO “DINAR”?
  In?
  No – saj g France
  gotovo nekaj finančniških znanj ima.
  A
  zdi se mi,
  da je le bolj propagandist
  “veličine komunističnih idej – četudi za ceno žrtvovanja resnice”. Njegov “problem” ne moj, naš.
  Kakorkoli?
  Jaz o aferi
  “NLB IRAN GATE” VEM LE IZ MEDIJEV.. NEPOSREDNO – NIČ.
  KOT
  UPOKOJENSKI
  KOMITENT “NAŠE” NLB – PA CCA 1X NA MESEC
  GREM V SPODNJO POSLOVALNICO – CENTRALE NLB V LJ !
  In?
  ZATO
  NEPOSREDNO OD NLB “BANČNIH SKRIVNOSTI” VEM LE – TO !

  Spodaj zapisano.

  Ob
  mojih “penzionističnih obiskih ” centrale NLB V LJ
  sem si pač urejal
  moj mini kreditek, zavarovanja, naložbice itd.
  Po odhodu
  iz centrale NLB PA SEM SE REDNO USEDEL K SOKU V BLIŽNJI SLAŠČIČARNI MAXIMARKETA.
  TAKO
  SEM NEHOTE OPAZIL SEDEČ OB SOKU !
  Kako
  je mimo mene prihitel in šel naprej pod okna stolpnice centrale NLB
  znani
  EX SD FINANČNI MINISTER DR. France K. !
  – nazadnje sem ga nehote videl iti pod okna centrale v začetku junija letos, 2017.
  Prej pa v toku cca dveh let vsaj 3x – kako je šel po isti poti.
  Pod okna stolpnivce centrale NLB.
  TAM POD OKNI CENTRALE JE MALO POSTAL,
  GLEDAL V TA OKNA,
  MALO POGESTIKULIRAL ! In odšel v senco dreves ob spomeniku Kardelju.
  KAKEGA SREČANJA DR.F.K S KOMERKOLI – NISEM VIDEL. GLEDANJE DR. F.K . V OKNA NLB ?
  Mi je bilo pa ? Pač – čudno !
  Svoja opisana nehotena ” videnja” nenevadne poti dr. F. K. POD OKNA NLB – LAHKO PODAM TUDI PISNO. LE – URADNI OSEBI – SEVEDA, NA MOJO L.R. PODPISANO PISNO IZJAVO.
  Gospodu
  EX ” SD” MINISTRU DR. F.K. PA SE ZA TA ZAPIS OPRAVIČUJEM, ČE NJEGOVE POTI POD OKNA CENTRALE NLB – NISO BILE NIČ JAVNO POMEMBNE,
  JAZ,
  Janez K. SEM 65 LET STAR, SITUIRAN, NEKAZNOVAN, NEALKOHOLIK, SLOVENEC IZ LJ.
  Sem nečlan strank,
  pišem izključno osebno, nenaročeno – le kot moj osebni prispevek k izboljšanju stanja v R. SLO.