fbpx

Čeprav Gregor Perič opozarja na pritiske, ki “spominjajo na neke druge čase”, se Karl Erjavec na to ne ozira. V vsakem primeru se vidi v vlogi mandatarja!

Poslanec SMC Gregor Perič in predsednik DeSUS Karl Erjavec (Foto: STA)

Potem ko je Karl Erjavec najprej dejal, da ne bo kandidiral za mandatarja, dokler ne bo imel 46 poslanskih glasov, je po sestanku s KUL 22. decembra svoje mnenje spremenil in ga združil v napoved, da bodo 46 poslanskih glasov imeli drug teden. S tem je retorično premostil potrebo po razlagi, zakaj si je premislil. Na drugi strani je poslanec SMC, Gregor Perič, ki je že bil deležen groženj, povedal, da se pritiski na poslance stopnjujejo in da so prestopili mejo okusnega.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je sicer najprej dejal, da ne bo kandidiral, če ne bo imel 46 glasov, po sestanku s KUL pa si je očitno premislil in bo kandidiral v vsakem primeru. Sicer je to skušal zakriti z napovedjo, da jih bo imel naslednji teden, toda mediji smo njegovo omahljivost že zabeležili. Poslanec SMC Gregor Perič je spregovoril o pritiskih nanje in jih, tudi na svojem Facebook profilu, primerjal “z nekimi drugimi časi”.

Erjavec je v ponedeljek zvečer za STA sicer zatrdil, da bo kandidiral za mandatarja le, če bo imel 46 poslanskih podpisov. Danes, kot kaže, napoveduje vložitev nezaupnice v vsakem primeru. Pričakuje, da bodo v tem času zbrali dovolj podpisov poslancev. Kot je pojasnil v današnji izjavi v DZ, jim dobro kaže in so zelo blizu. Ni prvi, če smemo pripomniti, ki trdi enako.

Od poslancev SMC, ki se po njegovih trditvah ne počutijo dobro v tej vladi, pričakuje, da tako kot DeSUS prevzamejo odgovornost za spremembo stanja v državi. Zanimivo, saj iz tabora SMC prihajajo neka druga sporočila. Poslanec SMC Gregor Perič je za našo televizijo in v oddaji Odkrito na Televiziji Slovenija 3 opozoril na čedalje večje pritiske, s katerimi se srečujejo poslanci. “Prejemamo pošto domov, maile, pojavljajo se tudi razne grožnje, tako ali drugače zavite ponudbe. V tem političnem prizorišču dosegamo neko vrelišče,” je dejal. Po njegovih besedah je šlo vse skupaj predaleč. O tem drugi poslanci ne govorijo, ker se bojijo, da se bo stvar še poslabšala, sam pa se je odločil spregovoriti, je povedal. Perič je tudi na svojem Facebooku izrazil svje mnenje o metodah, s katerimi se poslance SMC skuša prepričati, da “se ne počutijo dobro v tej vladi”:

Peričev zapis na Facebooku (Foto: Facebook)

Aleš Ernecl