Cerar izvršuje svojo voljo nad Mahničem in odborom za obrambo, namesto, da bi izvrševal voljo RS v Piranskem zalivu

Foto: STA/Nova24TV

Odbor za obrambo obravnava predloge zakonov, druge akte in problematiko, ki se nanaša na obrambni sistem, na sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami in na druga vprašanja, ki jih obravnava za ta področja pristojno ministrstvo. Očitno pa se tega ne zaveda premier Miro Cerar, ki je pozval predsednika Odbora DZ za obrambo Žana Mahniča, poslanca največje opozicijske stranke SDS, naj umakne predlog za sklic seje, na kateri bi v tem tednu obravnavali pripravljenost Slovenske vojske na možne konflikte, ki bi lahko nastali ob implementaciji arbitražnega sporazuma med Slovenijo in Hrvaško. Če Cerar kot ustavni pravnik ne razume načel delovanja pravne in demokratične države, smo lahko opravičeno zaskrbljeni, kam drvimo. Če pa nam prikriva podatke, s katerimi se je seznanil Mahnič, in sicer, da naj bi bile hrvaške ladje obalne straže popolnjene s pripadniki specialnih sil hrvaške vojske, ki so pripravljene izvajati silo v primeru, če bo Slovenija poskušala uveljaviti suverenost, smo lahko zaskrbljeni še bolj. 

Po podatkih naj bi Republika Hrvaška ladje obalne straže zaradi razsodbe arbitražnega sodišča poslala v okolico Umaga, ena ladja pa naj bi se zadrževala v okolici Pule. Na tej ladji ni pripadnikov obalne straže, pač pa naj bi bili na teh ladjah pripadniki specialnih enot hrvaške vojske. Premier naj bi bil z načrti hrvaške vlade seznanjen, to pa je, da ne bo dopustila implementacije arbitražnega sporazuma v Piranskem zalivu in bodo del čez polovico branili z vsemi sredstvi, če bo Slovenija poskušala uveljaviti suverenost.

Premier je v pozivu Mahniču zapisal, da je Slovenija odločna v nameri, da implementira odločitev arbitražnega sodišča in dodal, da je implementacijo nujno doseči po politični poti. Pri tem pa dodaja, da njegova vlada izhaja iz načel vladavine prava in članstva znotraj evroatlantskih integracij. Cerar na podlagi tega ocenjuje, da se mu zdi iz tega razloga sklic seje popolnoma neprimeren, saj, kot pravi, “delovanje Slovenije v mednarodni skupnosti izhaja in politike miru in nenasilja”. K jasnemu stališču glede zadeve je pozval tudi predsednika republike Boruta Pahorja, ki je vrhovni poveljnik Slovenske vojske.

Foto: STA

Pahor izpostavlja: Odločitev o sklicu seje, določitvi dnevnega reda in vsebini točk so v izključni pristojnosti odbora oziroma državnega zbora kot samostojne veje oblasti.”
Poslanec Mahnič se je prek družbenega omrežja Twitter na poziv premiera odzval in dejal, da je nad njegovim pozivom šokiran. Iz Urada predsednika republike so za STA povedali, da Pahor izpostavlja, “da je odločitev o sklicu seje, določitvi dnevnega reda in vsebini točk v izključni pristojnosti odbora oziroma državnega zbora kot samostojne veje oblasti”. Pri tem je izjavil, da to povsem spoštuje in dodal, da je že večkrat pred tem poudaril, da je bil sporazum o določitvi meje določen na miren način, na istega pa mora biti ta tudi uveljavljen. Po besedah Pahorja je v interesu tako Slovenije kot tudi Hrvaške, da se vzdržita vsakih izjav ali postopanj, ki bi lahko poslabšale odnose, saj je le na takšen način mogoče uveljaviti razsodbo arbitražnega sodišča o določitvi meje.

29. junija je arbitražno sodišče sporočilo odločitev o določitvi slovensko-hrvaške meje na morju in na kopnem. Slovenija se je zavezala, da bo razsodbo spoštovala in jo implementirala, Hrvaška pa na nasprotni strani trdi, da je ne označuje kot zavezujočo, saj naj bi izstopila iz postopka o arbitraži. V skladu z arbitražnim sporazumom sta obe državi dolžni v roku pol leta izvesti priprave na implementacijo.

Na novinarski konferenci je Mahnič izpostavil, da je mogoče v demokratičnem sistemu v parlamentarni demokraciji odbor za obrambo voditi na dva načina, in sicer na pasivni, da se le govori o deklaracijah in se hvali vlado, tako da se ne počne nič, ali na aktivni način, da odbor spremlja stanje v Slovenski vojski, da se vedno odziva na varnostno situacijo in da odbor dela tisto, za kar je poklican, torej, da izvaja nadzor nad Slovensko vojsko in tudi Vlado RS, ki ima prek ministrstva za obrambo in premiera v rokah oborožene sile. “Da tega ne razumejo nekdanji jugooficirji in jugofili še razumem, da pa tega ne razume premier Miro Cerar, ki je doktor ustavnega prava, nad tem pa sem ogorčen in šokiran.”

Foto: YouTube

Cerar poskuša pozornost odvrniti stran od interpelacije ministrice za zdravje
Seja odbora za obrambo je bila sklicana prejšnji ponedeljek, s točko dnevnega reda Pripravljenost Slovenske vojske na morebitne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma. Mahnič je zato premiera Cerarja javno vprašal, zakaj je potreboval en teden, da je poslal svoj odziv in pozval, naj sklic seje prekliče. “Zakaj o tem ni bilo govora na vrhu parlamentarnih strank, ki je potekal v petek?” Odgovoril je, da zato, ker ve, da odgovora ne bo dobil, si bo odgovoril sam. “Jutri je interpelacija ministrice za zdravje in predsednik vlade spušča meglo in poskuša pozornost obrniti stran. Interpelacija namreč predsednika vlade skrbi, saj ta koalicije ne drži več skupaj.” Povedal je, da z žalostjo ugotavlja, da predsednik vlade ne uveljavlja več svoje volje, ta pa nima pod nadzorom niti lastnih uslužbencev v kabinetu.

V pripravljenosti naj bi bile ladje obalne straže s pripadniki specialnih enot hrvaške vojske
Iz kabineta predsednika vlade namreč po besedah Mahniča uhajajo informacije in nekatere od teh so prišle tudi do njega. Te informacije so bile tudi pobuda za sklic seje. Po informacijah naj bi Republika Hrvaška ladje obalne straže zaradi razsodbe arbitražnega sodišča poslala v okolico Umaga, ena ladja pa naj bi se zadrževala v okolici Pule. Na tej ladji ni pripadnikov obalne straže, pač pa naj bi bili na njih pripadniki specialnih enot hrvaške vojske. Premier naj bi bil z načrti hrvaške vlade seznanjen, da ne bo dopustila implementacije arbitražnega sporazuma v Piranskem zalivu in bodo del čez polovico branili z vsemi sredstvi, če bo Slovenija poskušala uveljaviti suverenost.

(Foto: Facebook/@Žan Mahnič)

Mahnič: “Odbor za obrambo mora vedeti, kakšne načrte ima slovenska vlada s Slovensko vojsko”
Obalna straža Republike Hrvaške je del hrvaške vojne mornarice, njena naloga je namreč ena in edina, uveljavljati interes Republike Hrvaške na morju. “Glede na izjave, ki jih dajejo vidni politiki države, predvsem premier Miro Cerar in zunanji minister Karel Erjavec, da jih mineva potrpljenje in je bilo dovolj diplomacije, ker Hrvati tega ne razumejo in da bo Slovenija po svojih močeh uveljavila sodbo arbitražnega sodišča, sem se odločil za sklic seje in da vlado ter ministrstvo za obrambo vprašamo, kakšni so scenariji, če pride do konflikta?” Glede na to, da vemo, da je bilo na predlog predsednika vlade sprejeto, da lahko Slovenska vojska policiji pomaga pri varovanju državne meje, je legitimno vprašanje odbora za obrambo, ali ima vlada kakršne koli scenarije, da bo vojska sodelovala pri implementaciji arbitražnega sporazuma. Odbor namreč izvaja nadzor nad vlado v primeru delovanja oboroženih sil. Torej, ali bo vojska sodelovala in pomagala policiji pri varovanju meje, ki jo bo po besedah premiera varovala. “Kakšni so scenariji v primeru konfliktov, glede na to, da je Hrvaška pripravljena varovati mejo, če bomo šli čez polovico? Govori se o nakupu dveh policijskih čolnov, zakaj, če niso predvideni konflikti?” “Odbor za obrambo mora vedeti, kakšne načrte ima slovenska vlada s Slovensko vojsko,” jasno poudarja Mahnič.

Karl Viktor Erjavec (Foto: STA)

Mahnič izpostavlja, da se obnaša odgovorno do Slovenske vojske in države. “Če moji predhodniki niso postavljali pravih vprašanj, za katera je zadolžen odbor, je to njihov problem, ne moj. Glede na to, da poziv Cerarja sprejemam z razočaranjem, predsednika Državnega zbora RS Milana Brgleza pozivam k temu, da zaščiti državni zbor pred aroganco izvršne veje oblasti nad avtonomno vejo oblasti – zakonodajno. Cerarja pozivam, naj namesto, da izvršuje svojo voljo nad menoj in odborom, raje izvršuje voljo Republike Slovenije v Piranskem zalivu.”

Foto: STA

Na poziv Cerarja in odziv Mahniča je zunanji minister Erjavec povedal, da se mu zdi podobno kot Cerarju, obravnava tega vprašanja povsem nepotrebna, trdi celo, da ima predsednik odbora le željo po pozornosti.

Seja je sklicana za četrtek
Mahnič je 55. nujno sejo odbora za obrambo, ki bo zaprta za javnost, sklical za četrtek, ob 16. uri, nanjo pa je povabil tako ministrico za obrambo Andrejo Katič kot tudi načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajorja Andreja Ostermana in predstavnike Slovenske varnostno-obveščevalne agencije (SOVA) ter Obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo (OVS).

N. Ž.

 • antimur

  Cerarja z vso levofašistično golaznijo je potrebno sesuti, pa naj stane karkoli.

  • FORT WORTH

   Sva ze dva !

   • janez zorman

    Mislim da nas je dovolj.

    • RATATA

     Še več!!!!

 • Aron

  Debeluškast Mahnič je dno SDSa, ampak take imate radi :)

  • totex39

   Mahnič je pametni mlad gospodič, ki mu Cerarjeva nesposobna elita ne seže do kolen.

   • Aron

    FDVjevec in pameten ne gre skupaj, vsaj tako pravite?

    • janez zorman

     Če sklepaš po Šnajderici, imaš res problem !

  • Peter

   Malo mi je nerodno, ampak jaz imam rad, tako kot ti, Vejoleto, no.

  • sprehajalec

   In to pravijo levičarji, ki jim je Miško Miško Mause natrpal aktovko s 30 milijoni Eurov, pa nesel na obalo kao Cimosu.

   pa še nihče ga vprašati ne upa, kje so.

 • tasilo

  “Po informacijah naj bi Republika Hrvaška ladje OBANE STRAŽE zaradi razsodbe arbitražnega sodišča poslala v okolico Umaga, …”

  Slovenija bo ukrepala zelo odločno, pravi premier Cerar.

  Slovenska obalna straža naj bi v okolico Izole poslala Pamelo Anderson, ampak je igralka zasedena s snemanjem. Tako bomo v okolico Portoroža poslali La Toyo.

  • ney

   Ha,ha,ha….! +++++++++++++

 • Miha

  A je ta tip snifu kokain na zboru SDS.

  • Nata

   Katerega pa misliš ? Saj Cerar ni bil tam ?? On je samo dal befel !!
   Snifal ga pa morda je, vsaj glede na njegove poteze, bi lahko kaj takega sklepali.

  • komar marko

   težko verjamem da CMERKO deluje brez stimulansa. Preveč neumnosti izreče!

   • Johan

    Vsak dan pade doza

 • sprehajalec

  Cerar izvršuje svojo voljo nad Mahničem in odborom za obrambo, namesto, da bi izvrševal voljo RS v Piranskem zalivu

  Levičar se tradicionalno spravi nad tistega, nad katerega si upa. Soseda desničarja.

 • Aron

  Sicer pa, sprašujem se, kako je Mahnič, FDVjevski kader, brez delovnih izkušenj (razen v klicnem centru T2ja kot študent :))))), primeren predsednik tako pomembnega odbora. Še posebej pa me čudi, da ga smatrajo za primernega vsi SDSSovi podporniki, ki so jih drugače polna usta FDVja in mlečnih politikov :)

  • Nata

   Kako ?? A s tem priznaš, da je FDV eno figo vredna.??
   So pa povsodi izjeme, ki potrjujejo pravilo .

  • komar marko

   čudno , ko smo gledali LEVA NIČ, MESEČNIKA LUFTARICO se nisinič obregnil. Da o nekem KORDIŠU ne pišem, ko je šlo celo HANU nab bruhanje, ko je govoril neumnosti. Se opravičujem, ste na istem nivoju!

  • Johan

   Možgani ti gnijejo

  • janez zorman

   Mogoče pa niso vsi pri Brglezu diplomirali oz. magistrirali; tako kot šnajderica !

 • stajerc5

  To rabimo, to! Se vec tako pogumnih in mladih kot je Zan Mahnic!!!
  Poglejte samo, kaj in na kaksen nacin dela Herr Kurz v Avstriji!

  • FORT WORTH

   Ce bi imeli vec taksnih Mahnicev bi bilo stanje v Sloveniji drugacno.
   Dokler bomo imeli neodlocneze in pretirane vljudneze ne bo nic.
   Balkanci razumejo samo balkanscino in se z njimi drugace ne da pogovarjati.
   Hrvati cakajo reakcijo nase politike.
   Jecljavec Cmerovc pa samo jeclja in se na mestu prestopica…

   • steiermark

    nekoč smo imeli kratkonogega jugokomunajzla, ki pa ni stopiclal ampak “bincav” s svojima kratkima nožicama, pod stolom…..

  • steiermark

   Res je, tudi sama sem pomislila, da se lahko naš Žan Mahnič, postavi ob bok, g. Sebastianu Kurzu, po sposobnosti in zrelosti! Žal pa mi , za razliko živimo v okupirani Sloveniji oz. nam vkradeni od petokolonašev in jugosov in tako nimamo posebnih izgledov, da se te rdeče jugokuge v doglednem času, tudi rešimo…… je trdoživa, kot kuga, ki je pravtako, v srednjem veku klestila med našimi predniki……

 • komar marko

  Ko so rdečkoti pričeli kričati je delovanje MAHNIČA pravilno. To se je do danes pokazalo že prevečkrat!

 • FORT WORTH

  Pahorju je bilo lepo povedano in obrazlozeno,da je vprasanje morske in kopenske meje potrebno resiti pred Hr vstopom v EU.
  Opozoril in nasvetov ni uposteval.
  Danes imamo s hrvati neresljiv problem.
  Nas klownowski predsednik iz vrst ckzkj-zlsd-sd pa, kot da se ni zgodilo nic.
  So what ?! Kot da ni dovolj, luzer kandidira se enkrat…

  • komar marko

   hja, kaj pa bančna luknja kaj pa 1 milijarda tujega in opranega denarja, kaj pa PATRIJA. A misliš da je Borči to sam štimal? Če bi bilo to na desni sem prepričan, da bi mediji tulili da je Janezek to zakuhal!

  • janez zorman

   Kako čudovit dan !

 • Johan

  Barabe in mafija so zelo živčni v tem je problem

  • učko

   Dokler bo opozicija tako gnila kot je, se režim nima česa bati !!!!!!!!!!!!!!

 • učko

  Mahnič je cepec in nič drugega !!!!!!!!!!!!!! Kaj bo on zdej nekej z vojsko tam, cepec, cepec !!!!

  • montyamp

   Te je nardil , stari več ni mogu , preveč pijan ………………………………………

  • stajerc5

   To ti pa “janez cepec” ne bo nikoli oprostil, a-a, nikoli…

  • Olga

   Cerar je Cepec in nič drugega!!!!!!?

  • tramal

   Si se spet usral v hlače od strahu..Nič zato,tudi partizani so štiri leta samo bežali in se skrivali vsi usrani.Zgodovina se ponavlja.

   • učko

    A za to so pa zmagal in take kot ti v brezna zmetal !!!!

    • tramal

     Ja po vojni ko so jih angleži razorožili,prej so pač štiri leta bežali po hosti.

 • tarantela

  Če bi Mahnič rad klanje, naj gre na BV, naj ne rine nas v svoje ambicije in Janša z njim, saj je on v ozadju. Lahko je začeti klanje, težko ga je ustaviti!!! Mar ni bilo na Balkanu zadosti morije? En smrkavec nas nima pravice riniti v vojno !!!

  • stajerc5

   Rdeci klalci mislite, da je malo rozljanja z orozjem ze klanje, a ne!? Seveda mislite tako, ker so vas ze dedeki in ocetje vzgojili v balkanskem stilu, nje-deee!???

  • montyamp

   Boš raje zazidal živega , kozic ???

  • Franjo Trojner

   NE POZABITI! Klanje so na Balkanu povzročili vedno balkanci sami! Tudi to moramo imeti SLOVENCI VEDNO V MISLIH, zato moramo imeti vojsko, ki bo nas sposobna zaščititi. Tudi leta 1991 so nas napadli vedno agresivni balkanci in hvala Bogu smo jih SLOVENSKI domoljubi PREMAGALI in jih kot cvileče pse ponižane izgonili iz našega ozemlja, države.

   • FORT WORTH

    N E P R E C E N L J I V O !!

   • stajerc5

    Se posebno pazljivi moramo biti tudi na to, kaj se nam dogaja DOMA za hrbtom. Prej je bil res vec ali manj “vanjski neprijatelj”, sedaj moras pa ze opazovati svojo okolico, da bos vedel kje se brusijo nozi…

 • Cyclopean

  Hrvati ližejo guzico Američanom in se pučutijo močne in pripravljene ‘ratovati’ z vsemi sosedami. Mislim, da je Slovenija še milina glede na kako bodo urejali meje na vzhodu nekoč.

 • Osti jarej
 • montyamp

  Slovenci , jogurt politika marionetnih hlapcev stare udbopartijske nomenklature je državotvorna toliko kot zazidavanje živih Slovencev po WW2 .
  Mladiči nekaznivih svinjarij so pa politično impotentni srednjespolniki .

 • janez zorman

  Ima Mirko, ima, partijsko kri v sebi. Ne more iz kože. Zadnje čase se obnaša kot kakšen nadebuden partijski sekretar, ki mora imeti vse prav; čeprav so bili običajno največji loleki.

 • Antonius

  Verzifikator

  Miloslav Omahen

  GASILSKA VAJA

  V našem društvu vaškem je gasilskem
  vladala predolgo apatija,
  zdaj sirena nič več ne zavija,
  kakor v Jurskem parku je plenilskem.

  Vsak po svoje naokoli teka,
  prvi naš načelnik arbitrira,
  drugi arbitrarno se sekira,
  mimo vseh črpalk se voda steka.

  Skliče iz odbora vodja vajo,
  naj se vsaj cevi kdaj vse prešteje,
  ga načelnik tisti hip ošteje,
  da za hrbtom skriva vodja vstajo.

  Ta bi rad le po potrebi mahnil,
  če nesreča z ognjem se približa,
  mu načelnik nudi dva obliža,
  če pri tem bi nogo si izpahnil.

  »Mahnil bi nazaj, če klada pada
  in grozi, da hiša se nam zruši,«
  vodja se načelniku priduši,
  saj sicér tu ogenj nam zavlada.

  A načelnik brani nenasilje,
  zoper ogenj naj se arbitrira,
  tudi če požar nam vse podira,
  zasledujmo miroljubne cilje.

  V društvu našem je bilo cmeravo,
  ko odbor o vaji je govoril,
  je tedaj načelnik pritovoril
  le sintagmo »nepožarno pravo«.

  Ko jokaje nam rešitve išče,
  pri besedah nekajkrat omahne,
  sporazume pa lahko zdaj vtakne,
  tja, kjer nam nastaja pogorišče.

 • Franjo Trojner

  Že videno, levičarji so izdali SLOVENSKI NACIONALNI INTERES LETA 1991, ko so javnosti izdali datum naše odcepitve, nato še predali orožje TO agresorski vojski JLA in podprli totalitarni komunistični režim v Beogradu in s tem Jugoslavijo, nato so levičarji izdali SLOVENSKI NACIONALNI INTERES z forsiranjem arbitraže o naši južni meji in ga znova izdali z kompromitirano arbitražo z nedovoljenim kumunicirajem z arbitri kar so Hrvati ugotovili z prisluhi veleTELEfonistoma , nato so ti isti levičarji znova ogrozili SLOVENSKI NACIONALNI INTERES z nelegalnim prevozom ilegalnih migrantov čez naše ozemlje in SLOVENSKI NACIONALNI INTERES levičarji iz stranke SMC, SD in DESUs ogrožajo tudi danes , ko niso sposobni implementirati zafuranega izhoda arbitraže in ne nadzirati naših meja in ozemlja, kaj šele zagotavljati varnost države, ljudi in premoženja. Cincajoči Cerar, ki državnik ne bo nikoli se zapleta in demantira lastne uzjave. A ni prav Cerar nekaj dni nazaj, ko je hotel ded postati izjavil, da ga počasi mineva potrplenje v odnosih z Hrvati in njegova je tudi izjava o BLOKADI Hrvatov pri vstopu v OECD, najivil je celo možnost blokade Hrvatov pri blokadi širitvi Schengna, a v svojem stilu je nato pod plazom kritik strokovne javnosti svoje izjave, kot majhen drobcen prestrašen fantek takoj kozmetično spremenil, omilil. Sedaj znova laže in zavaja SLOVENSKO JAVNOST IN PREDVSEM RIBIČE, da jih bo pri lovljenju rib v našem SLOVENSKEM MORJU zaščitil s policijskimi gumenjaki pred agresivnimi Hrvati. Kdo zdaj to tu komu laže in kdo ogroža SLOVENSKI NACIONALNI INTERES, g. Mahnič, ki, kot predsednik Odbora za obrambo od vlade in Cerarja zahteva odgovore kako misli država in sam predsednik države zaščititi SLOVENSKI NACIONALNI INTERES IN IZVAJANJE SUVERENOSTI NAD NAŠIM TERITORIJEM TUDI NA MORJU. Naj pove kako misli Cerar z dvema policijskima gumenjakoma zaščititi varnost in s tem živlenja ribičem, ko bodo lovili ribe v SLOVENSKEM MORJU? Naj ta nezrel možicelj pove, kako s čim bo Hrvaško prisilil, da prizna in sprejme izhod arbitraže. A naš cincajoči predsednik vlade Cerar ne razume jezika južnih sosedov? A ta naš cincajoči predsednik vlade Cerar ne razume jasnih sporočil predsednika vlade Hrvaške Plenkoviča, predsednice Kitarovičke in celotne hrvaške politike, da je za njih arbitraža zaradi kompromitacije pase??? Kaj bo to revše od predsednika vlade naredilo, če bi med našimi ribiči ali policisti v gumenjaku bile smrtne žrtve ob možnih konfliktih z Hrvati na morju? Še vrinjena vlada Alenke Bratušek je imela več jajc in je nahcala to najbolj nesposobno vlado in najslabšim možnim predsednikom vlade v vsej naši zgodovini. Tragedija našega roda je, da imamo v kjučnih trenutkih naše zgodovine na vidnih položajih vedno najslabše možne viditelje/politike, to se nam je zgodili leta 1918/19, nato leta 1945 in se nam dogaja tudi danes.

 • Hun

  Mahnić mlečn provokatorčk

  • beno

   Mahnič opravlja svojo funkcijo. Kaj pa ti ?

   • Hun

    jst jo bom opravil svojo funkcijo, ko boste provokatorji zakuhal vojno, vs bom spleskal k male otroke, da vm bodo licka zarela, kot mlecnozobcu Mahnicu..jasno!

    • Olga

     Ste si že opomogli od “šutarca” v zadnjo plat ob osamosvojitvi Slovenije?

     • Hun

      tebe bom jst nasutal v staro rit nagacu te bom k fazanko

    • beno

     Neresen si. tvoje mnenje je nič od nič.
     Kam si spravil Stalinovo uniformo ?

     • Hun

      jebo ti stalin mater

    • Metod

     za takšne kot si ti že imamo pripravljene ražnje…ne želi si tega, hudo bo bebček

     • Hun

      ti bos drzal moj kurac kot raznj in ga bos vrtel v svojem gobcu

     • Metod

      Nič se ne boj, si na seznamu, imel boš privilegij, da boš med prvimi – brez narkoze tako kot leta 1945

     • Hun

      a si bil ti zravn leta 45! kermu se ti mascujes siptar

     • Metod

      držal ti ga bo tvoj porivatelj…

     • Hun

      metod trobec

     • Viktorh

      Zemlja….

  • Olga

   Mislite Cmerarja in Erjavca?

   • Hun

    ko bi ti kaj mislila

  • Metod

   Očitn si pa ti bolj izkušen rdeči kriminalec.

 • Krtača 20

  Sam ne vem kam se bo Janša skril. V tretjo klet Cankarjevega doma ga ne bomo več spustl, če misle sranje delat.

  • Poštenje velja

   A tam kjer ste se skrivali vi leta 91 vi z figo v žepu!
   Sranje nam delajo hrvati skupaj z balknskimi pretepenci !

   • Hun

    ti se delas pa pametnega..primes pa kot butelj na vabo hrvaskih provokatorjev

    • Metod

     tudi ti si pobrisal preko Karavank leta 1991…

     • Hun

      in ti si branil takrat domovino?

  • tramal

   Vsakokrat ko omeniš Janšo ,se podelaš v hlače.Mama ti jih verjetno ne utegne prati.

  • Metod

   Ti že veš kje imate skrivališča…

 • Kot sem omenil. Zavezništvo Rusije ne neobhodno za našo varnost, če hočemo izvršiti oblast nad arbitražno odločitvijo. Tu nam pomaga samo močen zaveznik. Umazane igre se igrajo z nami prav američani, ki bodo stali ob strani tokrat Hrvatom in nas pustili na cedilu.

  • Poštenje velja

   Bojte se rusov!

   • .

    Rusi so krščanski slovanski narod.

    • Olga

     En tak “krščanski” narod je moril po Balkanu…

    • tramal

     A zato zasedajo tuja ozemlja ker so kristjani?To so zapiti divjaki s tabo vred.

    • sodnikisozločinci

     Od takrat, ko so jih premagali Mongoli, so genetsko bolj podobni njim kot Slovanom, to se vidi tudi v njihovem temperamentu, ki je bolj azijski kot evropski, edina stvar, ki jih povezuje z Evropo je krščanska vera, s svojim obnašanjem, navadami in značajem pa spadajo v Azijo. Edino jezik je podoben slovenskemu, drugače pa smo si popolni tujci.

   • Tehtaš dve strani in tokrat vidim, da je druga stran slabša in to še kako velja.

   • beno

    ploskam

  • Olga

   Kaj pa smo delali narobe kot članica Nata, da nas Američani ne podpirajo?

   • Kdo pa je nasral IS v Siriji in Iraku. Ne gre za lepo obleko, ampak za umazane cilje v ozadju. Niso angleži naključno poslali nazaj domobrancev. Trebljenje Slovencev so si očitni takrat želeli.

    • ,

     američani

    • stajerc5

     Koliko jih imas doma na all incllusive, da se tu rusofilsko ven meces?

    • Olga

     Dajte no!

  • tramal

   Vse države ki so nas podpirale ob osamosvojitvi so nas zapustile.Nemčija,Avstrija in ostale.Kdo pa še hoče podpirati komunistični otok sredi evrope kar slovenija je.

   • Novakec1

    Pa nehite s tem komunizmom, ga ni več je samo še mavrično pritepenska gulazen v slolandiji ki zdraho dela in vlada.

  • FORT WORTH

   In ti stavis na Rusijo v tem delu sveta ??
   Za kaj takega moras biti popoln idiot.
   Po drugi vojni sta si vojaski velesili razdelili yugovino po nacelu fifty-fifty (50:50), kar pomeni, da Slovenija, Hrvaska in del Bosne pripadata pod pokroviteljstvo ZDA. Ostalo Rusiji.
   In to velja se danes.
   ZDA so na strani Hr, ker sta si zaveznici.
   Ce bi tudi Slovenija ostala na poti, ki smo jo zacrtali leta 1991 bi bilo mejno vprasanje ze kdaj reseno. Ampak ne. Slovenija je s komunisticno vlado ponovno”iztirila” in se zacela ponovno spogledovati z skodozeljnimi rusi.
   To je vzrok, da so ZDA na strani HR.
   Putinu pa je dolgorocni cilj ponovna vspostavitev SZ.
   Zato tudi taki strahovi v baltskih drzavah !

   • Ni to tako črno belo :) V času oktobrske revolucije, je prišla komunistična drhal iz zahoda in to z denarjem il u minato v in še danes je glavni vir okuženja od tam. Ni to samo Soroš, pač pa široko razredena mreža globalistov, ki so v resnici bolj negativni od marsičesa kar beremo takole izpostavljeno v medijih. Ja ni komunizem nič dobrega, samo vir levičarstva so globalisti.

    • FORT WORTH

     Pomesal si vzhod in zahod.
     Clovek bozji ne nabijaj, ker se yugo zgodovine ne poznas.

 • Krtača 20

  Govor Žana Mahnića: dud dud dud dud dud dud dud dud…..

  • Metod

   …buc, buc, usranček, buc, buc.

 • resnica boli

  Hrvati prejemajo ameriško orožje, zato mislijo, da lahko podj…bavajo kakor jim paše…..Potem dajmo mi imet Ruse za zaveznike.

  • tramal

   A se ti je utrgalo.Vse države so pobegnile izpod rusije ti bedak pa bi jih imel za zaveznike.

 • Metod

  Več kot očitno, da ta mulc ne pozna ustavne delitve oblasti.

 • učko

  Ko bojo Hrvati zvedel, da en Mahnič hoče z njimi malo “ratovat”, se bojo prpelal z ladjami v Koper in Izolo vprašat, kje je vojska. Ko bo šou Mahnič prvič na dopust na Hrvaško, ga bojo pa za maline obesl’ !!

 • T-Rex

  pustite vse skupi pri miru. bomo potem videli kaj bodo levičarji rekli, ko bodo hrvatje zasidrali Krešimirja v Piranski zaliv.

  • Krtača 20

   Poklical bomo cigane, bojo vidl hudiča! V eni noči ne bojo mel tud rokavčkov ne več!

   • T-Rex

    vašo volilno bazo?

  • slosin

   …ja kaj, Janša bo kriv..ti ni jasno?

 • marker

  Če Hrvaška ne prizna arbitražne sodbe, je tudi nam ni treba. Ta sodba nam ni v korist, kvečjemu v škodo. Ostal nam bo Trdinov Vrh, tisti gozd na Snežniku pa je itak brez vrednosti, ker je izsekan.
  Če smo bili toliko časa brez urejenih meja, bomo pa pač še naprej. Zadnje kar potrebujemo, so zdrahe v katere vlečemo nič krive države evropske unije. Namen zaščite naših ribičev v Piranskem zalivu s strani policije je nepremišljen in zelo škodljiv. Pred vstopom Hrvaške v EU je bila priložnost za ureditev meja, pa je politiki niste hoteli, sedaj pa je pač zamujena. Dobrososedski odnosi morajo biti vedno obojestranski, drugače ne gre. Ko bo spet kak namig o ureditvi meja s sosedi, je treba to temo enostavno ignorirati.

  • Krtača 20

   Jaz pa pravim drugače. Če Hrvaška ne misli upoštevat razsodbe mednarodnega arbitražnega sodišča, je to jasen pokazatelj da tudi drugih pogodb ne jemlje resno. Kako se bodo potem s takim pogajale druge države članice? Ne bojo se. Ker že vejo da je njihov dogovor jalov. Je pa takih dogovorov že zdaj veliko, tako da bo Hrvaška tenko piskala. Že res da ima amere za sabo ki na vsak način hočjo zdrahart po EU a jim ne bo pomagal.

 • Krtača 20

  Slovenci sam prenehamo izvajat sporazum glede dobave elektrike iz Krhkega, so Hrvati čez noč kremenček family. Bojo mogl fajn razmislt.

 • Franjo Trojner

  NE POZABITI! Klanje so na Balkanu povzročili vedno balkanci sami! Tudi to moramo imeti SLOVENCI VEDNO V MISLIH, zato moramo imeti vojsko, ki bo nas sposobna zaščititi. Tudi leta 1991 so nas napadli vedno agresivni balkanci in hvala Bogu smo jih SLOVENSKI domoljubi PREMAGALI in jih kot cvileče pse ponižane izgonili iz našega ozemlja. Res pa je tudi, da je mnogo državljanov, ki jim samostojna demokratična SLOVENSKA država nikoli ni bila prva izbira in jim za SLOVENSKI NACIONALNI INTERES nikoli ni bilo mar v strjeni neprekinjeni koloni iz napadene Slovenije bežalo preko mejnega prehoda Jurij v Avstrijo na varno.

 • Sredina

  Najprej se Grims neki oglaša glede Erjavčevih izjav, potem pa tale pamž nedorasu provocira da bi do vojne prslo, pa vojske še od blizu niti vidu ni..

  Samo nej še eno slišm o neprimernih izjavah levih politikov, banda provokatorska…

  • slosin

   …ja kam boš pa šel ubošček svojo rit namakat, če bo počilo…?

   • Sredina

    Ne hodm na morje…lahko pa to vprašaš Grimsa in Janšo ki veselo hodta k Hrvatarjem…

    • slosin

     ….kje s pa to pobral, da hodi Janša h kockarjem na morje…mal zavajaš, a ne?

 • tramal

  Cmerar in njegovi komunajzerji so petokolonaši ,to pomeni izdajalci slovenskega naroda in take bi morali obsodit za veleizdajo.

 • delaware

  A sploh imamo še Slo vojsko? Kakšen hardware? Tanke, topove, helikopterje, letala, mogoče nekaj Harrierjev?

  • Franjo Trojner

   Nimamo na letalih so nam podgane elektriko požrle, havbice in minometi že ob nakupu niso bili zanesljivi, tanki so zrjavele nepremičnine, tiste tri bojne helikopterje pa upirabljajo za reševanje iz gora, vojna ladja Triglav vozi migrante v Italijo, upam da imajo naši vojaki vsaj dovolj šusov za en pošten pluton, da našega morja ne bomo brez iztreljenega šusa predali.

  • sprehajalec

   Ha, ha, ha, Harrierje si našel. Poslušaj, slovenska vojska ima edino za plače. To pa je vse.

   Pa itak je v interesu mirovnih inštitutov, pa ultralevičarjev, da jo ukinejo. Že ko je prišlo do invazije arabskih kolonistov na južno mejo, je namesto da bi posredovala vojska, prišlo do parlamentarne blokade njenega delovanja.

 • delaware

  Ah ja, pa rakete kratkega dosega…

  • stajerc5

   Ah daj no, zacni pri fracah in lokih…

 • Sodni dan

  Nesposobnost vlade na vseh frontah. Tale pobec jim bo dal tinte pit. Malo se že namiga kdo bi lahko nekoč zamenjal našega Janeza. Odlično in odločno naprej. Živel SDS!

  • stajerc5

   Bravo!

  • Kosobrin

   Saj živi, saj živi in še dolgo bo.

 • samsara

  Cmerkotu Cincarjevemu se tresejo hlačke.
  Še malo, pa bo lužica.

 • luckyss

  Ta kmetilč zahojeni nas sramoti pred Evropo, ob prvem poku pa se bo skupaj s šefom skril v kleti CD…

  • Sašo

   Saj noben ne poziva k oboroženemu napadu, levi ste resnično levi do amena . Človek sprašuje če smo pripravljeni z vojaškega vidika na obrambno ob morebitni fizični agresiji Hrvaške ?
   Ti pa Mira Cerarja vprašaj če spoštuje odločbo arbitražnega sodišča in če jo izvaja, ali Hrvati še vedno lazijo tam kjer so lazili prej ? Ha ?

   • luckyss

    Vsak idiot brez tega sestanka ve, da nam Hrvatje ne bodo nazaj prodali orožja TO, ki ga je tja “izvozill” JJ..in da naša vojska niti nabojev nima za tistih par pušk..
    Samo nepotrebno otresanje gobca..Imeli smo povsem dobro pozicijo, ko so si Hrvatje z nespoštovanjem arbitraže sami kopali jamo…
    Sedaj pa bodo spet lahko jokali nad “agresivno” Slovenijo…
    Vedno nas mora zajebati kakšen idiot…enkrat Rjavc, drugič pa ta mlečnozobi bebo….
    No vsaj ena dobra stran tega obstaja..Sedaj ste si končno zjebali volitve ;)

    • sprehajalec

     kakšno dobro pozicijo, v situaciji, ko čisto povsod Cerar in Erjavec dobita košarico.

     zapomni si nekaj v življenju morata biti za dober sporazum oba za. Nabiranje političnih točk z mejo in arbitražo je prežvečena zadeva, lepo bi se pustilo zadeve kot so, pa bi jih generacije zanamcev uredile nekoč, brez strasti. Kot je Račan to svetoval. Ker vsako popuščanje katerekoli hrvaške vlade bi pomenilo njen večni politični konec. Zato popuščanja ne bo.

     Tako se je pa tiščalo, pa tiščalo, sedaj se pa jokca po Europi, Ua, ua, pa grozi sosedom. Pa šlika pec, šlika pec, sosed nagaja. Bistveno slabše, kot v vrtcu. takšne zadeve se urejajo z diplomacijo pod mizo, ne pa diletanti skačejo po MZZZ pa špilajo jaro gospodo. NOBENA Hrvaška vlada ne bo popustila tudi milimeter in tukaj nibeni sporazumi ne pomagajo. Ker bi bil to samomor katerekoli hrvaške vlade. katera pa hoče narediti samomor?

     poslušaj, Europa nas ima poln kurac s tem latentnim sporom s sosedi, pa blokadami pa grožnjami sosedom.

    • Sodni dan

     Čez slovensko foušijo ga pa ni. Puste ga pubeca je mlad se bo že nabrusil kot je treba .Na mladih svet stoji. Imaš raje poslance ki gledajo na uro in čakajo na penzijo???

     • luckyss

      Logično bi bi celo lahko sklepali, da so ga Hrvati podkupili za te neumnosti…pa vem, da ni bilo treba, ker je dovolj butast, da se je tega domislil sam..

   • Aron

    Hrvati cakajo tocno take pravokacije, da se bodo pred svetom delali zrtve. Popolna blamaza bi bila, da se v svet da bilokaksen indic, da Slovenija presteva svoje vojake. Kako se tega bajska spravi iz te funkcije, ki ji ni dorasel?

    • sprehajalec

     Pravzaprav bi Sloveniji sedaj ustrezalo, da Hrvati skinejo kakšnega ribiča ali policaja. Vendar v tem primeru bosta obe državi leteli iz Eu.

     • Aron

      Meni osebno ne bi prav nic ustrezalo. Bi pa ustrezalo Mahnicu, verjetno prav navija za kaksen tak incident.

     • sprehajalec

      Mahnič ne bi imel nič od tega. Pač pa Cerar, Erjavec in smetana slovenske politike, ki so tiščali naprej arbitražo kljub hudim stroškom in zavrnitvi Hrvatov. Jasno je bilo, da je ne bodo sprejeli. Ker tisti njihov politik, ki jo bo sprejel, je mrtev človek. Tako bi pa imeli naši razlog za cviljenje, Uaaa, poglejte soseda, nagaja. Ni zastonj tradicija dolgotrajnih pravdanj med sosedi na sodiščih po Sloveniji, enako je tudi v severnem delu Hrvaške. kajkavci pač.

      In to je treba upoštevati pri teh zadevah, speljati zadevo tako, da sogovornik ostane živ. Odložiti na tihem, ne pa pumpati ljudi z arbitražo.

    • Krtača 20

     Se pridružujem vprašanju.

   • Hun

    smo oborozeni s patriam k tarce na 100metrov ne zadanejo…a je dovolj

  • rubec

   Vprašaj svojega fotra kje je kuhal kaficu ko mu je šef leta 1991 skrit v CD izklopil elektriko hehe.

  • sprehajalec

   Ne sodi drugih, še sploh, če je bila največja nevarnost v kateri si bil v življenju prečkanje Celovške.

 • Sašo

  profesionalno vojsko ki jo pa imamo bi pa tako ali tako bilo treba ukiniti, malo morje onih od doli v njej ki so v vojski zaradi tega ker drugega pač ne vedo počet kot se it kavbojce in indijance, ko pa bi bilo treba branit Slovenijo pa se na take ne bi mogel zanesti. Ta vojska je navadna farsa, nesposobna. Še ko so migranti prihajali so skoraj vsi po vrsti dehidrirali zaradi diareje.

  • janez cepec

   kakršn komandir, taka vojska. ćak, kdo j’ že povelnik vojske?

   • sprehajalec

    Katićeva, se mi zdi…

    • luckyss

     Bo kar Barbika ;)

  • steiermark

   Kakšen vodja vojske – ministrica, takšni vojaki……

 • Novakec1

  Klovni, use povedano.

  • sprehajalec

   kaj ti se pa verjetno nimaš za klovna ali kaj?

   • Novakec1

    Nimam, si uganu, bravo.

 • Sodni dan

  Slovenska vojska ??Nedvomno sramota naše države. Pa niso krivi vojaki da nebo pomote. Kaj bo če hrvati zaropotajo ni dosti vojaških helikopterjev da odpeljejo te komunjare na varno!

  • sodnikisozločinci

   Se bojo pa poskrili za enajst pregrad.

 • Kosobrin

  Tale Mahnič bo moral še kar nekaj žgancev pojesti, da bo dorasel politiki. Rožljati z orožjem pa res ne gre!

  • Sodni dan

   Nisi si prebral članka tak da neveš zakaj se gre . Sploh pa ne spremljaš aktualnih novic s tega področja tak da pejt raje v skupino mamini sinčki na FB!

   • Kosobrin

    Dobro vem, zakaj gre in sem odločno že proti omembi orožja!

    • Sodni dan

     Dobro veš da s fračo in lokom ter kopjem ne zmaguješ bitk v letu 2017!

     • Kosobrin

      Nočemo nobene bitke, če bomo preveč govoričili, bomo pa s hrvaške strani dobili! Dajte že mir!

     • Franjo Trojner

      Zajček skrij se v luknjo! Če bi bil naš rod poln takšnih zajčkov, kot si ti bi ne nikoli obstal in bi še danes srbski škorenj lizo! V kateri luknji si te bil, ko smo možje/domoljubi srbsko JLA iz države izgonili in si svojo državo postavili?

     • Hun

      on je fer in posten ker se zaveda posledic..in se zaveda da je mir danes redkost…
      umir se majmun pizda ti materina al pa vzam motiko pa se spel v Piran

     • Kosobrin

      Nasilje rodi nasilje. Niste tega še poštudirali? Te zdrahe se morajo končati brez enega ubitega in brez enega ranjenega. S pametjo! Saj nismo več v kameni dobi! A nekateri očitno še niste prišli iz svojih jam.

     • Hun

      kaj bos ti hujskal in se delal domoljuba, da se bo treba brant…
      Slovenska policiji je odlicno izurjena..pa gmh dj

     • Kosobrin

      Z orožjem tudi ne, v vojnah ni zmagovalca. Vsi so poraženci!

   • Hun

    a bos ti spilal specialca

    • Franjo Trojner

     Ti boš gotovo posranca!

  • slosin

   …šlo bi z ostro diplomatsko noto Karlota…pa se bojo kockarji usral…

   • Kosobrin

    Karlo ima tokrat prav. In to dobro veste.

   • sodnikisozločinci

    Ja res, od smeha.

  • janez cepec

   ma navajn je še tistih cajtou, ke se je po Polansk dolin šou Nemce pa partizane, pr kerih mislš, de je biu??

  • Franjo Trojner

   Ti si res pravi Kosobrin, ko pride Bedanec, kot zajček v beg in smuk v prvo luknjo ali Avstrijo, Kekci/domoljubi pa nato namesto tebe branimo DOM, DOMOVINO, NAŠO SLOVENSKO MATI, KULTURO, JEZIK, VERO, OBIČAJE IN TRADICIJO. Mater ste predvidljivi in leta 1991 ste bili popolnoma isti, ko zagusti samo jadikujete in nato naenkrat izginete, ko je nevarnosti konec pa so vas znova same lape.

   • domovina mili dom

    Bravo.

   • Hun

    ja sevede ti bos kj branil z gobcanjem in s suhmu kurcem v rokah

    • Franjo Trojner

     Jaz sem jo že branil in ubranil in to z orožjem v roki, zelo verjetno tudi pred teboj, ki si bil na nasprotni strani. Ali pa si tudi ti preračunljivo zbežal v tujino? Nagledal sem se v svojem živlenju seronjov tvoje beže, sami duvatori, brez vseh načel, brez domovine, zelo pigosto brez družine, sami luzerji.

     • Hun

      ti ce bi kj branil tko kt se zagre bi v umibolnici zdravil postramatski sindrom…ti si kj branu..v TO si se javil da si zru pa pil na racun drzave ..branu je reku…duvas ga lahko duvatorju

     • Franjo Trojner

      Lepo vas je bilo gledati, ko ste poklapani bežali v vašo vukojebino, kar vas še danes žre in peče! Pri vas ni dela in si se moral vrniti? Si gradbeni delavec? A si še vedno nisi naučil našega jezika? Čuj pol tega kar zapišeš ni v našem jeziku, daj poprosi nekoga, da ti pri tem malce pomaga. Ha, ha prav smešen si ti duvator in izgleda tudi papagaj, namerno nisem zapisal plagiator, ker ne vem, če bi ti to besedo razumel.

     • Hun

      ti si franjo tuđman ustaš

     • Kosobrin

      Kako lahko tako govoriš o ljudeh, ki jih ne poznaš?

   • Kosobrin

    Kje je kaj zagustilo? Če Hrvati tako pišejo, še ni rečeno, da je res! Novi Tv in hrvaškim cajtengom ni verjeti.Ne vidite, da provocirajo?

 • RATATA

  Primitivizem!
  A res kdo misli, da smo z razsodbo arbitraźnega tribunala kaj dobili?
  Bebci!
  Izgubili smo ogromno!
  Nikar ga ne pomagajte uveljavljavljat, saj je posranija!

  • Nowotny

   eni še vedno vohcajo rožice in skaklajo bosi, brezkrbno po travici.. Sem prej bral tole, pa mi gre na kozlanje. Kot,da Hvaške turcinje ozirajo na to, s kom so v problemih… to reši edino strup za podgane.

   • RATATA

    Za ziher pa še metalec plamena. Ohladilo se je.

    • Nowotny

     Pravzaprav sploh ni slaba ideja :)

 • sprehajalec

  Levičarji bi itak v primeru agresije na Slovenijo uveljavljali ugovor vesti. Prav zaradi tega trenda, je pred 20 leti razpadla slovenska naborniška tradicija, ki je trajala nekaj stoletij.

 • domovina mili dom

  Dolžnost in ne pravica je , da bi ta cmeravi,pis-ljubav-Bog, alarmantno sklical odbor za obrambo, ne pa, da joče in si vzame pravico o spodbujanju vojaške neaktivnosti. Torej ga morajo ovaditi za oviranje varnosti države Slovenije.

  • Krtača 20

   Ti tud mal preveč Trumpa pa Il sunga gledaš.

 • RATATA

  Tisto Andrejo Katičevo bi 27. aprila nabasal v kanon in jo poslal hrvatarjem v raziskovalne namene.

  • Krtača 20

   Seveda! Boš pa ja! Sej za hrvate delaš ne?

   • RATATA

    Deveda! Za hrvate delam explozivne naprave. Pa ne za prodajo! Runkl fukjen!

    • Krtača 20

     Po izjavah sodeč bi rekel da si hrvaški krt.

     • RATATA

      Kaj “bi rekel”, reci! Ne bit tako neodločen, to je slaba lastnost.

     • slosin

      …neodločenost in mencanje je karakteristika naših levakarjev…

     • RATATA

      Ja, ko da jih scat tiši.

     • Krtača 20

      Slosin in ratata hrvaške provokatorske krtice. Bogvamjebomajkuudupe!

     • RATATA

      O krtača imaš akcijo. Bom počakal, da se utrudiš.

     • slosin

      kaj mucek, a nisi prebral, da kockarji prestavljajo vojaške čolne proti nam…Kdo provocira…? Očitno si že ves presran in že iščeš luknjo, kamor se boš skril…
      Pa takole med nama…a je blo na dopustu u našoj lipi lepo…?

     • steiermark

      Po besednjaku tek krtače, se ga mirne duše uvrsti med srbe, sovražnike slovenskega naroda in samostojne ter svobodne Slovenije!

     • steiermark

      neodločnost in mencanje, dokler jim “nasprotniki” ne ponudijo zajetne podkupnine, po sprejemu katere šenkujejo Slovenijo, vabijo turške hlapce, da nam zavladajo, kot opankarski bedaki, nje de de in srbski ološ, ki sredi Lublane zgradijo srbski hotel, v katerem ne velja slovenščina, kot uradni jezik! To so sovražniki Slovencev in Slovenije in jim bo potrebno soditi, kot izdajalcem Slovenije in Slovencev….

 • Hun

  SDS naj ustanovi gardo mongoloidnih slovenskih rovtarjev

  • Krtača 20

   Pa vilo na trstenjakovi nej začnejo prodajat ker po naslednjih volitvah ne bo dnarja za ogrevanje…

  • slosin

   …a na kaj namiguješ, pokvarjenec..?

   • Hun

    ej tega paranoika…a se ze v oklep zeljvi skrivas…na kaj bi namigoval…a se ne zbirate ze nakaj casa da boste spucal slovenijo pred po vase nesnago..da naredite cisto nacijo…namigujete desnaki in zdraho delate…ce bi kj rad se izjasni da te dobr spleskam, gres jokat na policijo jst v arest in stvar resena..sm ti odvil realno sliko…pajac

    • slosin

     …tebe je pa ornk strah! A pol ne spadaš med čisto nacijo….?

     • Hun

      mas sanso…ne lajaj …oborož se s svojim kamerdi in se spelte v Piran spilat marince..ajde mudonja da te vidm

     • slosin

      …če bom jest šel v Piran, boš šel ti preko Kolpe….

     • beno

      In, ko bo vse rešeno, se bo vrnil in tožil državo, ker so ga izbrisali.

     • slosin

      jok, napak ne bomo več ponavljali…

     • Hun

      spet ČE

    • Franjo Trojner

     Krapinski zdaj že groziš? Sem vedel, da si en čist navaden primitivec!

     • Hun

      spušcam se na tvojo ravn

     • Hun

      vzgojna prleti brez grožnje

  • Franjo Trojner

   Mongoloidi? A na hendikepirane mongoloide si tudi jezen in so ti v napoto? Še en dokaz več, da med ekstremnimi levičarji in nacisti ni razlike oboji ste pošasti in stalna grožnja civiliziranemu svetu.

   • Hun

    to je vasa cista nacija okol SDS sami mongoloidni zjebanci

    • Franjo Trojner

     Razlika med nama je očitna jaz pojem Zdravico ti Hun/Hrček pa kot vse kaže lipa naša domovina …….zato so tudi najina mnenja tako zelo različna. Ti si Hun ali po domače Hrček/Hrvat.

     • Hun

      kdaj se mal spozabš pa ti je Tomson simpa

  • Olga

   Borci NOB dobro poznajo hosto!

 • lokec

  Mahnič: Hrvati se pripravljajo na obrambo Piranskega zaliva.
  Ali bom napadli Piranski zaliv?

 • mapu

  Mahniča takoj odpeljati na psihološki test….

  • beno

   Mu boš pokazal pot . Tebi je to poznano.

   • slosin

    on je že tam, zato ve..

  • Olga

   Cerarja in Erjavca?

 • Vojteh Dovč

  kreteni —- mahniča dali u boj zakaj že …dajte janeza zmagate sigurno.. a kaj bojo rekli amerikanci.

 • totex39

  Pa smo spet tam ko komunistični mediji ljudem lažnivo prikazujejo pravo resnico.

 • črnaovca

  A bi Janez rad novo vojno? Samo da tokrat ne bo kje zapleniti orožja in z njim trgovati ter polniti svoj žep

  • Olga

   Orožja ni, ker ga je Kučan razprodal in podaril JLA! Še čakamo, da nam vse z obrestmi vrne! Ostalo so dokončali levičarji, ki so vojsko popolnoma razorožili in slekli!

  • Olga

   Vojno so zakuhali KOMUNISTI!

 • No bučkoti, ki obsojate Mahniča. Hotel je povedati kako bomo ščitili svoje meje. A bomo mar kot tele v nova vrata gledali Hrvate, ki se bodo iz dneva v dan sprehajali z svojimi vojaškimi in policijskimi ladjami na našem ozemlju. A bomo kar gledali kot kakšni kretenkoti kako si lastijo kar je naše. Ne to ne more trajati, pač pa se bomo nazadnje fizično silo morali postaviti za to kar je naše.

  • beno

   Saj jim pamet ne nese niti do Piranskega zaliva, kaj šele, kaj več.
   Samo da jezike vrtijo, če bi pa res prišlo do nečesa resnega, bi se pa v luknje poskrili.

  • Krtača 20

   Tale Mahnič mal preveč sprašuje za tolk kolkr je sposobn se ti ne zdi? In kaj bi pol s temi podatki? Prodal hrvatom?

 • Ranko Burhami

  PREKLETI KOMUNISTI! UNICILI BODO EU!!!!

  • Domoljub, TA PRAV !

   Prekleti janševci, radi bi zanetili vojno z sosednjo državo !!

   • Olga

    Kdo pa vodi to državo? Cmero? Komu uhajajo stvari iz pisarne? Pozicija odloča o vojni in miru in NE opozicija! Kje vi živite?

    • FORT WORTH

     V zablodi, kot vsi komunisti.

   • rubec

    Tebi bo všeč.Hrvati najprej streljajo v rt.

 • Domoljub, TA PRAV !

  Mahniča kazensko ovadit za hujskanje k vojni ! A se vam je zmešalo janševci ali kaj ?

  • totex39

   Pa vi res niste več normalni, kakšno hujskanje je to, če človek govori resnico kaj nas lahko doleti.

  • Olga

   Zato, ker želi razčistiti, kar “curljala” iz vlade?

  • komar marko

   še eden izmed tistih ki je 41 ŠVABE pozdravljal in za 1 maj v TRBOVLJAH poskakoval s švabi!

  • if

   NLB pralnica denarja je projekt levice, ki je prala za Iran v fazi sankcij.

   Slovenska Istra je izgubljeni projekt levice od vključno skupne države naprej.

  • slosin

   Kretenčino, a nebi raj vprašal, ali se ni zmešalo kockarjem, ki prestavljajo vojaške čolne proti našem morju….petokolonaš..

 • Domoljub, TA PRAV !

  OPOZORILO ! Nikoli ne volite SDS, ker nas hočejo spraviti v vojno !!

  • Olga

   Mar nista “vojne” napovedala Cmerar in Erjavec?

  • komar marko

   jap zato pa ti sedaj lahko NOROSTI pišeš!

  • totex39

   Komunistični plačanci so že na “delu”.

  • delaware

   A vi bi celo Slo prodali, samo bi si vaše riti rešili?a niste že trsta, julisjske krajine…etc.., del istre reko z otoki prodali?…ups šenkali…

  • delaware

   Moramo ščitit domovino..če je za to potrebna vojna…žal..ampak tudi prav..

  • rubec

   Ti bi moral biti vesel. Hrvati najprej streljajo v rt.

 • komar marko

  le zakaj se je 91 toliko rdečkotov skrivalo,potem se je pa po prsih TOLKLO! Lahko imena in priimke!

 • Zaskrbljen

  Pa kaksna vojna? A se je vam popolnoma zmesal?

  • slosin

   ne nam, kockarjem! Oni prestavljajo vojaške čolne proti naši obali…

  • Olga

   Sami nekaj kuhajo v vladi in so jim usle informacije….. Sedaj so pa krivi tisti, ki jih sprašujejo, kaj je res!

 • komar marko

  rdečkoti spet navijajo za federacijo in držijo fige v žepu!

 • Olga

  Komunizem je zločinski sistem! Komunisti vedno iščejo zunanjega in notranjega sovražnika! Laž je nesmrtna duša komunizma!

  • varujmo krščanski dom

   Se strinjam s tabo.

  • Krtača 20

   Ti si pa zašla. Spovednica je levo, šok terapijo maš desno. A ti zaideš direkt v pljuvalnik?!

   • Olga

    Vidim, da sem zadela…. vaš žulj…..

    • Krtača 20

     Ja sej pravm da znaš dobr pljuvat……seb u faco.

  • Goran Hvala

   Ja res je…stalin stoji za vsem…bvahahaha..

   • Olga

    Kučan=Stalin!

    • Goran Hvala

     Ma sej stalin je ziv…kasen kucan neki…tosr drekonja mali…kaj bo on..se v avto se ne zna vsest cel dementen…

  • janez cepec

   JU STJUPID WUMAN

 • Slovenija je pametnejša

  Hrvati ves čas vdirajo v Pir. zaliv, niso Slovenci tisti, ki vdirajo k hrvatom!

 • Mike Zulu

  Žan kako je že rekel Putin svojim nasprotnikom “zastavo v roko in pridite”..Torej na prvi znak konflikta s Kravatarji te pričakujemo na prvi bojni črti..Da se zastopimo sam sem desničar, patriot ampak taka mularija ki nikdar ni služila me spravi v veliko jezo. SDS če ste res pravi “dedci” desničarji(kar dvomim) kot prvo od vas pričakujem da začnete zbirat podpise za referendum o vsiljenih migrantskih kvotah. Kot drugo SV bolj potrebujemo na mejah kot da se gremo neko rožljanje s Hrvatarji. pa LP

 • Vojteh Dovč

  VAŽNO DA STE ZA DOM SPREMNI. NE SE DAT.

  • Olga

   Boste zakuhali vojno, tako kot prejšnjo in se skrili v avstrijske hotele?

  • Sašo

   Ti si tudi spreman za dom, za Dom upokojencev v brunaricah bolnišnice Franje .

  • garfi

   ja, dom bomo branili pred vami zločinci

 • Stajerka

  NE razumem ZAKAJ se vam mudi pri uresničitvi arbitraže???……Najprej kazensko ovadit Erjavca, Sekolca in ono frajlo, ki ni vredna, da si zapomnimo njen priimek!!!
  sicer pa – dobili smo 3 ajmare fsrane vode za več 100 ha slovenske zemlje,kar je še pa bolj žalostno, na drugi strani meje je mati domovina pustila kar nekaj slovenskih duš……
  KAM se vam mudi??…..najprej je potrebno rešit zadevo s SLOVENSKIMI državljani čez mejo, potem pridejo na vrsto ribiči – ki jih baje ščitite že danes….
  vojsko pa pošljite na ZAHODNO in VZHODNO mejo v pomoč policiji in ograji…..

 • Sašo

  Levičarski indijanci, kaj zares ne veste s svojo glavo razmišljat in samo trobite kar vam na uho trobijo vaši srpski trubaški mediji ? Mahniča zanima, kako bi ukrepali če bi nas Hrvaška slučajno napadla, od kdaj je kaj takega hujskanje k vojni ? Se vidi kakšne misli imate, pokvarjene, edino vi razmišljate o vojni in noben drug . Še enkrat me zanima, dragi levi indijanerji, izpeljali ste arbitražo, jo sedaj izvajate ? ? Branite tisto kar je bilo dodeljeno Sloveniji ? Kaki ježi, indijanski ježi.

 • dr Janez Sveti

  Žan Mahnič, ti si škodljiv za slovensko državo.
  DR janez Sveti genij

  • Olga

   Žan Mahnič je odličen poslanec, pošten in pokončen!

   • dr Janez Sveti

    Daj nehaj, me trebuh boli od smeha. Takega klovna kot je Mahnič ne vidiš vsak dan v parlamentu. Še Violeta je za njega smrtno resna, da ne omenjam Kordiša, ki je sicer psihopat.
    DR Janez Sveti genij

    • Olga

     Seveda morate hvaliti Kučanove lutke! Roka gor, roka dol…. Brati ne znajo, govoriti še manj… Vas zastopim, saj gre za penzion….

     • dr Janez Sveti

      Zakj ste eni na skrajni desnci tako butasti, ter miislite, da če nekdo, ki ni tako bitast kot ste sami ni desničar še najmanj kučanist?
      Garfi, ti in še nekaj komedijantov tukaj ste največja sramota za desnico. Zabiti, nerazgledani, nestrpni in neznate sestavit enega pametnega komentarja. Ni čudno, da vam je klovn Mahnič všeč.
      DR Janez Sveti genij

     • Olga

      Skrajna desnica? Seveda, za skrajne levičarje je vse, kar jim ni po volji, skrajna desnica! Še enkrat: bravo Žan Mahnič!

     • garfi

      ti si protislovenski leviĆar in norec
      nerazgledanost in zabitost je primerjalno kompliment
      gre v tvojo kartoteko

  • garfi

   odjebi leviĆar

   • dr Janez Sveti

    Tukaj se ne pogovarjamo o spolnosti. Pojdi v K4, kamor običajno zahajaš.
    DR janez Sveti genij

    • garfi

     leviĆar nisem vedel tega
     očitno poznaš dobro k4

     • dr Janez Sveti

      Vidim, da ga ti tudi :) Joj kako si naiven.
      DR Janez Sveti genij

     • garfi

      leviĆar kaj je to K4 ?

 • Krtača 20

  Slovenija bo ta trenutek še najbolje nardila če počisti tole desno kolaborantsko zalego iz vseh političnih funkcij. Zdaj ste se sdsovci do konca izdal. Zabil ste si zadnji avtogol.

  Razen če si želimo provokatorjev in vojne. Stvar odločitve je vedno na strani volivcev.

  • Olga

   Mislite, da bomo slovenski volilci najbolje naredili, če levičarje za vedno naženemo na smetišče zgodovine! To tudi nameravamo!

  • Sašo

   Povej kako levičarji stojite za odločbo arbitražne komisije ? S polnimi plenicami podpirate naše ribiče nekje v Brdih, , no, v LJubljani . Joj indijanski mehkužci.

  • centurion

   Ta prv pokokat pedre, kot si ti.
   Nobena vojska ne sme met podrov.
   Jasno buzeratčina bosanska?

  • tohuvabohu

   Ja, saj to je edino kar obvladate komanči. Klanje in sovraštvo.

  • T-Rex

   a to da želi poslanec sds slišat za stanje v vojski in o njeni pripravljenosti izvedet je avtogol? dj jebi se govno levuharsko

 • Govekar

  Mahnić je kmet, ki sramoti Slovenijo. Po vseh tujih medijih se smejijo njegovi blaznostim.

  Pač ne razumejo, da imamo SDS in kaj to za državo pomeni.

  • HALOO

   ne vdira Mahnič k Hrvatom ampak hrvati vdirajo na slovenski teritorij!!!!!!!!!! Kaj ti ni jasno?!

   • Govekar

    Jasno mi je, da idioti tipa Mahnić ničesar ne rešijo, naredijo pa veliko sranja.

  • Stajerka

   daj malo še preleti tuje cajtunge glede UDBE in slovenskih vele politikih, ki trajlajo vojno že celih 70 let!

  • centurion

   Govedar, pa ne bik, skopljenec- vol.
   Pravi levi kader.

   • Govekar

    Prbližn tok lev, kot ma SDS z desnico.

    Če prekopavaš kosti in poslušaš Thompsona še nisi desen.

  • Sašo

   Po vseh tujih medijih, misliš na hrvaške in srspke ? To niso vsi tuji mediji :) .

   • MEFISTO

    Čigavi pa?

    • Sašo

     A mediji z naslova kot je Metelkova ?

    • Sašo

     Pa saj nisem napisal da hrvaški in srpski mediji niso tuji, napisal sem da to niso vsi tuji mediji, to pomeni da jih je še več…ni dovolj prebrati, treba je razumeti prebrano, ampak kot kaže si v slovenskem jeziku funkcionalno polpismen .

   • Govekar

    + Nemški & Avstrijski

 • Stajerka

  kar se pa tiče Cerarja…..podn od podna pod podnom…..on in Brglez sta skregana z osnovno človeško kulturo, kaj je parlamentarna demokracija, spoštovanje ustave in človekovih pravic, pa sta dokazal že večkrat……žal je po profesiji dr. prava, če se ne motim ustavnega prava……in temelj slovenske ustave sta demokracija in narod/človekove pravice……ma nista vredna, da tlačita slovensko zemljo!!!

 • Slovenija je pametnejša

  hrvati vdirajo na slovenski teritorij, to je jasno!

 • Olga

  Levaki so se popolnoma razkrili! Bravo Žan Mahnič!

 • bubamara

  Že partizani so se izogibali neposrednih spopadov z ustaši. SLO taborniki naj bodo kar na toplem v vojašnicah.

  • Sašo

   Aja, Ustaši so tako veliki ljudje, z velikimi čekani, z velikimi jajci in majhnimi tiči ? Ja, takih se je pa treba bat, to pa..

   • bubamara

    Ustaši so odklopljeni. Še gestapo se je zgražal nad njijhovimi dejanji.

    • Sašo

     Eh, to so bajke in miti..ljudi z veliko domišljijo in majhnimi tiči.

    • Kosobrin

     In nad dejanji belčkov.

 • Sašo

  Cmerar stisnil rep med noge, sram ga je priznati da lahko Hrvati delajo z nami kar se jim zljubi in da nima nobenega načrta, kot ga tudi ni imel v zvezi z migranti, dokler ni videl zaslužka v ograjah.

 • Sašo

  Cmerar je dobro preusmeril pozornost od vprašanja…kaj bo naredil če Hrvati z vojsko zasedejo nam dodeljena zemljišča oz. morje ..Cmerar pa preusmeri svojo vojsko levih ovc, češ da se gre Mahnič hujskanje k vojni , Cmero, kot v Jugi, nimaš kaj .

  • Olga

   Vendar mu nihče več ne naseda, razen provokator na portalu, ki uporablja vse te silne Nicke! Za provokacije je plačan!

 • garfi

  smc je čista katastrofa in prevara
  naslednja-fajonka bo še hujša

 • garfi

  najhujša prevara na portalu, zvito je zbral preko 25000 glasov
  leviĆar dr Janez Sveti • 18 minut nazaj
  Žan Mahnič, ti si škodljiv za slovensko državo.
  DR janez Sveti genij

 • Olga

  Vse desne vlade skrbijo za svoje narode in se borijo za njih! Obenem gradijo tudi dobre odnose s sosedi in medsebojno spoštovanje!
  Komunajzli pa grozijo vsem: znotraj in zunaj! Kar poglejmo Severno Korejo, Venezuelo..

  • Goran Hvala

   Poglej ameriko…lak vse cveti kamor stopi njihova demokraticna noga…rezultat ti pa danes prihaja v evropo zarad katerga te napenja vse dni…ne zarad koreje niti ne zarad venezuele…;-)

   • Olga

    Arabci niso zreli za demokracijo! To je odgovor na vse!

    • Goran Hvala

     Kaj pa rinete pol dol…tud tam gre davkoplacevalski denar…za obrambo doma 5000milj stran…;-)

 • Anton
  • rubec

   Hvala za link ker Pedra Kakorkoliže Vilfana ne morem poslušati. V kateri državi še, poslanec komentira šport hahaha.

 • MEFISTO

  Pomagajte mi iz nevednosti, povejte mi, če se motim in me poučite

  Ocenjujem, da je prizadevanje naše ljudske oblast za čimprejšnjo implementacijo arbitražne odločitve milo rečeno navadna veleizdaja.

  Kaj smo pridobili z arbitražnim sporazumom, česar doslej še nismo imeli? Ničesar!

  Pardon, dobili smo služnostno pravico polaganja kablov po majhnem delu Hrvaškega teritorialnega morja in pa nekaj izropane lužice v Piranskem zalivu, ki bo večno jabolko spora med Slovenijo in Hrvaško.

  In kaj smo izgubili v primerjavi s Hrvati?

  Precej in preveč slovenskega kopna, 72 državljanov in upanje na teritorialni stik z odprtim morjem.

  In to je veleuspeh levice!?

  Bog nam pomagaj!

  • garfi

   levićarji in komunisti so nam že ogromno ozemlja zapravili
   in mislim, da še niso končali

 • Krtača 20

  Izredno močan nabor desnih znanstvenikov: sljadoljed šiptar, paparac gobls, pa še sine k se mu mlekc poceja od ust. Oni bi se šli vojno hmm. Na Dobu je dost prostora za take stvore.

 • RomanaG

  Cerar nima sredstev za izvajanje volje Slovenije v zalivu, ampak skuša prikrit stanje, da je več kot pol vojske bojno neoperativne…
  http://primorska24.si/arbitrazni-sporazum-vojasko-merjenje-misic/

 • garfi

  Nujno srečanje za vračilo 75 milijard iz davčnih oaz!!!
  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/100236/nujno-srecanje-za-vracilo-75-milijard-iz-davcnih-oaz
  to je ozadje vseh leviĆarjev
  še zdaleč ni vse in konec
  kdo že vlada 70 let ?

  • KIKI

   Pri nas miljarde prej odidejo kot pridejo! Po zaslugi odličnih finančnikov!

   • garfi

    kradejo

 • Olga

  Levaki izgubljajo živce! Žan je lepo razkril njihovo delovanje!

  • KIKI

   Fant je zelo bister; cela vlada pa ne premore enega samega podobnega Žanu!
   Vladne tovarišice so že oguljene in nič kaj prida, gospodje pa izgubljajo potenco,
   moralo in etiko! Sorry may dear Cerar; “što se tvojoj majci snilo, to se tebi, dušo
   zbilo! ” Nisi ne ptič, ne miš!

 • Hrvatje rožljajo opremljeni in pripravljeni na vse po Piranskem zalivu , naš predsednik pa se obnaša, kot da mu prinašajo buket cvijeća.

  • slosin

   in naši petokolonaši raje udrihajo po Mahniču, ne po kockarjih…sramota..

  • KIKI

   On vidi vse rožnato skozi Mojčine “gačice”…čas kislih kumaric za klovna Erjavca in
   žalni pohod tovariša meduze Brgleza v neznano,,,

 • sodnikisozločinci

  Bojkot hrvaških izdelkov v slovenskih trgovinah. Za začetek. Izid arbitraže je nesprejemljiv za Slovence, njegov sprejem s strani vlade je veleizdaja.

  • bubamara

   Ebe se slovencem za mejo. Ko se bo vreme umirilo, bodo šli na hrvačko pogledat prikolice v kamp, če so še tam kjer so jih pustili. Slovenci in nacionalna pripadnost. To pa sta dva pojma, vsak na svojem planetu. Cela slovenija se je smejala jorasu.

  • cosmosjasnovidec

   Saj je pa že dolgo jasno,da so tovariši izdajalci Slovenije od “pahorja”naprej prodali slovensko zemljo hrvatom.Folk bi jih že davno za izdajo moral linčati ta golazen se pa še naprej sprehaja v parlamentu ter uničuje še tisto vse kar jim ni uspelo do sedaj.
   Pahor si še celo drzne vložiti nadaljno kandidaturo za predsednika zahojenec prekleti zahojen.
   Še Madžarski Orban jebe hrvate v živi mozek ker ve kaka golazen je to tovariš “pahor”je pa takoj nasedel Kosorki samo za to,da ji je lahko polizal njeno smrdljivo balkansko pizdo in takoj porinil ozemlje hrvatom.
   Arbitražno sodišče je bila sama blamaža nič drugega.

  • steiermark

   Mislim, da je brezezno bojkotiranje hrvaških izdelkov (jaz jih že sedaj ne kupujem) ter prevzemanje odgovornosti za zločine, ki jih serijsko delajo levaški barabini, ko v zameno za peščico drobiža, poklanjajo našo zemljo in morje Hrvatom, mi bi pa naj šli nastavljati glave, za njih? Sami, od slinavega cmerkota, do šupka, kahla, “naravnega pravnika” in ostale svojati, se naj dogovorijo z hrvaškimi veljaki, sredi polja in se oboroženi spopadejo. Tisti, ki bodo ostali živi, pa naj določijo meje…… Tudi murgelskega škrata naj vzamejo s sabo, na ta direktni spopad med enakimi, ki jim pa naj ne, samo nosi orožja ampak ga tudi uporabi, v dvoboju!

  • Kosobrin

   Jaz že leta bojkotiram njihove izdelke.

 • Rožle

  Pa kje je zdej un huligan Predin, da bi nagonu tele sodnike ….?!!!

  • cosmosjasnovidec

   Cmerarja naskakuje kot nor.

  • rubec

   Nagonit je treba poslanca vilfana in tiste na televiziji ki so mu dali za komentirat prenos. Kot da bi ta debil od poslanca kdaj igral košarko.

 • velikiblek

  kar je pa tukaj še najhujše, je pa da moram izvedet grozno resnico o gljivicah ;(

 • svoboda sloveniji

  ŽAN MAHNIČ
  VELIKI UP SLOVENIJE
  OSTANI POGUMEN !
  SVOBODA SLOVENIJI

 • Sodni dan

  Bližajo se volitve in stopnjevanje na Cerarja bo vsak dan večje. Po 4 letih delovanja nima pokazati kaj drugega kot svoje škrbaste zobe. Glede na to kar gledamo sedaj,to nesposobnost in preziranje ter odvračanje pozornosti vlade je še čudno da ni do zdaj prišlo do predhodnih volitev. Vse kar bo manj kot večina na parlamentarnih volitvah bo saj za moje pojme veliko razočaranje za SDS. Nevem kdo je še lahko tako nespameten da voli Desus ali SD “ta rdeče” , da voliš pa SMC ti pa nobena ustanova v Sloveniji ne more pomagat . Žalostno upam da bo ljudi srečala pamet , to se bo videlo na referendumu za 2. tir ,ali so ljudje pripravljeni narediti korak naprej ali bomo šli v vetru komunizma v pogubo. Zapomnite si živimo v Demokraciji , ne v totalitarnem sistemu .

 • velikiblek

  bravo Slovenija :)

 • Kučko pod pručko

  Košarkar Kučko

  Kaj bo v trenutku tem nam drugi tir,
  ko šampanjec poka, se toči mrzel pir,
  saj Slovenija gre v boj za kolajne,
  nam uspehe nosi zlate, slavne.

  Pod koš je skakal tud’ vaš Kučko,
  pa zadel je z glavo svojo pručko.

  • rubec

   Previdno. Ne nasedaj evforiji podlasice poslanca vilfana ki kriči slovenija slovenija, včeraj je pa po kolenih hodil za srbjancem jankovičem po magistratu. In jutri bo spet.

  • garfi

   vilfan je po levićarsko kričal pet minut pred koncem, da smo zmagali
   rtv presstutka je selektorja spraševala kar v jugoslovanšćini
   po titu kurćan

  • Kosobrin

   Pod košem pa še Mahnič mlad
   bi žogo v mrežo lopnil rad.
   A kaj, ko to mu ne leži,
   on zdaj že druge ima skrbi,
   se rad s sosedi bi lasal,
   z orožjem tujcem se bahal!

   • janez55

    Hrvat tud’ z našim bo rožljal,
    ki mu ga Janša je prodal…

    • garfi

     levak se hitro bo pobral
     v hosto
     in se tam poscal

 • Kosobrin

  NAŠI POGUMNI KOŠARKARJI BI MORALI BITI ZGLED VSEM NAM, KOMENTATORJEM IN “NOVINARJEM” TEGA PORTALA, KAKO JE POTREBNO BITI SLOŽEN, TOVARIŠKI, DIHATI EDEN Z DRUGIM, KAKO SE JE TREBA TRUDITI IN BORITI ZA SVOJO DOMOVINO! Lahko noč, Slovenija!

  • garfi

   težko noč kosobrin

  • Janez

   Pijan bledeš, bluziš. Se zdi. L.r. J. KOMENDA

 • garfi

  hrvati bodo v zaliv pripeljali topovnjačo, Cmerar pa politiko miru

 • Janez

  BRAVO !
  CENJENI G. MAHNIČ !
  TAKO !
  JE TREBA NASTOPATI !

  SLOVENCI IMAMO PRAVICO IN HOOČEMO IMETI !
  Sodobno,
  SLOVENSKO- DOMOLJUBNO, SPOSOBNO VOJSKO.

  TA
  MEDLI “KARDELJ” DR. CERAR PA NAJ ŽE KONČNO RAZPUSTI TO BREZSMISELNO ! In odide.
  Proti slovensko SMC.

  ŽALOSTNO – SMEŠNO DELUJOČA
  MORS MINISTRICA – NAJ PA
  – SAMA ODIDE.
  K SVOJI DRUŽINI.
  VESELI BOMO, KO JE NE BO VEČ NAD – “SV”. L.R. J. KOMENDA

 • garfi

  kako hitro so levaki pozabili protislovenski arbitražni sporazum
  in kako so še tega zasrali s prisluškovanjem ali sabotažo

 • T-Rex

  resno , vsi levuharji , ki pravite da mahnič izzziva z vojno, kaj bote potem rekli ko bo hraška zasidrala svoje topovnjače v zaliv?, debilni ste vsi po vrsti

  • Primosio

   Počakajmo, pa bomo videli. Hrvaška tega, kar napoveduješ ne bo storila, garantiram.

  • pater jošt

   veliki junak. po moje še mlečnozobi drekač in župnikov fafač. ravno včeraj sem se družil s kolegi, ki smo skupaj služili predzadnji naborniški rok. ma ne dvignem orožja za tega poljanskega prašičjega pankrta. kvečjemu krepelce, da ga našeškamo in žajfo v usta da ne bo kvasil neumnosti.

 • Baje naj bi Hrvaška v okolico Umaga in Pulja že poslala ladje obalne straže s pripadniki specialnih enot hrvaške vojske.
  Cerar, kaj praviš zakaj ?
  Ti mogoče želijo Hrvatje pripraviti koncert na morju z “mašincami” in “specialnimi” plesalci ?

  • T-Rex

   ta kreten bi raje ladjo triglav premestil v bohinj , za bolj učinkovito pobiranje parkirnine

  • Primosio

   Baje ima Janez v Avstraliji kliniki, frutek je pa nedonošenček. Kje so dokazi? Nevarno je kar takole opletati z jezikom

 • T-Rex

  na vseh levičarskih portalih so komentarji v smislu zgražanja nad mahničevo potezo. kaj bodo potem rekli , ko bo hrvaška na polovico s čolni pršla? imam občutek, da so itak vsi pozitivni komentarji za mahniča izbrisani, tisti proti pa se pustijo. itak, spet levuharji na delu, levuharji , ki nebi branili niti cm SLO ozemlja

  • Kosobrin

   Vsi drugi portali so nevtralni, samo tale je desen, pa seveda Reporter in Demokracija.

   • beno

    In, ker si tudi ti desn, se tule najbolš počutiš, a ne ?

 • MEFISTO

  Reka – Trat – Gorca,
  naša je pravica, so se drli komunistični osvoboditelji in vse tri podarili sosedom.

  Zdaj pa bi se z implementacijo radi brž znebili še Trdinovega vrha.

 • mapu

  Beno, pa še tebe bom sabo vzel!

 • Primosio

  Ampak očitno Veliki vodja misli, da smo Slovenci tako neumni, da ne vemo, da je tale Frutkova poteza zrasla na njegovem zelniku.

  • pater jošt

   tablete so popustile. sestrična ni imela časa da jih prevzame v avstrijski lekarni,sam pa kot se ve nima denarja. bačovnikova je pa že izropala lekarno zd slovenj gradec. poljanski pujsek pa po kolenih za velikim generalom pujsa neumnosti. mislim, da so s to potezo zapečatili svojo usodo. mobilizirali so tiho večino, da bo šla na volitve volit proti sds.

   • beno

    A ti prhaja ??? Sej bo bolš.
    Ti bo pršu Hanžek na pomoč.

    • JJ

     pater jošt +++, tebi beno pa bo tudi enkrat prišlo…ti bo Janez mal pomagal al pa kar ta tamali general z rdečimi lički….

 • milanček

  Miro cerar, merska enota za nesposobnost, ne more pa biti drugačen, za mater se ve, bila je komu-na-jza-rs-ka pro-s-tit-ut-ka, ki so jo komunistična drhal obdelovali, za potrebe, pa so jo postavili na delovno mesto, kjer je urejala sodstvo, kot je dobila ukaz! Oče, telovadec, kot športnik, kapo dol, drugače pa njegov um ne presega št čevljev in nimamo se kaj čudit, da je ta nedonosenček, ser-on-ja tak kakršen je, nesposoben, krivi so ljudje, slovencelni, ki ga volijo oz nasedejo parolam, ki so zrežirane v murglah! Ja, Slovenčki, pamet v glavo, ali so tudi vaši starši enaki kot od cmerarja!

 • Primosio

  Ampak, po drugi strani, jajca pa ima tale pobič, da se s svojo stopnjo izobrazbe upa zapletati v dialog z dr. znanosti. Za to mu samo čestitam.

  • JJ

   poberi se ti z njegovimi jajci vred. Ta smrkavec bi se šel vojno……Verjetno igra kakšne vojne igrice pa misli da je general….

 • Resnicoljub

  Torej, ti, glasen fantič, domoljub in borec za Slovenijo, ki jo nosiš v srcu. Imaš jajca in se odzoveš na javen izziv?
  https://www.dalmacijadanas.hr/splitski-most-ovac-oprao-slovenskog-ratnog-huskaca-dosta-je-ratova-obracunaj-se-sa-mnom-u-ringu

 • cosmosjasnovidec

  Kaj se pa lahko drugega pričakuje od podganarske zahojene tovariške drhali kot je smet “cmerar”.
  Prekleta izdajalska gnida ali se ne bo že pobral ali pa ga kdo enostavno kje na ulici pospravil.
  Smrad smrdljivi naj bo preklet dan,ko se je parazit skotil.