fbpx

Čeprav ne obstajata več kot dva spola, je evropska poslanka Tanja Fajon zgrožena, ker na Madžarskem ne bodo priznavali transseksualnih ljudi!?

Will Tanja Fajon accept the challenge and move from words to action? (Photo: STA)

Evropska poslanka Tanja Fajon se je zavila v plašč žalovanja, ob enem pa jo preveva jeza. Izvedela je namreč, da madžarski pravni red ne bo več priznaval transseksualnih ljudi. Ker biološko gledano obstajata le dva spola: ženski in moški, se človek upravičeno vpraša, čemu se je Fajonova tako angažirala proti Madžarski?

Evropska poslanka Tanja Fajon iz vrst socialistov je našla nov razlog za napad na sosednjo Madžarsko, ki je sicer stalna tarča evropske politike. Preko Twitterja je glede nedavne odločitve o prepovedi transseksualnosti na Madžarskem zapisala: “Absolutna sramota! Viktor Orban Madžarsko vrača v zgodnji srednji vek :(. Ne priznava več transspolnosti in interspolnosti. Teh ljudi zanj ni več. Kje ste kolegi iz Evropske ljudske stranke? Fidesz ne spoštuje evropskih vrednot in pravic naših državljanov.” Ob tem pa je pripisala, da je transspolnost lepa. 

Razmišljanje najbolj vidne predstavnice stranke Židanovih Socialnih demokratov je povsem v skladu s teorijo spola, ki nam jo v 21. stoletju poskušajo privzgajati kot nekaj povsem sprejemljivega. Izprijenost je napredovala do takšne mere, da že naše najmlajše generacije poskušajo prepričati v to, da niso genitalije tiste, ki določajo spol. Po teoriji spola naj ne bi obstajali zgolj ženska in moška identiteta in privlačnost med spoloma, saj naj bi bila heteroseksualnost prisila s strani družbe, ki si nadeja spolnih odnosov med spoloma zaradi reprodukcije.

V skladu s tem prepričanjem naj bi se človek sam odločil, katerega spola želi biti, kar je posledično vodilo v formulacijo pestre palete spolov, med katerimi je mogoče celo prehajanje. Kljub temu, da spolna teorija ni znanstvena teorija, ampak ideologija, saj nima podlage v naravoslovnih vedah, jo najbolj zavzeti levičarji poskušajo v javnosti prikazati kot edino sprejemljivo. V današnjem svetu lahko opazimo, da se je teorija spola pričela širiti na vsa področja družbe: politiko, pravosodje, umetnost, književnost, medije in modo. Seveda ne čudi, da je temu tako: nevladne organizacije, ki se napajajo na državnih jaslih, so tiste, ki vse skupaj na veliko promovirajo.

Spola sta dva – če Fajonova to priznava ali ne
Le genitalije so tiste, ki določajo spol, pa če je to posameznikom, kot je Fajonova, prav ali ne. Namreč za reprodukcijo lahko poskrbita le nasprotna spola in ne dva pripadnika istega spola. Seveda pa je jasno, da je javnemu zgražanju Fajonove mogoče pripisati tudi dejstvo, da je madžarskemu predsedniku vlade izrazito nenaklonjena. Orban je namreč zagovornik tradicionalne družine in povečanja rodnosti. Glede na to, da je v preteklosti glede napovedanih ukrepov Orbana za zaščito družine in povečanje rodnosti na Twitterju zapisala: “Biti Madžar, imeti madžarsko ženo, se poročiti pod 40. letom starosti, imeti več otrok, ker to pomeni več subvencij. To je Orbanova prihodnost Madžarske v Evropi, ki naj bi spodbujala človekove pravice, svobodo, demokracijo … ☹” Kljub temu, da je zapis kmalu zbrisala, pa človek dobi vtis, da se ji zdi velika rodnost povsem nesmiselna. Očitno se ji zdi manjko v domači populaciji bolj primerno nadomeščati z migrantsko populacijo.

Hana Murn