Cerar, Erjavec in Židan skrivajo, ali jih financira državna družba, ki zaposluje na črno

© Borut Peršolja/DZ in Škandal24

Ali se tri stranke vlade v odhodu, SMC, DeSUS in SD, financirajo prek državne družbe Sava Turizem? Vprašanje smo na vse tri naslovili že včeraj, a nanj nobena od treh strank iz koalicije Mira Cerarja ni odgovorila.

Inšpektorji ugotovili, da delajo na črno
Najprej pojasnilo, zakaj smo sploh spraševali o Savi Turizem. Ker nekdo v vladi to družbo očitno ščiti. Na finančni upravi, katere inšpektorji preganjajo delo na črno, so potrdili, da so “uradne osebe mobilnega oddelka Finančnega urada Kranj dne 19. 3. 2018 na območju Bleda, skupaj s policijo, opravljale finančni nadzor, ki je zajemal tudi področje nadzora nad delom in zaposlovanjem na črno. Zoper kršitelje je bil uveden postopek o prekršku.” Odgovor smo prejeli, ko smo preverjali informacije s terena, kjer so v prostorih družbe v državni lasti Sava Turizem Fursovi inšpektorji po naših informacijah našli štiri tuje državljane, ki niso imeli urejenih papirjev za delo v Sloveniji.

Vprašanja, ki so jih prejeli v štabih strank SMC, DeSUS in SD v nadaljevanju objavljamo v celoti.


Spoštovani,

v mesecu februarju, ko je bila vaša stranka del koalicije SMC, DeSUS in SD, so inšpektorji finančne uprave v hotelih državne družbe Sava Turizem na Bledu odkrili tuje delavce brez ustreznih delovnih dovoljenj. Enako se je pripetilo v hotelih omenjene družbe v panonskem delu.
Glede na to, da je bila v tem času vaša stranka vladna stranka, nas zanima:
– Kako lahko državno podjetje še vedno posluje s podjetjem, ki so ga organi finančnega ministrstva v času, ko ste bili na oblasti, dvakrat zabeležili kot kršitelja predpisov s področja dela na črno?
– Koliko mandatov v vladi potrebuje vaša stranka, da se bo z delom na črno spopadla tudi v praksi, ne zgolj v teoriji?
– Kolikokrat se je v času od nastopa vlade leta 2018 predsednik vaše stranke sestal z gospodom Matejem Naratom?
– Ali podjetje Sava Turizem financira vašo predvolilno kampanjo?

Cerar sploh ne zna odgovoriti
Čeprav je odstopil, je Miro Cerar formalno še vedno odgovoren za delo vlade oz. tistega, kar je od nje ostalo. Zato smo vprašanja poslali tudi v njegov kabinet, preberete jih lahko v celoti v nadaljevanju.


Spoštovani,

na finančni upravi so potrdili naše neuradne informacije, da so v okviru preprečevanja dela na črno v hotelih na Bledu v februarski akciji nadzora odkrili kršitve. Natančneje, na Bledu so odkrili 4, v panonskem delu družbe pa enega delavca, ki ga je pogodbeni partner državne družbe pripeljal v državo in je delal na črno.
Ker gre za hotele državne družbe Sava Turizem, pri podizvajalcu katere so odkrili tuje delavce brez ustreznih delovnih dovoljenj, gospoda Mira Cerarja sprašujemo:
– Se Vam zdi sprejemljivo, da državno podjetje posluje z izvajalcem, pri katerem so odkrili izkoriščanje delavcev?
– Zakaj v tem mandatu takšnih praks niste preprečili, proti tovrstnim zaposlovalcem ukrepali in zaščitili delavcev?
– Ali podjetje Sava Turizem financira Vašo predvolilno kampanjo?

Po dnevu čakanja pa odgovor ni prišel od Cerarja, ampak je vprašanje, čeprav se tiče Cerarja in ne vlade, delegiral naprej. Po vladni liniji, ne k stranki, in od vladnega urada za komuniciranje smo prejeli spodnji zapis.

Škandal24

 • rubec

  No pa smo dočakali. Na sliki vidimo židana ki podpisuje izvensodno poravnavo med sd in judovsko družino ki je brez odškodnine ves predvojni čas bivala v lastnini komunistične partije.

  • RATATA

   Napeljani plin v bajti sploh ni imel gorilnika na koncu cevi.
   Še dobr, da je družina posumila in so imeli glavni plinski ventil vseskozi blindiran ter pozimi rajši niso montlov slekli.

   • rubec

    Povsem jasno je zakaj so komunisti v svoje vrste Stranke Debilov vzeli dolgega židana. Zaradi visokega stropa sami niso mogli sneti lestenca ki je še zadnji preostanek in opomin na buržoazne čase.

    • RATATA

     Je pa v delu velike in svetle sobe olastninjene vile z visokim stropom nasul pol metra humusa ter posadil runkl za svoje prašiče.
     Ob sredah ta prašičminister vodi praktična usposabljanja, kjer prašiče uči in jim kaže kako naj jedo runkl.
     Kar se opazi, saj je takrat pred vilo parkiranih več kamionov z napisom “PREVOZ ŽIVIH ŽIVALI”.
     Vsak prašič na usposabljanju ima plavo pionirsko čepico in rdečo rutko, dobi pa tudi štipendijo iz titovega sklada.

    • KAPIBARA

     Pa niso ga ponucal samo v tej hiši..

  • Nšo-či

   Ha..ha. Boš v nadaljevanju pojasnil naslednjo zanimivost na sliki. Pred Matejem stoji vrček k vode. Očitno je veliko govoril. Pred Cerarjem gora papirja, verjetno odgovore na zastavljena vprašaanja išče v njih, Erjavec ima pa prazno mizo. Sedi pa med Matejem in Cerarjem. Kakšna je njegova funkcija v tej zgodbi?

   • rubec

    Njegova funkcija je spreminjanje starih slovenskih pregovorov. Kamen na kamen palača je sedaj zidak na zidak ni več dostop.

 • dob

  židan piše pismo eichmannu, naj določeno židovsko družino preseli iz buchenwalda v dachau, ker bodo procesi po vojni dachavski in ne buchenwaldski. zihr je zihr. hiša je le hiša in je naša!

  • rubec

   hehe

 • rubec

  Cerar zase pravi da je pravni strokovnjak. Janša naj ga zato na naslednjem soočenju vpraša kje bi jaz dobil pravno podlago za svojo računalniško miško.

  • branči

   zakaj rabiš pravno podlago? moja miš se ne pritožuje, ko se prebija skozi poplavo dreka levih fanatikov! je pa res, da ni servo in mam kar precejšen žulj po koncu edit opravljenega dela

 • totex39

  Vedite, da se komunistični levičarji ne bodo tako zlahka predali, snujejo skrivni protiudarec skupaj z nekaterimi evropskimi politiki, ki so že vplivali na volitve nekaterih evropskih državah in vzpostavili spet režim, ki njim odgovarja.

 • branči

  a je orban lastnik off shore podjetij iz oaze? da so pezdeti mojstri sprenevedanja, pa pranja levih možganov, je več kot očitno! škoda, da je IQ povprečnega slovenca na ravni buntistana, da pa vedo,kaj je je kritičano razmišljanje, pa sodi v področje ZF

 • Švedi…Torbjörn Mansson, niso bili zadovoljni z načrtom prestrukturiranja, ki ga je pripravilo vodstvo Save. Niso pristali na to, da bi upniki odpisali za skoraj 50 milijonov evrov terjatev, da bi ob dejstvu, da je kapital negativen, zdajšnji lastniki obdržali 23-odstotno lastništvo in da bi se še nadaljnjih pet let sredstva, ki jih ustvarja Sava Turizem, prelivala na holding Sava in bila namenjena odplačevanju dolga. Kaj počne Holding Sava? Se napaja od koga?

 • montyamp

  Nova dokapitalizirana UDBA pere dnar da se ti ftrga .
  Zaj ko po volitvah pridejo pravi inšpektorji , bo panika v murglosrbiji .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Olga2345

  Lopovi! Dragić pa podpre DeSUS?!

  • bisabre

   Dragić je podprl Erjavca zato, ker se je ta spečal z mafijcem Jankovićem. Oba pa sta interesno povezaa s košarkaškim klubom Petrol Olimpija.