fbpx

Cerar se je debelo zlagal: Za obisk Bohinja so morali “pokvariti” vladni falcon!

Foto: STA

Slovenski premier Miro Cerar se je včeraj vsem na očeh zlagal, ko bi moral na potovanje v Pariz na vrh o podnebnih spremembah, javnosti pa je bilo sporočeno, da se je pokvarilo letalo falcon. Nato je šel na prizadeta območja, ki so jih prizadele vremenske ujme, kjer pa je dejal, da se je sam odločil za odpoved dogodka v Parizu. Okvaro vladnega letala falcon je Cerar že večkrat uporabil kot izgovor, da se ni udeležil kakšnega dogodka. 

“Premier Miro Cerar se zaradi okvare vladnega letala falcon ne bo mogel udeležiti podnebnega vrha v Parizu,” so odpoved potovanja potrdili v njegovem kabinetu. Cerar je raje kot podnebni vrh obiskal slovenske kraje, prizadete od neurij in poplav, kar je hvalevredno, ne moremo pa mimo tega, da je njegov piar uporabil poceni trik oziroma kar laž, da je odpovedal nek dogodek, nato pa so demantirali sami sebe. Po izjavi, da se je vladno letalo falcon pokvarilo, je premier v Bohinju priznal, da se je zaradi stanja v Sloveniji odločil, da ne gre v Pariz.

Falcon se nikoli ne pokvari, ko gre Cerar na športne prireditve
To pa ni prvič, da je Cerar uporabil “okvaro falcona” kot izgovor, da se ne bi udeležil katerega izmed pomembnih državniških dogodkov. Spomnimo, da je 16. junija umrl nekdanji nemški kancler Helmut Kohl, ki je pomembno prispeval k zrušitvi berlinskega zidu in združitvi obeh Nemčij, na njegovi zadnji poti pa se mu je poklonil politični vrh z držav s celega sveta. Tudi takrat bi se Cerar moral udeležiti njegovega pogreba, a se je letalo falcon, ki ga je kupila Drnovškova vlada, čudežno pokvarilo. Nikoli pa ni v okvari, ko se mora Cerar udeležiti kakšnega od športnih dogodkov v tujini.

Cerarjeva izjava se zelo razlikuje od tiste o okvari letala.

Peter Truden